eşimin çekingenliği...:(

ilk-nur

Oglum ile yeniden dogdum..
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
308
139
83
33
arkadaşlar çok fenayım nolur yardımcı olun bana.. söyle anlatayım;
eşim çok çok iyi niyetlidir özellikle maddi yönden çok aşırı eli açıktır
şu an araba borcu düğün borcu bir sürü borç ödüyoruz batık durumdayız.
esim 5 kuruşumuz olmadığını bildiği halde kuzeni isteyince 500 tl borç verdi aylar önce. dün esimi aramış borcum vardı hesap nonu ver yatırayım demiş, esim ne dese beğenirsiniz
yok abi gerek yok önemli değil senin bana borcun yok demis.. biz batık haldeyiz kartlar martlar ödeyemez olduk o borvunu alamaz .. istemez de verseeler de almak istemez,,
dün kavga ettik bir sürü laf ettim benim kisiliğim bu diyo kuzenime feda olsun diyo ama ben çok üzgünüm.. tamam para içinde yüzüyo olsak yapmam hesabını benim de elim açıktır yardımcı olalım derim ama karsı taraf yer içer gezer paralar bol bizde sıkışığız ve esim borcu almaz var mı böyle bisi yaa deliricem ben sonunda sanırım.
mesela arkadaslarla bir yere gitsek hiç kimseye 5 krş ödetmez hep o öder böyle bir sürü huyu var ben değisemez diyo bir de sanki süper kahraman para babası..
ben de dedim senin sorumluluğun var artık bekar değilsin böyle bir kisilik olamaz dedim napcam bu adamı nasıl düzeltcem ben
en sonunda da kimseye borç vermiceksin dedim... napcammm ben yardım edin nolur

Ayy ben sinir oldum..
Sen bir sürü borç öde, sıkış
Sen bilmiyomusun o parayla yemeyi içmeyi...
Eşinin bu huyu gerçekten çok kötüymüş..
Onunla ciddi ciddi oturup konuşmalısın.. kafası alana dek...
Sen görmeden de birsürü insana jest yapıyordur eşin.
Sonucta akşama kadar yanında değilsin...

Kredi kartini banka kartini alin elinden. 500tl az degil ustelik borc icindeymissiniz.
Babam da oyleydi bir zamanlar herkes ondan nemalanirdi simdi enayiligime doymayim diyor.

Yada riske girip kocana birakmadan sen har vurup harman savuracaksin. Bir icrada kendine gelir

Eşin çok iyi niyetli. Tabi sizin şuanki maddi durumunuzun kötü olması ve kuzenine yapmış olduğu Cömertlik yanlış olmuş aslında. Eşinle güzel güzel Konuş incitmeden. Sorumluluk sahibi OLDUĞUNU hatırlat. Neticede sizde ev geçindiriyorsunuz.

abow cidden mı ya o kadar borç varken , ne düşüncesizlık etmiş eşin

eşiniz aynı ben ..Onu düzzeltirseniz buraya nasıl düzelttiğini yazın da ben de düzeleyim

Kimseye minnet edemıyorum,biyere cıkarsak hep ben öduyorum.Kaç yıldır calısıyorum ıyı de kazanıyorum ama bir tane kenarda kösede birşeyim yok
Aslında benlik sorunda olmuyordu önceden ama şimdi yasım bıraz daha ılerledikçe gecmişte o dusunmeden harcadıklarıma sanki pişman oluyorum gibi ama yıne olsa yıne harcarım diyorum..Cebimde 10 lira olsa biri istese veririm o derece bu saflık değil tamamıyle birilerini mutlu edebilme isteği.Neyse konunu kend konum gibi yaptım ama ,dediğim gibi kötu bir insan değil eşin,sadece al onu karsına ve evdeki ekonomıyı ben yoneticem de,hayır dıyecegını zannetmıyorum.Benım eski sevgilim bana bunu yapmıstı ama insan yınede yapacagından geri kalmıyor orası ayrı konu

Peki aynı olayı sen yapsan eşinin tutumu nasıl olur.Kuzenine 500 tl verip onuda istemesen eşin nasıl davranırdı sana ve kuzenine karşı.

