Codulu bir gelişme var mı,merak ettim.inşallah herşey yolundadır.
canım annesi en son cocugu kayınvalideme attı gitti. Odasınıda gönderdi. Sonra dayanamıyorum dedi ve cocugu geri aldı. şimdide cocuga psikolojik baskı uyguluyo senin yuzunden mutlu olamadım dıyo sabırla bekliyoruz bakalım nolacak.
canım annesi en son cocugu kayınvalideme attı gitti. Odasınıda gönderdi. Sonra dayanamıyorum dedi ve cocugu geri aldı. Şimdide cocuga psikolojik baskı uyguluyo senin yuzunden mutlu olamadım dıyo sabırla bekliyoruz bakalım nolacak.
Annesinin niyeti sizin aranızı bozmak,bunun içinde çocuğu kullanıyor.Bizde de annesi sorumsuz davranıyordu, bende eşimin yanında çocuğa annene bu kadar yük oluyorsan seni evlâtlıktan reddedsin,ben nüfusuma alayım dedim.Çocuk bozuldu,annesi maddi-manevi ilgilenmiyordu ama annesine de toz kondurmuyordu.Sonuçta sizde kalsa,sen çocuk için kendini parçalasanda yaranamayacaksın.Boşver sen ister annesinde ister babaannesinde kalsın,yeter ki sende kalmasın.Eşinde başta verdiği sözleri tutup sizde kalması için ısrar etmez inşallah.Allah yardımcın olsun,zor iş gerçekten.
ah be kuzum, ne çektin sen şu gencecik ve gebiş halinle.... Biz bebek bulalım diye uğraşıyoruz.... Bazısı da böyle buluyo da bunuyo...allah ıslah etsin ne diyim....
Kesinlikle oyle. Kayınvalidemi arayıp ikide bir beni kötülüyo. Ona davrandığın gibi bana niye davranmadım diyomus. Cocugada surekli kotuluyo beni. Hatta kocamıda olur olmaz saatlerde aRAyıp beni kötulemeye kalktı aMa eşim izin vermedi tabi. Son zamanlarsda surekli sacma sebeplerle eşimi arayıp duruyodu. En son eşimde niyetini anladı arama artık beni dedi. Kendi cocugu bile ablam senden bes kat daha ıyı demiş. Yani cok zor. Üstelik surekli gundemde olması beni rahatsız ediyo. Eşimlede tartıstık surekli ondan bahsediyosunuz dedim. Annende bana onu anlatıyo dedim. Annesinede kızdı eşim. Aramız limoni şimdi. Bilmiyorum yaaa. cok sıkıntılıyım. Ama bizim yanımıza gelmezde keske babaannesinde kalabilseydi iyi olacaktı. O kadından surekli olarak kurtulurduk.
baba iyi biriyse önce çocuğum der. sizde haklısınız. ama ne bileyim. keşke evlenmeden her ihtimali düşünseydiniz.
Baba cok iyi biri ve herkes zaten öncelikle cocugu dusunuyo. Ben alamayacagım yukumlulugun altına girmiyorum. Babasıda cocugun düzenini kurmaya calışıyo. annesinin yaptıgı gibi onu yarı yolda bırakmak istemiyoruz. Gercekten bazen dusunmeden konusuluyo.
