eşimin çekingenliği...:(

çok iyi niyetli eşiniz..ama karşı taraf paryı vermekte ısrar etmeliydi..50-100 lira deilki 500 lira..umarım iyi niyetini kötüye kullanmazlar..

kenara 100-200-600 koyun,
o ay sıkıntı yasadıgınızda da x borc istemisti ona verdim, ne de olsa sıkıntı olmuyor diyin.

o zaman hem sormadan vermenin hem de almanın gereksiz oldugunu dusunmenin ne kadar can sıkıcı bir durum oldugunu anlamaya baslar.
sizin ekstra ayırdıgınız para yuzunden de patronu maasını gec vermeyi teklif ettiginde de istemeyi ogrenir.

bu arada ne kuzeni ne de patronu iyi niyetli insanlar gelmedi.
1- "borc" olarak alındıysa karsı taraf istemese dahi ne yapar eder o parayı verir insan.
fakat sizin o parayı nereye harcadıgını sorgulamaya hakkınız yok, ya borc vermezsiniz ya da geri verilldiginde de alırsınız, tek baglantı bu.
2- emeginin karsılıgı ne ise patron onu vermekle yukumlu, bir dahaki ay vereyip sıkısıksan simdi vereyim diye lutfeder gibi konusmaya hakkı yok.
kendi eşine desin bakalım, bu ay idare edecegiz calısanlar sıkısıktı parayı dagıttım diye... o kadın onu ne yapıyor.

Vay anasını senin bana borcun yok demiş he 500 TL hemde
Bi yaştan sonra bir insanı değiştirmek zordurr Allah sabır wersinn valla

Islak sopayla dövülecek eş .Bende bu mantığı anlamıyorum.Benimde babam böyle, bir sürü borcu olsun cebinde beş kuruş parası olmasın bir tanıdığı akrabası para istesin kendini satar verir.Bu huyundan dolayı hep borçlu, ne bir evi , ne de bir arabası oldu.Yaş oldu 55 kafa halen aynı.Valla ben anneme diyorum senin yüzünden ,sen hep iadere ediyorsun o böyle yapıyor.Sende onun gibi olacaksın takmayacaksın , para buldun mu yiyeceksin.

bu gidişle bizim de evimiz falan olmayacak gibi en iyisi ben el atayım çok geç olmadan :) teşekkürlerrr önerileriniz için bayanlar

Aynisindan be
n Aynisindan bendede var degstremezsn malesefff

Calısıyorsan maaşın varsa ayır onun ödemelerini karışmıyorum de. Çalışmıyorsan arada al kendi hesabını oluştur onun haberi olmasın.biraz sıkışsın bişeyler düşünür yapar o zaman.

eşinde hayır diyememe problemi var bence bir uzmana getir ve bu pskolojiyi üzerinden kaldırt yosa çok çekersin

sizindemi aynı kaç yıllık evlisiniz değişmedi mi :):):)

Değişir canım değişir... Eşim de bekarken har vurup harman savurmuş, kredi borçları kredi kartları borçları faiz üstüne faiz binerken gitmiş arkadaşına ne kadar parası varsa vermiş, kendi borçalarını ödemek yerine ailesine göndermiş falan filan... Evlendik biraz akıllandı ama hala anlamaz hesap kitap işinden, çok kolay kandırılabiliyor. Bende acımadım valla, doğum günümde yıldönümümüzde falan tuttum kolundan kuyumcuya götürdüm hediye aldırdım, kurslara yazıldım falan filan... Borcumuz olduğu halde geçen yıl bir daha tatil istedim. Baktı ki hem borçlar hemde evdeki hatunun masraflarına karşı gelemiyor, şimdi bir güzel hesap yapıyor bir güzel hesap yapıyor ki :) Ha, yanlış anlaşılmasın bende har vurup harman savurmuyorum zaten aldığım şeyler yatırım amaçlı şeyler. Ama iyi oldu, şimdi kendi bütçesini biliyor hiç değilse

Yok yanlış anlaşıldım sanırım. Aile ekonomiz ortaktır bizim.
Ben öyle maaşına ya da kartlarına el koymadım. Allah muhafaza istemem böyle zaten.
Ben sadece eğer benden habersiz birine para verirse ahırette ondan razı olmayacağımı söyledim o da kabul etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…