Eşimin eski ilişkisi

Yurtdışında raporlu biri evlenebiliyo mu ?
Belkide aileden biri konuşurken destek verdi şöyle yaz böyle yaz belki kendileri yazdı.
Aileler bazen onların sorunu olmadığını evlenmesi gerektiğini yuvası olunca düzeleceğine inanabiliyo .

Ya böyle şeylere kafa yormanız çok yersiz aslında, insanların bir sürü farklı imtihanı oluyor. Kimsi hasta olur, kimi sevdiğini kaybeder, kimi borç içinde debinir, bir başkasının ülkesinde savaş, bir diğerinde kıtlık çıkar...

Şimdi bunlar hep ah mı almış? hayatta ne yaşacaksan bir şekilde karşına çıkıyor zaten; öncesinde şimdi ne olacak diye korkmak sadece bugününüzü zehir eder.

bence hikayenin asli soyle:

esinizin ailesi, bir gurbetci aile diye kendilerince aile ile istisare yapmislar ve gencler adina karar vermisler. cocuklar da netten konusarak bir adim atmislar, kizin konusmalari da esinizin kafasina yatmis ki kiz ile bir isim koyma kismina kadar ilerlemis.
bence kizin zihinsel bir raporu da yok, kusura bakmayin ama zihinsel engelli olmak ile annesiz bir evi kalkindiramayacak olmak farkli seylerdir. ben evlenene kadar ayakkabimi dahi annem temizlerdi, elimi hicbir ise surmezdim. nasil kadin-anne olacak diye dusunurdu herkes. tek basima 2 cocuk dogurdum yabanci bir ulkede, tek basima bakiyorum.
konuya donersek...
her insanin her insanda sitemi, yarasi olabilir. siz kendinize donup bakin, kendiniz dogru olursaniz baskasinin (esiniz dahi olsa) egrisi sizi bozmaz. _keskin_

hastalık vs kısımlarını da bu işe bağlamak gerçektençok saçma yapma allahini seversen her hasta olan ah mi almış oluyor milletin başında né dertler ne sorunlar var

Ah olayı eğer haklı ise tutar canım, bu dünyada yada öteki dünyada
kendisinden yada çevresinden bir şekilde çıkar, ama bahsi geçen konu Allah ın bileceği iş
sen ve eşin düzgün vicdanlı insanlar olduktan sonra gerisini O'na bırakın

dua et, kendin için eşin için ailen vs, en güzeli en doğrusu
açıkçası korkara hayatına ekstradan bir vesvese sokuyosun gerek yok buna

tutmaz. eşin haklı.
haklı yere ayrılmalarda ah tutmaz.

Olayı olduğu gibi anlattım eksik yok fazla yok . Hikaye anlatmadım. Zaten ilk mesajımda da yazıyorum çiziyorum kafamda dedim . Takılmasaydım bu konuya buraya yazmazdım zaten. İyi şeyler duyayım diye de yazmadım. Herkesin konuya bakış açısı yorumlaması değerlendirmesi farklı olabiliyor dertleşmeye ihtiyacım vardı hepsi bu

Niye tutsun ki eşiniz kızı hamile bırakıp ortada mı bırakmış?
Şiddet mi uygulamış?
Dövmüş mü sövmüş mü ? asıl eşinizden helallik alsınlar..

sen bıoşver boşver eskiyi yeniye bak. adam seninle. seni sevmiş seni secmiş.
kız arazı varmış yokmuş seni artık ilgilendirmiyor.
ah vah da tutmaz.
tutsaydı bizden önce bir sürü ünlü- 30 kere sevgili değiştiriyorlar 31. da evleniyorlar . cok da mutlu oluyorlar. ah vah tutsaydı -düşünsene bu 30 dan 25'i vah ah etse- hayatı biter! mutlu olanın. o ahla yaşamayaz
gewrci benim bu tür şeylere inancımda yoktur ama mantıgım var şükür :)

kız tam olarak engelli olsa ah edemez ki o kadar. ama öğrenme güçlüğü gibi bi rahatsızlığı vardır zamanında okulda rapor vermişlerdir. öğrenme güçlüğü oluncada hemen anlamayabilir eşiniz.
keşke baştan araştırsaydı kızı.. o da üzülmezdi eşinizde.
sizlik bişey yok bence

