esimin dusuncesiz ve cimri olusu :(

Açıkçası bastan belli etmis kendisini.
Normalde ilişkiniz nasil?
Hani değer verdiğini hissettiriyor mu?
Hediye, süpriz deger verdiğini göstermek icin yeterli değil.
Bazen bi cümlesinde beklemediginiz bir davranışında saklıdır.

Gelinlik konusu kötü bir durum ancak bunun icin tepkinizi o zaman verip simdi tamamen unutmuş olmaliydiniz.
Onun dusuncesizligi ve benim bu konudaki inatligim dışında bi sıkıntımız yok sukur

1 yıl uzun bir süre. Baktınız olmuyor ayrılma yoluna gitmeliydiniz. Ama bakın ayrılmamışsınız ve devam etme kararı almışsınız. O zaman eşinizle birlikte olma fikri her türlü süprizden ağır basmış. Bir de bu şekilde düşünmeye çalışın.
Kimi insan sevgisini bu şekilde gösterir kimi insan başka şekillerde. Sizin sorgulamanız gereken eşinizi size hiç bir şekilde mi göstermiyor sevgisini?
Kendince gösteriyormuş Ama ben hissedemiyorum.onun cimriligi yüzünden böyle şeyler yapmadığına inanmışım. Bunu kafamdan atmadikca da hissedemeyecegim

Benım esımde cok okuzdur , hıc bır ozel gunu hatırlamadı . Evlılık teklıfını teknede aldım bogazda boyle havaı fıseklı fılan . Evlendık dogum gunu bılmem ne hıc ama hıc hatırlamadı hatırladıgındada pasta fılan almadı bır kere dogum gunumde bıtter pasta almıs, ben bıtter bıseyler tuketemıyorum...
Ama konusa konusa kuse kuse kafasına vura vura sonunda artık bısıler almaya basladı. neredeyse 5 sene oldu anca.
Bır ıkı gun evvel 5 taş pırlanta almış , herhalde yapmadıklarının yerıne sayayım dıye. Gecen senede yıne baska bırsey almıstı bu sekılde degerlı ancak benım ıstedıgım bır kavga sonrası cıcek dogum gunumde bısey , bı tesekkur bısı ısı neyse anlıcan banada yaranılmıyor :kızgın:
Pırlanta almis ışte bizimki öyle değerli şeylerin yanından bile geçmez. Hatta düğün öncesi ben öyle pahalı şeyler alacak kadar keriz değilim demişti. Genel konuştu ama ben alındım bayağı. Aldığı tektasi çıkardım verdim. Sonra gittim kendime onun aldığının 2 katı büyüklüğünde bir tek tas aldim

Mesele doğum günükutlamak hediye aldırmak değil. Gezme işini de yapıyoruz ama hep benim planlamam istiyorum ki bi kere de o düşünüp plan yapsın beni sasirtsin

Misal biz eşimle evlenince yurt dışında gezicez diye hep hayal kurardık. Sonra baktım o hiç plan yapmıyor. Baya bir arıza çıkardım. Sonra baktım o çok araştırmıyor ben turları, ucuz uçak biletlerini araştırmaya başladım. Yıllar içerisinde de seyahatlerimizi araştıran ben planlayan o oldu. Böyle bir görev dağılımı oturdu bizde. En başta arıza çıkarmam da çok gereksizmiş.
Sonra ilk doğum günüm ilk sevgililer günü falan böyle sade geçti. O zaman da arıza çıkarmıştım işte ilkler önemli falan. İnanın şimdi çok saçma buluyorum bu çıkardığım sorunları. Şunu görememişim. Bu adamın her bakışında ve söylediklerinde ben onun beni sevdiğini hissediyorum. Önemli olan bu.
Yine de kadın ya da erkek bazı şeylere önem veriyorsa karşıdaki insan da en azından onu mutlu etmek için o jestlerden yapmalı diye düşünüyorum. Misal erkek sabahları evden uğurlanmayı seviyorsa haftada bi kaç kere uykudan feragat edilip bu yapılabilir, kadın da çiçek seviyorsa ayda bir kez içinden gelerek eve çiçekle gelinebilir. İnsanlar bunu neden yapmaz onu da anlamış değilim.
Ama genele yayarsak, sevildiğinizi hissediyorsanız ve mutluysanız gerisi zamanla hallolan şeyler.

