- Konu Sahibi mayathebee
-
eğer ilişkinizde değişiklik yaratmak istiyorsanız bunun tek yolu, eşinizin rahatsız edici davranışlarına imkan veren ve bu davranışları pekiştiren kendi davranışlarınızı değiştirmektir.
ilişkinizde sizin eşinizin hayatına çok fazla müdahele ettiğiniz açık olarak ortada.belki sevginizden belki koruyuculuktan yapıyorsunuz ama bunda aşırıya kaçtığınız bir gerçek... önce bunu yapmayı bırakın. siz onun annesi değilsiniz. kendi bile elbise alırken illede sizin yardımınıza ihtiyaç duyuyorsa demek ki sizin de ciddi olarak yaptığınız yanlış birşeyler var.
en basitinden ergenlikten sonra bile kimse kkendi kıyafetlerine karışılmasını istemez. demek ki eşinizin bu davranışını önce annesi şimdi de siz pekiştiriyorsunuz. onun annesi görevini şimdi de siz yapıyorsunuz.
bu tarz davranışları yaparak, herşeyde onun adına karar vererek nasıl duyarlı olmasını beklersiniz ki? ha bir de işin şu boyutu var ki ilişkilerde biri diğeri adına konuşur hareket ederse o ilişkide iki ayrı birey değil de tek birey varmış gibi saçma bir durum ortaya çıkar ve maalesef bu da ilişkiyi tüketir... bu yüzden bırakın da eşiniz kendi başına karar vversin.
tabi bunu yapmak zor olacaktır. eşinizi alıştırdığınız bir düzen söz konusu. ve şimdi bu tekneyi sallarsanız bedeli de olacaktır buna göre. yani ilişkinizdeki değişim sarsıcı olabilir. lakin istediğiniz şey gerçekten eşinizin özerklik ve duyarlılık kazanması ise buna değer. bu şekilde giderse siz daha fazla tükenmiş hissederseniz ve bir süre sonra zaten ilişki kendiliğinde kopar.
eşinizle olan bu değişimi yaparken beklentilerinizin de farkına varın. ayrıca eşinize iyi niyetle yardım etmeye çalışma güdünüze de dikkat edin. siz eşinizi değil kendinizi değiştirmeye odaklanın, bu da zamanla eşinizin değişmesini köklü olarak sağlayacaktır.
bu değişimi yapmadan önce eşinizle karşılıklı konuşun. açık ve net olun. tercihlerinizi söyleyin. ve buna göre de artık böyle davranacağınızı söyleyin. bundan sonrasına ise karışmayın. bırakın eşiniz düşünsün. siz sadece onun sizin karar vermenizi istediği konularda dikkat edip bu tür şeyleri yapmayın. bırakın o yapsın. yapmıyorsa da yapmasın. takmayın. kendi hayatınıza odaklanın. ona değil...
çok haklısınız söylediklerinizde bu duruma bende katkı sağladığımı düşünüyorum annesi gibi hissediyorum kendimi zaten ama bu dediklerinizi de denediğimi ve başaramadığımı sölesem?umursamamayı o yapmıyo nasılsa bende yapmayım demeyi denedim ama herşey olduğu gibi yerli yerinde kaldı hiçbişey süreklilik kazanmadı mesela plan yapmadım mı o haftasonu tüm gün boş geçti..kılını dahi kıpırdatmadı bi sıkıldım şu lazım diye tepki bile yok..
hani alışverişe çıkalım demesem onu geçtim öyleki bazen yemek yiyelim demesem aklına getirmeyecek eşim..sanırım bizim problemin boyutu biraz büyük..bazen konuşuyoruz anlatıyorum farkına varsın diye bak sen yapmıyosun bende yapmıyorum kalıyo herşey öylece sonra daha büyük sorunlar oluyo bu aksattıklarımız diye önce hak verir gibi oluyo benim isyanlarımı görüyo ama ertesi gün gene aynı şekilde davranıyo..eşim bana göre çok rahat her konuda hiçbişeyi kafasına takmaz umursamaz bense sınıra gelmiş durumdayım artık nası davranıcağımı napıcağımı bilemiyorum..
ben olsam bu durumda zerre kadar umursamazdım, aynı onun gibi. misilleme yapma amacıyla değil. aklı başına gelsin diye. misal canım mı sıkılıyor? dışarı çıkarım tek başıma. ona da ''ben şuraya gidiyorum '' diye haber veririm sadece. yemek mi hazırladım? tek başıma oturur yerim. çağırmam onu. işine gelirse. alla alla ya bu erkekler de gel de çıldırma bazen
son çare olarak size bir evlilik terapistine gitmenizi öneririm. önce siz gidin olmadı onu da yaka paça zorla götürürsünüz. madem herşeyde siz karar veriyorsunuz bunda da karar verip götürün onu.
sosyal anlamda iyidir aslında arkadaş ortamında falan rahattır takılır kafasına göre zaten uyumlu bi yapısı var ama konu biz ve bizimle ilgili olduğunda son derece duyarsızdır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?