eşimin çekingenliği...:(

Esin cekinken felan degil fazla iyi niyetli , esin madem parayi elinde tutamiyor .
Sen al para islerini evde .yoksa ne borcunuz boter nede etraftakiler doyar .

Canim ben esini anliyorum. Ben de oyleyim degisik bir duygu tarif edemem. Ama sana sunu soyleyim ve bundan cok eminim esinin iyi niyetine karsilik emin ol Rabbim sizi baska yeerden rahatlatir. Eskiler borc verdikleri zaman borc veren kisi borclunun sokagindan gecmezmis. Beni gorup de borcunu hatirlamasin diye. Bu cok ince bir dusunce . Ben bu dusuncenin bu edebin hastasiyim. Hayatimda bu inceligi ararim acikcasi. Bunlar onemli. Ince islerde Rahmet vardir buyurulur. Cok uzulmeyin.

Bende aynını yaptım, ve tüm hesapları paraları kartları ben tutuyorum artık. Eşime dedim ki benden habersiz bir kuruş bi yere verirsen işe giderken sana para vermem aç kalırsın orda gelde zorla al Şimdi biri broç istese abi ben kılıbığım para eşimde bana da vermiyo diyormuş Bi de geçen diyo ki biri para muhabbeti açınca korkuyom borç istiycekler diye sen aklıma geliyon hemen diyo

Senin eşinin tıpkısının aynısı benim erkek arkadaşım. Arkadaşla eş dostla toplu olarak gittiğimiz mekanlarda hesabı muhakkak kendisi öder, başkasına hayatta ödetmez. Kendisinin ve ailesinin durumu pek iyi değil, ancak kendisinden borç isteyen birini de hayatta geri çevirmez. O da daha geçenlerde bir arkadaşına 600tl borç verdi.Bu sebeple h.sonu benim bulunduğum şehre gelme planı iptal oldu. Ki 2 aydır görüşmüyoruz. Biz de bu sebeple birbirimize girdik. İşin kötü yanı kendisinde hiçbir hata görmüyor, aksine beni suçladığı dahi oldu. 6 senedir beraberiz, bir türlü bu huyundan vazgeçiremedim. Aramız gerildiğiyle kalıyor.

Oturup aylik gelir gideriniz arasindaki farki hesaplayin size kalanin (ama mutfak vs dahil degil tamamen size kalanin) bi kismini ne olur ne olmaz diyerek kenara ayirin ve geri kalani da aranizda bölüşün. O harcliginiz olsun istedigini yapsin o parayla zaten 3 kuruş ya kaliyordur ya kalmiyordur birakin artik onu borc mu verir yer mi icer mi keyfi bilir.

Boyle diyince sacma gibi göründü ama baska turlu odenmiyor ki borçlar. Ayni seyleri bizde yasadik en son boyle bi care bulmuştuk

Bu iyi niyet değil canım bazı insanlar bunu anlayınca malesef kullanıyor olan aileye oluyor paranın falan da zaten bazı yerlerden geri geleceği yok.Parayı sen idare et olmayınca ne verecek?

Eşiniz ne kadar güzel yürekli bir insan, maşAllah.Fakat diğer arkadaşların dediği gibi evlilik sorumluluk gerektiren bir kurum.Bu nedenle o kadar borç varken böyle bir cömertlikte bulunması biraz yanlış olmuş sanki.Sorunun çözümüne gelince bende yorum yapan arkadaşlara katılarak evin bütçesini sizin kontrol etmenizi öneririm.Ama yinede yetersiz bir çözüm olur bu.Sonuçta eşinizin her daim yanında değilsiniz.Öte yandan eşinizi değiştirmenizde pek mümkün değil.Pek yardımcı olamadım sanırım...Umarım Rabbim eşinizin bu güzel yüreğine karşılık evinizi berekelendirir ve hayırlısıyla borçlarınızı ödemenizi nasip eder

Allah yardimcin olsun okurkn guldum valla:)) aslinda cok guzel bisey comertlik ama zamnlama durum yanlis bence ipleri biran once eline almasin canim..

Eşinizden evvel falanca tanıdığın şu kadar paraya ihtiyacı varmış deyip parasını alın birikim yapın. Ev bile alırsınız eşiniz bu kadar savuruyorsa. Gerçekten ihtiyacı olana verirsin hastalık vs ama keyfe keder harcayıp borç isteyene kuruş vermem. Keyif yaparken kimlerleyse ondan istesin.

Iyiligin dozunu biraz fazla kacirmis esin.. Kontrol sende olsun kibarca soylersin..

Ama sunu soyleyim cimri olmasindan iyidir unutma

Aynı ben.
Kalender Mi?
Enayi Mi?
Fitratimiz böyle, hor görmeyin.

Hadi esiniz iyi niyetli ama karsi taraf herseye ragmen vermezse parayi baya bi kötü niyet var, yani kullanmak... Esinizin huyunu biliyordurlar, o yok desede gelip vermeleri gerekir... Esinizin huyunu degistirebilirmisiniz bilemiycem, aranizdaki muhabbete bagli, konusarak anlatarak aklina gire bilirsiniz, tamamen vazgecmez ama daha dikkatli olur diye düsünüyorum...

Cok zor bi durum. Ne zamandir evlisiniz acaba?

ama kızlar iyi niyetli bir insan fakir olandan parasını almayabilir.. sıkışık olan insana erteleyebilir.. konu sahibinin dediğine göre eşinin kuzeninin durumu iyi.. bu eş çok saf ve iyi yürekliyse kendi ailesini daha çok düşünmeliydi bu içinde bulundukları maddi darlıkta.. sonuçta ailen sana muhtaç.

arkadaslar tek tek okudum doğru söylüyorsunuz tamam hersey para değil ama ben de cimri biri değilim esimle bu konuda benzeriz benim de elim açıktır ama benim sorunum maddi sıkışıklıkta eli açıklık olmaz hele karsındakinin ihtiyacı yoksa seni kullandığını hissediyorsan hiç hiç olmaz..
bilmiyorum nasıl düzelticem ama artık kendimi kısıtlaamamaya ve borcumuz bittiğinde para biriktirmeye karar verdim su an borçlu olduğumuzdan tüm parayı ortaya döküp borç ödüyoruz malum ama su an da benim maas falan kalmıor borç bittiğinde ben de kendi maasımla birikim yapcam artık durum bunu gösteriyor tüm maddiyatı da üstüme almak istemiyorum ben bence kötü bir durum birde esimin evlenmeden durumu ii değilmiş o yüzden de yardımcı olmayı çok seviyor sanırım maaşı kendinde benim ki kendimde ortaklasa bölüşüp kirayı faturaları sonrasında birikim yapmak en iiisi

paraları elinden al.
sen yönet aile ekonomisini.
başka yolu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…