Kimi insan sürpriz yapmayı romantizmi sevmez.Bunlar sonradan aşılanacak şeyler değil..Yapacak bir şey yok,önceden de eşiniz böyleymiş.
Bana siz bu konuya çok abartılı yaklaşıyormuşsunuz gibi geldi,sürpriz yumurta almasına bile laf söylüyorsunuzo_O

Kimi insan sürpriz yapmayı romantizmi sevmez.Bunlar sonradan aşılanacak şeyler değil..Yapacak bir şey yok,önceden de eşiniz böyleymiş.
Bana siz bu konuya çok abartılı yaklaşıyormuşsunuz gibi geldi,sürpriz yumurta almasına bile laf söylüyorsunuzo_O
:) evet ama onun cimriligi bende çok yer etmiş o yüzden zoruma gitti. Bi de onu bile sırf ben söyledim diye yaptı. Ben olsam utanırım yani 1 tane yumurta vermeye :) hele ki benden birşeyler istediğini söylediyse neyim var neyim yok dökerim ortaya. Ben böyleyken onun tam tersi olması canımı sıkıyor

siz daha romantiksiniz o biraz ayrintiya onem vermeyen siz daha cok gezelim eglenelim hayata bir kere gelecez dusuncesindesiniz o birikim yapip ev alma dusuncesinde siz evliligin surekli suprizlerle hediyelerle jestlerle daha eglenceli olacagi kanisindasiniz o calisiyorum evimi gecindiriyorum daha ne olsunki kanisinda v.s v.s yani kisacasi farkli dusuncelere farkli kafa yapisina sahip iki insan evlilik de bu iki zitliklarin bir araya gelme durumu genelde kendi ruh ikizini bulup evlende vardir tabi ya zamanla alisip cok fazla beklentiye girmeden esinizi oldugu gibi kabulleneceksiniz yada evli kaldiginiz surece surekli uzuleceksiniz birinciyi tavsiye ederim size tercih sizin ayrica onceden ses cikarmadiginiz seylere simdi hatirlayip hatirlayip kendinizi mutsuz etmenin bir anlami yok umarim yinede esiniz zamanla sizden etkilenip beklentilerinizi karsilar bir umut..adamin karakteri oysa zitlasarak bir yere varilamayacagi fikrindeyim

süpriz yumurta isteyecek kadar mı süpriz seviyorsunuz.. Valla ben okurken sıkıldım Allah adama sabır versin.. Eşim evine bakmıyor dolabım boş üstüme başıma almıyor cimri deseniz anlayacağım da valla sizin ki biraz kapris gibi.. Ben çiçeğe verilen paraya çok acıyorum 80 lira bir buket yesen yenmiyor, kuruyup çürüyüp gidiyor nasıl bir tatmin sağlayacak ki sizde anlam veremedim

Benim eşim düşünceli seviyorum seni diyen biri ama bana da ara sıra süpriz hediye krizi geliyor.
Niye almıyorsun diyorum ağzımla, bak kriz gelemden önce basit ucuz seyler alsan bu krizler olmaz , duygusal olarka ihtiyaç duyuyorum

Basit bir oje al deki bu rengin sende çok hoş duracağını düşündüm de dedim. Bütün sorunlar çözülür.

Yok yok hala bir hareketlenme yok :D

Benim eşim düşünceli seviyorum seni diyen biri ama bana da ara sıra süpriz hediye krizi geliyor.
Niye almıyorsun diyorum ağzımla, bak kriz gelemden önce basit ucuz seyler alsan bu krizler olmaz , duygusal olarka ihtiyaç duyuyorum

Basit bir oje al deki bu rengin sende çok hoş duracağını düşündüm de dedim. Bütün sorunlar çözülür.

Yok yok hala bir hareketlenme yok :KK70:
Valla aynı durumdayız illa söyleyene kadar bekliyorlar söyledikten sonra da bir kıymeti kalmıyor :(

Kusura bakmayin ama esinizin aldigi tektasi verip kendinize 'iki kati buyuklugunde' tektas almak ne demektir? Sizi biraz maddiyatci gordum. Adam size hediye alsa da supriz yapsa da yaranamaz bence. Bi tatminsizlik var sanirim sizde.

Hediye ancak kadir kiymet bilene yapilir hanimefendi. Hediyeyi iade edene yapilmaz.

Kusura bakmayin ama esinizin aldigi tektasi verip kendinize 'iki kati buyuklugunde' tektas almak ne demektir? Sizi biraz maddiyatci gordum. Adam size hediye alsa da supriz yapsa da yaranamaz bence. Bi tatminsizlik var sanirim sizde.

Hediye ancak kadir kiymet bilene yapilir hanimefendi. Hediyeyi iade edene yapilmaz.
Aldığı şeyin lafını yapıyorsa takmam tabi ki alsın başına calsin

