esimin dusuncesiz ve cimri olusu :(

chocolatebar80

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
48
12
3
45
Merhaba kizlar. Yeni uyeyim ama forumu uzun zamandir okuyup derdime care bulmaya calisirken en sonunda yazmaya karar verdim :( yaklasik 2 yıl önce çok sevdiğim bi arkadaşım vasıtasıyla eşimle tanıştık ve 8 ay önce de evlendik. Arkadaşım eşim için çok ince düşünceli iyi biridir ama ben onu arkadaş olarak tanırım ve özel hayatta nasıl olduğunu bilmem demişti. Ben de hak verdim haliyle arkadaşlık başka sevgili olmak başka. Neyse biz sevgili olduk. Zaman geçti bakıyorum eşimin bana karşı hiç bir inceliği yok :110: ilk zamanlarda olmayabilir ama ne bir cicek ne bir özel plan. Bu durum canımı sıkıyordu. Daha önce de ciddi anlamda bi ilişkisi olmamış. Belki bilmiyordur diyerek ben adım attım. Şube değiştirdi ve iş yerine çikolata gönderdim. Ufak tefek jestler yaptım. Hadi seni bi yere goturcem bugün deyip gezmeye götürdüm ama onda hala tık yok :KK61: sadece 1 kere doğum günümü kutladı o gün bir hediye aldı. Bir kere de arayıp bulamadığım bir oyuncağı bulmuş getirmiş. Onu görünce sevinçten ağladım :KK61: yanlış dusunmusum dedim. Ama hayır... nisanlandik o zaman da hiç bi hoşluk olmadı. Ben ona her şeyin en güzelini yapmaya çalıştım ama onun öyle bir çabası olmadı. Evlilik teklifi bile baştan savmaydi. Ne bi yemek ne bi cicek... ve en çok içime oturan da istediğim gelinliği giyemedim. :KK61::KK61: evlenmeden once de bu konulari actim. Bana hiç bir hoşluk yapmıyorsun diye hep ucun besin hesabını yapıyorsun bi çok şey içimde kaldı dedim. Ama inanın istediklerim de öyle pahalı şeyler değil. Neyse evlendik evleneli de bana içinden gelip de bi hediye almis ligi yoktur. Bu durum beni o kadar uzuyor ki. Gelinliği de asla unutamıyorum. bana sürpriz yap dediğimde de bahanesi hazır; ben yapacaktım ama sen söyleyince sürprizi kaçtı diyor. O kadar soğudum ki ben de ona birşey yapmak istemiyorum artık :63: ama bu durumlara da çok üzülüyorum. Lütfen bana güzel şeyler söyleyip olaylara farklı açıdan bakmami sağlayın. Çok ihtiyacım var :110:

Bu konulari açtığımda da benim sevgimi sinayamazsin böyle şeylerle diyor. Ben sana sevgiyle bakıyorum bunu görmüyor musun diyor. Bi de benim için çok fedakarlıklar yapmismis. Ona ağır konusuyormusum hiç karşılık verememesi beni çok sevdiğini gösteriyormuş. Cimri deyince kızıyor bi de ama nisanliyken falan olan olaylardan ötürü bu kanıya vardım ve hala da öyle düşünüyorum. Bu durum da beni ondan iyice soğutuyor.

Yok şükür. Ailesi falan iyi insanlar ya da öyle dışarda takilayim düşüncesi yok. Işten eve evden ise hep. Ailesi de cömert insanlar. Ama eşim neden böyle bilmiyorum
Çok takılma o zaman. Bazı insanlar süpriz yapmayı pek sevmezler. Cimri dediğiniz evine bişey almayandır. Süpriz yapmayan değil :)

Ama sizinki bile bile lades sanki?

Adam hep böyleymiş, bence şimdi şikayet etmek çok adil değil.

"Ben hep böyle bir adamdım ama sen eskiden bu kadar şikayet eden bir kadın değildin" dese bence o haklı olur.

İçinize sinmeyen şeyleri durup durup aklınıza getirmeyin, kendinizi doldurmayın zira geri dönüp değiştiremezsiniz.

Eşinizi çok fazla değiştiremeyeceğinizi kabul edip beklentilerinizi düşürürseniz daha mutlu olabilirsiniz sanırım.

Çok takılma o zaman. Bazı insanlar süpriz yapmayı pek sevmezler. Cimri dediğiniz evine bişey almayandır. Süpriz yapmayan değil :)
Eve bişey aldığı da çok söylenemez. Misafir gelirken bile kişi sayısına göre alır her şeyi. En sonunda kızdım ya fazla isterlerse ne diyeceğiz o zaman diye. Ondan sonra dikkat etmeye başladı. Cimri olduğu kanısına alınması gereken şeylerde hep ucuza kaçmasından elinin hiç bir şeyde coga gitmemesinden anlıyorum.

Ama sizinki bile bile lades sanki?

Adam hep böyleymiş, bence şimdi şikayet etmek çok adil değil.

"Ben hep böyle bir adamdım ama sen eskiden bu kadar şikayet eden bir kadın değildin" dese bence o haklı olur.

İçinize sinmeyen şeyleri durup durup aklınıza getirmeyin, kendinizi doldurmayın zira geri dönüp değiştiremezsiniz.

