Eşimin çevresinin misafirliği

Cesme'de yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum yerli turist akraba eş dostu 😝 Zor valla Allah kolaylık versin umutsuz vaka

Üstü başı geçtim hangimiz heran misafir gelicek gibi derli toplu oluyoruz 🤦‍♀️ yaz günü sıcaktan hiçbir şey yapası gelmiyorki insanin. Gece 12 1 gibi arayan kişilerin telefonunu niye açıyorsunuz ki? Gece anne baba kardeş haricinde 10 dan sonra arayanların telefonunu açmıyoruz biz. Anne babasina eşiniz uygun dille söylesin. Anne gelmeden haber verin hazirlik yapalım, belki evde olmayabiliriz kapida kalmayin desin. Ayrica evin hanımı yokken misafir ne alaka? Otel mi sizin eviniz yahu. Eşiniz bence hayir demeyi bilmiyor. Diyeceği şuydu "suskunolu evde değil bende yatmadan yatmaya geliyorum insallah başka zaman buyrun gelin" bitti bu kadar

İş esinizde bitiyor tavrını koysun.Yazlik yerde buyudugum için aynı şekilde tavırlar bizede yapıldı.Annem resti çekti olay bitti.

Ne kadar anlayışsızsınız orda dayalı döşeli ev, 3 öğün yemek varken otele para mı versinler? Yok ki tatil yerinde bir akrabamız gidip çulu serelim bir hafta beleş tatil yapalım. İnsanlar böyle zengin oluyor

Aslında tam zamanıymış reddetmenin. Eşiniz “ya eşim evde yok kusura bakmayın, başka sefere nasipse” deyiverseymiş, ellerini kollarını sallayıp gelemeyeceklerini anlamaya başlarlardı.
Şu karıştırma huyuna ben de sinir olurdum sanırım. Gelen misafire burası odanız, banyo bu, burda havlu var, masa üzerine suyu da koydum. Başka bir şeye ihtiyacınız olursa bana söyleyin deyin bence. Böyle diyerek sınır çözebilirsiniz belki.

Benim eşimin aileside böyle maalesef. En son görgüsüzlükleri daha 1 hafta olmuştu doğum yapalı eşimin annesi evli abla ve 6 çocuk ben anneme gitmiştim. Eve çöreklenmişler bide bir pasaklılar doğumdan önce bütün temizliği mi yapmıştım oysaki. Çözüm önerim şu olacak bence geldikleri zaman dört dörtlük ağırlamayın. Hizmet etmeyin rahatlarım olmazsa gelmeyi azaltırlar. Onlar bence başta yüz bulmuş olmalı sizden

İnsanlar neden evlatlarının evi kendi evleriymis gibi, onların kendi hayatları yokmuş gibi davranıyor? Arkadaşlara gelince… İnsan sahil şehrinde yaşamayagörsün ya da aman yazlık alayım ailemle tatil yapayım demeyegörsün. Sanki yazlık yerde yaşayan insan siz gelin tatil yapın diye orda, gelirler ne maddi ne manevi yardım ederler otel gibi kullanırlar yer içer tatil yapar giderler sen yorulduğunla kalırsın. Bi de utanmadan gelmişken tatil yapacaklarmış. Sonuna kadar haklısınız rahatsız olmakta. İnsanlara yüz verdikçe en ufak şeyde siz kötü olursunuz bir de. Sinirlendim..

Aslında sizin olmamanız da iyi olmuş bi yerde.
Eşiniz hiç rahatını bozmasın bence eve alışveriş falan yapmasın.
Ben hiç yemekten anlamam dışardan söyleyin falan desin mesela.Tabi ki parasını kendisi ödemesin.
Ya da kendileri alıp yapsınlar her şeyi.

Sizde öyle gelene misafir gibi davranmayın herkes kendi yıkasın kendisi hazırlasın ilgilenmeyin gelen misafirle.

Kışta geliyor herhalde tatile gelen azalır diğer türlü de yalan soyleceksiniz artık başka misafir ağırlıyoruz diye.

