- 5 Ekim 2016
- 479
- 557
- 18
- 33
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Gircem. Yeni çalışmaya başladım. Yetişir mi sence yeterli olur mu ? Günde 50 sayfadan fazlası kafam götürmüyor. Nasıl yapacağım bilmiyorumGireceğim aralıkta, sen de mi gireceksin? 2 yıllık
Benim etrafımda da var boşanmış çiftlerin çocuklari, hatta daha iyi oldu ya böyle daha güzel diyenler bile var; ancak kendileri göremiyorlar duygusal bi boşlukları var ve sürekli saklıyorlar, bilmiyorum değişik bi psikolojileri oluyor.
Ben aşırı babacı biriyim, 7 yaşıma kadar babam döşünde uyutup götürdü yatağa beni, düşününce bana çok zor geliyor bu durum.Annesi babası baba tarafı yüzünden sürekli kavga eden bir çocuktum bende, ömrüm keşke ayrılsalardı diyerek geçti, sürekli tantana olmasından iyiydi çünkü
Herkes kendi yaşadığını bilir elbette birşey diyemiyorum
Bi dk mesaj atcamGircem. Yeni çalışmaya başladım. Yetişir mi sence yeterli olur mu ? Günde 50 sayfadan fazlası kafam götürmüyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum
Benimkiler ayrıldı ben küçükken. Babam maddi manevi hiçbir zaman elini üstümden çekmedi. Ailenin boşanmış olması dünyanın en kötü şeyi değil hatta eğer anne baba hala anne babalığını sürdürüyorsa çocuğın bilakis daha güçlü bir psikolojisi oluyor.Annesi babası baba tarafı yüzünden sürekli kavga eden bir çocuktum bende, ömrüm keşke ayrılsalardı diyerek geçti, sürekli tantana olmasından iyiydi çünkü
Herkes kendi yaşadığını bilir elbette birşey diyemiyorum
6 yaşıma kadar babamı kapıda karşılar, "babacımm" diye boynuna atlarmışım.Ben aşırı babacı biriyim, 7 yaşıma kadar babam döşünde uyutup götürdü yatağa beni, düşününce bana çok zor geliyor bu durum.
Ben aşırı babacı biriyim, 7 yaşıma kadar babam döşünde uyutup götürdü yatağa beni, düşününce bana çok zor geliyor bu durum.
6 yaşıma kadar babamı kapıda karşılar, "babacımm" diye boynuna atlarmışım.
6,5 yaşımda ayrıldılar, annemde kaldım. Kendi isteğimle annemde kalmaya da devam ettim.
Ben memnunum ayrılmalarına.
Anne-baba anlaşamayabilir çok doğal, neticede iki yetişkin insan. Çocuklarını ihmal etmedikleri sürece çocuklarda travma, psikoloji bozulması falan olmuyor.
Iste ben küçükken ayrılacaklar diye korkardım kavga ettiklerinde. Küçükken de hiç anne diye ağlamazmışım hep baba diye ağlarmışım ve beni is yerine bile götürmüşlüğü çoktur, sadece oraya da değil gittiği her yere nerdeyse; çünkü arkasından ağlarmışım beni de götürmesi için. Neyse anlatmaya gerek yok zaten görüp görebileceğiniz en enteresan çocukmuşum bu konuda diyim6 yaşıma kadar babamı kapıda karşılar, "babacımm" diye boynuna atlarmışım.
6,5 yaşımda ayrıldılar, annemde kaldım. Kendi isteğimle annemde kalmaya da devam ettim.
Ben memnunum ayrılmalarına.
Anne-baba anlaşamayabilir çok doğal, neticede iki yetişkin insan. Çocuklarını ihmal etmedikleri sürece çocuklarda travma, psikoloji bozulması falan olmuyor.
Nafakayı kendisi için mi alıyor yoksa çocuk için (iştirak nafakası) mı? Çocuk içinse uygun bir artışa gidilebilir. Ancak hakkaniyet ilkesini zedeleyecek şekilde de bir miktar uygun görülmez.Merhaba arkadaslar
Benimde bir sorunum var fikirlerinizi bekliyor, simdiden tesekkur ediyorum.
Esimle 2005 senesinde evlendik 10 ve 9 yasinda iki oglumuz var. Evlendigimizden bu yana esimin, eski karisi iliklerimize kadar somurdu ve somurmeye devam ediyor.
