Eşimin duyarsızlığı..

mayathebee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
71
0
86
Adana
Biliyorum burda yazılanların yanında benimki dert diil ama çok bunalmış durumdayım ve yardıma ihtiyacım var..eşimle 2 yılı evli olmak üzere 9 yıllık bir beraberliğimiz var ve şu an aylık hamileyim eşim çok iyi niyetli uyumlu bir insan ama malesefki robot gibi..hiçbişeyi ben demeden yapmaz düşünmez etmez bi haftasonu planını bile tek başına yaparım hep hiçbi katkı sağlamaz..
Başkalarıyla olan ilişkilerine gelince de aynı kimseyi kırmaz sözünden çıkmaz..Kayınvalidemlerle olan ilişkilerindede aynı asla onlara hayır demez ve istemediğim bişeyse eğer benim hayır dememi ister..Bu durum artık aramızda uçurumlar oluşturuyor bizi düşünmeden hareket ediyor olmasından ona bunları anlatıpta bir sonuç alamamaktan sürekli bir duyarsızlık halinden yorulmuş durumdayım..Hamilelik psikolojisimi bilmiyorum bazen alıp başımı gidesim geliyor..
Eşimi değiştirmem zor belki ama bu durumu iyileştirecek bişeyler yapabilir miyim?Önerilerinize ihtiyacım var

bence eşinizle oturup uygun bir dille sıkıntınızı paylaşın duygularınızı aktarın ona. Daha da olmazsa onun empati yapmasını sağlayın.

canım bu duyarsızlık, umursamamak mı yoksa becerememek, aklına bile gelmemek mi
öyle yetiştirildiyse annesinin sözünen çıkmayan, kendi hayatı konusunda bile insiyatif almayan, sadece onun için başkalarının uygun gördüğü şekilde yaşayan bi insansa yapısı öyledir
malesef bazı erkeklerin böyle olduğunu bende çevremde gözlemliyorum ve bu durum eşleri için çok yıpratıcı oluyor, çünkü her işe eşler koşuyor, belkide bi süre sonra adamların işlerine bile geliyodur, armut piş ağzıma düş neden caba harcasın ki
özellikle hayır demeyide beceremiyosa başkalarına çok zor senin işin
ama bence bunlar öz kişisel gelişim konuları ve değişmeyecek diye bişey yok bu konularda çünkü sadece evliliğiniz için değil kendi içinde zarar
bence insiyatif almak, hayır demek gibi konulardaki makaleleri kendisine mail at, sen söyleyince inanmaz ama bi uzmandan okuyunca daha etkili olabilir belki
ne bileyim biraz çocukca ama sanki ödev verir gibi zorla, cumadan canım çok sıkıldı bu hafta, sen haftasonu için bana hiç bişey demeden güzel bi plan yapcaksın hadi bakalım diye naz falan yap biraz

Son düzenleme:
defalarca konuştum anlatmaya çalıştım empati kurması için onun gibi davranmayaı denedim ama olmadı malesef..gerçektende çok yıpratıcı ve yorucu..hayır demekle ilgili makalede yolladım okutmayı denedim ama pek fayda etmedi..dediğin gibi chess başkası söyleyince daha etkili oluyo ama çok kısa bir süreliine oda kalıcı olmuyo yani..kabul ediyo hatasını tamam diyo ama değişen bişey olmuyo..dediğin gibi yapıyorum ödevmişçesine hatta bu haftasonu için plan yaptım ve mail attım katkını bekliyorum sende bişeyler ekle buna dedim ne ekliyimki falan deyip geçiştirdi gene hiçbişeyde eklemedi..sürekli benim çekiştirmemle oluyo bişeyler..nasıl yola gelicek bilmiyorum artık çok bunaldımmm

huylu huyundan fazgeçmez ki ben kimseyle kötü olmayım üşüncesinde birazda ama sizinle kötü oluyo farkında değil siz onu bıraksanız dahi sizin onu niye terkettiğinizi anlamaz ona göre o sizin herşeyinize evet demiştir hiç bir şeyinize karışmamıştır ama bir kadın için sahiplenilmek nasıl bir duygudur bilemez bunu yapamadı sanırım kocanız allah sabır versin size ama bu huy değişebilicek bi huy değil bu onun yapısı çünkü

farkındayım yapısı belki ama bi çözümü olmalı diye düşünüyorum kaç kez dr.a gidelim dedim ama onada ikna edemedim sen git diyip duruyo bana..ona göre herşey çok normal çünkü..napıcamı bilemiyorummmmmm

benim eşimde de var mesela düşünememek:)
bende sinir oluyorum çoğu zaman ama bu duurm işime gelmiyorda değil.istediğim gibi yönlendiriveriyorum o zaman herşeyi:)
hamilesin biraz da ondan büyütüyorsun gözünde..dert etme..

