- 17 Ağustos 2011
- 24.720
- 155.734
- 798
- Konu Sahibi Nedenboyleisler
-
Freud'un meşhur bir sözü var, tam da bu günler icin. Tavsiye isteyen bir anneye demiş ki;Sen anne olsan bu elestirdiklerini yapmazsin belki ama baska yerlerde hata yaparsin muhtemelen ki ilerde cocuklarin hatalarindan sikayet edebilir.
Anneligimde eleştiriye açığım yanlisimi düzeltmeye çalışırım yanlisima kılıf uydurmaya değil esim bunu neden böyle yapıyorsun derse oturup düşünürüm o anda belki zoruma gider ama vay sen bana bunu dedin benim çocuğa dedigimde ne var diye ustune kusluk cikarmam hakaret kufur argo fiziksel şiddet bilemiyorum bunlar bana göre normallestirilebilecek şeyler degilBirde bir insanı babaligindan vurmak da normal değil kusura bakmayın sen nasıl babasin başkasına yapamadigini savunmasız çocuktan cikartiyorsun dediğiniz için aslında bir şekilde,"babaligini" ispatlamaya çalışmış adam .
Sakinlesmesini bekleyip bir daha olmaması gerektiğini düzgün bir üslupla soyleyebilirdiniz
Hic kizmiyorum diyenlere inanmiyorum ben zaten.. ya cocugu yoktur henuz ya da cidden dogruyu soylemiyordur. Ha cikarsa o da 1000 de 1 dir bu kadar net soyluyorum.Hiç sesler yükselmiyor ben kedime bile ismiyle sesimi yükseltiyorum yahu annemden babamdan bir dayak yemedim kesinlikle karşıyım ama arada bı sesleri yükseldiğinde dururdum yani
Ben eşimle bağıra çağıra kavgayi ilk üç ay etmisimdir artık oldukça sakin anlasabiliyoruz ben eşiniz kızınıza küfür de eder vururda yazmadım eşinizin tavrı ne kadar yanlışsa sizinki de o kadar yanlış sizde eşinize resmen yetersizlik hissettirmissiniz . Daha makul bir iletişim kurabilirsiniz . Sizde mükemmel değilseniz eşinizden de beş yılda bir yaptığı hatadan dolayı çocuğu savunmasız buldun şunu yaptın gibi konuşmanız normal değil . O zaman iki gün sonra siz hata yaptığınızda o da sizin anneliginizi sorgulayabilir değil mi?Cevaplarda anlayamadığım bir şeyler var sanirimmesela ses yukseltme mukemmel ebeveynlik vurgusu yaoan arkafaslarim eşleri ile tartışırken nasillar bağırıp çağırıp bir ağzına ...... yok bilmem ne yaparım ya da başka olumsuz sıfatlar kullanıyorlar mi merak ettim
Ben eşimle ses yükselterek tartistigim olmuştur ama aptal salak vs gibi şeyler demem ya da başka şeyler arada ben mi fark görüyorum sadece anlamadım ki
Gercekten oyle..benim annemi dusunursem anne babasinda elestirdigi seyler var.. annem babam cok iyi olmalarina ragmen benimde elestirdigim seyler var.. benimkilerde beni elestirecek bundan eminim. Zaten mukemmelim demem asla…bende insanim nihayetinde..Freud'un meşhur bir sözü var, tam da bu günler icin. Tavsiye isteyen bir anneye demiş ki;
"Ne isterseniz yapın, nasıl olsa kötü olacak"
Ben küfür etmiş bı tane de yapistirsaydi mi yazmışım ? Siz bunu neden böyle yapıyorsun yapma diye konuşma yapmamissiniz ki sen çocuğu küçük buldun onu eziyoesun başka büyüğe yapamazsın demissiniz. Adam da doğal olarak tepki vermiş . Biri ben beş yılda bir hata yaptigimda böyle bir tepki verse her hareketini izleeim ve açıkçası ebeveynligimi sorgulayan kişi eşim de olsa bende bundan sonra aynı şekilde acımasız eleştiriler yaparımAnneligimde eleştiriye açığım yanlisimi düzeltmeye çalışırım yanlisima kılıf uydurmaya değil esim bunu neden böyle yapıyorsun derse oturup düşünürüm o anda belki zoruma gider ama vay sen bana bunu dedin benim çocuğa dedigimde ne var diye ustune kusluk cikarmam hakaret kufur argo fiziksel şiddet bilemiyorum bunlar bana göre normallestirilebilecek şeyler degil
O da sakinleştirici ya da başka madde kullanıyordurHic kizmiyorum diyenlere inanmiyorum ben zaten.. ya cocugu yoktur henuz ya da cidden dogruyu soylemiyordur. Ha cikarsa o da 1000 de 1 dir bu kadar net soyluyorum.