buna benzer bır durum bendede var , bende ıkıncı esım, esımın ılk evlılıgınden bır oglu var 9 yasında suan haftada ıkı gun bıze gelır salı ve cumartesı gunlerı, genelde kendı halınde bır cocuk ama yemek secıyor,süreklı abur cubur yesın(her gelısınde bır ton abur cubur masrafıda cabası),yatagını toplamaz,kıyafetlerını cıkarır atar ama allahtan hırlaması gurlemesı yok ama o evdeyken ıster ıstemez bızım aramıza bıraz mesafe gırıyor. (normalde tv karsısında sarılır otururuz,o varken ayrı cekyatlarda takılıyoz gıbı...)pek bır sosyal hayatımız yok, su an maddı sıkıntılarımız da var gercı. ben karısmıyorum baba-oğul ılıskılerıne, çocuga bırsey demıyorum ıcımden kızsam bıle varsa benı rahatsı zeden bır durum babasına soyluyorum, gerekmedıkce konusmuyorum bıle cocukla kı oyle cocuk delısı bırı degılım. ama bızımkı kalan gunlerde annesıyle ve kadının bıldıgım kadarıyla hayatında kımse yok su an.. senınkı buyumuste artık bence onu kırmadan bısılerı soyle dagıtma etme vs... esıne de evın kurallarına uydugu muddetce gelmesının sakıncası olmadıgını ama es olarakta bırlıkte basbasa zaman gecırmek ıstedıgını bu dengeyı kuracak olanında kendısı oldugunu soyle ıstemıyorum dersen ters teper hep oncelık cocuklar oluyor cunku...Kızlar nolur yardım edin. Hiç kimseyle konuşamıyorum. Eşimle 14 subatta evlendik. Hiç kimsenin haberi yokken. haziran 14 de de cok güzel bi düğün yaptık. Herkes mutlu huzurluydu derken bide bu cıktı şimdi. Benim ilk evliliğim. Mühendisim ve 27 yasındayım. Eşimin ise bu 3. evliliği lise mezunu.Hiçbiri sorun değildi şimdiye kadar ama eşimin ilk eşinde olan bi çocugu var. Oda sorun değildi. Gidip gelirdi bize seviyorumda cocugu. Aramızda abla kardes ilişkisi var. Cok tatlı bi çocuk. 13 yasında. Annesi evlenecekmiş ve şehir değiştirecek. Oğlunuda götürmek istiyo eşimse bized kalmasını istiyo. Çocugunda gitmek isteyeceğini sanmıyorum. Eminim oda bizimle kalmak isteyecektir. Ne kadar cok sevsemde bizimle kalmasını istemiyorum. 13 yasında ama hala küçük çocuk gibi korkar herseyden. Evi cok dağıtıyor. Sürekli marketten hazır ürünler yemek ister cok yemek secer. Bunlarda neysede o geldiğinde bizim evliliğimizde kötü oluyo. Eşim bana soğuk davranıyo. Yeni evliyim ama özel gün ve tatillerde yalnız kaldıgımız nadirdir. Haberi bugun aldım. Ağlamamk için zor tutuyorum kendimi. Belki bencillik yapıyorum ama eşim evlenmeden önce bana onun bizim haytımızın içinde olmayacagını söylemişti. Böyle hersey y6olundaydı. Kadının evlenmeside cok normal. Cocugunu götürmek istemeside. Biiliyorum ama baska götürmek isteyince hersey degişiyo işte. Eşim oğlundan ayrılmak istemiyo. Bana sordu bende istemiyorum dedim. Şimdi evliliğim zarar görür mü? ama biliyorumki oğlu gelincede bozulacak. Off offf nolur yardım edin(
Abur cubur masrafı nedir ya? Kendi çocuğun olduğunda yediğinin içtiğinin hesabını yapacak mısın? Kocanın evladı o. Haftada 2 gece sarılmadan oturursanız aranıza soğukluk girmez merak etme.buna benzer bır durum bendede var , bende ıkıncı esım, esımın ılk evlılıgınden bır oglu var 9 yasında suan haftada ıkı gun bıze gelır salı ve cumartesı gunlerı, genelde kendı halınde bır cocuk ama yemek secıyor,süreklı abur cubur yesın(her gelısınde bır ton abur cubur masrafıda cabası),yatagını toplamaz,kıyafetlerını cıkarır atar ama allahtan hırlaması gurlemesı yok ama o evdeyken ıster ıstemez bızım aramıza bıraz mesafe gırıyor. (normalde tv karsısında sarılır otururuz,o varken ayrı cekyatlarda takılıyoz gıbı...)pek bır sosyal hayatımız yok, su an maddı sıkıntılarımız da var gercı. ben karısmıyorum baba-oğul ılıskılerıne, çocuga bırsey demıyorum ıcımden kızsam bıle varsa benı rahatsı zeden bır durum babasına soyluyorum, gerekmedıkce konusmuyorum bıle cocukla kı oyle cocuk delısı bırı degılım. ama bızımkı kalan gunlerde annesıyle ve kadının bıldıgım kadarıyla hayatında kımse yok su an.. senınkı buyumuste artık bence onu kırmadan bısılerı soyle dagıtma etme vs... esıne de evın kurallarına uydugu muddetce gelmesının sakıncası olmadıgını ama es olarakta bırlıkte basbasa zaman gecırmek ıstedıgını bu dengeyı kuracak olanında kendısı oldugunu soyle ıstemıyorum dersen ters teper hep oncelık cocuklar oluyor cunku...
