Eşimin engelli yeğeni ve yaşadığımız durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi yargilamadin ki?
Allah askina uslubumun nesi rahatsiz etti sizi ?? Cidden soruyorum z o kadar kibarca yazdim ki etrafinizda boyle birinin olmadigini dusunerek
Lutfen sizi yargilayan cumlelerimi yazin bana gercekten inanamiyorum su yazdiklariniza
Lutfen azicik anlayisli olun ,
Gun gelir karsiniza boyle bir cocuk cikarsa yargilamayin , yadirgamayin ,cunku onlarin egitilme imkani yok ya da cok düşük

?

Bence vicdan yapacak bi şey yok. Sizin de evladınız var annelik içgüdüsüyle korumacı davranmış olabilirsiniz. Karşı tarafta da suç yok. Siz birdahakine önleminizi alacaksınız böyle bir olayla karşılaşmamak için

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕
Başka birinin çocuğuna bagirilmasina kaldı ki vurulmasına çok çok karşıyım kaldı ki engelli bir çocuğa vuramazsiniz, buna hakkınız yok.Engelli olmayan bir çocuk veya sorunu olmayan bir çocuk bunu uluorta yapmaz zaten. Yalnız bu çocuk Allah korusun tacize falan uğruyor olabilir mi diye geldi ilk olarak aklıma."Arkani dön, pantolonunu indir " falan garip cümleler. Bunun dışında çocuğunuzu korumak elbette ki en önemli vazifeniz. Bir yolunu bulup bu kadar dip dibe oturmayın. Mesafe koyun.Yoksa bu sorunlar yaşanmaya devam edecektir. Daha büyük sorunlar olmaması açısından dikkat edeceksiniz. Her iki çocuk açısından da üzüldüm ve her ikisine de bahsettiğim açılardan dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Valla ben de başkasının çocuğuna vurmaya karşıyım ama kızımla o durumda kimi görsem yapıştırırdım herhalde ağzının ortasına. Eşiniz suçlu belki ama çok garip bulmadım. Engel seviyesi nedir bilmiyorum ama bazen cinsel duyguları daha ağır seyredebiliyor ayıp kavramları da pek olmadığı için kapalı kapılar ardında yapılanı ulu orta yapabiliyorlar. Tabi ben teşhir için diyorum bunu yoksa tacize yeltenmiş bunun kabul görür bi tarafı yok. Yengeniz olacak kadına söyleyin anlamıyor diye bi şey yok anlamıyorsa salmayacak kimsenin evine çocuğunu. Ben sizin yerinizde olsam sosyal hizmetlere şikayet ederdim, belki de tacize uğruyor komut vermesi falan bi garip çünkü.

Biraz vurdumduymazlar.gerçekten uğraşmaz zor , annesine de çok şey demek istemiyorum ama bende duygusal anlamda arada kalıyorum.mesela o çocuğa hayır de.diyemezsin.aşırı güçlü..taş atar,duvar yumruklar, gerçekten gücü çok fazla.
Saglikli dusunemedigi icin gucunu bilincli kullanamiyodur.Dikkat etmez zarar gelir diye guc uygularken.Esinizin vurmasi yanlis ama o anki psikolojisini dusunemiyorum bile kizini o halde gorup.gec de kalinabilirdi Allah korusun.

Engelli çocuğa vurmuşsunuz bi de üste çıkıyorsunuz. Tamam kızınızı koruyun hatta taşının. Ama eşiniz de amca yani cocuk istismara mı uğruyor diyeceğine yapıştırmış tokadı.
Insan o anda nasil saglikli dusunebilirki.Ben olsam aklimi oynatirim.Ya gec kalsaydim.Ya biz gormeden bisey yaptiysa ya bundan sonra yaparda diye.Allah kimseyi boyle bisey gormeye mecbur birakmasin.

Insan o anda nasil saglikli dusunebilirki.Ben olsam aklimi oynatirim.Ya gec kalsaydim.Ya biz gormeden bisey yaptiysa ya bundan sonra yaparda diye.Allah kimseyi boyle bisey gormeye mecbur birakmasin.
Hadi vurdun o an. Sonrasında çocugun özel durumu düşünülüp pişman olunmaz mı? Hâlâ annesiyle kavga etmek, yaptığının doğru olduğunu kabul etmek anlık bir şey değil. Keşke vurmasaydı doğru değildi demek gerekmez mi sonra.

