eşimin ciddiliği ve soğukluğu

ailemden uzağız zaten? yılda 3 4 kez görüşüyoruz onda da zehir etmeye hakkı yok
can ciğer olsun full sohbet makara hahaha olsun demiyoruz ki tatlı dil samimiyet güler yüz zor olmamalı. he o zaman ayrıl dicekseniz de o kadar kolay değil + - ler değerlendirilip karar verilmeye çalışılır. ben sadece rahatlamak için sorunumu anlatıyorum fikir alışverişi veya farklı hikayeler duymaya çalışıyorum.

haklı olduğunuz yerler var evet ama olay tamamen dondurma yememesi değil. farklı yerlere çekiliyor anlatayım o an benim eşim hepimiz birlikte yürürken bizden 127278 metre ötede babasıyla telefonda konuşuyordu ve çok da uzun sürmüştü (sonra da konuşulabilir birilerinin yanındaysan telefon konuşmasını çok uzatmak ayıp bence) eniştem dondurma ısmarlıyim deyince alalım dedik uzakta hala telefonla konuşuyordu gittim sordum yemicem ben dedi yani normalde sever ama inat gibi geldi o gün hiçbir şey yemedi. balık ekmek alalım dedik onu yemedi. parkta yemek için çay börek götürdük oturduk bilerek o oturmadı lavaboya diye gidip yarım saat gelmedi gelince de hiçbir şey yemedi.

anlatınca çok uzun oluyor o yüzden onu kısaca yazmıştım.
Ben sana diyim herkes soğuk biri falan yazıp adamı aklamaya çalışmış ama kusura bakma kocanın huyu b.k. ailemin yanında bunu yapsın onun çarkına... terbiyesiz herif. Az insan olsun da misafir ağırlama nasıl olur öğrensin.

Vala üzgünüm sen bu adamla 5 yıl yasa senin alnından öperim ben. Bu herife çocuk mocuk yapma. Ananı ağlatır bu senin.

6 sayfadır okuyorum konu sahibi sadece ‘ayy karakteri bu üstüne gitmeyinn’ mesajlarına tişikkirler minvalinde cevaplar vermiş, asla durumun farkında değil, eşinin ailesine de aynısını tabi ki yapmayacak geçiştirmek için hmm tmm ben de öyle yapıyım modunda. Yapamaz çünkü biraz surat assa böyle bir adam hiç hoş karşılamaz iş boşanmaya gider. Ayy karıcımın da karakteri böyle diyeceğini sanmıyorum.
Ayy daralttı bu konu beni.

Eşiniz de sosyal fobi var büyük ihtimal.
Diğer kişilerle hatta ailesiyle bile sizin yanınızda olduğu gibi rahat iletişim kuramıyor büyük ihtimal. Bir de ailenize tepkili gibi geldi bana ya da vakit geçirmemek ve uzaklaşmak için bahaneler üretiyor, telefonla konuşmak , yemekte beraber vakit geçirmemek gibi. Aileniz ile ilgili birşeylere mi tepkili yoksa kendisi mi rahat değil çözmek lazım.
Kendi içinde kendiyle ilgili sorunları varsa, rahat değilse profesyonel bir yardım alsanız iyi olur.

merhaba kızlar içimi dökmek için yazıyorum ben bir yıllık evliyim. eşimle birbirimizi çok severek evlendik. uzak mesafe ilişkisi yaşamamıza rağmen 2 haftada bir görüşürdük bu süreçte de çok güzel anlar yaşadık ve ben onu iyi tanıdığımı düşünerek evlenmek istedim.