Olmasa iyi ama oluyor
Bence esler zaten agzina ederim bilmem ne diyorsa birbirine saygi bitmistir o evlilikte.. saygi olmayan evliliktede huzur olmaz bence.. huzur yoksa zaten cocuklar saglikli yetismezler..Cevaplarda anlayamadığım bir şeyler var sanirimmesela ses yukseltme mukemmel ebeveynlik vurgusu yaoan arkafaslarim eşleri ile tartışırken nasillar bağırıp çağırıp bir ağzına ...... yok bilmem ne yaparım ya da başka olumsuz sıfatlar kullanıyorlar mi merak ettim
Ben eşimle ses yükselterek tartistigim olmuştur ama aptal salak vs gibi şeyler demem ya da başka şeyler arada ben mi fark görüyorum sadece anlamadım ki
deAnneligimde eleştiriye açığım yanlisimi düzeltmeye çalışırım yanlisima kılıf uydurmaya değil esim bunu neden böyle yapıyorsun derse oturup düşünürüm o anda belki zoruma gider ama vay sen bana bunu dedin benim çocuğa dedigimde ne var diye ustune kusluk cikarmam hakaret kufur argo fiziksel şiddet bilemiyorum bunlar bana göre normallestirilebilecek şeyler degil
Tabiki sorgulayabilir oldu da ama bençok calisyorum yorgunum ondan bağırdım falan demedim haklısın duzeltmeliyim diyebildimBen eşimle bağıra çağıra kavgayi ilk üç ay etmisimdir artık oldukça sakin anlasabiliyoruz ben eşiniz kızınıza küfür de eder vururda yazmadım eşinizin tavrı ne kadar yanlışsa sizinki de o kadar yanlış sizde eşinize resmen yetersizlik hissettirmissiniz . Daha makul bir iletişim kurabilirsiniz . Sizde mükemmel değilseniz eşinizden de beş yılda bir yaptığı hatadan dolayı çocuğu savunmasız buldun şunu yaptın gibi konuşmanız normal değil . O zaman iki gün sonra siz hata yaptığınızda o da sizin anneliginizi sorgulayabilir değil mi?
Işte eşler birbirine yapınca saygısızlık diyoruz değil mi ve anında da gayet tepki verilir sanırım neden çocuğa yapıldığında daha çok tepkiye takildikBence esler zaten agzina ederim bilmem ne diyorsa birbirine saygi bitmistir o evlilikte.. saygi olmayan evliliktede huzur olmaz bence.. huzur yoksa zaten cocuklar saglikli yetismezler..
Surekli kavga ettiginde kocan agzina ederim derse.. sonrada o kadinla ayni yataga giriyorsa buyuk sorun vardir. Ben cocuga kufur etmesini dogru buldugumu yazmadim, kocana hakta vermedim..ama seninde tutumun dogru degil.. ki bende sen gibi davranirdim belki boyle bir soz karsisinda.. ama bu dogru oldugu anlamina gelmiyorIşte eşler birbirine yapınca saygısızlık diyoruz değil mi ve anında da gayet tepki verilir sanırım neden çocuğa yapıldığında daha çok tepkiye takildik
Birbirinizi yanlış yaptığınız noktada uyarmaniz normal ama bu uyarı şekli normal gelmedi açıkçası bana sizin anladığiniz biz babasıdır yapar babayla çocuğunun arasına girme demedim ama uyarı sekli de önemli eşiniz çocuğa nasıl yanlış davranmissa sizde aynı şekilde eşinize yanlış yaklaşmışsinizde
Tabiki sorgulayabilir oldu da ama bençok calisyorum yorgunum ondan bağırdım falan demedim haklısın duzeltmeliyim diyebildim
Mesela ne deseydim yaptigin yanlış vs o da haklısın diycekti sonra yine olacaktı bilemiyorum dediğim gibi bağırdığı çağırdığı ya da kriz anlarında iyi müdahale edemeyip beni zor durumda bıraktığı da oldu o zamanlar sonradan sakin da konuştum ama bu argo küfür beni bozuyor sanırım
Esim ne var ağzından kactiysa deyince ben de başkasına niye kaçmıyor dedimBen küfür etmiş bı tane de yapistirsaydi mi yazmışım ? Siz bunu neden böyle yapıyorsun yapma diye konuşma yapmamissiniz ki sen çocuğu küçük buldun onu eziyoesun başka büyüğe yapamazsın demissiniz. Adam da doğal olarak tepki vermiş . Biri ben beş yılda bir hata yaptigimda böyle bir tepki verse her hareketini izleeim ve açıkçası ebeveynligimi sorgulayan kişi eşim de olsa bende bundan sonra aynı şekilde acımasız eleştiriler yaparım
+1Galiba çocuğa sesini yükseltmeden buyutenler bir tek kk da var normal hayatta hiç böyle görmuyorum çünkü
Evet eşiniz çok kötü biri hemen bosayin benceEsim ne var ağzından kactiysa deyince ben de başkasına niye kaçmıyor dedim
Eğer evet demiş bulundum dikkat ederim diyebilirdi mesela ama gayet haklıymış gibi takıldı
Evet çok aşık iken baba olduktan sonra müthiş baba olcagim vaadlerine karşılık karşılaştığım manzaradan dolayı düşünmüyor degilim ☺Evet eşiniz çok kötü biri hemen bosayin bence
Kendi agzinizla adamın ağzından kaçırdığını ve daha önce yapmadığını söylüyorsunuz baska sorunlar varsa babalık vazifesini yapmıyorsa ya konuda belirtmelisiniz ya da sizin de karakteriniz asla yanlış olduğunuz noktayı kabul etmemek sabahtan beri sizin yanlış davrandiginiz noktayı yazıyorum bır arkadaş daha yazmış sadece adamı kötuluyorsunuz bence sürekli bir tarafa kızmak yerine bazen de insan kendini sorgulamaliEvet çok aşık iken baba olduktan sonra müthiş baba olcagim vaadlerine karşılık karşılaştığım manzaradan dolayı düşünmüyor degilim ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?