esımın calıstıgı okuldakı yetımhane yurdundan gelen 2 ogrencı

cok tesekkur ederım şartalarımız uyuyor bı nevı aslında bu cok onemlı bı karar esımle konusup basvurmayı cok ısterım onunda ısteyecegını dusunuyorum

aminnn canım cok sagol evt en ıyı oyle dıyım nasıl desem onuda bılmıyorum uyku tutmadı hem cocuklara cok uzuldum hem yanlıs anlasılmaktan korktum
İma etmeyin direkt söyleyin. Sınıf yemekhane yatakhane gibi kapalı yerlerde çocuklarla yalnız kalmamaya dikkat etsin. Sadece o çocuklarla değil hiç biriyle. Ben de öğretmenim, asla bir öğrencimle kız ya da erkek kapalı ortamda başbaşa kalmam. Bi de bizimkiler ergen ki hiç güven olmaz. Bi tanesi hoca beni dövdü diye annesini aldı geldi okula, hoca da yemin ediyor elimi sürmedim diye. Sadece dışardan yanlış anlaşılma değil yani çocuklar da çıkarlarına göre kullanabiliyorlar bunu maalesef

cok haklısın canım tamda aslında anlatmak ıstedıgımı olayın cekınıdgım yanlıs anlasılabılecek tarafını yazdın cok tesekkur ederım yarın konusucam esımle

eşim zabıtalıga yenı başladı kurban bayramına 15 gun kala ataması gerceklestı bu okuldada bı aydır gorev yapıyor

Canım ben sonunu okumadan keşke bu kadar yakın olmasa yarın farklı anlaşılır diye düşündüm sende söyledin. ..ben istemem ailece gideriz oki ama devir kötü eşiniz için demiyorum ama bu çocuklar kendilerine iyi niyetle yaklaşan kötü düşünceli insanlarada kanabilir herkesi esiniz gibi zannederler mesafeli iyi davransin çocuklar yabancılara uzak olması gerektiğini bilsin. .

ayarında ilgilendiği takdirde kimse bişey diyemez..
rahat olun..

bulutefe,
sağlıklı bir yorum yapabilmek adına tüm yazdıklarını okudum, senin merhamet dolu biri olduğunu biliyorum, anlattığın kadarıyle eşinde senin gibi biri.

Bu iki yavruya şefkat göstermesi, sevmesi çok güzel ama şahsen çekincelerini haklı buluyorum, eşin bu okula yeni atanmış, 1 aydır çalışan birini okuldaki diğer insanlar yeteri kadar tanımadığı ve kalbinden geçenler bilinmediği için yanlış anlaşılmalar olabilir, okul yönetimi öğretmenler eşine güvense velilerin ne düşüneceğini bilemezsiniz.

Bir öğretmen tanıdığın başına geleni anlatayım sana, erkek öğretmen bu, bekar biriydi, çok iyi niyetli okuldaki tüm öğrencilere elinden geldiği kadar yardım eden, boş zamanlarda çocuklara ders çalıştıran, arabasıyla yolunun üstündeki öğrencileri evine bırakan biriydi, kız çocuklarını çok severdi ama asla içinden fenalık geçiren biri değildi, birgün kızlardan biri x öğretmen sürekli gelip benim başımı okşuyor beni taciz ediyor dedi, okul bu dedikoduyla çalkalandı, soruşturma geçirdi, soruşturma sonrası aklandı ama gelde bunu velilere anlat, gencecik delikanlının adı tacizciye çıktı, evlendi de kurtuldu söylentilerden.

Sen ben hep iyiniyetle bakıyoruz herşeye ama çevre gördüklerini çok farklı yorumlayabiliyor, eşin o çocukları sevmeye, şefkat göstermeye devam etsin, kendini çekmesi çocuklar içinde travma olur ama ablacım asla çocuklarla gözden ırak yerlerde görüşmesin, verdiği harçlığı bile yanlış algılayanlar çıkabilir zira.

Bu yavrucaklar için birşeyler yapmak istiyorsanız karıkoca iyice düşünün taşının şartlarınız elveriyorsa üstesinden gelebileceğinize inanıyorsanız koruyucu aile olun fakat gerçekten iyi düşünün çünkü şimdi çocuğun yok ama inşaallah Rabbim sana da bebek nasip ettiğinde, maddi manevi zorluklarınız olduğunda bu yavrucaklara aynı ilgiyi, sevgiyi gösterebilecek misiniz? Haftasonları onları evinizde ağırlayabilecek misiniz? Her sorunlarını sırtlanıp sorumluluklarını alabilecek misiniz iyi ölçüp tartmalısınız.
Zira onlar size siz onlara alışacaksınız, onları yarıyolda bırakmamanız çok mühim.

ablam senın yorumun benım ıcın gercekten cok onemlıydı cok tesekkur ederım soyledıklerınde cok haklısın ve bende yanlıs anlasılmasında korkuyorum uzaktan gorenler bılemez durumu ve harclık vermesını cocukların tenefuslerde esımın yanına gelıp sohbet etmelerını yanlıs anlayan bı cok ınsan olabılır ben buyuzden korkuyrum.. koruyucu aile olma fıkrıne cok sıcak bakıyorum ama dedıgın gıbı ablam sartalr buna ızın verırmı maddı anlamda zaten zor zamnalr yasıyoruzku yukluce bankalara borclarımız var ve maddı anlamda yetebılecegımızden emın degılım her anlamda hazırlıklı olamak gerekıyor maddı manevı bugun basvur al yarın yarı yolda bırak olmaz yapamam bunu ıcım parcalanır kendı cocugum olsada olmasada ayrım yapmam evladım olur zaten yurttan aldıgım zaman ama senınde degın gıbı abla cok ıyı dusunup karar vermek gerekıyor her anlamda belkı bundan 3 sene 5 sene sonra cok rahatlıkla maddı manevı bakabılırız hıc bırseyını eksık etmeyız esımle yaslarımızda yerıne oturmus olur ama sımdı haklısın aba alıp maddı anlamda bakamaszam ve eksıklerını gıderemezsem ıcım paramparca olur ve kendımı omur boyu suclarım one yetemedıgımız ıcın...

