- 25 Ocak 2022
- 77
- 34
- 3
- 39
- Konu Sahibi Nedenboyleisler
-
Ben de aynı cümleyi kurdum patronuna is arkadaşına diyebikiyo misin kafam atarsa çok derim dedi bugüne kadar kac kere tepen attı dediğini duymadım dedim oflayip pufluyor"İnsanın ağzından çıkabilir" diyenler nasıl diyor ya? Ağzına s.carim cümlesi ağızdan sinirle çıkabilecek bir cümle mi?
Mesela büyük bir haksızlığa maruz kalsanız patronunuzun ağzına s.çabiliyor musunuz?
Gücü anca küçücük çocuğa yeten insan tüm egosunu çocuktan tatmin ediyor
"Ağızdan çıkabilir" diyen insanlar eğer sizin ağzınızdan cocugunuza böyle kelimeler çıkıyorsa, insanlık haliyse , kimse söylemeden ben soyleyeyim gerçekten iğrenç ebeveynsiniz demektir
Zavalli çocuk ne gidecek yeri var ne herhangi bir seçeneği, sövün-atın stresinizi. Sonra sarılır, özür diler , gönlü olsun diye hamburger yemeye götürürsünüz. Ama çocuğunuz ileride onun ağzına s.cma kabiliyeti yüksek insanlara kapilirsa bunun suçlusunun da kendiniz olduğunu bilin .
Anne terliği de yemedim, babam ağzina da s.carim demedi. Bu hakaretin,saygısızlığın bir kısmını annemden gördüm, 30 yıldır da aram kötü.Cunku riyakar bir milletiz.. hic mi
Anne terligi yemediniz yani
Ben zaten o argodan bahsetmiyorum ses yükseltmekten bahsettim olayı başka yere çekmeyinBen yulseltmiyorum demedim sesimyükselerek odasına gitmesini söyledim zaten odana git demek ile ağzına s... demek aynı sey değildir diye dusunuyirum hala öyle dusunuyirum
Dogru degil zaten ama ben yazdigim arkadasin dedigine katildim. Yani bu kk da zannedersin kimse cocuguna ses dahi yukseltmiyor.. yani bu pek inandirici degil.Ben yedim anne terligi hem de alasını ama bu yanlısı devam etiremem mesela hepimizin hassas olduğu konular vardır benim için küfür boşanma nedeni olabilir sizin o olmaz da başka bir sey olabilir bu da onun gibi ışte ben çok calisyorum yoruluyorum ondan böyle diyorum demek bana çok yanlış geliyor
Herseyi abartiyoruz yine.. cocuga zaten kufur edilmez hatta yaninda edilmez bana gore… ama zamaninda yemistir cogu insan anne terligi..olmedik ayaktayiz.. onemli olan suydu belki.. periyodik olarak dayak atilma yoktu..Anne terliği de yemedim, babam ağzina da s.carim demedi. Bu hakaretin,saygısızlığın bir kısmını annemden gördüm, 30 yıldır da aram kötü.
Hakaret etmeden, bağırıp öfkeni çıkarmadan cocuk pekala büyütülür, babam ne kadar çoğu zaman haftanın 7 günü çalıştığı ,güç gerektiren bir işi olsa da bizimle fazlaca ilgilenirdi, ne cocuklukta haylazliklarimiza, ne ergenlikte ki asiligimize, ne sonrasında yaşanan anlaşmazlıklarda saygı çizgisini asla aşmadi mesela. Çünkü bize saygı duyuyor.
