• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin evde durması sorun çıkartır mı

Bir de yazmiycaktim da moralin bozulmasın diye yazmadan edemiycem.benim dayım emekli ikramiyesi yer kepçe almıştı.malesef olmadı gitti emekli.bir de bu ne alaka demiştim o zaman dayımın nerden aklına geldiğini cozememistim.demekki var bunu yapanlar

:KK70:haklısın canım benimkinde projeler bitmez.Zaten ne dedim biliyormusun.Şimdi kabul etsende sen rahat durmazsın sıkıldım deyip iki gün sonra ben çalışacağım diye hop oturup hop kalkarsın.

Başını borca soktum ya elimde az kalıyor diye birazda ondan çok para kazanma derdinde.Kira geliri olsada eli ferahlasın istiyor.Dayan diyorum 3 senen kaldı.Az kaldı bitecek.Veriyorum gazı:süslü:

:) :)
Boş durmasın aman, düşünceli gibi görünce hemen kafasını meşgul et :D

2 gün babam bakıyor 3 gün eşim haftasonuda ben bakıyorum.

Eşim çocukla çok güzel ilgilenir .Yemek masasını kurar toplarda hani evi sileyim süpüreyim hadi çamaşırı atayım bulaşığı yıkayım demez.Dağınıklıktan rahatsız olmaz.

iyi bence yine de 3 gün çocuğa bakıyorsa

yani esasen ev işleri size baktığı için bunalmışsınız biraz

zira hafta içi çocuk bakımı eşin ve babanda imiş

ayrıca siz de olmayın rahatsız dağınıklıktan

bizim evin her yeri kurumuş çamaşır ve ben burada dolanıyorum

sonra yatacağım, sabah kalkıp çıkacağız vs vs

dursun çamaşırlar ne olacak ki

ev işi için kendinizi paralamayın sizden başka penceremden yok

Bende engelli bir çocuk annesiyim. Ve kızım doğduktan sonra 1 gün sonrasının bile planını yapmamayı öğrendim. Bence sizde daha 3-4 sene sonrasının planlamasını bugünden yapmaya çalışarak sadece Beyninizi boşa yormuş oluyorsunuz. Hepimizin hayalleri var. Sizinkilerede saygı duyuyorum. Ve yazinizdan cok bunaldiginizi anliyorum. Zor evet Ancak bana sorarsanız bugununuzu yaşayın. Hicbirseyin garantisi yok. Yarından değil birkaç sene sonrasından bahsediyorsunuz zaten. O günün şartları ne olacak o gün gelmeden bilemezsiniz sonuçta. Nacizane fikrimdir. Yavrunuza şifalar, size kolaylıklar diliyorum. Sevgiler

Benim dayım evde çocuk baktı kendi isteği ile .

Çok iyi bir mimardi. Alanında başarı ödülleri alırdı.
O birakti isi, eşi is hayatına devam etti .
doğuruP dogurup kocasına verdi .

4 sene çocukları büyüttü . buyuduler diye is hayatına geri dönmek istedi .
Geri döndü Ama uzun bir süre is hayatına adapte olamadı .
2 3 kere iş değiştirdi .

Şimdi eşine en iyisi biz bir çocuk daha yapalım ben ona bakayım diyor . .

o yüzden emekli olmasın diyorum ben.

hatta çocuğunuzun durumunu yeni fark ettim. ona bir hesap açın, onun adına para yatırın sadece o kullanabilsin, bize bir şey olursa bu para güvencesi olur diyin.

malum elinde az para toplandı mı kimi erkekler böyle onla bir şey alıp sonra satarak para kazanacak sanıyor.

büyük ananem erkeğin 2 kaşığı varsa birini kıracaksın dermiş :KK53:

büyükannen çok haklı:KK66:

Bir de yazmiycaktim da moralin bozulmasın diye yazmadan edemiycem.benim dayım emekli ikramiyesi yer kepçe almıştı.malesef olmadı gitti emekli.bir de bu ne alaka demiştim o zaman dayımın nerden aklına geldiğini cozememistim.demekki var bunu yapanlar

Bu işte çok para var diye onada işyerine gelenler söylüyormuş.Dışarıdan göründüğü gibi değildir diyorum.Haybeye evide harcayaksın diyorum.Yok baktım yapamıyorum satarım gene kaybımız olmaz diyor.Hiç vazgeçmeyecek gibi ama bende kararlıyım yaptırmayacağım.

büyükannen çok haklı:KK66:

