Bebeğiniz prematüre doğmuş, elbette önceliğiniz doktorunuzun söylediklerini yaparak bebeğinizi korumaktı, bu gayet anlaşılır bir durum ama artık şükür ki her şey yolunda, çocuğunuzu ve kendinizi eve hapsederek yaşamanız mümkün değil, parka çıkması da gerekiyor yaşıtlarıyla sosyalleşmesi de gerekiyor + çocuğun anneannesine teyzesine kuzenlerinize aman çocuğuma dokunmayın demek de çok incitici oluyor, çocuğun anneanne babaanne dede gibi büyükleriyle arasındaki bağı da engellemiş oluyor eşiniz.Ben öğretmenim ama anne olunca gerçekten beynim tamamen durmuş. O zor süreç beni bazı şeyleri sorgulamadan kabul etmeme neden oldu.
Şu an topluma girince bir şeyleri farkettim gerçekten.
Yogun bakim hikayenizi detaylica anlattiginiz konuyu cok iyi hatırliyorum, zaten onceside pandemiydi hepimiz asiri hijyen vakalarina donusmustuk, 2 ust uste travmatik hijyen sureci esinizin okb'sini tetiklemis belliki.Evet kızlar sanırım daha fazla dayanamayacağım.
Eşimi çok seviyorum çok güzel bir kızımız var. Yaklaşık 4 yıllık evliyiz 7-8 yıldır ya hayatımda bu insan.
Ama işte sevmekle devam ettiremiyorum.
Eşim dehbli bence okbsi de var. Temizlik güvenlik vs gibi konularda takıntılarıyla baş edemiyorum.
Aslında çok umursamadığım,zaman zaman onu haklı bulup ona uyum sağladığım bir hayatımız vardı. Kızımız erken doğdu 2 yaşına girecek ve kızımız yoğun bakımdan çıkıp eve geleli gerçekten onun hassasiyetleri( bence abartılı şeyler) benim için çok zor olmaya başladı.
Herşey bebeğin biberonunu yıkadığımda aldığım uyarılarla başladı. Daha iyi yıka, bunda koku var, kaynar suya bir kez daha koy, bir kez de içme suyuyla durula gibi istekler olmaya başladı. Sonra arttı kızımızı onun olmadığı bir yere götüremedim illa o da gelecek mesela. Toplu taşımaya binemeyiz insanlar kızımıza zarar verir şu hastalık bu hastalık olur hep bunları dinledim ve ona hak verdim. Ta ki ailemin yanında birkaç gün kalmaya gelene kadar. Eşimin toplum içinde sırıtan davranışlarını artık tölere edemiyorum 3dk süren el yıkamalarına,peçete pis bir şey dokunmam demelerine, bu yemek kötü diye dan diye konuşmalarına gerçekten toplum içinde bu durumları kaldıramıyorum artık. Ailemde kimsenin kucağına kızımızı vermedi sarıldı tüm akşam öyle durdu. Sigara içen insanlar balkonda içip havalanıp ellerini yıkayı öyle geldiler fakat eşim sürekli vebalı gelmiş gibi salonun tüm camlarını açıp öfledi pöfledi.
O neden öyle olmadı böyle olmadı vs o kadar söyleniyor ki. Herkes artık böyle sinirlenip gülüp arkasını dönüp başka bişeyle uğraşıyor farkediyorum.
Ailemin yanında kaldığım sürede anneme kardeşime falan kızımı bırakıp tuvalete gitmeme dahi müsade etmedi. Sürekli kızı yalnız bırakma diye uyarıldım. Bu beni çok strese soktu.
Kızlar ben aylardır kötü anne miyim diye kendimi sorguluyordum ta ki gelişimsel pediyatri doktorumuz kızımızı muayene edip de maşallah çok güzel ilgilenilmiş sizi tebrik ederim gerçekten prematüreler zordur ve altından kalkmışsınız izniniz olursa videoları hocalarımızla paylaşmak istiyoruz diyene kadar. Emziği az duruladığım için çocuğumun sağlığını tehlikeye attığım empoze ediliyor bana.
Bunu konuş diyenler olacaktır fakat eşim kendisi haricindeki insanların davranışlarını doğru bulmuyor. Sadece kendisi doğruyu yapıyormuş herkes yalancı ve özensizmiş. Bilgisiz cahil diyor herkese.