Nasıl çocuk babasına "senin ağzına ederim" demiyorsa, annesine sinirlenince terlik atmiyorsa anne baba da bunu yapamaz. Bunu normalleştiren işte çocukken sistematik şekilde hakarete , saygı gorulmemeye maruz kalıp büyüyüp icsellestiren insanlardir. Çünkü onların gözünde çocuk annenin babanın bir parçası, saygı görülecek bir birey degil
Ne güzel bir üsluptur hayran kaldımEsimin agzindan daha once kufur duymadim dediniz diye diyorum, ben olsam boyle hesap sorar gibi degil de bir kahve yapip, bir sorun olup olmadigini, bugun cocuga soyledigi kelimeyi daha once agzindan hic duymadigim icin endiselendigimi, kotu bir zaman geciriyorsa benim yaninda oldugumu ama yanlislikla olduysa da bir dahakine daha kontrollu olacagina inandigimi, cocugumuzun yaninda kelimeleri daha ozenli secmemiz gerektigini dusundugumu sakince anlatirdim.
Surekli kufur ediyorsa isler degisir tabii.
Ha bu arada benim terapistim cocukta travma olusturacak davranislarin cocuga kaziya kaziya, sistematik bir bicimde yapildigini soyluyor. Munferit olaylari cocukta tamir edebilirsiniz.
Konu sahibi babası çocuğuyla münakaşa ediyor ya da evimizde sesler yükseldi diye konu açmamış ki. Babası çocuğuna bu hakareti etti diye açmış.Herseyi abartiyoruz yine.. cocuga zaten kufur edilmez hatta yaninda edilmez bana gore… ama zamaninda yemistir cogu insan anne terligi..olmedik ayaktayiz.. onemli olan suydu belki.. periyodik olarak dayak atilma yoktu..
Ha buarada bibinin soyledigi ses yukseltme olayina hak verdim ben. Bu sitede herkes mukemmel anne.. pratikte hic oyle degildir cogu eminim buna
Işte bu şekilde yapmamın ise yarayacağını düşünmedim açıkçası ya evet hata yaptım şöyle böyle diyecek ama sinirlenince yapacak ondan tepki gösterdimNe güzel bir üsluptur hayran kaldım
Yok olayı başka yere çekmek değil benim konum argo zaten siz farklı noktaya deginmissinizBen zaten o argodan bahsetmiyorum ses yükseltmekten bahsettim olayı başka yere çekmeyin
Ne güzel bir üsluptur hayran kaldım
Ne kadar güzel anlatmışsın ama işte biz anneler çocuklarla fazla yüz göz oluyoruz herhalde o yüzden böyle konuşmalar benceKonu sahibi babası çocuğuyla münakaşa ediyor ya da evimizde sesler yükseldi diye konu açmamış ki. Babası çocuğuna bu hakareti etti diye açmış.
Anne terliginden kimse ölmez ama psikolojisinin de içine edilir. Benim ananeme sorsan asla çocuklarına fiske vurmamistir ve asla evlatlarını ayırmamistir. Ama annem hep anne hatiralarindan kötü bahseder, ayrımcılık o kadar içine işlemiş ki kadının, kıyas yapmayi geç- yanında birisini övsen bozulur, iki çocuğu var, birine kizarken bile diğerine gulmezdi ayrımcılık olmasın diye, takık bu konuda . Oysa dediğim gibi, ananeme sorsan asla vurmamis bile. Çünkü ona göre anne terliği dayak değil, sokakta cimciklemek dayak değil, bir şeyi bırakmayan çocuğun eline vurmak ,itelemek dayak değil, paşa oğluna meyve soyup vermesi için kızını darlamak ayrımcılık degil. Oysa bunların hepsi sistematik şiddet ve gayet de annemin psikolojisini bozmuş. Ve annem hala etkisinde.
İnsanın ruhuna en büyük yaraları anne babalar açıyor, ama bizim ülkemizde kimse durup iki saniye düşünüp hayatını analiz etmediği için öyle doğan büyüyor, içindeki yaraların nereden geldiğini bulmayi düşünmeye bile zahmet etmiyorlar..
Ve bagirilmadan büyüyen çocuk var, "bagirmayan ebeveyn yoktur" demek biraz yaşadığın çevreyle alakalı.