buna benzer bır durum bendede var , bende ıkıncı esım, esımın ılk evlılıgınden bır oglu var 9 yasında suan haftada ıkı gun bıze gelır salı ve cumartesı gunlerı, genelde kendı halınde bır cocuk ama yemek secıyor,süreklı abur cubur yesın(her gelısınde bır ton abur cubur masrafıda cabası),yatagını toplamaz,kıyafetlerını cıkarır atar ama allahtan hırlaması gurlemesı yok ama o evdeyken ıster ıstemez bızım aramıza bıraz mesafe gırıyor. (normalde tv karsısında sarılır otururuz,o varken ayrı cekyatlarda takılıyoz gıbı...)pek bır sosyal hayatımız yok, su an maddı sıkıntılarımız da var gercı. ben karısmıyorum baba-oğul ılıskılerıne, çocuga bırsey demıyorum ıcımden kızsam bıle varsa benı rahatsı zeden bır durum babasına soyluyorum, gerekmedıkce konusmuyorum bıle cocukla kı oyle cocuk delısı bırı degılım. ama bızımkı kalan gunlerde annesıyle ve kadının bıldıgım kadarıyla hayatında kımse yok su an.. senınkı buyumuste artık bence onu kırmadan bısılerı soyle dagıtma etme vs... esıne de evın kurallarına uydugu muddetce gelmesının sakıncası olmadıgını ama es olarakta bırlıkte basbasa zaman gecırmek ıstedıgını bu dengeyı kuracak olanında kendısı oldugunu soyle ıstemıyorum dersen ters teper hep oncelık cocuklar oluyor cunku...
oyle bır yorum yapmısınız kı sankı ben onu cocuk degıl hayvan olarak goruyorum sanırım bır annesınız ve bunun verdıgı manevı duygularla fazla hassassınız. bu dunyaya gelmeyı evet kendı secmedı, anne babası ayrılsın kımse ıstemez bu da bır gercek, eve gelme mevzusunda tam tersı kendı ısteyerek gelıyor cunku bız ona hıc karısmıyoruz ama kendı evınde anne otorıtesı var, benden nefret etmesını gerektırecek bır durum da yok ben ayırmadım anne babasını, ben ona annelık yapamam o da bunu ıstemez-babasınında boyle bır beklentısı yok, gelır gıder bırlıkte bısılerde yaparız ama mesafemı korurum o da korusun ısterım. hem baskalarının hayatına yorum yapmak cok kolay ama sız bu durumda olsanız napardınız acaba cok merak edıyorum ??9 yaşındaki bir çocuktan bahsediyorsunuz kedi köpekten değil.
Hırlamak gürlemek nedir?
Sizin kendi çocuğunuz o yaşta bu çocuktan farklı mı davranacak zannediyordunuz?
Sanki o eşinizin çocuğu değil, hayatınızın engeli..
