Neler hissettiğini az çok anladım. Annelik çok farklı bir duygu ve buna tam anlamıyla hazır olmadan da haliyle çocuk istemiyorsun erkekler genelde bu konuda kadınlar kadar hassas olmadıkları için daha fazla istekli oluyorlar. Öncelikle sen senin fikirlerine saygı duymasını istiyorsun ama sen de onun fikirlerine saygı duymamışsın. Sonuçta ortak bir karar almışsınız 1 sene kadar korunmak ve o ne kadar söylense de 1 sene boyunca korunmuş yani kendisi ne kadar istese de senin kararına saygı göstermiş keşke en başından bu süreyi şu kadar olacak şekilde koymasaydınız belli bir süre zarfı olmasaydı keşke. Şimdi sen onun seni anlamadığını düşünmediğini baskı yaptığını söylüyorsun ama eminim o da senin sözünde durmadığını anlamadığını düşünmediğini hissediyordur. Elbette ben senin tarafındayımOncelikle artik cok kotu hissediyorum. 2 senelik evliligim var. Ve daha kendimi anne olmaya hazir hissetmiyorum. Esimle severek evlendik ilk bir sene korunacagi konusunda soz vermisti. Ama hep cocuk istedigini soyluyordu. Baska insanlarin yaninda da surekli kendisinin istedigini ve benim istemedigimi ima ederek konusuyordu ve hep rahatsiz oluyordum. 1 sene sonunda korunma konusunda tamamen birakmak istedi ama ben hazir olmadigim icin bir sure daha korunmasini istedim. Artik is korun dedigim icin birliktelik yasamamaya yada istegim disinda korunmadan iliskiye kadar gitmeye basladi. Bakin ben artik kendimi iyi hissetmiyorum. Surekli olan bir durum degil ama donem donem ayni seyleri yasamak beni cok yipratiyor. Sanki zamanla bunlar ysandikca cocuktan da sogudum. Ne yapicagimi ne hissedicegimi bilmiyorum. Dogru duzgun kimseye anlatamiyorum.
Resmen korun dedim diye yaklasmamaya basladi ay o kadar zoruma gidiyorki. Ama baski altindada hissediyorum boyleNeler hissettiğini az çok anladım. Annelik çok farklı bir duygu ve buna tam anlamıyla hazır olmadan da haliyle çocuk istemiyorsun erkekler genelde bu konuda kadınlar kadar hassas olmadıkları için daha fazla istekli oluyorlar. Öncelikle sen senin fikirlerine saygı duymasını istiyorsun ama sen de onun fikirlerine saygı duymamışsın. Sonuçta ortak bir karar almışsınız 1 sene kadar korunmak ve o ne kadar söylense de 1 sene boyunca korunmuş yani kendisi ne kadar istese de senin kararına saygı göstermiş keşke en başından bu süreyi şu kadar olacak şekilde koymasaydınız belli bir süre zarfı olmasaydı keşke. Şimdi sen onun seni anlamadığını düşünmediğini baskı yaptığını söylüyorsun ama eminim o da senin sözünde durmadığını anlamadığını düşünmediğini hissediyordur. Elbette ben senin tarafındayımannelik ve babalık olayları çok farklı çünkü ama ortada çıkmaza sürüklenen bir konu var. Benim sana tavsiyem eşini karşına al ve tüm duygularını şuan hazır olmadığını bir çocugun olsa da ona yeterince iyi bakamayacağını düşündüğünü vaktini beklemek istediğini ama kendini psikolojik ve fiziksel anlamda hazırlamaya başlayacağını onu da fazlasıyla anladığını anlatman :) ha ama şunu da unutma ki allah korusun ama korunmayı bıraktıktan sonra gebelik anlamında sorun yaşarsanız tüm suçu yükleyecek sana eşin günah keçisi sen olacaksın yani ki bu kötü ihtimal olacak değil sadece bir uyarı anlamında beni yanlış anlamanı istemem.