Evlenmiş sin gitmiş bundan sonra ne yaparsın ona bakmak lazım markete beraber gidin her gittiğinizde alacaklarinizi cogaltin yavaş yavaş bir kutu sut yetiyorsa iki kutu alın mesela basit örn tabi sonra bir kilo kuş başı mı gerekiyor bir kiloda kıyma alın evde bulunsun deyin reçeli balı vs kahvaltıyi tam hazırlayın ki masayı öyle bol görmeye alissin ki daha sonra eksik olunca gözü arasın istesin...kız kardeşim eşini böyle değiştirdi cimri değildi ama fazla tutumluydu ne gerek var deyip almazdi kardeşimin istediklerini oda böyle yaptı sık sık misafir çağırın ikramlar hazırlayın gözü bolluğa elide cebine gitmeye alissin

sizinki tek kolu olmayan bi adamla evlenip bundan şikayet etmek gibi bişey. adam zaten eeeeen başından böyleymş. size bişey vaadetmemiş. bile bile evlenmişsiniz. şimdi şikayet etmeniz çok saçma.

canım bazıları sevmiyo öyle şeyleri sanırım. bende nişanlıyım mesela başta bana çiçek falan almıştı hediye eşofman falan aldı neyse sözlendin falan doğum günümde altın kolye küpe aldı. bende hep iş yerime çiçk göndersin falan istemştm bi kaç ay snra sen eskisi gibi değilsin o çiçekler hediyelergitti falan die şakadan takılmıştım.ama beni utandırdı koca tuval yaptırmış resmimizi öyle konuştuğum için pişman olmuştm valla. ama insan yinede hala bekliyo alışverişe gidriz bana alır kıyafet falan yeriz içeriz esirgemez hesapçı ama cimri değil. sende haklısın bi çiçej falan beklersin. bende bekliyorum ama erkeklerböyle işte bide evlisiniz iyice normalleşir herşey die düşünürler :) bende korkuyrm inş böyle şeyler yaşamam die ama nasipte varsaa hepsini görüyosun.. :)

Bazı insanlar, bazı erkekler ince düşünemiyor.
Kişinin yapısı böyle olabiliyor.
Mesela bende istemem bana çiçek falan almasını, sevmiyorum çünkü garip ama :)
Bunun dışında bşka sorunlarınız yoksa görmezden gelin derim.
Eğer sizin için bunlar bu kadar önemliyse adam baştan belli etmiş huyunu kabul etmeyecektiniz.
Ama artık evlenmişsiniz çok sorun etmeyin derim ben.

Gelinlik giydim ama istediğim gelinliği giyemedim. Onu çok beğendiğimi defalarca söyledim hiç gel onu alalım demedi. Ben de başka yerden aldım mecbur.
gelinlikte ben bunu istiyrm diyip aldırabiliirdiniz. ben mesela gelinliği beğendm modeli bunu istiyrm dedm oda tmm dedi güzel diken ve uygun yapan modaevi bulduk şimdide dikimde yapılıyor o konuda isteğinizi belirtmek lazım erkk anlamaz ki gelinliği gel alalım edelim falan die

Bu konulari açtığımda da benim sevgimi sinayamazsin böyle şeylerle diyor. Ben sana sevgiyle bakıyorum bunu görmüyor musun diyor. Bi de benim için çok fedakarlıklar yapmismis. Ona ağır konusuyormusum hiç karşılık verememesi beni çok sevdiğini gösteriyormuş. Cimri deyince kızıyor bi de ama nisanliyken falan olan olaylardan ötürü bu kanıya vardım ve hala da öyle düşünüyorum. Bu durum da beni ondan iyice soğutuyor.

evet o da haklı şu yönden, sen o kadar saydırırken onun çıt etmemesi gerçekten onlar için fedakarlık.

benım de eşim ne benı bır yere goturur ne hedıye alıyor yani sn zamanlarda öyle oldu. o yuzden dedım kı yılbasında bır sey almazsa n dıye bana para ver dedım 150 lıra aldım. sen almazsan kı ne zamandır almıyorsun kendım gıdıp alıcam bari parama gecsın sözüm dedım. walla öküz dıye boşa demıyorlar kardeş. kadın ruhundan anlamıyorlar kı. ben de süprız sevmem demıstım demez olaydım. ne bır suprız ne bır sey hehehe suprız kelımesını özler oldum wallaha öküzgil işte. arada gıt cıcek al dıyorum gıdıp alıyor ama tabı o da genelde özur dılemek ıcın oluyor yaptıgı bır seyın telafısı. bence hepsı boyle ama bazısı nısanlılıkta flörtte daha ck gosterır evlenınce bırakır senınkı o zaman da yapmamıs. ne yapıcan bosver zorla olmuyorsa zaten olmuyor ne yapabılıceksın kı . yapmasın bosver. annen kızkardesın kankin varsa sen onlara yap onlar da sana yapsın.

gelinlikte ben bunu istiyrm diyip aldırabiliirdiniz. ben mesela gelinliği beğendm modeli bunu istiyrm dedm oda tmm dedi güzel diken ve uygun yapan modaevi bulduk şimdide dikimde yapılıyor o konuda isteğinizi belirtmek lazım erkk anlamaz ki gelinliği gel alalım edelim falan die

yok benımkı o konuda ınat ettı mesela, gelınlıgı de almayan almıyor.

Back
X