Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

Konuda anlamadığım çok yer var zaten ya neyse.
Kocasinin kredi mevzularini bende anlamadim. Konu sahibinin dedigini dogru varsayarak yorum yapiyorum. Adam baldizina kaynina bir suru sey alip borca girmis. Bir kere bunlar dogruysa eski es zaten cok kotu niyetli. 11 sene olmus bosanali. Omur boyu bosandigi esine bakmak zorunda mi adam? Çocuğun masraflarını karsilamali baba . Ama kadın asalak gibi hala daha eski kocasindan ne diye nafaka istiyor?

Velayet babada olsa anne cocugun masraflarini ustlenecek miydi? Hic sanmıyorum.

Cogu arkadasin amaci ne gercekten anlamadim. Ben konuyu ilk acarken uzun uzadiya detay versem kimse okumayacakti buyuk ihtimalle. Konu konuyu acip bana sorulunca kadini kotuledi oluyor. Ya hu yasanani soylemek kotulemekse evet kotuledim.
Konuyu nereye cekeceklerini sasiranlar var.
Peki istediginiz gibi olsun.
O kadin cok iyi birisi zamaninda cocuguna ve kocasina cok iyi bakmis.
Ben geldim elinden aldim kocasini.
Istediginiz gibi oldu mu?

Çıkmaz. Bu hesaba göre yaşasaydı bu ülkede milyonlarca asgari ücret ile ev gecindiren insan açlıktan ölürdü. Tüm çocuklar özel okula gitmek kursa gitmek vs zorunda değil

Ben bile simdi esime bana 100 bin cek desem banka verse gider ceker. Niyr anlamiyorsunuz?? Ama ben de art niyet yok alin terini calip kendi aileme yediremem. Sessiz icine kapanik biri nasil anlatayim. Hani sinifta caliskan cocuklar olur ya ancak ders calisir ezilir sesi cikmaz oyle biri!

Işte ben de erkekler açısından bakıyorum olaya. Evet dediğiniz gibi bosanınca babalik yapmayan çok adam var. Ama bir o kadar da çocuğa babasını kötüleyen hatta göstermek istemeyen kadınlar da var.
İkinci olarak bana mantıksız gelen velayet konusunda kadınlar hep tabi ki annede olur diyor. Ama masraflara gelince kendi evde oturup hem kendisi hem çocuğu için nafaka istiyor.
Benim eleştirdiğim çocuğun masraflarının yarısını baba karşılayacağı gibi yarısını da anne karşılamalı. Öyle evde oturayım çocuktan hariç kendim için de nafaka isteyeyim bence yanlış.

Ben de bunu anlamıyorum. Çocuk masrafları hadi 1000 tl tuttuysa nafaka 500 olmalı çünkü adı üstünde ortak olacak. Herşeyi baba karsilamayacak yani. Ama nedense çoğu kadın böyle düşünmüyor. Sebebini anlayamadım

Bence cocugun butun masraflarini velayet annedeyse baba babadaysa anne karsilasin. Sonucta velayet annedeyse o da zamanini harciyor bakimini ustleniyor masraflarini da baba karsilamali.

Ben eski es calismiyor diye hala daha eski esine nafaka odemesini anlayamıyorum.

Eğer boşanmış evine bakma yükümlülüğüne kumalik diyorsanız ikinci eşler kuma olur ilkler degil

Boşanmış evine niye bakma yükümlülüğü olsun ki?Hayatlarını ayırmışlar artık. Çocuğuna bakma yükümlülüğü var. O zaman hepimiz evlenelim bosanalim. Ömür boyu baktiralim kendimize. Resmen kumalıktır bu.
Çocuğu olmadığı halde nafaka alan kadınlar bunu gururlarina nasıl yediriyor biri açıklasın.

Konu sahibi, eşinizin kızı başka şehirde mi okuyor? Yurt vs masraflarını eşiniz mi karşılıyor, okul, yurt vs bu masraflar aylık 700 TL'nin üstünde mi?

Ben de anlamıyorum.

Bahse konu çocuk 19 yaşında reşit değil mi,seninle de abla abla diye konuşup annesini çekiştirdigine göre aranızda iyi, en o zaman mahkemede vesayetine talip olun, 19 yaşında birey için hala velayet kelimesi kullanılıyor mu emin değilim ama...

Çıkmaz. Bu hesaba göre yaşasaydı bu ülkede milyonlarca asgari ücret ile ev gecindiren insan açlıktan ölürdü. Tüm çocuklar özel okula gitmek kursa gitmek vs zorunda değil
Valla ben özel okula gitmedim, hep devlette okudum, madem çıkmıyordu da ben nasıl o kadar masraf yaptım? Üstelik aileme yük olmamak için kredi de çektim, hep azını da istedim yine tuttu, nasıl oldu bu?
Tamam işte diğer hanımın çocuğu gitsin kursa bu hanımınki gitmesin madem herkes gitmek zorunda değil, niye diğer çocuk mağdur olmak zorunda kalıyor?
Üstelik burda yapılabilecek bir sürü şey varken, konu sahibesi hiçbir şey yapmıyor, kendilerini saf, iyilik timsali olarak gösterip diğer kadını sürekli karalıyor, üstelik diğer kadının savunma hakkı bile yok. Ayrıca tutan miktar niye paylaştırılsın ki? Diğer kişinin de emek ve zamanı gidiyor, anneliğin yanı sıra babalık da yapıyor. Siz babalığa değer biçebiliyor musunuz? Allah başımızdan eksik etmesin, ben babamı milyarlara değişmem, parasız da kalsak onun babalığını hissetmek önemli, hiçbir şeye değişmem.