Zaten bu insanlara ilk hayır dediğinizde kötü olacaksınız bari bu kadar eziyet çekmeden olsun.
Yazık ediyorsunuz kendinize. Eşiniz iyi niyetli birisi ama kendinizi bu kadar yıpratmanın gereği yok.
Nezaket önceden haber vermeyi gerektirir, habersiz gelen her süprize hazır olmalı.

İnsanlar bunu nasıl yapıyor gerçekten anlamıyorum

Biz bu sene Mersin’e gittik eşimin çocukluk arkadaşı karşıladı bizi ve ısrar kıyamet kahvaltıya aldı öyle utandım ki hem sabahın körü hem bakalım karısı razı olacak mı diye ( adam oraya gideceğimizi biliyordu bize haber vermeden otogara geldi)
Ağırlandık hoş beş Allah razı olsun öğlene doğru da kalktık zaten
Her ikisi de ısrarla burda kalın Silifke’ye geçmeyin dediler defalarca ama kabul etmedik
Herkesin bir yeri düzeni bütçesi var
Bilmiyorum ben yapamam gerçekten

Şimdilik kabul etmiş durumda. Ama kendi akrabalarına gitme durumları da varmış onu öğrendim. Açıkçası akrabalarına gideceklerini sanmıyorum ama akşam görücez nasıl olacak.

hani güzel bi atasözümüz vardir ya ..... semer vuran cok olur diye..... siz sustukca birilerini kirmadikca anlamayacaklar

Herkese merhaba. Ben 3 senelik evliyim. Eşimin memleketinde yaşıyoruz şu an. Eşimin ailesi, çevresi, bulunduğumuz şehrin bir ilçesinde yaklaşık olarak 2-2,5 saatlik mesafedeler. Benim memleketim ise yaşadığımız yere baya bir uzak.
Sorun şu ki ne zaman ailemin yanına gelsem, eşimin tarafından ya ailesinden birileri ya da arkadaşları yatılı olarak geliyor. Gelmelerinde sorun yok ama gelmeden önce belirli bir zaman diliminde haber verme huyları yok.
Mesela özellikle eşimin ailesi dediğim gibi 2 saatlik mesafedeler gelmeden önce arayıp evde misiniz, müsait misiniz diye aramıyorlar. Bir bakmışsınız telefon çalmış kapı çalmış "biz geldik" diye. Sonuçta evde ev kıyafetimle oturuyorum bir de bulunduğumuz şehir bir sahil şehri acayip sıcak oluyor, evde rahat şeyler giyiyorum. Bazen üstümü başımı değiştirmeye yetişemiyorum. Bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor. Eşim de bu konudan muzdarip bir kaç kere ailesine neden gelmeden haber vermiyorsunuz arayın dese de bir sonuç alamadık. Üstüne gidersem de ne yapayım köylü insanlar ancak bu kadar biliyorlar diyor.
Sadece ailesi değil memleketinden gelen arkadaşları da aynı şekilde. Devamlı olarak bir hastane işi, düğün işi için yaşadığımız yere geliyorlar. Gelmeden tabi ki aramak yok. Mesela düğüne gelmiş olsunlar düğün gece 12de bitmiş olsun o saatte eve gelebilir miyiz diye arıyorlar. Gece kalkıp 12 -1de yatak yapmak sinirimi bozuyor çünkü yatmış oluyorum. Hastane işi olur yine aynı şey. Otel olayını hiç bilmiyorlar. Bir de eve gelince çok saygısızlar her yeri sanki kendi evleri gibi açıyorlar edep-adap bilmiyorlar.
Şu an ailemin yanına geldim. Yine şimdi bir arkadaşı oğluna hastanede bir müdahale yaptıracakmış. Bunu da dün gece yarısından sonra mesajla bildirmiş. Eşim benim evde olmadığımı söylese de gelecekler. Bunu yapan kişiler de aile yani tek erkek değil. Benim anlamadığım hadi erkek düşünemedi neden kadın bunu düşünemiyor. Bu emrivakiler beni rahatsız ediyor. Eşim de çok gerildi evde yokum diye. Temizlik yapıyor evi topluyor, yemek alışverişi yapacak. Ha bir de dediğim gibi tatil bölgesindeyiz gelince biraz da tatil yapmak istiyorlarmış.
Size sormak istediğim şu, ben yanlış mı düşünüyorum, anlayışsız mıyım. Sizler bu misafirlik işlerini nasıl yapıyorsunuz, hem birine giderken hem size gelirlerken. Şimdiden teşekkür ederim. Farklı düşünceler varsa kendimi bu konuda değerlendireceğim.
Tatil bölgesinde yaşadığınız için böyle millet gelip keyif yapıyor aile veya yabancı birkimse farketmez kimse elini kolunu sallayarak gelmemeli gecenin 12sinde gelelim mı diye aramamalı.Çok uyuz olurum kendi ailem ve yakın bildiğim kişiler harici 22den sonra aranmama...

