Eşimin derdi ne?

Balbocegi_99

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
136
171
103
Merhaba herkese, yıllardır üyeyim ama ilk defa fikir almak için konu açıyorum.
Ben 30 yaşındayim 3 senelik evliyim, çocuğumuz yok. Eşim 40 yaşında, uzun bir ilişki sonrasinda evlendik geçen yıl da evimizi aldık şükür. Yaklaşık 7 aydır oturuyoruz. Ev en üst kat. Alt katta 3 daire var.
İkimiz de çalışıyoruz güzel islerimiz var sabah gidip akşam dönen insanlarız, e çocuk da olmayınca zaten akşam en fazla mutfakta yemek yapma, salonda film izleme sesi oluyor. Evde terlik bile çok giymeyiz kalın tabanlı çorap giyeriz ki aşağıya ses olmasin.
Ama eşim komşularla kafayı bozdu. İnsanlık hali elimizdenden bişey yere düşse ve sonrasında alt kattan herhangi bir ses gelse "bak bak görüyor musun bize tepki yapıyorlar, az önce düşürdük ya karşılık ses yapıyorlar" diyordu.
Apartmanda duvarlar kağıt gibi o yüzden yatak odasında falanda çok çok çok dikkatliyiz ama eşim bunlar kesin bizi dinliyor diyor.(bu yüzden cinsel hayatımız da berbata doğru ilerliyor, sürekli dikkati dağılıyormus) Alt katta yaşlı birileri ve öğrenciler var. Yahu herkesin kendi hayatı var niye dinlesinler ses mi yapıyoruz sanki diyorum, yok. Bak bunlar bizi şikayet ediyor olabilir diyor, rahatsızlık veriyorsak kapımıza gelip güzellikle söylerler biz de daha dikkat ederiz ama doğmamış çocuğa don biçmek seninki diyorum, sen beni ciddiye almıyorsun diyor bu sefer. (Çünkü ciddiye alınacak tarafı yok yani parmağımin ucunda yürüyorum evde, daha önce üst kat komşunun terliği koşması çok çektiğimiz için fazlasıyla dikkatliyiz de napayım uçayim mi evde?)
Lafı uzattım ama şimdi de ben bu evden soğudum, ben burada tedirginim, ben bu evde mutsuzum demeye başladı. Böyle ömür mü geçer, nefes alsak duyuluyor falan diyor. Komşularla pandemi dolayısıyla en fazla kapıda karşılaşsak selamlaşma oluyor tabii ki ama çok sıcak davranıyorlar, hiçbir şikayet yok, genelde yaşlı insanlar çoğu, evimi çok seviyorum, içine çok olmasa da tadilat yaptırdık biraz borcu da var. Her yere yakın güzel de bir semt. Ki eşimle ayıla bayıla aldık evi. Yıllardır istediğimiz semt eşimin yabancısı olmadığı ailesine yakın sayılan bir yer. Benim ailem farkı şehirde zaten.
Şimdi bu evi satalım yine yakınlarda başka ev alalım diye tutturdu. Ev almak satmak kolay değil, taşınması şusu busu gereksiz bir ton masraf. Daha 1 sene olmamış evi niye satıyorsunuz demezler mi alıcılar bir problemi olduğu düşünülür. Onu geçtim sevdiğim sorunu olmayan mis gibi yerlestigim çiçek gibi evi niye bırakıyoruz?
Şimdi her gün her dakika gündem bu, yavaştan kavgaya başladık. Önce güzel dille anlattım saçma olduğunu, şimdi kestirip atıyorum daha 1 yıl geçmeyen evi satıp elimde bavul gezemem diye ama en fazla yaz sonuna kadar dururuz sonra kendini hazırla diyor.
Paranoya yapıyor dedim, takıntılı dedim, gitsek gittigimiz yerde de aynısı olacak gibi geliyor. Herkes kendi hayatında biz milletle kafayı bozmuş durumdayız.
Fikirlerinizi almak istiyorum böyle iş mi olur? Çok saçma değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum?

evi satmak nedir yaa.. kendi parasıylamı aldı? tapuyu hemen üstüne geçir cnm napcağı belli olmaz bu adamın.

eğer paranoyak bi tipse gittiğiniz yerde de farklı olmayacak ki. . Bence açık açık karşınıza alsanız konussanız sorsanız ..

