Anladım canım, ben şiddete başvurdu da şimdi kendini tutmak istiyor sandım, çok iyi o zaman, öfke duysa bile hakim olmak için çaba içinde. Doktoru da kabul etmiş, çok büyük ihtimalle aşarsınız.
Bir dolduruş olsa bile, sen kardeşi hakkında hiç yorum yapma, hatta hep iyi konuş gıyabında, sizinle akraba ziyaretine falan geleceğini duyunca surat asmamaya çalış, gelsin tabi ne güzel de, mesela, şimdilik sorunları aşana kadar. Kardeşi direk sana bir kabalık yapmıyorsa olay eşinde biter. Şimdi sen kardeşi hakkında gıyabında iyi konuşursan, o zaman o dolduruşa getirse bile, zamanla ona seni savunmaya başlar. Ters psikoloji uygulamaya çalış. Kardeşi konusunda hiç inatlaşma.
Bir de mesela kardeşi bir yorum yaparsa bir işin nasıl yapılacağı konusunda, (mesela lavabo örneği gibi) eşin sana söylerse, aa sağolsun fikir vermiş, hadi hallediver onun dediği gibi o zaman, gibi bir yaklaşıma gir. Eşinin ezberi bozulur bu şekilde. Sana yardım etmesi gereken noktalarda da hep sabırla yardım iste, tatlı dilli olursan daha şevke gelebilir.
Bir şeyler alma konusunda haklısın. Öyle durumlarda da bence biraz zaman tanı, sakin bir zamanda yine gündeme getir. Biraz nasıl desem, nazlan, tatlı dil göstermeye çalış. Terapist yardımıyla ilişkinizi yeniden kurtardığınızda ise daha farklı olacaktır yaklaşımı bana kalırsa.