haklısında bu hamilelik önceside böyleydi..
sürekli yönlendirmekten yoruluyorum..hani hiç mi kendide düşünemez katkı sağlayamaz herhangi bi konuda?
bu pasiflik öldürüyo beni resmen boğuluyorummm artık

sana hayır dememesi kötü birşey değil ki canım sen planı yap o uysun sorun çıkarmasın yeterama kimseye hayır diyemiyorsa o kötü işte
bunuda iyilikle konuşarak düzeltmeye çalışın insanlar zor değişiyor ama belki zamanla düzelir

iyide bazen isiyosunki o alsın eline kumandayı o düşünsün bişeylerde ben ona uyayım..
sürekli onu evi işi düşünmek yoruyo beni..üstüne bile bensiz bişey almaz..hatta ev alışverişlerine bile birlikte gideriz git şunları al gel desem hadi sende gel der..tek başına yapmaz hiçbişeyi, herşeyi de benden bekler..hayatı paylaşamıyoruz yani tüm yükü üzüerimde hissediyorum..
e şimdi bebekte geliyo napıcaz biz böyle bilmiyorumm

eğer ilişkinizde değişiklik yaratmak istiyorsanız bunun tek yolu, eşinizin rahatsız edici davranışlarına imkan veren ve bu davranışları pekiştiren kendi davranışlarınızı değiştirmektir.

ilişkinizde sizin eşinizin hayatına çok fazla müdahele ettiğiniz açık olarak ortada.belki sevginizden belki koruyuculuktan yapıyorsunuz ama bunda aşırıya kaçtığınız bir gerçek... önce bunu yapmayı bırakın. siz onun annesi değilsiniz. kendi bile elbise alırken illede sizin yardımınıza ihtiyaç duyuyorsa demek ki sizin de ciddi olarak yaptığınız yanlış birşeyler var.

en basitinden ergenlikten sonra bile kimse kkendi kıyafetlerine karışılmasını istemez. demek ki eşinizin bu davranışını önce annesi şimdi de siz pekiştiriyorsunuz. onun annesi görevini şimdi de siz yapıyorsunuz.

bu tarz davranışları yaparak, herşeyde onun adına karar vererek nasıl duyarlı olmasını beklersiniz ki? ha bir de işin şu boyutu var ki ilişkilerde biri diğeri adına konuşur hareket ederse o ilişkide iki ayrı birey değil de tek birey varmış gibi saçma bir durum ortaya çıkar ve maalesef bu da ilişkiyi tüketir... bu yüzden bırakın da eşiniz kendi başına karar vversin.

tabi bunu yapmak zor olacaktır. eşinizi alıştırdığınız bir düzen söz konusu. ve şimdi bu tekneyi sallarsanız bedeli de olacaktır buna göre. yani ilişkinizdeki değişim sarsıcı olabilir. lakin istediğiniz şey gerçekten eşinizin özerklik ve duyarlılık kazanması ise buna değer. bu şekilde giderse siz daha fazla tükenmiş hissederseniz ve bir süre sonra zaten ilişki kendiliğinde kopar.

eşinizle olan bu değişimi yaparken beklentilerinizin de farkına varın. ayrıca eşinize iyi niyetle yardım etmeye çalışma güdünüze de dikkat edin. siz eşinizi değil kendinizi değiştirmeye odaklanın, bu da zamanla eşinizin değişmesini köklü olarak sağlayacaktır.

bu değişimi yapmadan önce eşinizle karşılıklı konuşun. açık ve net olun. tercihlerinizi söyleyin. ve buna göre de artık böyle davranacağınızı söyleyin. bundan sonrasına ise karışmayın. bırakın eşiniz düşünsün. siz sadece onun sizin karar vermenizi istediği konularda dikkat edip bu tür şeyleri yapmayın. bırakın o yapsın. yapmıyorsa da yapmasın. takmayın. kendi hayatınıza odaklanın. ona değil...