Boşanmak istiyor muyum hayır aslında seviyorum ve kendi evimizde baş başa iken çok mutluyum. Ama hayat evden ibaret değil işte kötü hissediyorum.
Bir yola ihtiyacım var gerçekten üzülüyorum.
Mümkün değil. Eve girdiğimiz an el yüz ayak vs yıkıyoruz hiçbir şeye dokunmadan. Çünkü dışardaki insanlar tuvaletten çıkınca ellerini falan yıkamayan pislikler :)
Dışardan gelınce elbiselerinizi çıkarmanız el yüz yıkamanız normal bunu hepimiz yapıyoruzMümkün değil. Eve girdiğimiz an el yüz ayak vs yıkıyoruz hiçbir şeye dokunmadan. Çünkü dışardaki insanlar tuvaletten çıkınca ellerini falan yıkamayan pislikler :)
Bugün 2 yaşında, seneye kreşe başlayacak hadi babası kreşe göndermedi ama anaokuluna gitmesi gerekecek, sonra ilköğretim, kaldı ki çalışan anne baba çocuğu, baba da gün içinde işyerinde türlü virüse maruz kalıyor, benim virüslerim temiz anneannenin virüsleri pis diye bir şey söz konusu olabilir mi?Diğerleri abartı yani tüm dünyayı sterilize edemez bu çocuk hiç mi parkta oynamıcak hiç mi yere düşüp elleri kirlenmeyecek yediğimiz hersey paketli hormonlu pestisitli kontrol edilemez .toplu taşımaya binmiyormuş ne fark eder ki kapıdan çıktın mı kömür kokusu arabaların egzos dumanları halıda toz perdede toz hangi birinden korucak . Bi biberonu 15 dk yıkatıyorsa evi nasıl temızlıyorsunuz haftalar alıyordur bide çalışan biriymişsiniz kim bakıyor bebeğe siz okuldayken ona nasıl güvenip bırakıyor eşiniz
Gereksiz eziyet valla abla .Bugün 2 yaşında, seneye kreşe başlayacak hadi babası kreşe göndermedi ama anaokuluna gitmesi gerekecek, sonra ilköğretim, kaldı ki çalışan anne baba çocuğu, baba da gün içinde işyerinde türlü virüse maruz kalıyor, benim virüslerim temiz anneannenin virüsleri pis diye bir şey söz konusu olabilir mi?
Takıntılı temizlik halleri konu sahibine de eziyet, şahsen ben çoktan çıldırıp biberonu eline verip kendin temizle demiştim, ki takıntı derecesinde olmasa da eşim titizdir sadece bir kere şurayı güzel süpüremedin demesi yetti al kendin süpür dememe.
Gereksiz eziyet valla abla .
ama konu sahibi evde mutluyum yazmış ben şaşırdım şahsen sürekli bunu yapan biriyle mutlu olunmaz , belki adam kadın mutlu die yaparken hiç düşünmeden devam ediyor çünkü evde bunu kabullenmıs bi kadın var o yap diyor kadında yapıyor
Hadi bunlar şöyle böyle okb falan deniliyor ama misafir gittiğin bi evde yemekleriniz kötü demek , sadece eşinin değil başkalarının emeğine de saygısı yok yada sigara içilen eve yatılı gidip camları açıp öfleyip püflemek otur evınde madem gitme yani belli karşıdaki kişinin sigara kullandığını biliyor . Yapabildiklerini yapıyor bence gerçekten yüksek sevıye takıntılı olsa ohoooo neler neler şimdi saysam bitmez .eşine ve cocuguna hükmediyor gibi
Aynen ilaç içme benim ve ailemin beynini … daha iyi deseydinizDeğil ama konuşsanız doktor herhalde dersiniz. Gerçekten takıntılar o kadar kolay geriliyor mu? Bunu söylediğimde o uyuşturucuları içip kendimi neden zehirleyeyiö demişti
İi de bu adam dümdüz hasta.Evet kızlar sanırım daha fazla dayanamayacağım.
Eşimi çok seviyorum çok güzel bir kızımız var. Yaklaşık 4 yıllık evliyiz 7-8 yıldır ya hayatımda bu insan.
