Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

Annesi babası baba tarafı yüzünden sürekli kavga eden bir çocuktum bende, ömrüm keşke ayrılsalardı diyerek geçti, sürekli tantana olmasından iyiydi çünkü

Herkes kendi yaşadığını bilir elbette birşey diyemiyorum

Ben aşırı babacı biriyim, 7 yaşıma kadar babam döşünde uyutup götürdü yatağa beni, düşününce bana çok zor geliyor bu durum.

Benimkiler ayrıldı ben küçükken. Babam maddi manevi hiçbir zaman elini üstümden çekmedi. Ailenin boşanmış olması dünyanın en kötü şeyi değil hatta eğer anne baba hala anne babalığını sürdürüyorsa çocuğın bilakis daha güçlü bir psikolojisi oluyor.

Ben aşırı babacı biriyim, 7 yaşıma kadar babam döşünde uyutup götürdü yatağa beni, düşününce bana çok zor geliyor bu durum.
6 yaşıma kadar babamı kapıda karşılar, "babacımm" diye boynuna atlarmışım.
6,5 yaşımda ayrıldılar, annemde kaldım. Kendi isteğimle annemde kalmaya da devam ettim.
Ben memnunum ayrılmalarına.

Anne-baba anlaşamayabilir çok doğal, neticede iki yetişkin insan. Çocuklarını ihmal etmedikleri sürece çocuklarda travma, psikoloji bozulması falan olmuyor.

Ben babamı 31 ay önce kaybettim aniden, anneme itiraf edemedim, hatta kimseye edemedim ama boşanmış olsalardı daha mı huzurlu olurdu diyorum, aort damarı yırtılmasından aniden vefat etti

Bizde evliliğin b.ku çıkmadan boşanma olmadığı için oluyo bunlar

Birbirlerini gırtlaklayacak duruma gelmeden boşanılsa başarılı bir boşanma olacak

Iste ben küçükken ayrılacaklar diye korkardım kavga ettiklerinde. Küçükken de hiç anne diye ağlamazmışım hep baba diye ağlarmışım ve beni is yerine bile götürmüşlüğü çoktur, sadece oraya da değil gittiği her yere nerdeyse; çünkü arkasından ağlarmışım beni de götürmesi için. Neyse anlatmaya gerek yok zaten görüp görebileceğiniz en enteresan çocukmuşum bu konuda diyim

Nafakayı kendisi için mi alıyor yoksa çocuk için (iştirak nafakası) mı? Çocuk içinse uygun bir artışa gidilebilir. Ancak hakkaniyet ilkesini zedeleyecek şekilde de bir miktar uygun görülmez.
Açık söyleyeyim bende boşandım, bana ve çocuğuma nafaka bağlandı. Eski eşim nafaka indirimi davası açtı, ben nafaka hak kazandığımda 150bin kazanıyordu aylık ancak büyük iflas yaşadı köklü bir değişiklik olmasına rağmen davasını hakim reddetti. Ha nafaka ödüyor mu, tabiki hiç almadım bugüne kadar. Allah yardımcınız olsun.

Kotu seyler yaşamıssiniz. Ama bunlarin bu konuyla alakasını çözemedim. Sizin babanız bu sekilde davrandı diye konu sahibinin eşi de böyle mi olmali?

Kendi yasadiklariniza gore neden yargiliyorsunuz?

Nafaka tek cocuk icin 4/1 oraninda olur diye okuyoruz burada. Maasa gore 900 olur gibi. Simdi ne kadar oduyorsunuz?
Siz emin mişiniz tek çocuğa 1/4 oranında nafaka verileceginden. Şimdi bu kadın boşanma davası açsa 2. Eş ve çocuklar zaten 3 kişi eski eş ve çocuk 2 kişi. Adam da ayrı eve çıkacak. Bu sefer bu adamın maaşı nasıl paylaşılır? Öyle hakim evdeki çocukları düşünmeden eski aileye nasıl 4 de 1 verebilir ki?

Konu sahibi çocuk eğer 19 yaşına siz kadına değil çocuğa nafaka ödemeniz gerekir. Kaldı ki 19 yaşında bir çocuk reşit olduğu için artık odemeyebilirsiniz bile belki. Sonuçta ise girip çalışabilir durumda artık.

