Eşimin duyarsızlığı..

Okurken o kadar şaşırdım ki:)
Eşinizle eşim kardeş olsa bu kadar benzemezdi galiba, benim eşimde malesef aynı bensiz bişey yapamaz..herşeye beraber koştururuz.Bensiz bi çorap dahi alamaz bana hediye alacağı vakit benide götürür beğendirir öyle alır.Benim evliliğim 10 yılını bitirdi çok şükür zamanla alışıyosun canım hatta bi arkadaşın dediği gibi bazen işime bile gelmiyor değil:)
Artık hiçbişeyi sormuyorum çünkü ne zaman sorsam sen bilirsin, sen nasıl istiyorsan öyle yapalım, şunumu alıyım desem ben ne bilirim hayatım der hemen...
Ama işinde mükemmel başarılı kaç personeli yönetip idare ediyor, bu durum bana birazda işlerine gelen durumlarda böyle davranıyorlar.
Evliliğiniz daha yeni zamanla oturur herşey hamilesin bence kendine bu kadar stres yapma...

ben de öyle düşünmeye başladım kaldıki evlenmeden önce 7 yıllık beraberliğimiz vardı hep ruh ikizim olduğunu düşünmüştüm ha diyceksinki o zamanda böyle diil miydi?bana kalırsa diildi ona sorarsan aynıydı hep..galiba ilişkinin heyecanı bitti artık rutinide kabul etmiyo gönlüm oysa çoktan kabullenmiş sanki..hani bu noktada napmalı nası yola getirmeli ilişkiyi çözemiyorumm

yok bu işler öyle misillime ile, geri çekilme ya da tehditle düzelmez. bunlar sorunu daha da ağırlaştırır... bilmiyorum kardeş, açıkçası yardım etmek isterdim ama sorunun çözümüne yönelik aklıma gelen başka birşey yok

evet hep aynı cevaplar..hediye konusuda aynı ama kardeş olmasınlar sakın
ama bunun bi düzeni oluru olmalı..nasıl katlanabiliyosun buna hep aynı cevabı almaya hatta bildiğin cevabı sormamaya?Benim tahammül edicek gücüm cidden kalmadı..

çok sağol simurg dinlemen yeterdi..ben zaten profesyonel yardım almadan çözemicem galiba..

eee annesinin evinde öyle görmüş demekki, annesi herşeylerini önüne koymuş, hiç bi insiyatif vermemiş, klasik türk annesi ve oğlu herhalde
değişmez mi, dünya her saniye değişiyor neden değişmesin
değişmemesinin sebebi değişmek istememesi
napıyım değişmez deyip oturursan yıllar geçtikçe yıpranan sen olcaksın
madem öyle ver eline mesela market listesi şu markalar şunlar şunlar alıncak gidip alsın
çocuk için şurdan şunlar alıncak mesela
sen düşün yine, ama eylemi o gerçekleştirsin
bu şekilde birbirinzii dengeleyin
yoksa sen düşün sen eyleme geç, hayat uzun bi şekilde bi denge kurmalı...

Son düzenleme:
konuyu okuyunca benimde bi iki satır yazsım geldi haticezehra arkadaşımızın dediği gibi benimde eşimin bi çok özelliği benziyor yanlız benim eşim birazda sinirlibi yapısı vardı yani herşeyi benden bekliyor fakat bende tepki verdiğimde sinirleniyordu 10 senelik evliyim bende bu durumu aşmak kolay olmadı en son depresyona girdim herşeye ağlıyor kimseylel konuşmak istemiyor olmadık şeyleri kafama takar olmuştum eşim baktıki durum vahim beni anlamaya çalışmak için çabaladı bi dönem. şimdi ise çok şükür iyiyiz Allah yardımcın olsun ama kendini üzüp sinirlenmeki bebeğin etkilenmesin

Eşinizin tamamen sizin istediğiniz gibi bir kişi olması zor görünüyor.

Eğer denemediyseniz, yaptığı en ufak bir şeyde bile kararının, seçiminin ne kadar isabetli olduğu konusunda onu cesaretlendirmeye çalışın. Mesela aldığı ekmeği, ezik, büzük, yanık da olsa beğenin (umarım ekmek alıyordur), ya da giydiklerini övün, seçtiği TV kanalını çok isabetli bulun, vs. vs. İşiyle ilgilenip, onu cesaretlendirecek, onore edecek birşeyler bulmaya çalışın. Bir konuda plan yapmasını istemek yerine 2 alternatif sunup, tercih yapmasını sağlamaya çalışın, tercih yaparsa o tercihi beğenin; tercihi size bırakırsa, sen geçen sefer şundan pek memnun kalmamıştın galiba, sanırım ötekini tercih edersin gibi bazı şeylerle sanki onun tercihi yapılmış havası yaratmaya çalışın.