Eşini gizlice engelli biriyle nişanlamışlar eger bılgısı olupda kalp kırsaydı belki dicemde bilmeden yapılmış birsey oyun var işin içinde bende sorun edıcek bırsey yok

Ah tutar tutmaz gibi bir yorum yapmayacağım ben çünkü başınıza gelen en ufak bir kötü olayı "Hah bak kızın ahı tuttu" diye yorumlayabilirsiniz ama aslında alakası bile olmayabilir. Ah alsanız da almasanız da başınıza kötü olaylar gelme olasılığı hep var.

Bu olay tamamen eşinizin size olan dürüstlüğü ve vicdanına kalmış bir meseledir. Eşiniz zihinsel engelli biriyle evlenmek zorunda değildir, kızın ailesi kızlarını başından atmak için yalan söylediyse bu ailenin problemidir. Ha eşiniz başta bilip sonra "yan çizdiyse" ve size bilmediğini söylüyorsa bu durum onun kendi vicdanına kalmıştır. O kızın da suçu yok, istenmediğini anlayabiliyor ve sosyal medya hesaplarını etkin kullanıyorsa o kadar ağır bir zihinsel engeli yoktur zaten. O da üzülmüştür zoruna gitmiştir, belki başka bir problemi var zihinsel engel deniyor ailesi tarafından. Onun yaşadıklarını bilmeden kızı yargılamayın, mevzuya da dahil olmayın. Dediğim gibi bir vicdan azabı yaşaması gerekiyorsa eşinizin, bu onun problemi. Çok üzülüp ah edebiliyoruz, "O da benim yaşadıklarımı yaşasın" diyebiliyoruz ama her istediğimiz olmuyor yani böyle düşünmeyin.

Ben burdaki bazi yorumlara katilmiyorum esiniz intermetten yazismis ve ister istemez kizi azda olsa tanimis ondan sonra kizin bedua etmesi yanlis bence sizle alakasi yok ama esiniz halallik alsin bence kendimi onun yerine koyunca hayallerin yikilmasi kolay bi sey degil

İnternetten o kadar konuşmuşlar da anlayamamış mı zihinsel engelli olduğunu eşiniz ayrıca nişan nasıl oldu bittiye getirilir onu da anlamadım ama çok saçma bence düşünceniz. Neden ahı tutsun anlaşamayacağını anlamış ayrılmış takip etmezseniz bu düşüncelere kapılmazsınız ne gerek var ki böyle şeylere? siz de nişan atabilirdiniz, eşiniz eski nişanlınızı araştırıp takıntı yapsa hoşunuza gider miydi geçmişi geçmişte bırakın.

Siz ortada bile yokken edilen ah size gelmez ki? Eğer eşiniz bu durumu bilerek nişanlanıp daha sonra ayrıldıysa tutabilir. O da şöyle olur : eşiniz bir şekilde hasta / engelli durumuna gelir siz onu bırakırsınız, o zaman yaşattığını yaşamış olur eşiniz ve ah tutmuş olur. Kandırıldığına eminseniz içniz rahat olsun.

Benim halamda problemli biri. Evlenirken karsi taraf soylenip soylenmedigini bilmiyorum ama evlenmis boşanmış. En kotu yanida kocasi eline mektup tutuşturup kizinizi istemiyorum bosanicam yazarak babannemin evine yollamiş. Zavalli halam kendini gezmeye geldi saniyormuş. Burda suc dedem ve babannemde bence. Bu tip ijsanlarin yalniz basina evliligi surdumresi cok zor hemde sorunsuz bir insanla. Kardesimde engelli benim bu arada ayni sekilde engelli birisi denk gelirse evlendiririz diyor annem. Ah etsede kendi ailesine etmis oluyor o kizcagizda. Esinizin sucu yokki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…