Yorumlarin hepsini okumdim ama su konuya aciklik getireyim. Velayet 18 yasina kadardir. Kiz 19 yasinda ise bu saatten sonra velayet kalkar. Kiz resit cunku. Kiz kimi tercih ederse onda kalabilir.
Ikincisi kiz cocugu evlenene kadar nafaka alir. Erkek cocugu 18 yasina kadar ama eger okulu devam ederse de okulu bitene kadar.
Odenen 700 tl muhtenelen kiz icin odenen nafaka. Ya da kadin calismiyorsa kiz ve kadina odenenin toplami.
Kadina neden odeniyor diye soranlara da cevap veriyim. Zaten belirlenen nafaka bedeli Turkiyede cok dusuk. Genelde 250 Tl ile 500 arasinda cocuk icin. Anne ve cocuga odenen toplam bedel de adamin maasinin dortte birini gecemez. Bu bedellerle bir cocuk okutmak hrmrn hemen imkansiz. Dolayisiyla yarisindan fazladini da anneler takviye yapiyor merak etmeyin. Hepimiz cocuk buyutuyoruz. Bir cocugun aylik masraflarini da hepimiz biliyoruz. Dolayisiyla babanin odedigi 700 tl cok da afaki bir rakam degil. Heleki 19 yasinda genc bir kiz icin.
Simdiye kadar odenen bedeller tazminatmis. Adsm odeyemedigi icin borcu katlanmis. Bu nedenle de 11 yil surmus. Muhtemelen taksitlendirmis adam. Benim anlayamadigim da maasa haciz konulurdu ve o zaman da adama maasin sadece dortte biri kalir geri kalani borca sayilirdi. Oysa maasa haciz yok. Ama icralar var deniliyor.

19 yaşında kız adına annesi nasıl dava açıyor?

Kız bu kadar kötü bakıldıysa ve konu sahibi kızı bu kadar seviyorsa niye velayet davası açılmadı acaba?

Konu sahibi hep biz çok iyiyiz, eski eş çok kötü diye anlatmış ama yıllar geçmiş, kılını kıpırdatmamış.

Ayrıca bu konular hanımlara ders olur umarım. Çocuklu adamla evlenmek büyük sorumluluktur. Adamın maaşı belli. İlk evliliğinden olan çocuğuna bakmak zorunda. Burada belliki adalet de eski eşi haklı görmüş. Acı ama adam ve konu sahibi evlenirken de çocuk sahibi olurken de bunları düşünmeliydi. O kadar borç öyle yada böyle yapılmış. Sonuca bakmak lazım. Gelir belli gider belli. Eski eşin adamın yeni yuvasını düşünme zorunluluğu yok. Ama konu sahibinin eşi kızını düşünmek zorunda. Mahkemenin takdirine de uymak zorunda...

Kız çocuğa evlenene kadar erkek çocuğa 18 yaş ya da okulu bitene kadar eski eşe ise ömür boyu nafaka mı ödenir yani bu mu

Valla Sonandacım anlatmak istediğimi çok güzel ifade etmişsin.

Aynen oyle mahkemeler öyle ahım sahım nafaka ödemiyorlar hatta ortalama nafaka bağlayan hakim o kadar az ki, öyle hakime de kuldan utanır, Allah'tan kokan bir hakim diyorum. sonanda dedği gibi bu ödenenler tazminatlardır. Burada muallak olan şeyler var. Onun da maaştan direk kesilmesi lazım. Ama 2 çocuk için 500 alan bir çok anne tanıyorum. Kadınlar bu parayla çocuk büyütmeye çalışıyorlar. haftada çocuklarına 1 kilo et yedirsen 50TL'den ayda zaten 200 tl eder. Hergün bir kutu süt içirsen 75 tl eder. Bir ekmek sadece 30 tl eder. KISACA BU ÇOCUKLARIN SADECE YİYECEK KALEMİNDEN 4-5 PARÇA EDER. Bizler yetişkiniz yemesek de oluruz. Ama çocuk bu yemek ister, okumak ister, giyinmek ister, harçlık ister. Günlük iki çocuk 10 tl harçlık versen 300 tl eder zaten. Bunlar zorunlu giderler. Yapmayı bilen bakmayı bilecek, ikinci evlenen kadında bunu göze alarak evlenecek. Keske konu sahibinin dediği gibi eski eşin çocuğuna o kadar nafaka ödense. AMA MAALESEF.

Son düzenleme:

Tek çocuk için değil çocukların toplamı için yani 1-2-5 farketmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…