İyi niyetli bir esiniz var ama bazende insan kendi cikarlarini düşünmek zorunda..
İnsalllah daha çok zarar vermeden düzelir

Ya bu erkekler sürekli olur olmaz sorun üretmek zorunda mi? Arkadaş ya sanki kendi süper ötesi bir durumda, millete bağış yapıyor. 20-50 tl bişe olsa hadi tamam dersin, kalsın dersin belki ama, bu 500 tl bu kadarı da kusura bakma ama hakkatten safliga girer.

yorumlarınız için çok tesekkürler kızlar dün sinirlendim bağırdım bi sürü laf dedim anlamadı üstüne küstü yattı iyice deli oldum yaa tamam bi yeere kadar sustum ama artık boğuluyorum.
bakın söyle bir olay anlatayım mesela
esim sirkette çalısıyo patronu mesai parasını vercek diyo ki esime bu ay sıkısıksan simdi vereyim yoksa gelecek ay vercem o ay da bizde bir tl yok okadar kötüyüz esim de yok diyo sıkışık değilim düsünebiliyormusunuz ben delirmeyim de kim delirsin yaa
insanlar enayi gibi kullanıyorlar kuzum da çok saf temiz düsünüyo biri demiş siz verdikçe Allahta size verir diye
esim de dün bana aynı lafı etti tamam doğru ben de dedim ki tamam verir Allah tabi çok sükür ama bu kadar da olmamalı zorda olana yardım et tamam ama kuzeni alkol alan gezip yiyen biri biz de yok sükür alkol de yani sevaba girmiyo veridği adama ona deli oluyorum ben offf nasıl düzeltcem

Peki aynı olayı sen yapsan eşinin tutumu nasıl olur.Kuzenine 500 tl verip onuda istemesen eşin nasıl davranırdı sana ve kuzenine karşı.

denicem bunu dicem arkadasıma verdim su kadar parayı değer ona dicem

denicem bunu dicem arkadasıma verdim su kadar parayı değer ona dicem
Evet bence dene,bakalım eşin tüm insanlara karşı böylemi yoksa sadece kendi akrabalarına ve arkadaşlarına karşı mı böyle.

Benim kocam da bekarlığında böyleymiş.
Maddi yönden sıkıntı yok şükürler olsun.
Ancak hem bu rahatlığını hem de iyi niyetli olduğunu görenler acayip suistimal etmişler.
Ben bunu farkettiğim anda el koydum olaya. "Benden habersiz birine bir kuruş verirsen de senden ahırette razı değilim bilmiş ol" diye sağlam ayar çektim.
Biri isterse; "karım izin vermiyor" diyor.
Millet gülüyor bize umrumda değil inan. Varsın kılıbık desinler. Enayi miyiz de biz de affedersin de eşek gibi çalışıp kazandığımız parayı milletin keyfi borçlarına ödeyecez.
Sen de bu yöntemi deniyebilirsin.

İyi niyet değil de,biraz etrafa hava atmak,zenginim ihtiyacım yok imajı vermek için de yapabiliyor erkekler.Kesin tavrını koymalısın.

Bence sorun etrafinizdaki insanlarda..

Bana boyle 500 liraya gerek yok dese ben yine de ona o parayi verirdim. Hesaptan almazsa elden, elden almazsa evine oturmaya gittiğimde zarfla masasnda birakrdm. O da olmazsa eşine o da almazsa cocuguna vs verirdim yani ne demek "tamam o zaman"...

Esin çekingen değil de fazla iyi niyetli...

Eşinin tutumu buysa paranın Yönetimi'ni eline almadan düzeltemezsin.
Benim eşimde saçar dı parayı artık saçamıyo. Çünkü bende :)
Ha harçlıklarını biriktiriyo vericeğini alıcağını yine alıyo ama benim bütçemi sarsamıyo.
Babasına 1500 liralık tel almış yılbaşı hediyesi nasıl aldın diyorum biriktirdim diyo.
Ama beni sarsmadı . Elinden al parayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…