Onun başkasına hayır diyememesi gibi acaba siz de ona mı hayır diyemiyorsunuz?Onun yapacağı her şeyi o yapmıyor diye siz yaparsanız bu duruma alışır tabi ki.Biraz zor olabilir ama onun düşünmediği hiç bir şeyi siz de düşünmeyin.Plan yapmayın bir kaç hafta.Umursamayın.Belki o zaman yapmak zorunda hisseder ve adım atar istemese de.Ya da tatile,bir kaç haftalığına da olsa bir yerlere gitme şansınız varsa yalnız bırakın.Sorumluluklarıyla başbaşa kalsın.Aklıma bunlar geldi benim.

Aklın yolu bir.Aynı fikirleri yazmışız arkadaşla.

çok haklısınız söylediklerinizde bu duruma bende katkı sağladığımı düşünüyorum annesi gibi hissediyorum kendimi zaten ama bu dediklerinizi de denediğimi ve başaramadığımı sölesem?umursamamayı o yapmıyo nasılsa bende yapmayım demeyi denedim ama herşey olduğu gibi yerli yerinde kaldı hiçbişey süreklilik kazanmadı mesela plan yapmadım mı o haftasonu tüm gün boş geçti..kılını dahi kıpırdatmadı bi sıkıldım şu lazım diye tepki bile yok..
hani alışverişe çıkalım demesem onu geçtim öyleki bazen yemek yiyelim demesem aklına getirmeyecek eşim..sanırım bizim problemin boyutu biraz büyük..bazen konuşuyoruz anlatıyorum farkına varsın diye bak sen yapmıyosun bende yapmıyorum kalıyo herşey öylece sonra daha büyük sorunlar oluyo bu aksattıklarımız diye önce hak verir gibi oluyo benim isyanlarımı görüyo ama ertesi gün gene aynı şekilde davranıyo..eşim bana göre çok rahat her konuda hiçbişeyi kafasına takmaz umursamaz bense sınıra gelmiş durumdayım artık nası davranıcağımı napıcağımı bilemiyorum..

canım eşinin sosyal ilişkileri nasıl, mesela sohbet ortamında nasıl

ben olsam bu durumda zerre kadar umursamazdım, aynı onun gibi. misilleme yapma amacıyla değil. aklı başına gelsin diye. misal canım mı sıkılıyor? dışarı çıkarım tek başıma. ona da ''ben şuraya gidiyorum '' diye haber veririm sadece. yemek mi hazırladım? tek başıma oturur yerim. çağırmam onu. işine gelirse. alla alla ya bu erkekler de gel de çıldırma bazen

son çare olarak size bir evlilik terapistine gitmenizi öneririm. önce siz gidin olmadı onu da yaka paça zorla götürürsünüz. madem herşeyde siz karar veriyorsunuz bunda da karar verip götürün onu.

sosyal anlamda iyidir aslında arkadaş ortamında falan rahattır takılır kafasına göre zaten uyumlu bi yapısı var ama konu biz ve bizimle ilgili olduğunda son derece duyarsızdır..

ah canım benim ben denedim bunları buraya yazmadan önce..onsuz gittim gezdim önce kızdı darıldı biraz sonra döndü eski haline gene..inadına yapmadım ondan bekledim misillemede yaptım anlamdı hiç..hani bi ilacı falan olsa şu durumun hemen alıp vericem terapisti bende düşünüyorum artık yoksa sonumuzu göremiyorum ona kalsa onun bu hali çok normal çünkü..

sosyal anlamda iyidir aslında arkadaş ortamında falan rahattır takılır kafasına göre zaten uyumlu bi yapısı var ama konu biz ve bizimle ilgili olduğunda son derece duyarsızdır..

ben de ilişkilerdeki bu durumu, nasıl bu hale gelindiğini anlamıyorum açıkçası... erkeklerde bir hedef, motive olmadı (ilişkinin başında kadını elde etme gibi) ilişkiye olan ilgilerini kaybediyorlar, bu bir gerçek. ama bu kadar mı kaybedilir? pes yani =/

hani karşılıklı olarak misillemeninde bi sınırı var..o yapmıyo sen yapmıyosun kopuyo bişeyler ve pes etmeyip anlamadığı içinde üzülmeye devam ediyosun hani hamile olduğuma bile pişman olduğum zamanlar oldu çekip gidemiyorum diye..
bununla bile tehdit ettim evladımıda alıp gidicem böyle giderse diye bi iki tamam dedi düzelicem ama değişmedi işte huylu huyundan vazgeçmiyo hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…