bizim ülkemizde zihinsel engellilerin evlenmesi yasak zaten. akıl ehliyeti olmalı yani. raporu olan biri evlenemez ki. ya eşiniz yalan söylüyor ya karşı taraf bunu bilmiyordu.
1 sene nette konuşurken hiç mi bişey anlamamış eşiniz? Ya da en azından bu kız biraz yavaş algılıyor, saf falan da mı dememiş?
Tuhaf hani..Acaba kızla yurt dışına çıkmayı mı planlıyordu da vazgeçti?
Ahı falan tutsa bile, size niye tutsun canım, siz mi ayırdınız onları sanki?
Ya böyle şeylere kafa yormanız çok yersiz aslında, insanların bir sürü farklı imtihanı oluyor. Kimsi hasta olur, kimi sevdiğini kaybeder, kimi borç içinde debinir, bir başkasının ülkesinde savaş, bir diğerinde kıtlık çıkar...Anlamamış işte. Yazışmalardan kim ne anlayabilir ki . Hayır kız Eşimi Yurtdışına götürmek istemiş eşim ben oralarda yapamam demiş. Nişandan sonra tabi.
Evet ben ayırmadım ama sonuçta herkesin kendisinden çıkmıyor insanların sevdiklerinden de çıkabiliyor.
tutmaz. eşin haklı.Evet bir derdim varEşimle severek evlendik 1. yılımızı doldurmamıza az kaldı . Konu eşimin benden önceki ilişkisi . Eşim daha önceden kendi köylüsü olan bir kızla nişan attı. Kızla nişanlanmadan evvel bir sene nette konuşmuş. ( çok sık değil )Kız yurtdışında yaşıyor. Ve Türkiye'ye geldiğinde de kızın ailesi ve eşimin ailesi oldu bittiye getirir gibi hemen nişan yapıyorlar. Kızın Türkçesi çok iyi değil ve eşim başka birinden öğreniyor ki kızın raporu var zihinsel engelli . Dışarıdan bakılınca pek anlaşılmıyor eşim de anlayamamış. Annesinden hiç ayrılmıyor anlatılanlara göre ,annesinin yardımı olmadan bir evi çekip çevirebilecek yapıya sahip değilmiş. vs vs Eşimde sen burda yapamazsın diye nişanı atıyor .Benimle birlikte olduğunda ben tabi geçmişini merak ettiğim için öğrendim bunları daha sonra Facebook tan resimlerine paylaşımlarına baktım kız bir sürü ah etmiş eşime çok üzüldüm . Eşim beni çok seviyor acaba diyorum bu ah'lar tutarda eşimde benle mi sınanır acaba diyorum . Hasta olsam başıma bişey gel se tmm kızın ahı tuttu diyorum ben elden ayaktan düşücem almadığı kızdan da kötü olucam eşim de beni aldığına bin pişman olucak diyorum yazıyorum çiziyorum kafayı yicem . Ne yapsın eşim ondan helallik alsın mı ? Gerçekten ahı tutar mı ?
sen bıoşver boşver eskiyi yeniye bak. adam seninle. seni sevmiş seni secmiş.Yurtdışında raporlu biri evlenebiliyo mu ?
Belkide aileden biri konuşurken destek verdi şöyle yaz böyle yaz belki kendileri yazdı.
Aileler bazen onların sorunu olmadığını evlenmesi gerektiğini yuvası olunca düzeleceğine inanabiliyo .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?