Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

Hayır canım yüksek lisans yapıyorum. Bilmedigimi de söylemedim. Bunun yanlış olduğunu söyledim. Ayrıca İslamla mı yönetiliyoruz ki İslamdan örnek veriyorsunuz iki yorumdur.
Bu benim bakış açıma gore yanlış ve adaletsiz. Sizi bilemicem

Kötü olaylar yaşamışsınız. Takdir ediyorum bu günlere gelmissiniz. Ama bu tüm erkeklerin böyle canı olduğu ve tüm kadınların da anneniz gibi cefakar olduğu anlamına gelmiyor. Duygusal yönden bakışınızı anlıyorum. Anneniz elbette geriye dönük nafaka almalı bu herşeyden önce sizin hakkınız. Zaten nafaka alan gurursuzdur diye kimse konuşmadı. Tüm hayatını kendi özel ihtiyaçları dahil eski kocasına odeten bir kadına da masum gözüyle bakmayın lütfen

Iyi de hukukçusun, hukukta bunun zaten yeri var neyini anlatayım? Islamda demedim dinlerde de var diyorum. Bakış açınızı bilmediğim için diyorum bunu da, yani bunun her türlü temeli var. Kadın ve erkeğin evlilik birliğine katılırken iki tarafın da maddi olarak katkı sağlaması nasıl gerekmiyorsa, bir tarafın emek bir tarafın maddi katkı sağlamasına karşılık geliyorsa, çocuk bakımında da bi tarafın emeği diğer tarafın maddi katkısına denk tutulabilir. Ki babalığa da ben değer biçemiyorum, baba dediğin gerektiğinde kendisi yoksulluk çekip çocuğunu mutlu ediyor ve bunu zaten manevi olarak hissetmek bile yetiyor. Burda manevi olarak eksik büyüyen bi cocuk var ve ben ona 1300 ü çok görmüyorum, burda alenen bi adaletsizlik yok.

hayır ben kadına masum demiyorum sadece benim yaşadıklarımı buraya babam anlatsa herkes babamı haklı bulurdu ama işin aslı öyle değil diye anlattım, yani bu tarz şeyleri tek taraflı dinlemek yeterli değil

E diğer tarafta da 2 çocuk var onlara 1300er lira düşüyor mu, düşüyor olsa evet adil olurdu, tüm geliri babadan beklemek yerine ex eş pekala iş bulabilir

Ben şu bakış açısını anlamıyorum. Boşanan kadın hem annelik hem babalık yapıyor dediniz. Niye ??? Babası her zaman ilgilenen boşanmış aile çocukları var. Böyle babalar çok var hem de. Her baba boşanınca yeni karısından başkasını gözü görmüyor değil.

18 yaşını geçen kişinin velayeti olmaz. Anne dava açamaz. Ancak çocuk nafaka artırımı için dava açabilir diye biliyorum.

E diğer tarafta da 2 çocuk var onlara 1300er lira düşüyor mu, düşüyor olsa evet adil olurdu, tüm geliri babadan beklemek yerine ex eş pekala iş bulabilir
Ben orda babasız büyüdüğü için diyorum, diğer tarafın babası başında.

Ben orda babasız büyüdüğü için diyorum, diğer tarafın babası başında.

Anlamadığım kısım birazda o aslında , kız konu sahibiyle iyi anlaşıyomuş, pekala babasıyla yaşamayı talep edebilir git diyen yok anladığım kadarıyla, konuda boşluk çok

Aynı şey değil. Bi ailenin içinde büyümekle boşanmış bir ailede büyümek çok farklı bir durum.

Kusura bakmayın da zaman sizin zamanınız mı? Sizin babanız başında mıydı? Bu kızın durumunu biliyormusunuz? Nerede kaldığını vs. Ve sizin şartlarınız da yaşamak zorun da mı? Bir de eski karısı zaten davayı açamaz. Kız 18'ini aşmış. Bu davayı ancak kız açabilir. Onun adına annesi değil. Burada yanlış bir şeyler var.

Anlamadığım kısım birazda o aslında , kız konu sahibiyle iyi anlaşıyomuş, pekala babasıyla yaşamayı talep edebilir git diyen yok anladığım kadarıyla, konuda boşluk çok

Evet işte şu kısım çelişkili.
Konu sahibinin dediğine göre kadın iyi bir anne değil,bunu da defalarca kez görmüşler.Konu sahibi kızla da iyi anlaşıyormuş madem ee niye bunca zaman boyunca babası ''kızım sen bizde kal'' deyip harekete geçmemiş ?
Bu kadar kötü bakılıyorsa çocuğa bence ispatlanabilirdi her türlü.

Yani mantıklı olan o, en azından gözünün önünde olunca gideri nedir görürsün aklında soru işareti kalmaz ha dersin cidden masrafı bu kadar

Aynen konu biraz muallak. Herkes elbette benim şartlarımla yaşamak zorunda değil. Fakat tüm çocuklara eşit şartlar sağlanmalı olay bakımından

Yahu istese zaten gider babayla yaşar 19 yaşında reşit kız, kendisi istiyordur anneyle yaşamayı, annesi hadi eve diyemez, tabi kısıtlama kararı aldırmadılarsa ve babayla da kendi rızası ile yaşamak istemiyorsa anne öyle anlatılan gibi biri değildir, bence baba da var problem, nafaka vermeye razi kadın da kalsın istiyor kızı, ben bu çocuğun babasız büyümesinden dolayı maddi açıdan rahat etmesini isterim, bu bile telafi edemez gerçi.

Ben konudaki donelere istinaden yorum yapıyorum çelişkili yerleri de söylüyorum zaten

Babasız büyümek falan da benim için fazla dramatik, anlaşamayan çiftler boşanir ebeveynler aklı başında ise anne baba yokluğu çekmez çocuk, başarılı boşanmalar da var

Kaç yıllık mezunsunuz ? Konu dağılacak ama hakimlik sınavına girecek mısin

Benim etrafımda da var boşanmış çiftlerin çocuklari, hatta daha iyi oldu ya böyle daha güzel diyenler bile var; ancak kendileri göremiyorlar duygusal bi boşlukları var ve sürekli saklıyorlar, bilmiyorum değişik bi psikolojileri oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…