Ben çok iyi ve ortalama iki ebeveyne sahip olduğum için bunu net bir şekilde görebildim. Çocuğuna saygı duyan , onu insandan sayan ebeveyn tepki vermeden önce bir durup düşünüyor. Diğeri ise ona saygı duymuyor ve tamamen dürtüsel hareket ediyor. Aradaki fark bundan ibaret .
Mesela pazarları bakkala gitme örneği, eğer "bakkala gidin" diyen annemse ve biz istemiyorsak (hatta iki küçük kardes birbrini yiyorsa sen git diye) annem çareyi bas bas bağırıp , ani ve yüksek sesiyle bizi korkutmakta bulurdu, ve rastgele bir isim söyler zorla bakkala gönderirdi.
Ama "bakkala gidin" diyen babamsa ve biz iki kardeş 'sen git' diye dalasiyorsak babam bağırıp cagirmak yerine kahvaltinin hazir olduğunu, birisinin gitmesi gerektiğini,haftaya pazar da diğerinin gideceğini söylerdi, ikna ederdi, giderdik.
Ya da ara karnede zayıf not getirince annem bağırır çağırır, tüm kitapları salona getirip 'beni okutsunlar diye ailemin gözünün içine baktım, okutmadilar. Ben size tüm imkanları verdim,bu notlar Ne! Atıyorum kitapları' falan diye bizi ağlatır, zorla 'düzeltecegiz' sozu verdirir, evde resmen dram filmi çekerdi. Aynı zayıf karneye babam tepki vermezdi, karne günü karneyi göstermediysek bakmak için ısrar bile etmezdi , birkaç gün sonra hala gostermediysek akşam vakti odamızı Ziyaret eder, fıkra falan anlatır,sohbet eder, sonradan karneleri sorardı, bakınca da espri yapardı (Toto oynarken kullanayım karneyi diye) , biraz konuşurduk öyle odadan çıkardı.
Yani çocuğuna bağırmamaya imtina eden 30 sene boyunca bagirmadan, çocuğun sınırını ihlal etmeden de yaşayabiliyor. Ama buna Sabri olmayan yapmiyor.
Bu arada benim yeğenim 5 yasinda, annesi babası sesini yükseltmedigi gibi bizim gibi yakın akrabaların çocuğa "küserim ama" dememiz,basit bir şeylere zorlamamiz vs bile kesinlikle yasak. Yani bu sekilde azar yemeden büyüyen çocuklar da var
Herkes harika ebeveyn çocuklarına karşı sonsuz sabırlı ve yanlışlarını sonsuz şekilde tolere ediyorlarGaliba çocuğa sesini yükseltmeden buyutenler bir tek kk da var normal hayatta hiç böyle görmuyorum çünkü
Konu neyse iste ben bibiye hak verdim.. konu sahibinin kocasina hak vermedim… ayrica baban ve annen farkli karaktermis herkes ayni olamaz…ki annenin yaptigi dogru demiyorum asla.. anneannene gelirsek.. siddet illa fiziksel olmaz zaten, ayrimcilikta bir cesit siddettir bana gore..Konu sahibi babası çocuğuyla münakaşa ediyor ya da evimizde sesler yükseldi diye konu açmamış ki. Babası çocuğuna bu hakareti etti diye açmış.
Anne terliginden kimse ölmez ama psikolojisinin de içine edilir. Benim ananeme sorsan asla çocuklarına fiske vurmamistir ve asla evlatlarını ayırmamistir. Ama annem hep anne hatiralarindan kötü bahseder, ayrımcılık o kadar içine işlemiş ki kadının, kıyas yapmayi geç- yanında birisini övsen bozulur, iki çocuğu var, birine kizarken bile diğerine gulmezdi ayrımcılık olmasın diye, takık bu konuda . Oysa dediğim gibi, ananeme sorsan asla vurmamis bile. Çünkü ona göre anne terliği dayak değil, sokakta cimciklemek dayak değil, bir şeyi bırakmayan çocuğun eline vurmak ,itelemek dayak değil, paşa oğluna meyve soyup vermesi için kızını darlamak ayrımcılık degil. Oysa bunların hepsi sistematik şiddet ve gayet de annemin psikolojisini bozmuş. Ve annem hala etkisinde.
