• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin evde durması sorun çıkartır mı

Çalışan insan hele ki böyle vinç falan projeleri olan insan evde oturmamalı. İstese de oturamaz zaten. Bence yanlış bir karar olur. Zaten bu piyasa koşullarında, iş bırakılmaz bence. Özellikle emekliliğine bu kadar az kalmış kişiyi şirketler de tercih etmez.

Bildiğim kadarı ile çocuk engelli

Şimdi kim bakıyor sen işte iken

Eşin emekli olur yeni iş bulur çalışır belki daha az yoğun olur vs vs

Babam emekli oldu annem çalıştı ben lisede idim sıkıntı olmadı

Ama babam ev işine vs el sürmedi yedi içti yattı

normal de çıkarmaması lazım.benim oğlum liseye giderken,böyle bir arkadaşı vardı.annesi hemşire,babası ev de çocuklara bakıyor,ev işleri yapıyordu.kadın gayet memnundu halinden,eşinin de öyle olduğunu söylüyordu.

eşin emekli olunca mı,uygulayacaksınız bu planı?yani 5 sene sonra?
hayallerin için bir 5 sene daha bekleyeceksin.eşinin izinli olduğu zamanlarda,küçük kaçamaklar yapamaz mısın?yani 1-2 günlük molalar,belki iyi gelir.

eşin çok istiyorsa,tazminatıyla vinçi alsın bence.evi satmayın.yani emekliliğini beklesin.

edit:ben de sana akıl vermeye çalışıyorum bak,hayallerini erteleme.burada yazan arkadaşlara da fazla kulak asma.çocuk babaya bırakılır mı?yok ben olsam bırakmam demek çok kolay.temelli bırakıp gitmeyeceksin ki.arada babaya bırakıp,küçük kaçamaklar yapmalısın bence.
arkadaşlar,penceremden'in çocuğu küçük değil ama rahatsız.bu yüzden penceremden,sürekli bakacak çocuğuna.arada biraz nefes almasının ne gibi zararı var?

Ben anlamadım kaç çocuk var ki, büyüğü üniye hazırlanırken küçüğü de bebek değildir herhalde?

Bana çok saçma geldi bu düşünce.
Erkeğin evde oturup çocuk bakması, kadının çalışması hiç bana göre değil.
Bir yardımcı alırsınız bence. Birisi evde oturacaksa kadın otursun. Erkek çalışmamaya alıştırılmamalı bence.

Edit: vinç olayını hiç anlamadım. Nedir?

Şimdiki işinden bıkmış gecem gündüzüm karıştı diyor .O işi bırakıp ticarete atılacakmış.Kredisini ödediği evi satacakmış.Tüm parayla vinç satın alacakmış .Onuda her ay kiraya verecekmiş.Hatta o kadar kar edecekmiş ki ikinci vincide alacakmış.Onuda kiraya verecekmiş.Onların kira geliride ömür boyu yetecekmiş.Çalışmasına bile gerek kalmayacakmış.Hatta asansörlü evide borçsuz harçsız alacakmışız.Bakıcıda tutabilirmişiz falan filan.

Çocuklar küçükken eşinin emekli olması pek mantıklı değil bana göre .hem çalışmaya alışmış bir erkek için evde oturmak zor gelir.evde çocuk bakmaya ne kadar dayanır bilmem.bence evde duramaz dışarıya atar kendini.su vinç meselesi de olmasa iyi olur.boyle maceraları sevmem ben de ,hiç cesaret edemem

Babamın kuzenin vinci var
Çok pahalı 2. el alması doğal
Ev parası ile değil de
Emeklilik tazminatı ile alması çok daha mantıklı
hem aldığı paraya satabilir gerçekten :)

Bide bakıcı konusunda NE büyük ne küçük diyebileceğim bir şehirde
bakıcılık yapan tanıdığım var
Yemek yapmadan okula giden bir kıza iş çıkışı annesi gelene kadar
650 -900 arası fiyat biçiyorlar
1,500 çok fazla
Çocuk kaç yaşında ki ?