Ne derece işe yarar bilemem, ama hem işleri size bırakıp, hem de her yapılana kulp takan bir adamdansa sizin eşiniz çok daha tercih edilebilir diye düşünüyorum. Hamile, hamile bu konuya fazla da takılıp kendinizi yıpratmamanızı dilerim.

canım bizde böyleyiz alışverişimizi hep beraber yaparız bu durum beni hiç rahatsız etmez.keşke eşim bana da hep sen bilirsin deseydi süper evliliğim olurdu
ben yönetmeyi seven biriyim galiba ama bizde sorun beni dinlemeyince ben buyum deyince başlıyor inan bu tip erkekler daha çok yoruyor insanı
bu nedenle bu meseleyi kafanda büyütüp kendini üzme

haklısın belkide kabullenip oturmak en iyisi..kime danışsam zaten şükret haline bu da dertmi diyo ama çeken bilir işte bende pes ediyorum artık gittiği yere kadar...

aslında hayat insanı o kadar yoruyor ki.. insan zamanla değişiyor.. ben eskiden okul yıllrımdaki halimde değilim.. kimse aynı kalmıyor herkes birşekild edeğişiriyor..
belkide eşinizin bir terapiye ihtiyacı varıdır..gerçekten sorunları vardır...

Son düzenleme:
kesinlikle çok doğru..sürekli değişiyoruz ama eskiden böyle değildi demek yetmiyo..
malesef yardım almaya henüz ikna edemedim..
ona göre kendimi şartlandırıp kabullenmeyi seçiyorum mecburen ama ne kadar taşıyabilir insanın sevgisi nereye kadar dayanır bilemiyorumm

cnm evlilik baska bişey. birinin yapamadını diğerinin yapması gibi düşün. bende son 1 senesi evli olmakla beraber 11 yıldır esimleyim. oda dünyalar iyisidir ama bazı seyleri benim gibi düşünmez. ama o insanlığı hepsini geride bırakıyor bende . o yüzden iyi taraflarını düşün. insanlar nasıl erkeklerle yasıyor burda görüyorsun. belki hamilelikten dolayıda bu kadar hassassındır

merhabaa, konunun başlarını okudum sana aklıma gelen bikaç tavsiyeyi vereceğim.
bence bu annesinin başlattığı sonra da sizinle devam eden bir özelliği eşinizin.
belki siz farkında olmadan bu moda girdiniz, ama onu yavaştan değiştirebilirsiniz bence.
öncelikle gitmeyi fln düşünmeyin, burda ne konular gördüm anlaşılan huzurlu bir evliliğiniz var kocanız da sözünüzden çıkmıyor bu kesinlikle kötü bişey değil.
bence kendi hayatınızla ilgili konuşurken, şunu şöyle yapıcam çünkü böyle olur sonucu vs gibi konuşun insanların karar verirken nelere dikkat ettikleri aklına yerleşsin.
hatta bazı konularda, eşinize akıl danışın, bilmem hayatım fln demesine izin vermeyin, sadece sizi ilgilendiren bi konu olsun, yavaş yavaş başlayın diyelim bir gün elbise seçemeyin, bu kırmızının rengini çok seviyorum ama kolları uzun biraz sıcak basabilir, bu mavilinin etekleri çok güzel ama bel kısmı çok oturuyor rahat oturamıyorum sence hangisini giyeyim diyin mesela? iki tarafta da eşit olumsuzluklar olsun, eşiniz karar versin, gerekirse başka bişey seçsin dolabınızdan kafam durdu fln diyin, o seçtiğini de ne olursa olsun giyin, aa hayatım çok iyi fikir bak bu elbisemi unutmuştum ben fln diyin mesela kendine güveni gelsin.
sonra yavaş yavaş başka konularda ev ile ilgili mesela bişeyler sorun koltuğu çeksek mi şuraya mı burayai mı? gibisinden.

bu arada düşündüm de umarım arkadaşlarıyla arasına sınır koyabiliyordur böyleleri arkadaşlarının kazığını çok yer dikkatli olun.

diyelim yemeğe gitceksiniz ay aklıma hiç bişey gelmiyor canın ne çekiyor fln diyip onun istediği yere gidin bi kere de. yani yavaş yavaş. öyle çat bu haftasonu planını yap diye kocaman bi şekilde değil.

2 yıllık evlilik toplam 9 yıldır birlikteyim demişsiniz...

7 yıl flört süresi için hiçte az bir süre değil...

o zamanlar nasıldı eşiniz...

bilerek mi göz yumdunuz bazı şeylere...

insan 2 yılda ruhunu yitiremez diye düşünüyorum da...

Anladığım kadarıyla size yetkiyi vermiş, yönet beni diyor. Bu durumu kullanın sizde biraz. Benim babamda böyledir yıllardırda değişmedi. Annem baktı olmuyor, canı ne istiyorsa yaptı etti, babam başkasına evet dese annem arkadan yetişti hayır olmaz dedi. Canı gezmek mi çekti, hemen kendinide babamıda hazırlar, istediği yere götürtürdü. Yani eğer bu bir huy ise olduğu gibi kabullenip durumu lehinize çevirin.

kadınlar güçlü erkek sever ya, belki hiçbir şeyi yapamayışı sana batmaya başlıyodur yeni yeni

yok yok benimki çözümsüz dert anladım az önce..1 ay önce benim doğumgünümü unutan oduncuğum az önce ablasının doğumgününü kutlamış bide bana hatırlatıyo..plan yapıp bişeyler yapmamız lazım yaa e planı kim yapıcak ben düşünürüm nasılsaa..yüzsüzlüğün bu kadarı yaniii.......
çok mu abartıyorum çok mu büyütüyorum bilmiyorum kiiii...şeytan çek git diyo ne hali varsa görsünnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…