ben genelde sıcakkanlı olmaya çalışan biriyim ama aşırı konuşkan biri değilimdir eşimle görüşürken hep o daha çok konuşur güzel şeyler yapar söylerdi. işler ilerlediğinde nişan zamanında falan tartışmalar başladı o zamana kadar nerdeyse tartışmamıştık bile ama en ufak bi meselede hep tartışma çıkıyordu altınlar nişan düğün gelenekleri nasıl gidilip gelinecek vs vs. orta yolu bulmaya çalışırken dediğim dedik ve manipülatif bi insan olduğu için ailemin yapmak istediği geleneklerle (benim de yapmak istediğim şeylerdi) onun keskin düşünceleri arasında çok kaldım ve dengeyi kurmak çok zordu. mesela dini nikahta isteyeceğim mehirden dolayı aramız bozulmuştu bu işi sanki paraya döküyorum kötü bir şey yapıyorum gibi tepki gösterdi, biz bunun için evlenmiyoruz formaliteden bi şey söylemeni beklerdim falan diye üste çıkmıştı. kendi düşüncesini doğru diye dayatıyordu ama öyle bi konuşuyordu ki ben sonunda kendimi hee demek ki öyle olması daha iyi derken buluyordum ya da ben çabuk kanan biriyim.
evliliğimiz ara sıra tartışmalı gitse de genel olarak güzeldi AMA ASIL SORUN eşimin dışarıya karşı ve en önemlisi benim kök aileme karşı çok sert ve soğuk durması. evet ben bunu başlarda da biraz fark etsem de daha yeni tanıştıkları için çekiniyor diye yorumlamıştım daha açılamadı diyordum. ama üzerinden bir yıl geçti hala aynı.
geçen hafta annem ablam eşi ve yeğenim bize geldiler 4 5 gün kaldılar. kendisi çocuklarla pek iyi anlaşamıyor yeğenime de öyle çok laf atıp oynamaz zaten ona bile sinir oluyorum da neyse. daha onlar gelmeden konuşurken haftasonu mahvolduk dedi neden dedim sıcakta gezicez, çoluk çocuk falan dedi ben tabi çok üzüldüğümü söyledim ağladım senin ailen gelirken ben böyle desem falan diye kavga ettik. özür diledi konuştuk hallettik neyse geldiler ya insan bi güler yüz gösterir dimi ama yok. konuşuyor ona konuşmaya çalışıyor gibi geliyor ama dışardan asla öyle görünmüyor. aslında onlarla hiçbir sorunu yok seviyorum saygı da duyuyorum diyor ama öyle bir suratı asık geziyor ki ben misafir olsam istenmediğini düşünürdüm.
gezmeye götürdük onları ama o onlarla daha çok konuşacağı yerde benle konuşuyor ben uyarıp hani şuna da şöyle de bak şunu sorabilirsin falan deyince beni suçlu buluyor bana ne yapacağımı söylemen kötü hissettiriyor strese sokuyor ben biliyorum zaten konuşacağım şeyi diyor…ama geldiklerinde örneğin babam nasıl iyi mi diye bile sormuyor. bi şeyler anlatırken de ciddi ciddi anlatır genelde. mesela gezerken bazen çok önden gitti. annem bi yandan soruyor neden önden gidiyor noldu falan diye ben de arada kalıyorum. hep birlikte ilerlemeye çalışıyoruz ama çocukla bebek arabasıyla aynı ilerlemek zor oluyor 6 kişi o da diyor ki benden bağımsız hareket ediyorsunuz zaten beni fark etmiyorsunuz vs. sanki inadına yapıyor kendi içinde. ben önden yol göstermek için gidiyorum falan diyor ama insanlarla iletişim kurmazsan diyorum kimse seni anlamaz ki gelin şöyle gidelim şuradan gidicez falan de bari diyorum yani. gezerken bi ara eniştem hepimize dondurma ısmarladı o yemicem dedi. insan tam tersi misafirlerine bunu yapması gerekmez mi?
ablamlar bi gün bi iş için sabah erkenden bi yere gidip geleceklerdi ama annem yeğenim ben evdeydik. eşim de işe gideceği için ona kahvaltıyı ayrı hazırlamıştım tek yiyip çıktı. biz sonradan yemiştik ertesi gün kahvaltı için uyandırırken ben gelmicem siz yapın kahvaltıyı dedi resmen orda ağlicaktım zor ikna ettim meğerse dünkü tek bırakma mevzusundan yapmış.
yani ona göre aslında tek suçlu o değil güya annemler de ona samimi davranmayıp çok konuşmuyormuş. eniştemle de iyi anlaşamamış. anlattıklarında eşime de hak verdim ama genel olarak ev sahibisin senin biraz ılımlı olup anlayış göstermen gerekiyor. bana tavır alsan da belli etmemem gerekiyor.
bu çocuk aslında kendi akrabalarına karşı falan da böyle ben bayramlarda net fark ettim. pek kimseyle öyle samimi konuşmuyor gülmüyor ama bana karşı öyle değil ikimizken nasıl oluyorsa o daha çok konuşuyor. evin içinde gayet iyiyiz yani.