Eşim dehbli bence okbsi de var. Temizlik güvenlik vs gibi konularda takıntılarıyla baş edemiyorum.
Aslında çok umursamadığım,zaman zaman onu haklı bulup ona uyum sağladığım bir hayatımız vardı. Kızımız erken doğdu 2 yaşına girecek ve kızımız yoğun bakımdan çıkıp eve geleli gerçekten onun hassasiyetleri( bence abartılı şeyler) benim için çok zor olmaya başladı.
Herşey bebeğin biberonunu yıkadığımda aldığım uyarılarla başladı. Daha iyi yıka, bunda koku var, kaynar suya bir kez daha koy, bir kez de içme suyuyla durula gibi istekler olmaya başladı. Sonra arttı kızımızı onun olmadığı bir yere götüremedim illa o da gelecek mesela. Toplu taşımaya binemeyiz insanlar kızımıza zarar verir şu hastalık bu hastalık olur hep bunları dinledim ve ona hak verdim. Ta ki ailemin yanında birkaç gün kalmaya gelene kadar. Eşimin toplum içinde sırıtan davranışlarını artık tölere edemiyorum 3dk süren el yıkamalarına,peçete pis bir şey dokunmam demelerine, bu yemek kötü diye dan diye konuşmalarına gerçekten toplum içinde bu durumları kaldıramıyorum artık. Ailemde kimsenin kucağına kızımızı vermedi sarıldı tüm akşam öyle durdu. Sigara içen insanlar balkonda içip havalanıp ellerini yıkayı öyle geldiler fakat eşim sürekli vebalı gelmiş gibi salonun tüm camlarını açıp öfledi pöfledi.
O neden öyle olmadı böyle olmadı vs o kadar söyleniyor ki. Herkes artık böyle sinirlenip gülüp arkasını dönüp başka bişeyle uğraşıyor farkediyorum.
Ailemin yanında kaldığım sürede anneme kardeşime falan kızımı bırakıp tuvalete gitmeme dahi müsade etmedi. Sürekli kızı yalnız bırakma diye uyarıldım. Bu beni çok strese soktu.
Kızlar ben aylardır kötü anne miyim diye kendimi sorguluyordum ta ki gelişimsel pediyatri doktorumuz kızımızı muayene edip de maşallah çok güzel ilgilenilmiş sizi tebrik ederim gerçekten prematüreler zordur ve altından kalkmışsınız izniniz olursa videoları hocalarımızla paylaşmak istiyoruz diyene kadar. Emziği az duruladığım için çocuğumun sağlığını tehlikeye attığım empoze ediliyor bana.
Bunu konuş diyenler olacaktır fakat eşim kendisi haricindeki insanların davranışlarını doğru bulmuyor. Sadece kendisi doğruyu yapıyormuş herkes yalancı ve özensizmiş. Bilgisiz cahil diyor herkese.
Boşanmak istiyor muyum hayır aslında seviyorum ve kendi evimizde baş başa iken çok mutluyum. Ama hayat evden ibaret değil işte kötü hissediyorum.
Önerebilceğim hiçbir şey yok bari bende benzer birini yazayım belki beterin beteri var der teselli bulursunuz benim ex öyle bir takıntılıydı ki önce yerleri viledayla silerdi sonra durup böyle 5-10 dk izlerdi yok dalgalı kaldı der mopla denerdi yine aynı hikaye sonra oturur elle silerdi yine izlerdi ikna olunca yer silme faslı biterdi ama bunu her seferinde tekrar ederdi bende ellemezdim yani bu zamana kadar beynine girmemiş ben söyleyince mi gircek diye düşünüyordumEvet kızlar sanırım daha fazla dayanamayacağım.
Kızım pandemi zamanı doğdu ve pandemi de eşim de ben de yakınlarımızı kaybettik, kızımızı koruma amacıyla, eşinizin benzeri şeyleri bizde yapıyorduk, parkta mesela oraya değme bura pis, eve gelenlere daha kapıdan girer girmez ellerinizi yıkayın da gelin hadi diyordum meselaZaten kendimi geçtim kızımı o ortamda görünce bi irkildim. Çocuğum da böyle takıntılı olacak diye endişeliyim. Parka gideriz o pis bu pis aman yere değdi aman ona ayakla basmışlar…