İyi niyetli kardeşim benim, böyle şeyleri konuşmak çok üzücü ama maalesef insanoğlunun bizler hakkında ne zaman ne düşüneceğini bilemiyoruz, o yüzden herzaman tedbirli olmakta yarar var, heleki senin gibi hassas biri en ufak bir ima da bile çok üzülür, yıpranır.

Allah her daim eşinle senin yüreklerinizin güzelliğinin karşılığını nasip etsin, kötülerden kötülüklerden, hertürlü iftiradan korusun inşaallah:)

Ne güzl merhamet.. bence iyi insanların varlığını göstermesi lazım.. çok temiz yüreklisnz esinizde sizde... kutlarım sizi ins. Evladınız olur.
Benimde en büyük isteğimdir yetimleri ziyaret edip hediyeler götürmek yardımda bulunmak ilgilenmek. Hayalımiz bu işimiz olduğunda cok istyorz.. bi yetimin yüzünü güldürmek dünyaya bedel...

aminnn cok sagol canım ablam herzaman yanımda oldun her mesajıma cevap verdın hep benı dınledın abla gercekten senı yuregını kalbını cok sevıyorum gercek ablam gıbısın cok tesekkur edıyorum sana ablam allah bınkere razı olsun hıc uzulme hep mutlu huzlu ol ınsallah aminnn ecmainnn

Ah ah bugün show haberde gördüm kadın doğurmuş 2 saatlik bebeği çöpe atmış.
Allah'tan birileri buldu hemen hastaneye götürdü hemşireler müdahale ettiler adını da Murat koydular.
Rabbim kimini evlatla kimini de evlatsızlıkla sınıyor.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki Ben de evlat sahibi olabilmek için çok zor süreçlerden geçtim en son tüp bebekle kızıma kavuştum.
Allah yardımcın olsun sana bir mucize ile evlat nasip etsin inşallah.
Biliyorum konu bu değil ama dayanamadım bu sıkıntıyı çeken anlar.

amınn canım cok teskkur ederım kımse ıyı nıyetımız bılemez ve buyuzden korkularım var yarın esımle konusucam ıncıtmeden kırmadan... ve bende oçocukların oldugu yetımhaneye gıtmeyı cok ıstıyorum ınsallah sızede nasıp olur gıdıp zıyaret etmek banada

cok tesekkur ederım canımı dedıgın haberı ben ızlemedım ama esım anlattı bugun baya uzulmus nasıl ınsanlar var bız evlat dıye yanıyoruz dedı kımıne verıp ımtahan edıyor rabbım kımıne veremeyerek cok sagol duvan ıcınn amınnn gercekten ıyı anlıyorsun emının cunku cok zor surecler yasıyoruz allah evladını saglıkla sıhatle huzurla buyutmenı nasıp eylesın amınn ecmainn..

İns. Cnm. Kibarca anlat ztn sokakta görüp bi basını oksuyordur kim ne diycek... daha dikkatli olkası gedeküiğini söyle yeter.evlat hasreti var sonuçta...üzüleblr

Iyi kalpli insanlarsiniz, Allah gonlunuze gore versin. Bence basvurun, esiniz de sevgi, sefkat dolu bir insanmis, okurken gozlerim doldu.
cok sagol canım maddı anlamda hazır olduktan sonra ınsallah rabbım nasıp ederse basvurucam hemde buyuk bı sevgı ve ıstekle

Eğer mevzu yanlış anlaşılmaksa haklısın ama çözümü basit, okul yönetimi ile konuşsun ve kol kanat germeye devam etsin canım.

Eğer mevzu yanlış anlaşılmaksa haklısın ama çözümü basit, okul yönetimi ile konuşsun ve kol kanat germeye devam etsin canım.
canım yarın uyugun bı dılle esımle konusucam ıncıtmeden kırmadan ınsallah hıc bı yanlıs anlasılma olmaz

canım yarın uyugun bı dılle esımle konusucam ıncıtmeden kırmadan ınsallah hıc bı yanlıs anlasılma olmaz
Eşin senin gibi akıllı ve anlayışlıysa neden yanlış anlasın, açık açık söyle xxx bak sen bu çocuklarla ilgileniyorsun ama dünyanın binbirtürlü hali var insanlar fesat, çocuklar için ben de çok üzülüyorum istersen okul yönetimi ile konuş, arada harçlık vs verdiğini destek olmaya çalıştığını söyle top senden çıksın de...

Bende hem öksüz hem yetim bir öğrenciyle tanışmıştım,onun için elimden geleni yaptım bu yıl ODTÜ'yü kazandı yavrum, bundan daha büyük bir gurur olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…