Biz evlendigimizde mahkeme, eski esi ve ortak 1 cocuklari icin esya tazminati ve nafaka adi altinda 1350 tl odenmesine karar vermisti. Bosanma sonrasinda esimle ben tanisip kisa sure sonra evlendik. Tabi o para, esime aldirdigi ve kardesinin uzerine yaptirdigi arabanin 30 bin tl kredisi vs. Odedik ve halen bitiremedik. Sadece esya tazminati olan 25 bin tl bitti derken... kadin nafaka yukseltme davasi acmis ve tebligati esime 3 gun once teslim edilmis.
Benim dun haberim oldu resmen cildirdim cunku, esim 3500 tl maas aliyor ama, kadinin biraktigi borc, nafakasi vs. Derken elimize 1500 tl para kaliyordu.
Oturdugumuz ev kira 600 tl veriyoruz. Ben aylik 800 tl ye canim cikacak gibi calisarak cocuklarimin etudlerine, bazi ihtiyaclarina yetismeye calisiyorum. Zaten yeme, icme, gezme luxsumuz yok. Kit kanaat yasiyoruz.
Kadinin durumu cok iyi babasindan miras dustu ve evi, arabasi, arsalari ve parasi var fakat, miras bolunurken kardesinin uzerine yaptigi icin, mahkemece yok gozukuyor.
Mirasinda gozum yok Allah daha cok versin ama, bize bu kadar cefa cektirmesi hak mi? Ihtiyaci yok cunku.1750 tl nafaka istemis hanimefendi (!)
Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Avukat tutacak parayi bile nasil denklestiririm bilmiyorum.
O kadar canim skkin ki... Cunku mahkeme maasi baz aliyor ve borclari gormuyor.
Ya bu kadin o parayi almaya kalkarsa?? Ne yapariz biz?
Bu kadinin derdi ne? Canimizi mi alacak?
Ne olur bir akil verin.
Dipnot. defalarca soruldugu ve defalarca cevap verdigim icin ekliyorum.
Esimin bosanmasi ile benim alakam yok onlar bosanirken ayni sehirde bile degildim.
Esimin bosanmasi mayis ayinda kesinlesmis (Temyiz 1 sene civari surmus) benimle eylul ayinda evlendi.
Benim evlenme asamamin cabuk olmasi, lise cagindayken sevdigim, gelecekte evlilik dusundugum kisi ile beraber gecirdigimiz motorsiklet kazasinda onun vefaati, benim kendimi dis dunyaya kapatmam, esimi ilk gordugumde gozlerinin vefaat eden sevdigime cok benzemesi ile, esime garip bir sekilde baglanmam ve onu da kaybetme korkusu yasamamdi.
Kotu seyler yaşamıssiniz. Ama bunlarin bu konuyla alakasını çözemedim. Sizin babanız bu sekilde davrandı diye konu sahibinin eşi de böyle mi olmali?ya benim babam bana ne dedi biliyo musun? bi kere küçük bir hata yaptım, ( ben 4e gidiyorum ablam 7 ye üni de okuyan bir kızın yanına gitmiş, kıza telefon almış ki ericson filan yeni çıkmıştı, bizim evde elektrik kesik 3 aydır kira vermiyoruz kadınla gününü gün etmiş, hata dediği bu)onu affetse şimdi böyle olmazdık, dedi bana yanikendi kızına, tüm yaptıklarını bilmeme rağmen, biz çatısı akan evlerde üstümüze yağmur yağarken, annem bize yedircek ekmeği bulurken, karda kışta iki minicik yavrusunu bırakarak bir tün yol yürüyüp işe gidip gelirdi, biz ablamla birbirimize sarılırdık, hey yavrum hey, babama sorsan, biz kendi evimizde yaşadık, hiç bi şeyimiz eksik değildi, annemin yaptığı aç gözlülük, burda bir tek insan olabilir mi senin annen bu adamdan geriye dönük nafakasını almasın? ne asalak bu kadın, azıcık gururu olsun diyebilcek?
Siz emin mişiniz tek çocuğa 1/4 oranında nafaka verileceginden. Şimdi bu kadın boşanma davası açsa 2. Eş ve çocuklar zaten 3 kişi eski eş ve çocuk 2 kişi. Adam da ayrı eve çıkacak. Bu sefer bu adamın maaşı nasıl paylaşılır? Öyle hakim evdeki çocukları düşünmeden eski aileye nasıl 4 de 1 verebilir ki?Nafaka tek cocuk icin 4/1 oraninda olur diye okuyoruz burada. Maasa gore 900 olur gibi. Simdi ne kadar oduyorsunuz?