Merhaba herkese, yıllardır üyeyim ama ilk defa fikir almak için konu açıyorum.
Ben 30 yaşındayim 3 senelik evliyim, çocuğumuz yok. Eşim 40 yaşında, uzun bir ilişki sonrasinda evlendik geçen yıl da evimizi aldık şükür. Yaklaşık 7 aydır oturuyoruz. Ev en üst kat. Alt katta 3 daire var.
İkimiz de çalışıyoruz güzel islerimiz var sabah gidip akşam dönen insanlarız, e çocuk da olmayınca zaten akşam en fazla mutfakta yemek yapma, salonda film izleme sesi oluyor. Evde terlik bile çok giymeyiz kalın tabanlı çorap giyeriz ki aşağıya ses olmasin.
Ama eşim komşularla kafayı bozdu. İnsanlık hali elimizdenden bişey yere düşse ve sonrasında alt kattan herhangi bir ses gelse "bak bak görüyor musun bize tepki yapıyorlar, az önce düşürdük ya karşılık ses yapıyorlar" diyordu.
Apartmanda duvarlar kağıt gibi o yüzden yatak odasında falanda çok çok çok dikkatliyiz ama eşim bunlar kesin bizi dinliyor diyor.(bu yüzden cinsel hayatımız da berbata doğru ilerliyor, sürekli dikkati dağılıyormus) Alt katta yaşlı birileri ve öğrenciler var. Yahu herkesin kendi hayatı var niye dinlesinler ses mi yapıyoruz sanki diyorum, yok. Bak bunlar bizi şikayet ediyor olabilir diyor, rahatsızlık veriyorsak kapımıza gelip güzellikle söylerler biz de daha dikkat ederiz ama doğmamış çocuğa don biçmek seninki diyorum, sen beni ciddiye almıyorsun diyor bu sefer. (Çünkü ciddiye alınacak tarafı yok yani parmağımin ucunda yürüyorum evde, daha önce üst kat komşunun terliği koşması çok çektiğimiz için fazlasıyla dikkatliyiz de napayım uçayim mi evde?)
Lafı uzattım ama şimdi de ben bu evden soğudum, ben burada tedirginim, ben bu evde mutsuzum demeye başladı. Böyle ömür mü geçer, nefes alsak duyuluyor falan diyor. Komşularla pandemi dolayısıyla en fazla kapıda karşılaşsak selamlaşma oluyor tabii ki ama çok sıcak davranıyorlar, hiçbir şikayet yok, genelde yaşlı insanlar çoğu, evimi çok seviyorum, içine çok olmasa da tadilat yaptırdık biraz borcu da var. Her yere yakın güzel de bir semt. Ki eşimle ayıla bayıla aldık evi. Yıllardır istediğimiz semt eşimin yabancısı olmadığı ailesine yakın sayılan bir yer. Benim ailem farkı şehirde zaten.
Şimdi bu evi satalım yine yakınlarda başka ev alalım diye tutturdu. Ev almak satmak kolay değil, taşınması şusu busu gereksiz bir ton masraf. Daha 1 sene olmamış evi niye satıyorsunuz demezler mi alıcılar bir problemi olduğu düşünülür. Onu geçtim sevdiğim sorunu olmayan mis gibi yerlestigim çiçek gibi evi niye bırakıyoruz?
Şimdi her gün her dakika gündem bu, yavaştan kavgaya başladık. Önce güzel dille anlattım saçma olduğunu, şimdi kestirip atıyorum daha 1 yıl geçmeyen evi satıp elimde bavul gezemem diye ama en fazla yaz sonuna kadar dururuz sonra kendini hazırla diyor.
Paranoya yapıyor dedim, takıntılı dedim, gitsek gittigimiz yerde de aynısı olacak gibi geliyor. Herkes kendi hayatında biz milletle kafayı bozmuş durumdayız.
Fikirlerinizi almak istiyorum böyle iş mi olur? Çok saçma değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum?
Rahat batıyor eşine çocukta yok illaki kafaya bişey takacaklar çünkü

Paranoyakliktan baska birsey degil.benim iki cocugum var az cok gurultumuz de oluyordur.alt komsunun da kucuk cocuklari var.acaba evde mi yoklar uzun zamandir ses gelmiyor diyordum.gecen cocuklar uc gun annemdeydi hic ses olmayinca cocuklarin kosma seslerini duydum oylelikle.meger kendi sesimizden duymuyormusuz bile.
yetiskin iki insansiniz cok da dikkat ediyoruz diyorsunuz rahatsiz olmalarinin imkani yok hele de bir kac kisi yasiyorsa evde.

