- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
Karışık bişey yok, yine bir akraba nişanı ve kız gelmek istemiş. Büyük dayısı getirmiş. Konu sahibini ilgilendiren bir durum yok.Olay daha karışıkmis ya, mevzu huzursuzluk çıkarmasa o zaman işler değişir
Karışık bişey yok, yine bir akraba nişanı ve kız gelmek istemiş. Büyük dayısı getirmiş. Konu sahibini ilgilendiren bir durum yok.
Sevgiliyi bırak ben fi tarihindeki eski nişanlımı görmüş bulundum, kendimden utandım sen bunu nasıl layık gördün de yüzüğü taktın diye. Böğ oldum, Allah beni kurtarmış dedim. Adamla beraber yaşamıyorsn yaşlanmıyorsan barzo görünüyor gözüne. İyi ki anam babam tabiri caizse yerden yere vurmuş beni evlenme bununla diye.Kız adama bakıp bakıp "İyi ki bununla devam etmemiş." diyordur. Birçoğumuz ergenlik aşkımızı gördüğümüzde böyle oluruz. O akılla beğendiklerimiz bu akılla bakınca abooo kaç kaç oluyor genelde. Kuzguna yavrusu Şahin gözükürmüş, konu sahibi de her an üstüne atlıyacak gibi gerilmiş de gerilmiş.
Yani kayın ailen fesat insanlar mı bilemiyorum ama bazı insanlar Rica kıramaz ya ondandır belki.Orası öyle de sonuçta bir geçmiş var kardeş olarak görmüyorlar birbirlerini öyle bir ortamda olmak canımı sıkıyor. Aman aman bunun burda ne işi var vs gibi değil ama can sıkıyor işte. Kendi elleriyle getirmelerine gerek var mıydı diye düşünüyorum
Ben olsam çok rahatsız olurdum öncelikleri siz olmalıydınız kız kendisi gelseydi bi zahmet özel şoförlüğünü yapmak zorunda değillerdiMerhaba,
Eşim lise zamanlarında halasının torunu ile sevgili oluyor. Evleri yakın aynı liseden mezun olunmuş ve aile samimi sürekli gelinip gidiliyor. Bunu bana nişanlanınca anlattı, kız nişanımızda vardı. Benim aynı ortamda olmaktan rahatsız olduğumu biliyor. Aynı şekilde eşimin aileside biliyor. Gayet haklı olduğumu düşünüyorum. Kimse eşinin bir zamanlar seni seviyorum dediği kişiyle zaman geçirmek istemez.
Ben rahatsız oluyorum akrabalık ilişkilerine mesafe koysunlar diye bir beklentiye girmedim hiç bir zaman sadece eşim ve ben görüşmek istemediğimizi belirttik.
Bir başka akrabanın nişanı oldu eşim gitmek istedi çünkü yakını onunda ben sormadan istemediğin kişiler olmayacak gidelim dedi. (Eşimin ailesiyle gerginlik var bu arada daha önce ki konularımı hatırlayanlar olacaktır.) tamam dedim gidelim. Gideceğimiz gün gidelim ama onlarda gelecekmiş sen nasıl istersen dedi. Bende çok umrumda olmadı gelirse gelsin banane diye düşündüm. Ya da ailesi olur kız gelmez diye düşündüm. Ve gittik birde ne göreyim sevgili eşimin çok sevgili ailesi kızı gidip arabalarıyla evinde alıp nişana getirdi kızın ailesi yok sadece kız var. Kıç kadar evde kız karşımızda bizde eşimle oturduk öyle. Haliyle çok gerildim canım sıkıldı moralim bozuldu. Benden çok farklı bir tarzda zaten. Eşimin Allah var yanlış bir hareketini asla sezmedim , hissetmedim.
Şimdi ben bu ailenin geliniyim torunları var benim rahatsız olduğumu bile bile çok mu gerekliydi elin kızını alıp getirmek ? Siz bu durumda ne düşünürdünüz ? Normal mi ?
Ben varya zaten onlar şu saatten sonra ne yaparsa yapsın yönümü çizdim yani ben artık umudumu kestim asla eskisi gibi olamam. Eski sevgili konusu olsa da olmasa da bu böyleydi. bu arada kızı kasıtlı da getirmiş olsa benim artı olarak bi hareketim olmayacak ki kalkıp kimseye bu kızı neden getirdiniz demiycem zaten. Ama inanın insanın kalbi soğuyor ve ben kalbiyle hareket eden biriyim maalesef. Evliyim mecburen evlerine gitmek zorunda kalırım ama hiç gönülden bi hareketim olmaz artık.Siz kaynananız çocuğunuza bakmadı diye böyle kuruluyorsunuz. Aklınızca elinize fırsat geçti. Hadi çıkarın yaygarayı yerinizi bi güzel bildirsinler size.