ama bu mesele beni öyle üzüyor ki aşırı kafama takıyorum benim memlekete gittiğimizde yüreğim ağzımda geziyorum. annem bana evlendiğimizden beri 3. kez sordu kızım mutlu musun iyi misin diye. bunu duymak bile çok kötü bi şey. iyiyiz diyorum biz mutluyuz normal hayatımızda diyorum ama bunları içimdekileri anlatamıyorum üzülmesinler diye. o yüzden buraya yazmak istedim.
eşimle konuşmayı deniyorum hep karşı argümanlarla geliyor onların da ona öyle davrandığını orada zaten samimiyet olmadığını söylüyor. tamam onlar da çok konuşkan olmayabilirler ama güzel geçsin muhabbet olsun diye ellerinden geleni yapıyorlar hissediyorum. ama o öyle suratla negatif enerjiyle gezdikçe açılamıyorlar.
ayrıca hep kendine göre prensipleri ve doğruları var onun dışında çok zor kabulleniyor veya tartışmayla kabul ediyor. mesela en basitinden apartman wp grubuna bile girmek istemedi ben öyle şeylerle uğraşamam diyor ulaşmak isteyen gelsin söylesin diyor. ya diyorum bi şey yazmicaksın ki sadece duyurular için. yok ben girmem diyor Ya ne alakaaaa ne alaka yani. bayramda yeğenime harçlık verelim mi diyorum üfleye püfleye para veriyor onu da bana verdiriyor kendi asla vermiyor mesela. daha birçok basit örnek var bunun gibi.

bilmiyorum ben bunu nasıl aşıcam düzelticem? içimde bi intikam duygusu oluştu ben de onun ailesinin yanında aynısını yapıcam diyorum kendi kendime çünkü yediremiyorum.(ki öyle değilim güleryüzle ağırlamaya çalışıp konuşurum) ama onların da bi suçu yok… ne yapıcam bilmiyorum. bunlar boşanacak sebepler değil gibi geliyor çünkü bana karşı bir yanlışı olmadı her gün sevdiğini söyler güzel davranır haftasonlarını hep ikimize ayırır yani bu anlattığım dışında büyük bir sorun yok aslında.
Bu konu bana kuzenimin eşini hatırlattı. Yıllar önce farklı şehirden gelmişiz ilk defa tanışıyoruz halamlar mutfakta eşimle o kaldı tokalaştilar oturdular. Aynı odadalar adam kalkıp eşime nasilsiniz yolculuk nasıl geçti bile demedi. Öyle öküz öküz oturdu. Aynı odada sessizlik ..biz şok olmuştuk. Diğer kuzenime sormustum daha sonra alıştık biz ona biraz garip demişti ama bu çok yaditgamistik.
Sizi çok iyi anladım yani..insanı çok rencide eder bu durum..bence tek çözümü " ya kendini düzelt yada bende senin ailene öyle davranacagim" demek olur. Evet ailesinin suçu yok ama sizin ailenizin de suçu yok ..gelmeyin kalmayın der gibi hareketler çok ayip

Koskoca adam yaptığı şeyin ne demek olduğunu bilmiyor olabilir mi?

He umursamazsanız sorun yok, öyle yaşar gidersiniz, ailenizde gider gelir. Belki kötü bir tabir olacak ama 'delidir ne yapsa yeridir' diye düşünürler, çünkü normal insan davranışı değil.

Ya da hiç gelmeyecekler onun suratını çekmektense sadece sizin aile ziyaretinizde sizi görecekler.

Aileniz hala sizdeyse hepinizin oturduğu bi anda, hayatım hayırdır bişey mi oldu yüzün asık, deyin bi afallasın bakalım ne diyecek.

6 sayfadır okuyorum konu sahibi sadece ‘ayy karakteri bu üstüne gitmeyinn’ mesajlarına tişikkirler minvalinde cevaplar vermiş, asla durumun farkında değil, eşinin ailesine de aynısını tabi ki yapmayacak geçiştirmek için hmm tmm ben de öyle yapıyım modunda. Yapamaz çünkü biraz surat assa böyle bir adam hiç hoş karşılamaz iş boşanmaya gider. Ayy karıcımın da karakteri böyle diyeceğini sanmıyorum.
Ayy daralttı bu konu beni.
genel olarak insanların konumla ilgilenip bişeyler yazmasına zaten teşekkür ediyorum. size de teşekkür ederim bu harika işe yarayan ultra motive edici yorumunuz için.
kimseye karakterimizi evliliğimizi ayrıntısıyla anlatacak halimiz yok biz kendimizi biliyoruz.
genel olarak surat asan ben alttan alıp özür dileyen taraf eşim. o da çok iyi biliyor onların yanında yapmak isteyince gayet yapabileceğimi.
he ekliyim arkadaşlarımın fikirleri sayesinde de enine boyuna konuşup hallettik kendisi de hatasının farkına vardı.
siz de daralmayacağınız konularla ilgilenmeye devam edebilirsiniz.