Bir gün kek yapıp eşinizi de yanınıza alıp alt komşunuza kapıdan verseniz, komşularınıza da gürültümüz geliyor mu diye sorsanız. Belki komşunuz gelmiyor derse ve eşiniz bunu duyarsa içi rahatlar.

aynı şeyi ben yazacaktım ,

ama eşin rahatsiz bir sorunu var gibi geldi bana

Ben en üst katta oturuyorum.
Çocuklar olmadan önce asla yaşayan olduğuna dair bin şahit gerek bı çifttik.
Neyse oğlum oldu.
Yan komşu inan ki bebek sesi duymadık sesiniz hiç yok vs dedi.
Şimdi bi kızım oldu. 3 aylık kızım 21 aylık oğlum oooo ne sesler oluyor şimdi.
Kızım az önceye kadar kendini yırtım yırttım yırttı. Nasıl ağlamak. Oğlanda almış eline bebek maşrapasını neler yaptı.
Benimde sinirlerim öyle yıpranıyor ki sesim ara ara yükseliyor.
Geçen gece resmen tükendim bittim sinirlerim boşaldı.
Kimse de eve ses için gelmedi.

Şu var. Oğlumu akşam 10 da yatırıyorum sabah 10 da kalkar. Gece 10 dan ses olmamasına aşırı dikkat ediyoruz. Bu dikkat saat 8 de başlıyor.

Önemli olan uykusuz kalmasın kimse bizim için. Gece kimseyi rahatsız etmeyelim.
Konu bu yani gündüz tabi ki ses olacak.

Eşiniz abartmış o ne yani dünyada tek çiftleşen seks yaşayan çift sizmisiniz de millet çay bardağı duvara koyup sizi dinleyecek. Daha neler.

Yanlız şu konu da haklı ev alırken kimse ses yalıtımına duvar kalındığına dikkat etmiyor.
Ses insanı çok rahatsız ediyor.
Allah nasip ederse taşınacagız gideceğimiz siteyi şimdiden araştırdık ses yalıtımı gayet iyiymiş.
Ev alırken en dikkat edilecek nokta ses...

Bizim evimiz üç katlı. 1. Kat tek daire, üst kat dubleks. Yani alt katta oturan bir aile ve üstte biz varız. İlk taşındık. O zaman kedimiz var. Allahım evin ses akustiğinden deli olacağım. Mutfakta bulaşık makinesi boşaltıyorum, yukaruda eşim tabaklarımı kırıyorsun diyor. Evin içindeki merdiven sesi olduğu gibi yukarı veriyor. Hadi onu geçtim. Terliklerin laminant zeminde bu kadar ses yapması inanılmaz. Hemen dediğiniz gibi sert tabanlı terlikleri attık. Gelen misafire terlik falan vermiyorumz. Bu defa kedim koşuyor. Onun da maşallah bir koşması var at gibi. İçerideki merdivenin ortasından salona atlıyor. Benim kalbim çarpıyor. Dedim böyle olmaz. Alt katta indim. Henüz tanışmamıştık. Zili çaldım. Dedim böyle böyle biz yeni taşındık. Kedimiz var. Size ses geliyor mu? Kadın, şimdiye kadar hiç bir şey duymadık dedi. Nasıl rahatladım anlatamam. O günden beri içim rahat. Kaç kiracı değişti alt katta. Kimseden gürültü şikayeti almadık. Aynen eşiniz gibi huzurum kalmamıştı. İsterseniz siz de bir ağız yoklayın.

Bir gün kek yapıp eşinizi de yanınıza alıp alt komşunuza kapıdan verseniz, komşularınıza da gürültümüz geliyor mu diye sorsanız. Belki komşunuz gelmiyor derse ve eşiniz bunu duyarsa içi rahatlar.
Geçenlerde pasta yapmıştım aşağıdaki erkek öğrencilere götür hem erkekler yapamazlar hem de sağlık okuyorlar elleri ermez dedim. tesadüf,ters gidecek ya evde yoklardi sanırım kapı açılmadı bilerek acmamislardir dedi bu sefer.

evi satmak nedir yaa.. kendi parasıylamı aldı? tapuyu hemen üstüne geçir cnm napcağı belli olmaz bu adamın.
Evi düğün altınları ve eşimin evlenmeden önceki evini satıp aldık. Biraz da kredi çektik benim adıma. (O ara maaşı sigortada düşük görünüyordu kredi miktarı az çıktı ona.) Evlilik içinde alındığı için tapu kimin adına fark etmez gibi düşündüm hafta içi günüydü işten izin bile almadım o gitti halletti.

Back
X