Herkese merhaba. Ben 3 senelik evliyim. Eşimin memleketinde yaşıyoruz şu an. Eşimin ailesi, çevresi, bulunduğumuz şehrin bir ilçesinde yaklaşık olarak 2-2,5 saatlik mesafedeler. Benim memleketim ise yaşadığımız yere baya bir uzak.
Sorun şu ki ne zaman ailemin yanına gelsem, eşimin tarafından ya ailesinden birileri ya da arkadaşları yatılı olarak geliyor. Gelmelerinde sorun yok ama gelmeden önce belirli bir zaman diliminde haber verme huyları yok.
Mesela özellikle eşimin ailesi dediğim gibi 2 saatlik mesafedeler gelmeden önce arayıp evde misiniz, müsait misiniz diye aramıyorlar. Bir bakmışsınız telefon çalmış kapı çalmış "biz geldik" diye. Sonuçta evde ev kıyafetimle oturuyorum bir de bulunduğumuz şehir bir sahil şehri acayip sıcak oluyor, evde rahat şeyler giyiyorum. Bazen üstümü başımı değiştirmeye yetişemiyorum. Bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor. Eşim de bu konudan muzdarip bir kaç kere ailesine neden gelmeden haber vermiyorsunuz arayın dese de bir sonuç alamadık. Üstüne gidersem de ne yapayım köylü insanlar ancak bu kadar biliyorlar diyor.
Sadece ailesi değil memleketinden gelen arkadaşları da aynı şekilde. Devamlı olarak bir hastane işi, düğün işi için yaşadığımız yere geliyorlar. Gelmeden tabi ki aramak yok. Mesela düğüne gelmiş olsunlar düğün gece 12de bitmiş olsun o saatte eve gelebilir miyiz diye arıyorlar. Gece kalkıp 12 -1de yatak yapmak sinirimi bozuyor çünkü yatmış oluyorum. Hastane işi olur yine aynı şey. Otel olayını hiç bilmiyorlar. Bir de eve gelince çok saygısızlar her yeri sanki kendi evleri gibi açıyorlar edep-adap bilmiyorlar.
Şu an ailemin yanına geldim. Yine şimdi bir arkadaşı oğluna hastanede bir müdahale yaptıracakmış. Bunu da dün gece yarısından sonra mesajla bildirmiş. Eşim benim evde olmadığımı söylese de gelecekler. Bunu yapan kişiler de aile yani tek erkek değil. Benim anlamadığım hadi erkek düşünemedi neden kadın bunu düşünemiyor. Bu emrivakiler beni rahatsız ediyor. Eşim de çok gerildi evde yokum diye. Temizlik yapıyor evi topluyor, yemek alışverişi yapacak. Ha bir de dediğim gibi tatil bölgesindeyiz gelince biraz da tatil yapmak istiyorlarmış.
Size sormak istediğim şu, ben yanlış mı düşünüyorum, anlayışsız mıyım. Sizler bu misafirlik işlerini nasıl yapıyorsunuz, hem birine giderken hem size gelirlerken. Şimdiden teşekkür ederim. Farklı düşünceler varsa kendimi bu konuda değerlendireceğim.
sonuna kadar haklısınız
esınız musaıt degılız demedıgı surece bu ıs son bulmaz evde degılız dese de anahtarı verın bızım ısımız bıtınce ıstedıgınız yere bırakırız der o mısafırler yuzsuzler cunku
esınız musaıt degılız kusura bakmayın demelı

Back
X