anlaşmayı siz bozmuşsunuz. 1 sene o sizi beklemiş . Tüm testlerınızı yaptırın sonra alın karşınıza tekrar konuşun , ilerde sorun yaşarsanız sizi destekleyen bi eşiniz olmaz yanınızda .Oncelikle artik cok kotu hissediyorum. 2 senelik evliligim var. Ve daha kendimi anne olmaya hazir hissetmiyorum. Esimle severek evlendik ilk bir sene korunacagi konusunda soz vermisti. Ama hep cocuk istedigini soyluyordu. Baska insanlarin yaninda da surekli kendisinin istedigini ve benim istemedigimi ima ederek konusuyordu ve hep rahatsiz oluyordum. 1 sene sonunda korunma konusunda tamamen birakmak istedi ama ben hazir olmadigim icin bir sure daha korunmasini istedim. Artik is korun dedigim icin birliktelik yasamamaya yada istegim disinda korunmadan iliskiye kadar gitmeye basladi. Bakin ben artik kendimi iyi hissetmiyorum. Surekli olan bir durum degil ama donem donem ayni seyleri yasamak beni cok yipratiyor. Sanki zamanla bunlar ysandikca cocuktan da sogudum. Ne yapicagimi ne hissedicegimi bilmiyorum. Dogru duzgun kimseye anlatamiyorum.
Yani o da inada binmiş sanırım. Eşinin seni anlayacağını düşünüyorsan direkt korun demek yerine hislerini hazır olmadığını felan anlat işte baskıyla yapacağın çocuga ne kadar faydalı olabileceğinin düşündürücü olduğunu istemediğin zamanda gelen gebeliğin ne kadar sağlıklı olabileceğini felan söyle işte. Umarım seni anlar ama dediğim gibi ileride yaşanan en ufak sorunda günah keçisi siz olursunuz o zaman da o anlamda baskı hissedersiniz hem de bugün yaşadıklarınızdan çok daha fazlasınıResmen korun dedim diye yaklasmamaya basladi ay o kadar zoruma gidiyorki. Ama baski altindada hissediyorum boyle
Yav hanfendi bunun anlasmasi mi olur? Korunma adina 1 sene korunmasi konustugumuz bir konuydu bu. Bir sene sonra belki ben korunmaya baslarim diye konusulan bir konu. Siparis mi veriyoruz cocuk icin anlasma mi yapilir? Kendi nedenlerimle kendimi bir sure daha hazir hissetmiyorken baski altinda sirf anlasma yaptik diye cocuk mu yapayim?anlaşmayı siz bozmuşsunuz. 1 sene o sizi beklemiş . Tüm testlerınızı yaptırın sonra alın karşınıza tekrar konuşun , ilerde sorun yaşarsanız sizi destekleyen bi eşiniz olmaz yanınızda .
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma…Siz de eşiniz de gereken testleri ve kontrolleri yaptırın bir sorun olmadığına emin olun…Bekleyecekseniz öyle bekleyin…Allah korusun çok pişman olabilirsiniz sonra…anlaşmayı siz bozmuşsunuz. 1 sene o sizi beklemiş . Tüm testlerınızı yaptırın sonra alın karşınıza tekrar konuşun , ilerde sorun yaşarsanız sizi destekleyen bi eşiniz olmaz yanınızda .
Anlamiyor keske anlasaYani o da inada binmiş sanırım. Eşinin seni anlayacağını düşünüyorsan direkt korun demek yerine hislerini hazır olmadığını felan anlat işte baskıyla yapacağın çocuga ne kadar faydalı olabileceğinin düşündürücü olduğunu istemediğin zamanda gelen gebeliğin ne kadar sağlıklı olabileceğini felan söyle işte. Umarım seni anlar ama dediğim gibi ileride yaşanan en ufak sorunda günah keçisi siz olursunuz o zaman da o anlamda baskı hissedersiniz hem de bugün yaşadıklarınızdan çok daha fazlasını
Şimdi neye sinirlendınızde bu şekilde tepki verdiniz ? Evlenmeden önce bunlar konuşulur evet anlaşma gibi bisey oluyor bu durumda evlenecek çiftler birbirini anlayarak bir yola çıkar dimi?Yav hanfendi bunun anlasmasi mi olur? Korunma adina 1 sene korunmasi konustugumuz bir konuydu bu. Bir sene sonra belki ben korunmaya baslarim diye konusulan bir konu. Siparis mi veriyoruz cocuk icin anlasma mi yapilir? Kendi nedenlerimle kendimi bir sure daha hazir hissetmiyorken baski altinda sirf anlasma yaptik diye cocuk mu yapayim?