Olaylara bakış açınız yanlış öncelikle lisede yaşanan flörtü bile kıskanacaksaniz nişanlaninca öğrendiniz nişanı atsa idiniz. İkincisi size karşı yapılan hiçbir şey yok onu anlamıyorsunuz kız o aileden tabi ki davetlere icabet edecek ne diyecek ben lisede flört ettim aman girmeyeyim mi ikisinin de aklına bile gelmiyordur. Onlar akraba ve ölene kadar akraba kalacaklar siz bosaninca el olacaksınız . Bu kadar takılmayın . Benim eski eşimin eski sevgilisi her gün gelirdi,giderdi kaynanam çağırdı rahatsız olmazdım çünkü bitmiş gitmiş bana inat yapmıyorlar di kızı gerçekten seviyorlardi ama eşim için bitmişti bu durum o yüzden sorum yapmadım eğer hissetse idim zaten ayrilirdim. Ayrıca evlenmeden de bu durumu biliyordum sonra ilk kez duymuş gibi tepki de vermedim. Aynı mahallede tabi ki bir çok yere icabet edeceklerdi. Bilip evlendim sorunsuz yaşadım nitekim ben boşandım kaynanam hala kızla görüşürHala torunu sensin galiba çok hikayeler de varmış ya. Valla benim eşim akraba ile sevgili olarak hata etmiş evet ama onun kadar o kızda suçlu eğer sende böyle davranıyorsan ondan zoruna gitti. Adam eski sevgilin bunu daha yumuşatıcı bir hâle getirmeye gerek var mı ? Sevgili nasıl olunur biliyorsunuz. Bunları yaşayıp da hâlâ adamın nişanına gitmek yok karısına tepki göstermek madem bir şey yaşandı kimseyi huzursuz etmeye lüzum yok hakkı da yok kimsenin. Karşısında evli bir çift var. Yarın bir gün evlenince kocası da bu kadar anlayışlı olacak mı göreceğiz
Evet henüz yeni bir gerginlik üstüne birde bu olunca kafam karışıkOlay daha karışıkmis ya, mevzu huzursuzluk çıkarmasa o zaman işler değişir
Erkeklik gururu denen şey inanın umrumda değil. Konudaki kız ergenlikte bi toyluk edip akraba ile flört etti diye şimdi kimse akraba ortamından dışlanmasını isteyemez. Gelin hanım kıskanıyor diye kayınbaba ablasının torunu ile ilişiği kesmez. Konu eşi ile arasındaki başka bir olay. Eşine dilediğini yapsın. Dediğiniz gibi büyük ihtimal eşi aynı durumu sindiremezdi.Ben bir kadın olarak; aynı durum sizin için geçerli olsa muhteşem kocanız ve muhteşem ailenizin asla tahammül göstermeyeceği konularda çizgimi çeker, kimseye sınırımı geçirtmezdim.
Ben de eşimin 2. evliliğiyim. Sizin rahatsız olduğunuz konunun 5000 katını yaşatmayı deneyenler oldu o süreçte, fakat hiçbirinin esamesi yok şu an evliliğimde. Saygı her şeydir, siz sınır çizmezseniz kimse sizi düşünmez ki düşünmek zorunda değiller. Fakat davranışlarının sonuçlarının da sorumluluğunu herkes taşımak zorunda.
Benim tek bir filtrem var bu konuda. Aynısı bir "erkek" olarak eşime yapılır mıydı, eşime alttan al idare et denir miydi, ya da benim ailem yakınlarım ve çevrem söz konusu bir "erkek" olunca bana yapılanları yapar mıydı? Cevabın "hayır" olduğunu bildiğim hiçbir konuda sadece "kadın" olduğum için susmam.
Tabi olay eşinizde de bitiyor, eşiniz öncelikle size saygı duyacak ve yanınızda olacak.
Eşiniz de sizin eski sevgiliniz olan kişilerle medenice oturabilir mi ortamı bozmamak adına? Kilit nokta burası. Sizin de yakın akrabanız eski sevgiliniz olsa aynı anlayışı görür müydünüz?
Ben kimseye saygısızlıkları için bilenmem, çünkü insanların çiğliklerini, edepsizliklerini ben kontrol edemem. Ama yapacağım basit, duvarımı örer, hayatımdan çıkarırım.
Bence tüm ilişkilerde "ADİL" olunmalı.
Erkeklerin "erkeklik gururu" var bu ülkede, asla çiğnenmeyen incitilmeye gelmeyen.
Fakat kadınlar da sanki aynı değerler yokmuş gibi normal kabul ediliyor.
Ne güzel yazmışsınız işte tamda hislerim düşüncelerim bu. Kadın olduğum için eski sevgilisiyle ortam bozulmasın diye susuyorum içime atıyorum. Ben akrabamla sevgili olsam eşim beni ailemle bile görüştürmezBen bir kadın olarak; aynı durum sizin için geçerli olsa muhteşem kocanız ve muhteşem ailenizin asla tahammül göstermeyeceği konularda çizgimi çeker, kimseye sınırımı geçirtmezdim.
