• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin cimriliği

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
103
Arkadaslar 2yil önce kacarak evlendim kaynanamgile ayni evde oturuyorduk ama evimizi ayirmaya karar verdik ve şu anda evimiz tadilata oturma grubum ve yatak odami esimin ailesi ilk evlendigimizde almisti annemde eksik esyalarimi halilarimi mutfak esyalarimi vs. Aliyor ayni zamanda bebegimin ihtiyaclarinida karsiliyor ama esim tuturdu beyaz esyayi annengil alsin diye bende dugundeki bilenziklerimi sen aldin (vermedigim icin kustu ve dugunden sonra3ay icinde hepsini yatirm yapalim diye aldi)beyaz esyayida sen alicaksin diyorum haksizmiyim esim cifcilikle ugrasiyor 1 inek satsa herseyi rahatlikla alabilir:bicak:

Kiz kaçırıp ev bile acamayan iki yıl ailesiyle yaşatıp ailesini baş tacı yaptirirken kız tarafını çiğneyip gecen adam bı zahmet beyaz eşyalarınızida alsin:sinirli: ailenizin yok sayıp kacmissiniz hiç hakkınız yok şimdi eşya istemeye:KK20:

Düğünden önce olsa tabiki annen alır ama kaçarak evlenmisin birde mutfak esyani falan aliyomus anneniz eşiniz opsunde başına koysun almayan almaz yani
Zorla da anne alcaksin denilmez
Esinizde mecbur alicak yani yuva kurmak kolay değil elini taşın altına koyucak

haklısın, evin reisi ise başkasının eline bakmamayı bilmeli.
ev kuruyorsunuz, başkalarına güvenerek mi çıkmış ayrı eve...

yani yanlış anlamayın da ailenizi bir hiç sayıp kaçıp gitmişsiniz sonrada eşya bekliyorsunuz. bu hiç doğru değil. artık onlardan çıkıp başka bir evin bireyi olmuşsunuz. bence istemeyin bir şey.
Ailemden istemiyorum ailemde Allah razi olsun hep sahip ciktilar ama esim surekli ailen alsin onlar ne alicak diyip duruyor

Kız tarafı sadece çeyiz dizer gerisini erkek tarafı yapar kız tarafı durumu iyi ise ve isterse başka eşya alır. Eşiniz biraz ayıp ediyor. Tabiki de eşyaları o almalı. Birde zaten kaçırmış sizi nasıl bekliyor ama cesaret i varsa kendi söylesin babanıza

Evlenmişsiniz aradan iki yıl geçmiş, eşiniz büyük bir pişkinlikle ailenizden maddi destek bekliyor. Hangi hakla hangi akla hizmet. Kendi bütçesinize göre uygun bir şeyler almak varken annen baban alsın demek nedir yahu. Ayıp valla. Ben evlenirken bile eşimin ailesine şunuda siz alın demedim, demem, diyemem de. Gerekirse almam eksik olur ama istemem de.

Kimse yanlış anlamasın, istisnalar vardır lakin zaten “kaçarak evlenenlerin” ne eş ne de eşin ailesinin gözünde değeri olmuyor. Bunu bilerek kaçmadınız mı

oh ne ala.
başka neler istermiş mesela:işsiz:
kaçmak yerine düğün yapsaydiniz ve aileniz alsaydı amenna.
ama 2 yıl orda kalıp kendi evine çıkarken ailenizden eşya beklemek çok büyük ayıp.
bunu söylemeye utanmayan adamdan inek satmasını bekleyerek çok şey istiyorsunuz:kızgın:

Eşin bu konuları sizi kaçırmadan önce düşünecekti. Hem kızlarnı kaçır hemde aileden ev eşyası bekle.:bicak:

İşte ben de bunu anlamıyorum. Eşiniz olacak kişi istedi aile müsaade etmedi, sizde ailenizi hiçe saydınız kaçtınız. Burada sizi kaçmaya iten aileniz olmuş, sizde annenizi babanızı bir hiç yerine koyup gitmişsiniz. Zaman geçmiş aileniz ile barışmışsınız.Ben ailelere bu sebepten çok kızıyorum. Burada siz kadar ailenizde hatalı.Baştan iyce bir istişare edilmeli, konuşulmalı.. Şimdi destek olsan ne olacak kızın bir kere kaçtı damgasını yemiş. Bence ailenizden bir şey beklemeyin.

Eşin sadece cimri değilki tam bir arsız utanmaz!

O ailenin önünde başını eğeceğine bir de çeyiz istiyor!
O kadar yol yordam biliyorsa telli duvaklı çıkarsaydı ya seni evinden.

Şöyle basiretsiz adamlara kaçıp ailenizi ve kendinizi eziyorsunuz ya,vallahi günah,yazık.

Back
X