Bu baski yapmasi ve zorlamasi konusunda hakli oldugunu mu gosteriyorKesinlikle katılıyorum bu yoruma…Siz de eşiniz de gereken testleri ve kontrolleri yaptırın bir sorun olmadığına emin olun…Bekleyecekseniz öyle bekleyin…Allah korusun çok pişman olabilirsiniz sonra…
Hanfendi ben esimin cocuk istemesine sinirlenmiyorum. Kim istemez kocasinin baba olmayi istemesini, benim yazdigim bana kurulan baski ve zorlama. Bende cocuk istiyor olsaydim esim bana evlenirken bir sene bekleyelim sonra yapariz deseydi. Ve o bir sene sonra kendince belli sebeplerle bir sure daha beklemeyi isteseydi. Ben buna saygi duyardim. Ona baski yapmak yada kendimden mahrum birakmak gibi bir yol izlemezdim.Şimdi neye sinirlendınızde bu şekilde tepki verdiniz ? Evlenmeden önce bunlar konuşulur evet anlaşma gibi bisey oluyor bu durumda evlenecek çiftler birbirini anlayarak bir yola çıkar dimi?
anlaşma diyince şirket yonetmıyorsunuz herhalde sipariş usulü değil tabiki deevlilik yolunda anlaşmadan bahsediyorum . çocuk istemıyorduysanız baştan söyleyecektınız oda çocuk isteyen biriyle hayat kuracaktı kendınıze bekledığiniz saygıyı eşinize duyulması konu olunca neden sinirlendiniz ? Söz vermıs sözünde durmuş bir sene size zaman tanımış şimdi de kendısıne karşı anlayış bekliyor. Nasıl çocuk istememek sizin en doğal hakkınız olduğunu söylüyorsanız , istemekte eşinizin en doğal haklı sebebidir ,adil olun !
Sizin eşinizin baba olma hakkını elinden almanız da bir baskı bir zorlama değil mi ? Size haksızsınız demedi ki kimse ?Bu baski yapmasi ve zorlamasi konusunda hakli oldugunu mu gosteriyor
+1Şimdi neye sinirlendınızde bu şekilde tepki verdiniz ? Evlenmeden önce bunlar konuşulur evet anlaşma gibi bisey oluyor bu durumda evlenecek çiftler birbirini anlayarak bir yola çıkar dimi?
anlaşma diyince şirket yonetmıyorsunuz herhalde sipariş usulü değil tabiki deevlilik yolunda anlaşmadan bahsediyorum . çocuk istemıyorduysanız baştan söyleyecektınız oda çocuk isteyen biriyle hayat kuracaktı kendınıze bekledığiniz saygıyı eşinize duyulması konu olunca neden sinirlendiniz ? Söz vermıs sözünde durmuş bir sene size zaman tanımış şimdi de kendısıne karşı anlayış bekliyor. Nasıl çocuk istememek sizin en doğal hakkınız olduğunu söylüyorsanız , istemekte eşinizin en doğal haklı sebebidir ,adil olun !
Şuraya çocuk istiyorum eşim istemıyor yazsaydınız aynı cevabı alırdınız
Hanımefendi baskı yapması zorlaması konusunda haklı olup olmadığıyla ilgilenmedim ben…Tabii ki zorla anne olacak değilsiniz.İstemediğim halde korunmasız ilişki yaşıyor demişsiniz.Umarım olmazsınız…ilk 1 sene korunacağı konusunda anlaştık dediğiniz zaman insanlar sonrasında çocuk yapmak için denemelere başlarız diye anlaştığınızı düşünüyor.Sonra da siz korunursunuz diye algılamıyor.Zaten bu kadar istemiyorsanız bunu kocanızın eline bırakmayın siz doğum kontrol hapı kullanın…Ben sizin yaşadığınız olayın tam tersini yaşamış bir insanım ve sonunda yine eşim yüzünden tüp bebek yapmak zorunda kaldık…Eşimin pişmanlığını size tarif edemem.O duruma düşmeyin diye sizi uyarmak istedim.Size baskı yapmamalı.Doğru.O zaman siz korunun ve ileride pişman olmamak için çocuk sahibi olma konusunda ikinizin de bir engelinizin olmadığını kontrollerle teyitleyin ve hazır olmayı öyle bekleyin diyorum…Bu baski yapmasi ve zorlamasi konusunda hakli oldugunu mu gosteriyor
Ayrılın o zaman . Yani eşini yatakla cezalandıran bi adamdan ne bekleyebilirsiniz ? . Genel bakacak olursak böyle birini baba yapmak yerine emin olmadığınız suan istemediğiniz bi çocuğu hele de böyle sizi kolayca oturup konuşup anlamak yerine cezalandırmayı seçen adamla hıc evli kalmamalısınız .Hanfendi ben esimin cocuk istemesine sinirlenmiyorum. Kim istemez kocasinin baba olmayi istemesini, benim yazdigim bana kurulan baski ve zorlama. Bende cocuk istiyor olsaydim esim bana evlenirken bir sene bekleyelim sonra yapariz deseydi. Ve o bir sene sonra kendince belli sebeplerle bir sure daha beklemeyi isteseydi. Ben buna saygi duyardim. Ona baski yapmak yada kendimden mahrum birakmak gibi bir yol izlemezdim.