İnsanın ruhuna en büyük yaraları anne babalar açıyor, ama bizim ülkemizde kimse durup iki saniye düşünüp hayatını analiz etmediği için öyle doğan büyüyor, içindeki yaraların nereden geldiğini bulmayi düşünmeye bile zahmet etmiyorlar..
Ve bagirilmadan büyüyen çocuk var, "bagirmayan ebeveyn yoktur" demek biraz yaşadığın çevreyle alakalı.
Ben çok iyi ve ortalama iki ebeveyne sahip olduğum için bunu net bir şekilde görebildim. Çocuğuna saygı duyan , onu insandan sayan ebeveyn tepki vermeden önce bir durup düşünüyor. Diğeri ise ona saygı duymuyor ve tamamen dürtüsel hareket ediyor. Aradaki fark bundan ibaret .
Mesela pazarları bakkala gitme örneği, eğer "bakkala gidin" diyen annemse ve biz istemiyorsak (hatta iki küçük kardes birbrini yiyorsa sen git diye) annem çareyi bas bas bağırıp , ani ve yüksek sesiyle bizi korkutmakta bulurdu, ve rastgele bir isim söyler zorla bakkala gönderirdi.
Ama "bakkala gidin" diyen babamsa ve biz iki kardeş 'sen git' diye dalasiyorsak babam bağırıp cagirmak yerine kahvaltinin hazir olduğunu, birisinin gitmesi gerektiğini,haftaya pazar da diğerinin gideceğini söylerdi, ikna ederdi, giderdik.
Ya da ara karnede zayıf not getirince annem bağırır çağırır, tüm kitapları salona getirip 'beni okutsunlar diye ailemin gözünün içine baktım, okutmadilar. Ben size tüm imkanları verdim,bu notlar Ne! Atıyorum kitapları' falan diye bizi ağlatır, zorla 'düzeltecegiz' sozu verdirir, evde resmen dram filmi çekerdi. Aynı zayıf karneye babam tepki vermezdi, karne günü karneyi göstermediysek bakmak için ısrar bile etmezdi , birkaç gün sonra hala gostermediysek akşam vakti odamızı Ziyaret eder, fıkra falan anlatır,sohbet eder, sonradan karneleri sorardı, bakınca da espri yapardı (Toto oynarken kullanayım karneyi diye) , biraz konuşurduk öyle odadan çıkardı.
Yani çocuğuna bağırmamaya imtina eden 30 sene boyunca bagirmadan, çocuğun sınırını ihlal etmeden de yaşayabiliyor. Ama buna Sabri olmayan yapmiyor.
Bu arada benim yeğenim 5 yasinda, annesi babası sesini yükseltmedigi gibi bizim gibi yakın akrabaların çocuğa "küserim ama" dememiz,basit bir şeylere zorlamamiz vs bile kesinlikle yasak. Yani bu sekilde azar yemeden büyüyen çocuklar da var
Melek ebeveyn degil yalanci ebeveyn oluyo oylesiHerkes harika ebeveyn çocuklarına karşı sonsuz sabırlı ve yanlışlarını sonsuz şekilde tolere ediyorlarumarım bende burdaki gibi kanatsız bir melek olarak ebeveyn olurum
Hiç sesler yükselmiyor ben kedime bile ismiyle sesimi yükseltiyorum yahu annemden babamdan bir dayak yemedim kesinlikle karşıyım ama arada bı sesleri yükseldiğinde dururdum yaniMelek ebeveyn degil yalanci ebeveyn oluyo oylesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?