Ben de eşimin 2. evliliğiyim. Sizin rahatsız olduğunuz konunun 5000 katını yaşatmayı deneyenler oldu o süreçte, fakat hiçbirinin esamesi yok şu an evliliğimde. Saygı her şeydir, siz sınır çizmezseniz kimse sizi düşünmez ki düşünmek zorunda değiller. Fakat davranışlarının sonuçlarının da sorumluluğunu herkes taşımak zorunda.
Benim tek bir filtrem var bu konuda. Aynısı bir "erkek" olarak eşime yapılır mıydı, eşime alttan al idare et denir miydi, ya da benim ailem yakınlarım ve çevrem söz konusu bir "erkek" olunca bana yapılanları yapar mıydı? Cevabın "hayır" olduğunu bildiğim hiçbir konuda sadece "kadın" olduğum için susmam.
Tabi olay eşinizde de bitiyor, eşiniz öncelikle size saygı duyacak ve yanınızda olacak.
Eşiniz de sizin eski sevgiliniz olan kişilerle medenice oturabilir mi ortamı bozmamak adına? Kilit nokta burası. Sizin de yakın akrabanız eski sevgiliniz olsa aynı anlayışı görür müydünüz?
Ben kimseye saygısızlıkları için bilenmem, çünkü insanların çiğliklerini, edepsizliklerini ben kontrol edemem. Ama yapacağım basit, duvarımı örer, hayatımdan çıkarırım.
Bence tüm ilişkilerde "ADİL" olunmalı.
Erkeklerin "erkeklik gururu" var bu ülkede, asla çiğnenmeyen incitilmeye gelmeyen.
Fakat kadınlar da sanki aynı değerler yokmuş gibi normal kabul ediliyor.
Bayramda yine ellerini öpmeye gidersiniz, eşinizin evde nemrut nemrut oturmasını göze alamazsınız. Siz yine de çok erken konuşmayın.Ben varya zaten onlar şu saatten sonra ne yaparsa yapsın yönümü çizdim yani ben artık umudumu kestim asla eskisi gibi olamam. Eski sevgili konusu olsa da olmasa da bu böyleydi. bu arada kızı kasıtlı da getirmiş olsa benim artı olarak bi hareketim olmayacak ki kalkıp kimseye bu kızı neden getirdiniz demiycem zaten. Ama inanın insanın kalbi soğuyor ve ben kalbiyle hareket eden biriyim maalesef. Evliyim mecburen evlerine gitmek zorunda kalırım ama hiç gönülden bi hareketim olmaz artık.
Ben böyle şeylere çok takilmam yani eski sevgiliymiş aynı ortammış vs.ama bana inat getirildiğini hissettiğim an kayışım kopar.Birde ben kasıtlı yaptığını düşünüyorum çünkü henüz yeni gerginlikler yaşanmıştı üstüne beni rahatsız etmek için belki de onlar teklif etti kıza sen gel diye
Yeni evlenmiştik eşim yurt dışına gitmişti ailesine yalnız gitmiştim gittiğimde bu aile geldi habersiz olduğunu söylediler. Annesi kızı erkek kardeşi. Hoş geldiniz dedim ilk defa karşılaşıyoruz. Kız neyse kadın da cevap vermedi konuşmadılar. Saçma sapan surat ifadeleri neyse kalktım geldim eşimi aradım ama nasıl ağlıyorum. Ailesini aradı kızdı neden dikkat etmedin vs şahit oldum annesine kızdı. Madem geleceklerdi neden eşimi de çağırdın diye. Aslında biliyorlar bizim istemediğimiziAma siz hiç tepki vermemişsiniz ki. Akrabasıyla iliskisi olma detayını geçiyorum, o kızla aynı ortamda bulunmak istemiyorum desenize.
Yeni evli olduğum dönemde bir yanlış anlaşılma üzerine herkesi ayağa kaldırdım. Eşimde ailesini arayıp olmayan şeyleri uydurup konuşursanız bir daha çiçek kızı göremezsiniz demişti ki sadece yanlış anlaşılmaydı. Sizin yerinizde olsam ne o nişana giderim ne de eş ailesi ile görüşürdüm. Resmen çanak tutuyorlar huzursuz olmanız için.
Bana göre de zaten çocuklukta kalmış bir mevzu fakat ben konu sahibinin yaşadığı çevreden, eşinden, konu sahibinin de lise döneminde bir çocukluk flörtü olsa kimse takılmazdı hissiyatını asla alamadım.Erkeklik gururu denen şey inanın umrumda değil. Konudaki kız ergenlikte bi toyluk edip akraba ile flört etti diye şimdi kimse akraba ortamından dışlanmasını isteyemez. Gelin hanım kıskanıyor diye kayınbaba ablasının torunu ile ilişiği kesmez. Konu eşi ile arasındaki başka bir olay. Eşine dilediğini yapsın. Dediğiniz gibi büyük ihtimal eşi aynı durumu sindiremezdi.
Çok yerinde bir yorum.Akrabalarıymış zaten, bizi de götürün diye rica etmiş olabilirler. Ayrıyeten kızın tarzı sizi ilgilendirmez.
Evet henüz yeni bir gerginlik üstüne birde bu olunca kafam karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?