Yorumlarin hepsini okumdim ama su konuya aciklik getireyim. Velayet 18 yasina kadardir. Kiz 19 yasinda ise bu saatten sonra velayet kalkar. Kiz resit cunku. Kiz kimi tercih ederse onda kalabilir.
Ikincisi kiz cocugu evlenene kadar nafaka alir. Erkek cocugu 18 yasina kadar ama eger okulu devam ederse de okulu bitene kadar.
Odenen 700 tl muhtenelen kiz icin odenen nafaka. Ya da kadin calismiyorsa kiz ve kadina odenenin toplami.
Kadina neden odeniyor diye soranlara da cevap veriyim. Zaten belirlenen nafaka bedeli Turkiyede cok dusuk. Genelde 250 Tl ile 500 arasinda cocuk icin. Anne ve cocuga odenen toplam bedel de adamin maasinin dortte birini gecemez. Bu bedellerle bir cocuk okutmak hrmrn hemen imkansiz. Dolayisiyla yarisindan fazladini da anneler takviye yapiyor merak etmeyin. Hepimiz cocuk buyutuyoruz. Bir cocugun aylik masraflarini da hepimiz biliyoruz. Dolayisiyla babanin odedigi 700 tl cok da afaki bir rakam degil. Heleki 19 yasinda genc bir kiz icin.
Simdiye kadar odenen bedeller tazminatmis. Adsm odeyemedigi icin borcu katlanmis. Bu nedenle de 11 yil surmus. Muhtemelen taksitlendirmis adam. Benim anlayamadigim da maasa haciz konulurdu ve o zaman da adama maasin sadece dortte biri kalir geri kalani borca sayilirdi. Oysa maasa haciz yok. Ama icralar var deniliyor.
Yorumlarin hepsini okumdim ama su konuya aciklik getireyim. Velayet 18 yasina kadardir. Kiz 19 yasinda ise bu saatten sonra velayet kalkar. Kiz resit cunku. Kiz kimi tercih ederse onda kalabilir.
Ikincisi kiz cocugu evlenene kadar nafaka alir. Erkek cocugu 18 yasina kadar ama eger okulu devam ederse de okulu bitene kadar.
Odenen 700 tl muhtenelen kiz icin odenen nafaka. Ya da kadin calismiyorsa kiz ve kadina odenenin toplami.
Kadina neden odeniyor diye soranlara da cevap veriyim. Zaten belirlenen nafaka bedeli Turkiyede cok dusuk. Genelde 250 Tl ile 500 arasinda cocuk icin. Anne ve cocuga odenen toplam bedel de adamin maasinin dortte birini gecemez. Bu bedellerle bir cocuk okutmak hrmrn hemen imkansiz. Dolayisiyla yarisindan fazladini da anneler takviye yapiyor merak etmeyin. Hepimiz cocuk buyutuyoruz. Bir cocugun aylik masraflarini da hepimiz biliyoruz. Dolayisiyla babanin odedigi 700 tl cok da afaki bir rakam degil. Heleki 19 yasinda genc bir kiz icin.
Simdiye kadar odenen bedeller tazminatmis. Adsm odeyemedigi icin borcu katlanmis. Bu nedenle de 11 yil surmus. Muhtemelen taksitlendirmis adam. Benim anlayamadigim da maasa haciz konulurdu ve o zaman da adama maasin sadece dortte biri kalir geri kalani borca sayilirdi. Oysa maasa haciz yok. Ama icralar var deniliyor.
Siz emin mişiniz tek çocuğa 1/4 oranında nafaka verileceginden. Şimdi bu kadın boşanma davası açsa 2. Eş ve çocuklar zaten 3 kişi eski eş ve çocuk 2 kişi. Adam da ayrı eve çıkacak. Bu sefer bu adamın maaşı nasıl paylaşılır? Öyle hakim evdeki çocukları düşünmeden eski aileye nasıl 4 de 1 verebilir ki?
Siz emin mişiniz tek çocuğa 1/4 oranında nafaka verileceginden. Şimdi bu kadın boşanma davası açsa 2. Eş ve çocuklar zaten 3 kişi eski eş ve çocuk 2 kişi. Adam da ayrı eve çıkacak. Bu sefer bu adamın maaşı nasıl paylaşılır? Öyle hakim evdeki çocukları düşünmeden eski aileye nasıl 4 de 1 verebilir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?