4 sene sonra emekli olmuyor. Sadece gün sayısı doluyor .Yaş için emin değilim ama bir 20 senesi olmalı.Oğlum 9 yaşında engelli .Bakıcıya tek bırakamam.Haftanın beş günü babamın dolayısıyla anneminde evde bizimle olması gerekecek.Onuda istemiyorum.Annem kendi evinde olsun mümkün mertebe.

Sizin aldığınız şu kararı ben 24 yaşındayım ama almazdım herkesin hayali var çocuk isterken onlardan bi süre vazgeçtim yapmak istediklerimi onlarla ypmaya çalışıyorum hayallrim onlar kararın biraz bana bencilce geldi abla kusura bakma lütfen

yok darılmam fikrinizi öğrenmek istiyorum zaten

4 sene sonra emekli olmuyor. Sadece gün sayısı doluyor .Yaş için emin değilim ama bir 20 senesi olmalı.Oğlum 9 yaşında engelli .Bakıcıya tek bırakamam.Haftanın beş günü babamın dolayısıyla anneminde evde bizimle olması gerekecek.Onuda istemiyorum.Annem kendi evinde olsun mümkün mertebe.

Rabbim şifa versin öncelikle çocuğunuza
Ben bunları bilmeden yazmıştım
Şuan utandım aslında , haksız saldırı yapmış gibi hissettim :KK23:

Şu anki durumuzu
ilk önce bir sosyal güvenlik müşaviri ile konuşup emeklilik durumunuzu öğrenmeli
Sonra tüm aile fertleri beyin fırtınası yaparak karar vermelisiniz bence :)
biz ne dersek diyelim en doğru karar bu olur

Bana hiç mantıklı gelmedi erkeğin evde oturup çocuk bakması sen eşinden çok pişman olursun bence.

Bibi ne yaptın görmeyeli gene banlanmışsın.

Evin hem erkeği hem kadını gibi olup oda sadece çocuk baktığında gözüme batarmı bende onu kestiremiyorum.İçinden gelerek ev işide yapmayacak.Büyük bir ihtimal oda bana kalacak.

Sabah kahvaltıyı hazırlar ben işe gidincede sofrayı toplar masanın altını süpürür bulaşıklar gene bana kalır.Yemekte bilmiyor en fazla kızartma,makarna

Çocuklar küçükken eşinin emekli olması pek mantıklı değil bana göre .hem çalışmaya alışmış bir erkek için evde oturmak zor gelir.evde çocuk bakmaya ne kadar dayanır bilmem.bence evde duramaz dışarıya atar kendini.su vinç meselesi de olmasa iyi olur.boyle maceraları sevmem ben de ,hiç cesaret edemem

Ah bi müsade etsen neler yapacağım diyor.Hayal aleminde yaşıyor bence. En son bana bir daha vinç deme dedim.Dedikçe tüylerim diken diken oluyor.Batırırsa evliliğimizinde sonu olur.Kaldıramam yani.

Erkeğe ev emanet etmek hic mantikli değil.hic bir ışe yaramaz bide onun arkasini toplarsin..
Sahsen benimki öyle evde olunca ev toplanmiyor iki cocuktan cok yoruyor beni:)

Bildiğim kadarı ile çocuk engelli

Şimdi kim bakıyor sen işte iken

Eşin emekli olur yeni iş bulur çalışır belki daha az yoğun olur vs vs

Babam emekli oldu annem çalıştı ben lisede idim sıkıntı olmadı

Ama babam ev işine vs el sürmedi yedi içti yattı

2 gün babam bakıyor 3 gün eşim haftasonuda ben bakıyorum.

Eşim çocukla çok güzel ilgilenir .Yemek masasını kurar toplarda hani evi sileyim süpüreyim hadi çamaşırı atayım bulaşığı yıkayım demez.Dağınıklıktan rahatsız olmaz.