O çocuğu bu hayata gelmeyi kendi seçmedi.
Annesiyle babasının ayrılmasını eminim hiç istemezdi.
Ve eminim sizin evinize de çok isteyerek gelmiyordur.
Sizinle gerekmedikçe konuşmamayı o da istiyordur.
Ben o çocuğun yerinde olsam sizden nefret ederdim..
abur cubur masrafı evet nıye dersenız??? su an maddı sıkıntımız var evın genel eksıklerını alamazken, ve bahsı gecen cocuk makarna-mantı turevlerınden baska bıseyı agzına surmezken bunda tum sebzeler ve kahvaltılıklar hatta ette dahıl karnını tum gun bır poset abur cuburla doldururken ben onu gereksız masraf olarak gorurum. ayrıca kendısı ıcın de zararlı seyler, ben oyuncak ve abur cubur masrafının asırısına karsıyım onun yerıne egıtım gerecı kıyafet alınabılır. ılla bırsey yıyecekse evde yapılan kek-pasta- borek yesın hem daha az zararlı, hemde gereksız harcama yapılmaz. ayrıca konusurum konusmam o bana kalmıs bırsey oturup saatlerce sohbet edecek halım yok ya, babasıyla bıle o kadar konusmuyor ozunde kendısıde sessız bır cocuk zaten...Abur cubur masrafı nedir ya? Kendi çocuğun olduğunda yediğinin içtiğinin hesabını yapacak mısın? Kocanın evladı o. Haftada 2 gece sarılmadan oturursanız aranıza soğukluk girmez merak etme.
Hayret ediyorum valla 9 yaşında çocuktan bahsediyorsun. Gerekmedikçe konuşmuyormuşsun vallahi tebrik ederim. Süpersin.
oyle bır yorum yapmısınız kı sankı ben onu cocuk degıl hayvan olarak goruyorum sanırım bır annesınız ve bunun verdıgı manevı duygularla fazla hassassınız. bu dunyaya gelmeyı evet kendı secmedı, anne babası ayrılsın kımse ıstemez bu da bır gercek, eve gelme mevzusunda tam tersı kendı ısteyerek gelıyor cunku bız ona hıc karısmıyoruz ama kendı evınde anne otorıtesı var, benden nefret etmesını gerektırecek bır durum da yok ben ayırmadım anne babasını, ben ona annelık yapamam o da bunu ıstemez-babasınında boyle bır beklentısı yok, gelır gıder bırlıkte bısılerde yaparız ama mesafemı korurum o da korusun ısterım. hem baskalarının hayatına yorum yapmak cok kolay ama sız bu durumda olsanız napardınız acaba cok merak edıyorum ??
ben cocuga kızgın degılım, bana bır zararı yok benımde ona..Sizin yaşadığınız durumu yaşadım.
Ayrıldığım eşimle evlendiğimizde bir çocuğu vardı.
Ama onun için hırlaması gürlemesi diye bir tabir kullanmadım.
Annesinin yerinde başka bir kadın gördüğü için içinde kopabilecek fırtınaları tahmin ettiğim için elimden geldiğince hassas davranmaya çalıştım.
Yorumum da sizin yaptığınız yoruma göreydi.
Çocuk hakkındaki düşünceleriniz inanılmaz bencil. Anlatımınızdan başka bişey çıkmıyor.
Ama siz bunu anlayamıyorsunuz bile.
Evet ben bir anneyim ama eşimin çocuğu bize geldiğinde çocuğum yoktu.
Ona rağmen empati kurmayı başarabildim.
Hiç annelik taslamadım ona..
O çocuğun bir annesi var elbette ki ona annelik yapmaya hakkınız yok.
Mesafeli olmak demek gerektikçe o çocukla konuşmak demek değildir ayrıca..
Neden o çocuğa kızgınsınız onu da anlamadım.
9 yaşında bir çocuk o.. Annesi babası ayrılan bir çocuk..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?