Bilmiyorum burçlarla ilgisi var mı ama koç burcu etkili kişilerde bu durumu çok gözlemledim. Biri de benim eşim. 9 yıldır evliyiz ve henüz son 2 yıldır benim ailemle sohbet ediyor. Gerçekten çok zordu çok kavgalar ettik. Yılda en fazla 20 gün görüşüyorlar ve ona rağmen hala garip davranışlarına denk geliyorum. Seviyor saygı da gösteriyor ama sürekli suratı asık ve konuşmuyor.(Kendi ailesine karşı da böyle). Ben onun ailesiyle ondan daha çok görüşüyorum desem yeridir ama o benim ailemi hiç aramaz bile. Böyle bir durum maalesef. Öyle böyle bu zamana kadar geldik yapısına ve ailesinin de ketum davranışlarının olmasına veriyorum. Sonuçta misafir ağırlama şeklimizi ailemizden öğreniyoruz o da ordan böyle görmüş. Allah kolaylık versin. Ben size hak verdim. Çok isterdim neşeli güler yüzlü şekilde günlerimizin geçmesini son yillarda az da olsa mümkün oluyor. Zamanla sizin eşiniz de uyum sağlamaya çalışır inşallah

Ben eşinize hak verdim cunku ben de benzer karakterdeyim. Acikcasi coluk cocuk sevmem laf atip oynamam yalandan da olsa ve cumbur cemaat coluk cocuk disarda 6-7 kisi dolaşmaya cikmaktan da asla hoslanmam. Surat asmam ama devamli 32 diş gosteremem ortamda normal dururum. Bana göre esiniz büyük ölçüde normal 😃 Siz cok sicak kanli birini istiyorsunuz ama nişan doneminde öyle olmadigini gormussunuz ya bitirecektiniz ya da saygi duyacaksiniz. Zorla insanin karakterini degistirmeye calismaya ve bu konuda huzursuzluk kavga cikartmaya hakkiniz yok. Evli olmak boyle bisey degil.
Sizin kavganizla duzeliyorsa rol yapacaktir ne kadar surer bilmem.

Eve gelen misafire güler yüz gösterilir. Yani esinin ailesi gelmiş 3 4 gün kalacak, eşinin hatrina iyi davranırsın zaten o kişilere bayıldığın için degil. Annen bile huzursuz olmuş. Terbiyesizlik yapmaya da mizacım böyle denmez. O zaman sen de onun ailesi evdeyken yatak odasında otur saatlerce telefonla konuş, video izle.
Her hafta sonu gelsinler iç içe olalım demiyorsun zaten yılda bir kere gelmişler 3 4 gün kalacaklar onu da zehir etmez insan olan.

Bilmiyorum burçlarla ilgisi var mı ama koç burcu etkili kişilerde bu durumu çok gözlemledim. Biri de benim eşim. 9 yıldır evliyiz ve henüz son 2 yıldır benim ailemle sohbet ediyor. Gerçekten çok zordu çok kavgalar ettik. Yılda en fazla 20 gün görüşüyorlar ve ona rağmen hala garip davranışlarına denk geliyorum. Seviyor saygı da gösteriyor ama sürekli suratı asık ve konuşmuyor.(Kendi ailesine karşı da böyle). Ben onun ailesiyle ondan daha çok görüşüyorum desem yeridir ama o benim ailemi hiç aramaz bile. Böyle bir durum maalesef. Öyle böyle bu zamana kadar geldik yapısına ve ailesinin de ketum davranışlarının olmasına veriyorum. Sonuçta misafir ağırlama şeklimizi ailemizden öğreniyoruz o da ordan böyle görmüş. Allah kolaylık versin. Ben size hak verdim. Çok isterdim neşeli güler yüzlü şekilde günlerimizin geçmesini son yillarda az da olsa mümkün oluyor. Zamanla sizin eşiniz de uyum sağlamaya çalışır inşallah
Evet bende koç burcuyum annem ve eşim bana yabani derler insanlarla muhattap olmayı sevmediğim icin soğuk ve sertimdir ama durum burda çok farklı evime gelen kimseye sevmesem bile suratsızlık yapmak elimden geldiğince ağîrlarım bide başka şehirden gelen insanlara garip garip tavırlar hani derler ya hiç birşey yoksa sahibinin hatrı var diye bu karakter falanda değil dümdüz öküzlük saygısızlık ailesinede eşinede hiç çekebileceğim insan tipi değil suratsiz memnuniyetsiz çocuk gibi

Back
X