Esimin çocuğa söylediği

Nedenboyleisler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2022
77
34
3
39
Merhaba hanımlar daha önce de farklı bir noktada eşimle ilgili konu acmistim
Bugünkü durumu şöyle ozetleyeyim kizim bu konuda diretti ağlamaya başladı ben de sakinlesmesi için birkaç seçenek sundum kabul etmedi esim araya girip bagirinca ayaklarını yere vurarak gurultu yapmaya başladı esim de ne yazık ki kalkarsam ağzına s... dedi cocuk odasına geçince böyle konusamazsin dedim argo küfür sen nasıl çocuğa kullanirsin diye söylenmeye başladım ( bu arada bana küfür hakaret argo kullanmisligi yok bu da beni şaşırttı zaten) bu sefer bıktım oleyim kurtulayi m ben bu aile icin calisiyirum falan sayiyor benim tepki gostermeme cok sasirmis ağzından kaçırmış vs dedim ki ben sana desem ben ve o birmiyoz dedi sen başkasına kullanbikir misin patron is arkadaşı cevap yok cocuk savunmasız demek ki ne var onda diyor hayır uste çıkması hala bana mi ilginç geliyor ortada yanlış olabilir gerildik çıktı agzimdan telafi edeyim demek varken hala tavır koymak ben mi abartiyorum diye düşünürken buluyorum kendimi

Ben huy etmediyse ilk seferde pat diye uyarmaya karşıyım ya.
Sonuçta adam da gerizekalı değil söylediğinin yanlış olduğunun farkındadır. Kaçmış. Size bile hiç yapmadıysa demek ki dili bu değil, gücün anca çocuğa yetiyor'a getirmek yersiz olmuş.
Evet yaptığı komple hatalı da eşlerimize illa öğretmenlik yapamayız. İnsan dediğin arada hata yapar.
Arada olur öyle aile içinde.

Cildirmis kucuk cocuga

Esimin agzindan daha once kufur duymadim dediniz diye diyorum, ben olsam boyle hesap sorar gibi degil de bir kahve yapip, bir sorun olup olmadigini, bugun cocuga soyledigi kelimeyi daha once agzindan hic duymadigim icin endiselendigimi, kotu bir zaman geciriyorsa benim yaninda oldugumu ama yanlislikla olduysa da bir dahakine daha kontrollu olacagina inandigimi, cocugumuzun yaninda kelimeleri daha ozenli secmemiz gerektigini dusundugumu sakince anlatirdim.

Surekli kufur ediyorsa isler degisir tabii.

Ha bu arada benim terapistim cocukta travma olusturacak davranislarin cocuga kaziya kaziya, sistematik bir bicimde yapildigini soyluyor. Munferit olaylari cocukta tamir edebilirsiniz.

Sanırım küfür argo hiç K ullanmadigim için hassasim ben sana desem dediğimde benle o bir mi dedi ben bu noktada demek ki gücü yete ne yapıyor diye düşünüyorum

Dedigim dedik caldigim duduk koca..
Yani sen yirtinsan da adam bildigini okuyacak..
Abartmiyorsun da adam iletisime kapali..
Sadece iletmeyi seviyor.Ayrica seni kendine akil verecek,hatasini gormeni saglayacak bir kisi gibi de gormuyor.

Kahvedeki Cay dagitan amcayi bile dinlerde seni dinlemez gibi geliyor bana..
Belki de ben yaniliyorum,oyle geldi bir an.

Son düzenleme:
Siz mukemmel anne misiniz? Her hareketiniz kusursuz mu? Insanlarin agzindan boyle seyler cikabilir. Surekli hale getirmedigi surece abartmanin alemi yok. Bi sozle travmalar yasamaz cocuk. Cocuklari da bu kadar hassas gorup oyle yetistirmeyin ya
Kusursuz degilim tabiki yaptiklarima bahane bulmam ama mesela yanlisimi kabul ederim cozum ararim esim hemen ben agir sartlarda calisyorum boyle davranmam normal der ustisnasiz her yanlışına bana göre çocuğa ses yükseltmek su bu da sıkıntı ( sesim yükseliyor ama bunu haklı kılmaya çalışmıyorum ) ama argo küfür yok şunu yaparım edrim demek beni çok geriyor

Gayet iyi tepki vermişsin. Bi dahakine kendini kontrol eder. 5 yaşındaki çocuğa küfür etmek tehdit etmek ne demek. Kızarsın falan ama küfür edilmez. Hele normalde etmeyen biri resmen çocuğa gücü yetirmek bu. Sıkıyorsa size yapsın. Adsfafa neyse hatasını anlamıştır bence.

Ben de dikkat eder artık diye düşünüyorum ama eleştiriye kapalı ışte şimdi günlerce küser evde yemek yemez falan bu sefer se ben mi abartiyorum diye düşündüm iste

"İnsanın ağzından çıkabilir" diyenler nasıl diyor ya? Ağzına s.carim cümlesi ağızdan sinirle çıkabilecek bir cümle mi?
Mesela büyük bir haksızlığa maruz kalsanız patronunuzun ağzına s.çabiliyor musunuz?
Gücü anca küçücük çocuğa yeten insan tüm egosunu çocuktan tatmin ediyor
"Ağızdan çıkabilir" diyen insanlar eğer sizin ağzınızdan cocugunuza böyle kelimeler çıkıyorsa, insanlık haliyse , kimse söylemeden ben soyleyeyim gerçekten iğrenç ebeveynsiniz demektir
Zavalli çocuk ne gidecek yeri var ne herhangi bir seçeneği, sövün-atın stresinizi. Sonra sarılır, özür diler , gönlü olsun diye hamburger yemeye götürürsünüz. Ama çocuğunuz ileride onun ağzına s.cma kabiliyeti yüksek insanlara kapilirsa bunun suçlusunun da kendiniz olduğunu bilin .

Cunku riyakar bir milletiz.. hic mi
Anne terligi yemediniz yani
Ben yedim anne terligi hem de alasını ama bu yanlısı devam etiremem mesela hepimizin hassas olduğu konular vardır benim için küfür boşanma nedeni olabilir sizin o olmaz da başka bir sey olabilir bu da onun gibi ışte ben çok calisyorum yoruluyorum ondan böyle diyorum demek bana çok yanlış geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…