ben boşanan adamların hiç bir dediğine inanmam kendi babamdan ötürü, benim annemle boşandıklarında annemi nasıl delirttiğini, nasıl bizimle ilgilenmediğini çok çok iyi hatırlıyorum, babam 3 sene önce evlendi ve annemle ayrılık nedeninin aldatma olduğunu bile bilmiyo kadın, bizle ilgilenmediğini bilmiyo, hatta annemi kötü biliyo kadın, ki benim annem 2 kız çocuğuyla ortada kaldı, bizi okuttu birimiz memur diğerimiz öğretmen olduk , ikimizde evlendik, ablamın tatlı bir bebeği oldu ve hepsi ama hepsi benim dünyalar güzeli annem sayesinde. Şimdi benim annem geriye dönük nafakasını almak için babama dava açmak istiyodu, ben o kadar zahmet çektim hiç bir emeği yok bari nafakamı ödesin diye, yeni eş bu durumda ne der? Kadın boşanmış gitmiş ama hala kocamın peşinde der değil mi? Ama benim annem olayları anlatsa bir allahın kulu da babamı ve yeni eşini haklı görmez, bu işler böyledir

Bu kadının kızı var zaten onun icin aliyor eğer kız istemese nafaka verilmez ama kiz okuyor
Ama evet eğer çocuğum olmazsa adamdan nafaka istemem

Demek ki sizin hesaplamanızda bi yanlışlık var. Asgari ücretli bi ailenin hukuk okumus(kitaplardan dolayı pahalıdır) kızıyım. Başbakanlık bursu ile ve aileden gelen bir miktar para ile okudum. Demek ki böyle de oluyormuş.
Ayrıca konuya dönersek eski kadının çocuğu ""bale"" kursuna vs gidip eglenecek diye ikinci esin çocuğu okul harçlığını alamayacak duruma geliyorsa bu apaçık bi adaletsizlik tır kusura bakmayın

Kesinlikle kadina bak bilmem kac yıl once boşanmış para istiyor derler sonra
Annenizin çektiği kimsenin umrunda olmaz

Benim bir arkadaşım da böyle oldu adam kendisine kıyafet alması icin pazara bes lira veriyormuş sonra niye kendine bakmiyorsun diye kiziyormus
Sonraki sevgililerine de esim cok paspaldi kendine bakmıyordu diye anlatiyormus utanmaz herif
Bu yüzden asla kabul etmem ilk evlenilen hanıma nafaka istemesinler gurursuzluk yapmasınlar denilmesini
Ustelik kuma asalak laflari havada uçuşuyor
Asil kuma ilk evlenilen değil ikinci evlenilen olur benim bildigim
Ilk başta ay cok aşığım ben onu çocuğu ile kabul ettim deyip sonra yana yakila biz niye nafaka veriyor niye çocuk bizimle tatile geliyor denilmesine falan çok yanlış

Ya hic evlenmemiş bekar adamlarla evlenirsiniz adam tek size harcar ya o kadar zengin bir adamla evlenirsin ki adama zor gelmez bütün çocuklarına bakmak
Yada böyle
Kocam benle evli artik eski karisindan olan çocuğuyla görüşmesin karısına 300 lira nafaka veriyor neyine yetmiyor konulari benim cinlerimi çıkarıyor

Eğer kadın çalışıyor ise adam isteyebiliyor bildiğim kadariyla

Canim ya ben de hukuk okudum, 80-90 a kitaplar biliyorum yani, ki kitapları da hep fotokopi aldım daha az masraf olsun diye ve benim bursum da yoktu, il dışında okuyorsan zaten bir asgari ücreti rahat yiyorsun kalacak yer-yeme-içme vs derken eğlence saymıyorum yani. Benim babamın maaşı 3500 bile değil ve biz 3 kardeşiz.
Bi taraf kursa gitmeyecekse bu hanimki gitmesin diyorum bale nerden çıktı? Siz demediniz mi kursa gitmese de olur, o zaman bu hanimki gitmesin.
Ayrıca bi hukukçu nasıl bilmez hem dinsel hem hukuksal bağlamda da boşansa da erkeğin kadına bakmakla yükümlü olduğunu.
Hukuk 1 falan mısın? Hukuk2 de hukuk tarihi dersinde anlatıyorlar bunun temelini çünkü.

ya benim babam bana ne dedi biliyo musun? bi kere küçük bir hata yaptım, ( ben 4e gidiyorum ablam 7 ye üni de okuyan bir kızın yanına gitmiş, kıza telefon almış ki ericson filan yeni çıkmıştı, bizim evde elektrik kesik 3 aydır kira vermiyoruz kadınla gününü gün etmiş, hata dediği bu)onu affetse şimdi böyle olmazdık, dedi bana yanikendi kızına, tüm yaptıklarını bilmeme rağmen, biz çatısı akan evlerde üstümüze yağmur yağarken, annem bize yedircek ekmeği bulurken, karda kışta iki minicik yavrusunu bırakarak bir tün yol yürüyüp işe gidip gelirdi, biz ablamla birbirimize sarılırdık, hey yavrum hey, babama sorsan, biz kendi evimizde yaşadık, hiç bi şeyimiz eksik değildi, annemin yaptığı aç gözlülük, burda bir tek insan olabilir mi senin annen bu adamdan geriye dönük nafakasını almasın? ne asalak bu kadın, azıcık gururu olsun diyebilcek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…