Sen istemiyorum deyince ne dedi ? :26:
Sen zaten eşinle evlenerek bunları göze almışsın.. Onun bir çocuğu olduğunun bilincindeydin evlendiğin zaman.. Öyleyse bunların olacağını tahmin etmişsindir.. En başında sen büyük bir sorumluluk almışsın. Ne yazık ki bu durumda sıkıntıdan başka bir şey düşmüyor insanın payına.. Allah yardım etsin.
Ben eşimle evlenirken bunları göze almadım. Cocugu vardı biliyodum cok tatlı bi cocuktu. Sadece tatillerde yanımda olacaktı. Buraya kadar sıkıntı yoktu. Ama sürekli yasayamam. Cunku cocuk bana gore problemli ve ben asla kimsenin cocugunun sorumlulugunu almam. Alamamda. Ve eşimde bana boyle bi sorumlulugu yuklemeyecek. Gelmeyeceğini söyledi bana cok sukur şimdilik sıkıntımız kalmadı. Ayrıca ben de hamile oldugum için cocugun artık bizimle kalmak isteyeceğinide sanmıyorum zaten..Umarım ilerde bu durum tekrardan sorun olmaz. iyi temmennilerininz için tesekkur ederim.
Aynı durumu yaşamayanların yorumlarını boşverin siz.Bende eşime evlenirken çocuğun devamlı bizde kalmayacağı,tatillerde geleceği şeklinde konuşmuştuk.Çocuk büyük bir sorumluluk ve öz babası da olsa babalar çocuklarıyla yakından ilgilenemiyor ve bütün yük üvey anneye biniyor.Yük binmesi bir yana yanlış anlamasın kırılmasın diye çaba sarfederken ister istemez şımarıklığa sebep olunuyor.Çünkü ses tonunu biraz yükseltsen bile üzülür diye aksi davranma ihtimaliniz yok.Baştan beraber kalacağımızı söyleselerdi durum farklı olurdu.Ayrıca siz zaten tam olarak çocuk psikolojisindende anlayamayabilirsiniz,henüz anne adayısınız.Şu durumda çocuğun ortada kalma durumu yok zaten,annesi hayatta.Çoğu zaman nafaka için evladını bırakmayan anne rollerinde olup,yeniden evlenmeye karar verince de çocuğu babaya göndermeye çalışan veya baba evlenince çocuğu baba ile yeni eşinin arasını açmak için kullanan tiplerde az değil.Sonuçta burada suçu olan anne ve baba(Baştan çocuk konusunda anlaşmaya vardıkları halde sonradan fikir değiştirdikleri için )ama kötü olan üvey anne oluyor!Sağlıkla ve Hayırlısıyla bebeğinize kavuşun İnşallah.
seni cok iyi anliyorum canim benim esimin ilk evliliginden 2kizi var annelerinde kaliyolar tatillerde 2haftada bir hafta sonlari bizdeler biz almanyadayiz okullar 2ayda bir nerdeyse tatiller oluyor onlarda hep bizdeler ve simdi bizimde 2cocugumuz oldu benim kizim 2yasinda ve kardes olarak cok iyi anlasiyolar bizde cok iyi anlasiyoruz ama arkadasin tekinin dedigi gibi hic kizamiyorsun simardikca simariyolar bizimkiler daha kucukler biri 10 biri 6 yasinda annelerinde 9da uyuyolar bizde 12de uyutamyorum hadi neden Boyle yapiyosunuz deyincede esim birak otursunlar diyor burada rahat ediceklerki istediklerini yapicaklarki gelmek istiycekler diyo tabi onlarda kullaniyolar cunku her istedikleri oluyor burasi onlarin kullandiklari yerleri ben hic oterite kuramyorum Boyle durum oldugu icinde sonra senin dedigin gibi kucuk kiz felaket yemek secer o derecedeki ozel yemek yapmak zorundasin bigun ne yemek var dedi 3cesit yemek yaptim sonra esimde tepki peki pelin ne yiycek oldu bende dedim canim oda yesin artik benim kucuk kizim bile yiyorda oda alissin artik yemek yemege ama yine onlarin dedigi oldu ona yeniden yemek yapildi bunlar kisa sure icin olunca dayaniliyor ama uzun surede mumkun degil kendi cocugunla ugrasiyorsun egitiyosun yeri geliyor kiziyosun ama onlar kirilmasin diye hic bisey yapamiyosun ben onlara kizdigim icin kizima bagirdigimi bilirim sonra cok uzuldum ama kullanilmak cok kotu hele kucucuk cocuklarin bunu yapmasi ve babalarinin sirf gelmek istemezler diye her yaptiklarini hos gormesi hic hos degil bizde hic bab otoritsi yok ben kendinede dedim senin kizlar ustunde hic oteriten yok
vel hasil arkadasim seni cok iyi anliyorum bu vicdansizlik degil bir cocugu egitmek cok zor ve buisi anneler yapmali benim dedigim gibi 2tane cocugum var kizim 2 oglum 7aylik ve babalari sadec 1saat seviyodur gece gunduz sadece ben bakiyorum oyuzden cocuk icin anne cok onemli hicbir baska kadin annesi gibi bakamaz
Evliliğinde sorun istemiyorsan sizde kalmasın.Birde ilgilenme konusunda benim gibi aşırıya kaçarsan herkes herşeyi senden bekliyor.Sen nasıl olsa ilgileniyorsun diye hem anne hem baba zaman içinde bütün sorumluluğu sana yıkıyor ve en ufak bir hatanda kıyametler kopuyor.Çocukta büyüdükçe her başarısızlığın sebebi olarak boşanmayı ve ikinci evliliği öne sürüyor.Çocuğa kötü davranman için yazmıyorum ama sınırını iyi çiz,yoksa sonuç benim ki gibi hayal kırıklığı olur.Bir anlık annelik hisleriyle hareket edip sizde kalmasına izin verme yoksa evde koyduğun resimlerde bile çocuğunda resminin olmasına dikkat etmek zorundasın,aksi halde kavga sebebi olabiliyor.Çocuğun düzensiz yatış ve duş saatlerinden dolayı eşinle kardeş gibi olursan bunun suçlusu da sensin.Çocuğun saat düzensizliğini söyleyecek olursanda canın istemiyor çocuğu niye bahane ediyorsun diye eşinden fırça yiyebilirsin,bunun gibi bir çok yaşanmış örnek mevcut.