Engel seviyesi nedir? Hafif mi? Orta düzey mi? Fazla anlamıyor diyorsunuz. Problem engelli çocuğun bunları nereden öğrendiği? Tacize uğruyor olabilir mi? Taşınmak sizi kurtarır ama altında daha çok olay çıkar bunun
Harikasınız. Bu çocuk nerden biliyor bunları? Vurmak dışarı atmak yerine sessizce çocuğu alıp ailesiyle beraber konuşulabilir di. Neden az önce böyle birşey yaptın kimden öğrendin şeklinde.

Acaba cocuk tacizemi ugruyor yazik tabiki bilerek yapmiyo Allah yardicisi olsun ailesinin ama vurmak cok yanlis siz kimsinizki bir insana eliniz kalkiyor kendi cocugunu korumuyorsun kredi borcu icin bi zarar verebilir cocuguna hemen tasinir veya eve almazdim bukadar

Evet o çocuk bu hareketleri nerden öğrendi onu araştırmak lazim. Önünüzde iki seçenek var: kizinizi gözünüzün önünden ayirmayacaksiniz ki aaprtmanda tek bile yakalayabilir. Ya da tasinacaksiniz. Kızınızin ruh sağlığı için orayi kiraya verin baska yere tasinin

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕
Engelli olduğu icin malesef ki birseylerin farkinda degil. Kötü iyi ayrimini yapabilse heralde yapmazdi. Cocuga vurmus olmaniz cok kötü olmuş. Benim çocuğum ayni durumda olsa ve biri vursa ben kontrol altinda tutmaya calisirdim ama cocuk bu biri vursa ben cok fena yapardim. Isin kotu yani Bir de daha 13 yasinda tam gelisim ergenlik dönemine giriyor. Bu saatten sonra biraz daha sıkıntılı süreç baslayacak sizin icin Allah korusun ama. Keske o evden tasinma imkaniniz olabilseydi.

Hadi vurdun o an. Sonrasında çocugun özel durumu düşünülüp pişman olunmaz mı? Hâlâ annesiyle kavga etmek, yaptığının doğru olduğunu kabul etmek anlık bir şey değil. Keşke vurmasaydı doğru değildi demek gerekmez mi sonra.
Sonrasini bilemem tabi.Ozel durumunu goz onune almalilar ama sanirim eltisi ortaligi karistirmis.

Vurmak tabi yanlış ama ben olsaydım ben de vururum o an ki refleksle. :( ailenin tavrı hoş değil. Mahçup olmaları gerekirken her defasında engelli olmasına durumu bağlayıp bir kaçış yolu bulmuşlar. Aslında aile de çaresiz ve sanırım cahillik de var. Kızınızı yalnız bırakmamalısınız.

Aklı getirse amcasının yanında söylemez zaten ayrıca arkani dön demesinden (erkek çocuğu) diyor bunu ve ben burdan bu çocuğa karşı art niyetli birinin taciz de bulunmaya yeltendigini düşündüm. Inşallah öyle birsey yoktur. Hiçbir borç dert o evi tasimanizdan daha öncelikli değil bu şartlar altında. Lütfen ordan taşının ve birdaha kimsenin çocuğuna vurmayin. Gerekli uyarı ailesi tarafından verilmeliydi.
Altına imzamı atıyor ve gidiyorum.

Esinizin nasil gozu donebiliyor? Siz yanlis bir sey yaptiginizda da carpsin suratiniza o zaman olacak sey mi? Hatalisiniz ailecek. O engelli yavrunun gunahi nedir ya,bilmeden anlamadan yapmis yazik. Akli selim kimse yok mu iki ailede de kimse demiyor mu acaba bu cocuk tacize falan ugruyor olabilir mi nereden ogrenmis bunlari diye? Ne bicim insanlar yahu Allahim sen sabir ver
Çocuk sadece öpmeye çalışsa diyeceğim bir filmden falan görmüş. Yani çocuğun söyledikleri bana da acayip geldi. Çocuk engelli olduğu için kötü bir durum yaşıyorsa kendini normal yolla ifade edemez. Ki zaten engelli olsun olmasın tacız yaşayan çocuklar hareket ve sözlerinden belli ederler genelde. Ailenin kızlarını korumalarıni tabii ki anlıyor ve hak veriyorum ama iki ailenin de diğer çocuğun sözlerine kayıtsiz kalmalarına anlam veremiyorum. İnşallah öyle bir durum yoktur tabii ama göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Vicdani olan herkesin sadece kendi çocuklarına karşı değil elinin yetisebildigi tüm çocuklara karşı sorumluluğu var. Daha doğru tutumla kavga dövüş olmadan çözme gayretinde bulunmak daha iyi olabilirdi sanki. Çok dip dibe yaşanmasın tabii, tedbiri de elden bırakmamak adına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X