Benim korunmamı istemiyor korunursam ilerde bir sorun olmasindan korkuyor.Hanımefendi baskı yapması zorlaması konusunda haklı olup olmadığıyla ilgilenmedim ben…Tabii ki zorla anne olacak değilsiniz.İstemediğim halde korunmasız ilişki yaşıyor demişsiniz.Umarım olmazsınız…ilk 1 sene korunacağı konusunda anlaştık dediğiniz zaman insanlar sonrasında çocuk yapmak için denemelere başlarız diye anlaştığınızı düşünüyor.Sonra da siz korunursunuz diye algılamıyor.Zaten bu kadar istemiyorsanız bunu kocanızın eline bırakmayın siz doğum kontrol hapı kullanın…Ben sizin yaşadığınız olayın tam tersini yaşamış bir insanım ve sonunda yine eşim yüzünden tüp bebek yapmak zorunda kaldık…Eşimin pişmanlığını size tarif edemem.O duruma düşmeyin diye sizi uyarmak istedim.Size baskı yapmamalı.Doğru.O zaman siz korunun ve ileride pişman olmamak için çocuk sahibi olma konusunda ikinizin de bir engelinizin olmadığını kontrollerle teyitleyin ve hazır olmayı öyle bekleyin diyorum…
sorun varsa şimdi de vardır zaten…bunun hapla ilgisi yok.O zaman şimdiden korksun ve beraber gidip kontrol ve testlerinizi yaptırın işte…millet 5 sene hap kullanıyor bırakınca hamile kalıyor.Bizzat benim yengem de öyle yaptı mesela.Benim korunmamı istemiyor korunursam ilerde bir sorun olmasindan korkuyor.
İste tamda canimi sıkan bu ve ben bu dusunceler yuzunden bogulucsk gibi oluyorum. Bir gun anlatinca bana tamam diyor bir kac gun sonra yine ayni sey. Kendi evimize cikacagiz kismetse bunlarla ugrasiyoruz bir yandan. Yani ayrilmakta kolay degil bir sekilde idare etmeye calisirken ben yiprandimAyrılın o zaman . Yani eşini yatakla cezalandıran bi adamdan ne bekleyebilirsiniz ? . Genel bakacak olursak böyle birini baba yapmak yerine emin olmadığınız suan istemediğiniz bi çocuğu hele de böyle sizi kolayca oturup konuşup anlamak yerine cezalandırmayı seçen adamla hıc evli kalmamalısınız .
Böyle yazmadım, çünkü eşimle sorunlarımız var yazmamışsınız yargılamak olurdu böyle yazsaydım direk . Suan yazdım eşiniz size çocuk konusunda ki düşüncesini söylemediğini bu yorumunuzla öğrendim çünkü .
İste tamda canimi sıkan bu ve ben bu dusunceler yuzunden bogulucsk gibi oluyorum. Bir gun anlatinca bana tamam diyor bir kac gun sonra yine ayni sey. Kendi evimize cikacagiz kismetse bunlarla ugrasiyoruz bir yandan. Yani ayrilmakta kolay degil bir sekilde idare etmeye calisirken ben yiprandim
Bende yıllarca korundum sonra ikinci çocuğu tüp bebekle bulduksorun varsa şimdi de vardır zaten…bunun hapla ilgisi yok.O zaman şimdiden korksun ve beraber gidip kontrol ve testlerinizi yaptırın işte…millet 5 sene hap kullanıyor bırakınca hamile kalıyor.Bizzat benim yengem de öyle yaptı mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?