Evet velayeti annede ve o götürmek istiyor cocugunu normal olarak. ama eşim istemiyor ve cocugun haberi yok suanda olursa istemez biliyoruz. Ama haklısınız sakin olmamda fayda var. Sonuçta cocuk bizim maddi sıkıntımızın farkında. Kimse cözemedi ama ben biliyorum cocuk cok bencil ve para duskunu. Bu yuzen bizde kalmayıda istemez.
ilk mesajları okuyup hemen yorum yapmışım kusura bakma olaylar ilerlemiş. ama gerçekten dediğin gibi sabırlı olabilecek misin derslerine falan da yardım edeceğim demişsin. çok iyi niyetli düşünmüşsün her şeyi ama insanın bazen dayanamadığı zamanlar olur. yemek seçer, etrafı dağıtır, sorumsuzluklar vs...
Böyle durumlarda hep uvey anneler suçlanırya, cocuklarda uvey anneleride suclar ya.... Buyrun cocugun oz annesi cocugun velayetini bırakmak istiyo. Hiç tanımadıgı henuz genc ve deneyimsiz bi bayanın bakacagını bile bile. Sadece kendi hayatıns devam edebilmek adına hemde bu en onemli senesinde. Hep uvey olanlar suclanıyor ama asıl suclu anne ve babalar. Evleniyorlar, cocuk yapıyorlar ve sonrada onları yuk görmeye baslıyorlar. Kendi hayatları onundeki engel olarak goruyorlar. Benım ıcın o cocuk yuk cunki benım evladım değil. Ama annesi için olmamalı. Babasıda eğer cocuguna bakmak istiyorsa sevdiğiyle hiç evlenmemiş biriyle değil olgun kendi yaslarında ve mantık evliliği yapmalı... Sonucda bosyere biz suclanıyoruz.
durumun çok zor tatlım, Allah yardımcın olsun. öz anne muhtemelen dediğini yapıp velayeti bırakır, baba "sonuçta o benim çocuğum sokağa atamam ya" mantığını ileri sürer. çocuk eve gelse, sesini yükseltsen üvey anne sonuçta denir, çocuk muhtemelen bu durumun farkında olur ve hatta bunu kullanır. senin ilk hamileliğin zaten, onun nazını yapman, keyfini sürmen gerekirken "ne desem yanlış anlaşılmam" diye uğraşırsın....
toparlanmalısın tatlım. kendini germek üzmek, biliyosun bebiş için hiç de iyi değil, özellikle ilk üç ay aşırı derecede hassas davranmalısın kendine.
bununla birlikte tüm söylediklerine katılıyorum. olan en çok şu an oradan oraya sürüklenmek zorunda kalacak olan çocuğa olacak. tüm suçlu da öz anne ve babası olacak, ancak genel kanı itibariyle de üvey olanlar suçlanacak.
Doğru soyluyosun canım. Ben oyle bi anne olmayacagım ama. Sende olmayacaksın. tedavin nasıl geciyo bu arada. Takip ettiğim kadarıyla devam ediyosun.
evet canım devam ediyorum. yarın yine doktor kontrolü, benim tahminim hafta başına kadar iğnelere devam ederim, bugün daha 8. gün oldu kalçadan vurulduğum iğneler. okuduğum kadarıyla 10-14 gün arası sürüyormuş. biraz dengesiz benim yumurtalar :) hepsi kendi kafasına göre takılıyor, aynı anda büyüyelim diyen yok. bazen geriliyor, umutsuzluğa düşüyorum, sonra toparlıyorum, sonra tekrar.... ya açıkcası işin ilginci genelde içim rahat, doktorların tüm olumsuz yorumlarına karşın.... olmazsa da doktorlar çok umut vermemişti zaten diyip avuturum kendimi artık. nasip kısmet.... doktor vesile, şifa Allah'tan mantığındayım. inşallah herşey çok güzel olacak :) hepimiz için.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?