Rabbim şifa versin öncelikle çocuğunuza
Ben bunları bilmeden yazmıştım
Şuan utandım aslında , haksız saldırı yapmış gibi hissettim :KK23:

Şu anki durumuzu
ilk önce bir sosyal güvenlik müşaviri ile konuşup emeklilik durumunuzu öğrenmeli
Sonra tüm aile fertleri beyin fırtınası yaparak karar vermelisiniz bence :)
biz ne dersek diyelim en doğru karar bu olur

Yazdıklarında kötü birşey yoktu ki niye öyle hissettin .Tam tersi yardımcı olmaya çalıştığın için sevindim.

İkimizde emekli olamıyoruz yaşı bekleyeceğiz benim 12 senem kaldı eşiminkini tam bilmiyorum benden fazladır.

Şimdiki işinden bıkmış gecem gündüzüm karıştı diyor .O işi bırakıp ticarete atılacakmış.Kredisini ödediği evi satacakmış.Tüm parayla vinç satın alacakmış .Onuda her ay kiraya verecekmiş.Hatta o kadar kar edecekmiş ki ikinci vincide alacakmış.Onuda kiraya verecekmiş.Onların kira geliride ömür boyu yetecekmiş.Çalışmasına bile gerek kalmayacakmış.Hatta asansörlü evide borçsuz harçsız alacakmışız.Bakıcıda tutabilirmişiz falan filan.
Çocuğunuzun engelli olduğunu bilmeden yazmıştım. Bilemiyorum eşin zaten çalışmıyor diye evi çekip çevirebilecek, temizliğiydi bulaşığıydı en azından hafta içi seni rahat ettirecek şekilde yaşayacaksa düşünülebilir.

Korkarım ki eve gidince koşa koşa yemekti bulaşıktı çamaşırdı uğraşacaksın ki böyle olursa onun evde olması çok gözüne batacak.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum. Benim bulunduğum şehirde inşaat piyasası bayağı iyi ve millet ev almak yerine kepçe tarzında iş makinalarına yöneliyor. Ve bayağı da kazanıyor. Bence böyle bir şey yapmak istiyorsa evi satmak yerine tazminatının üzerine kredi çeksin. Alsın. Eğer ikinci vinci alacak parası olursa zaten direkt krediyi kapatsın. 2 çocuğunuz var. Evi riske etmek zor olur bence.

Ah bi müsade etsen neler yapacağım diyor.Hayal aleminde yaşıyor bence. En son bana bir daha vinç deme dedim.Dedikçe tüylerim diken diken oluyor.Batırırsa evliliğimizinde sonu olur.Kaldıramam yani.
Evet ben de buraya konu acmistim eşimin fotoğraf merakından bahsetmistim.hep şöyle olacak boyle olacak deniyor ama boş çıkıyor böyle maceralara gerek yok bence

bende aynı fikirdeyim

o yüzden emekli olmasın diyorum ben.

hatta çocuğunuzun durumunu yeni fark ettim. ona bir hesap açın, onun adına para yatırın sadece o kullanabilsin, bize bir şey olursa bu para güvencesi olur diyin.

malum elinde az para toplandı mı kimi erkekler böyle onla bir şey alıp sonra satarak para kazanacak sanıyor.

büyük ananem erkeğin 2 kaşığı varsa birini kıracaksın dermiş :KK53:

O çalışmaya ara vermesin bence canım.
Çünkü boş kalırsa kafası yeni ticaret arayışlarına girer muhakkak :)
:KK70:haklısın canım benimkinde projeler bitmez.Zaten ne dedim biliyormusun.Şimdi kabul etsende sen rahat durmazsın sıkıldım deyip iki gün sonra ben çalışacağım diye hop oturup hop kalkarsın.

Başını borca soktum ya elimde az kalıyor diye birazda ondan çok para kazanma derdinde.Kira geliri olsada eli ferahlasın istiyor.Dayan diyorum 3 senen kaldı.Az kaldı bitecek.Veriyorum gazı:süslü:

Back
X