Eşinizi çok fazla değiştiremeyeceğinizi kabul edip beklentilerinizi düşürürseniz daha mutlu olabilirsiniz sanırım.
Ama bu konulari evlenmeden de konuşmuştuk ve bana ben değişmek istiyorum bu durum seni mutsuz ediyorsa degisiriz biz de demişti :(

Eve bişey aldığı da çok söylenemez. Misafir gelirken bile kişi sayısına göre alır her şeyi. En sonunda kızdım ya fazla isterlerse ne diyeceğiz o zaman diye. Ondan sonra dikkat etmeye başladı. Cimri olduğu kanısına alınması gereken şeylerde hep ucuza kaçmasından elinin hiç bir şeyde coga gitmemesinden anlıyorum.
Sen söyleye söyleye değiştireceksin. Kimse dörtdörtlük değil canım. Tek kötü huyu bu olsun yani.

Valla vaziyet buysa adam yontulmamış kütükse almicaktınız. Artık almışsınız iş işten geçmiş.

Paraya sebep gelinlik giyememe durumu olsaydı ben kesinlikle evlenmezdim.
Gelinlik giydim ama istediğim gelinliği giyemedim. Onu çok beğendiğimi defalarca söyledim hiç gel onu alalım demedi. Ben de başka yerden aldım mecbur.

Sen söyleye söyleye değiştireceksin. Kimse dörtdörtlük değil canım. Tek kötü huyu bu olsun yani.
Söylüyorum hep ama soyledikce de tadı kaçıyor. Geçen tiyatro bileti almis gittik. Ama zerre kadar keyif almadım. Ama yeni yılda karar aldım artık bu konularda konuşmayacağım. Ben de dağınık biriydim eşim de çok titiz. bunun kendisi icin cok onemli oldugunu da soylemisti bana. onun için değismiştim. Artik ben de canimin istedigi gibi davraniyorum bu konuda

Olumlu yönlendirme de yapmışsin ama değişmemiş. Degismez de. Adamın yapısı bu.. Gelinlikle ilgili hissin geçmez. Cunku o bir kez yaşanan ve telafisi mümkün olmayan bi şey malesef. Bence eşinin güzel özelliklerine odaklan. Sürpriz, hediye gibi beklentilerini minimuma indir. Böylelikle olmadı diye üzülmesin.

Benim eşim de ayni hamurdan. Oyle sürpriz, hediye, çiçek böcek hiç sevmez, yapmaz. Evlilik teklifini bile kuru kuru yapmıştı. Ne çiçek ne yüzük.. Ama kesinlike cimri değildir. Ne aldım, ne kadar harcadim. Asla sormaz.

Merhaba kizlar. Yeni uyeyim ama forumu uzun zamandir okuyup derdime care bulmaya calisirken en sonunda yazmaya karar verdim :KK43: yaklasik 2 yıl önce çok sevdiğim bi arkadaşım vasıtasıyla eşimle tanıştık ve 8 ay önce de evlendik. Arkadaşım eşim için çok ince düşünceli iyi biridir ama ben onu arkadaş olarak tanırım ve özel hayatta nasıl olduğunu bilmem demişti. Ben de hak verdim haliyle arkadaşlık başka sevgili olmak başka. Neyse biz sevgili olduk. Zaman geçti bakıyorum eşimin bana karşı hiç bir inceliği yok :110: ilk zamanlarda olmayabilir ama ne bir cicek ne bir özel plan. Bu durum canımı sıkıyordu. Daha önce de ciddi anlamda bi ilişkisi olmamış. Belki bilmiyordur diyerek ben adım attım. Şube değiştirdi ve iş yerine çikolata gönderdim. Ufak tefek jestler yaptım. Hadi seni bi yere goturcem bugün deyip gezmeye götürdüm ama onda hala tık yok :KK61: sadece 1 kere doğum günümü kutladı o gün bir hediye aldı. Bir kere de arayıp bulamadığım bir oyuncağı bulmuş getirmiş. Onu görünce sevinçten ağladım :KK61: yanlış dusunmusum dedim. Ama hayır... nisanlandik o zaman da hiç bi hoşluk olmadı. Ben ona her şeyin en güzelini yapmaya çalıştım ama onun öyle bir çabası olmadı. Evlilik teklifi bile baştan savmaydi. Ne bi yemek ne bi cicek... ve en çok içime oturan da istediğim gelinliği giyemedim. :KK61::KK61: evlenmeden once de bu konulari actim. Bana hiç bir hoşluk yapmıyorsun diye hep ucun besin hesabını yapıyorsun bi çok şey içimde kaldı dedim. Ama inanın istediklerim de öyle pahalı şeyler değil. Neyse evlendik evleneli de bana içinden gelip de bi hediye almis ligi yoktur. Bu durum beni o kadar uzuyor ki. Gelinliği de asla unutamıyorum. bana sürpriz yap dediğimde de bahanesi hazır; ben yapacaktım ama sen söyleyince sürprizi kaçtı diyor. O kadar soğudum ki ben de ona birşey yapmak istemiyorum artık :63: ama bu durumlara da çok üzülüyorum. Lütfen bana güzel şeyler söyleyip olaylara farklı açıdan bakmami sağlayın. Çok ihtiyacım var :110:
Niye sürekli hediye ve sürpriz bekliyorsunuz onu anlamadım ben. Bu kadar sıkboğaz etmek neden?

Adamı tanıyıp evlenmişsiniz niye başka biri olmasını bekliyorsunuz anlamadım.
Gelinlik meselesinde de ben bu gelinliği alacağım deseydiniz alınırdı.İnsanlar birbirinin aklından geçenleri okuyamaz ki.
Evet illa alacagim desem alinirdi ama o zaman hem onun dusunmesini bekledim hem utandim. Simdi olsa utanmam soylerim. Ayrica ben ona damatlik ya da saat vs alirken neyi begendim dediyse benim için alışveriş orda bitti başka seçenek sunmadim ondan da aynısını bekledim ışte

Back
X