Bu işte çok para var diye onada işyerine gelenler söylüyormuş.Dışarıdan göründüğü gibi değildir diyorum.Haybeye evide harcayaksın diyorum.Yok baktım yapamıyorum satarım gene kaybımız olmaz diyor.Hiç vazgeçmeyecek gibi ama bende kararlıyım yaptırmayacağım.

kesinlikle o iş yerine gelenlerle arasını soğutun çok geç olmadan. o tipler parasını biriktirmiş enayi arayan, alacağı şeye kefil yazdıracak çok para kazanma hayaliyle yanan s.lakları ararlar. kesinlikle.

iyi bence yine de 3 gün çocuğa bakıyorsa

yani esasen ev işleri size baktığı için bunalmışsınız biraz

zira hafta içi çocuk bakımı eşin ve babanda imiş

ayrıca siz de olmayın rahatsız dağınıklıktan

bizim evin her yeri kurumuş çamaşır ve ben burada dolanıyorum

sonra yatacağım, sabah kalkıp çıkacağız vs vs

dursun çamaşırlar ne olacak ki

ev işi için kendinizi paralamayın sizden başka penceremden yok

Ev işi misafir geldiğinde sorun oluyor onun dışında pek kafaya takmıyorum artık.Olduğu kadar .Cuma iş çıkışı telefon geldi misafir gelecekmiş.Hemen paldır küldür evi toparladım yemeğim sabahtan hazırdı.Eşimede dedim sen yerleri viledala ben tuvaleti banyoyu halledeyim dağınıkları toparlayım.1.5 saatte hallettik.

2 gün babam bakıyor 3 gün eşim haftasonuda ben bakıyorum.

Eşim çocukla çok güzel ilgilenir .Yemek masasını kurar toplarda hani evi sileyim süpüreyim hadi çamaşırı atayım bulaşığı yıkayım demez.Dağınıklıktan rahatsız olmaz.
Allah kolaylık versin ve yardımcınız olsun.hafta sonu da evde olunca belki zor gelmiştir sana da.haklisin bir nefes almak istersin.insallah bir kolaylık olur Allah cocugunuza sağlık versin

Bende engelli bir çocuk annesiyim. Ve kızım doğduktan sonra 1 gün sonrasının bile planını yapmamayı öğrendim. Bence sizde daha 3-4 sene sonrasının planlamasını bugünden yapmaya çalışarak sadece Beyninizi boşa yormuş oluyorsunuz. Hepimizin hayalleri var. Sizinkilerede saygı duyuyorum. Ve yazinizdan cok bunaldiginizi anliyorum. Zor evet Ancak bana sorarsanız bugununuzu yaşayın. Hicbirseyin garantisi yok. Yarından değil birkaç sene sonrasından bahsediyorsunuz zaten. O günün şartları ne olacak o gün gelmeden bilemezsiniz sonuçta. Nacizane fikrimdir. Yavrunuza şifalar, size kolaylıklar diliyorum. Sevgiler

Sizin yavrunuzada bütün hastalara da şifa versin Rabbim.

normal de çıkarmaması lazım.benim oğlum liseye giderken,böyle bir arkadaşı vardı.annesi hemşire,babası ev de çocuklara bakıyor,ev işleri yapıyordu.kadın gayet memnundu halinden,eşinin de öyle olduğunu söylüyordu.

eşin emekli olunca mı,uygulayacaksınız bu planı?yani 5 sene sonra?
hayallerin için bir 5 sene daha bekleyeceksin.eşinin izinli olduğu zamanlarda,küçük kaçamaklar yapamaz mısın?yani 1-2 günlük molalar,belki iyi gelir.

eşin çok istiyorsa,tazminatıyla vinçi alsın bence.evi satmayın.yani emekliliğini beklesin.

edit:ben de sana akıl vermeye çalışıyorum bak,hayallerini erteleme.burada yazan arkadaşlara da fazla kulak asma.çocuk babaya bırakılır mı?yok ben olsam bırakmam demek çok kolay.temelli bırakıp gitmeyeceksin ki.arada babaya bırakıp,küçük kaçamaklar yapmalısın bence.
arkadaşlar,penceremden'in çocuğu küçük değil ama rahatsız.bu yüzden penceremden,sürekli bakacak çocuğuna.arada biraz nefes almasının ne gibi zararı var?

Hunter ablacığım eşimin üst üste 2 günlük izinleri oluyor birde senede 15 gün tatili.O aralarda dediğin gibi kaçmalıyım.Vinç işini yaptırmıyacağım.

Şimdiki işinden bıkmış gecem gündüzüm karıştı diyor .O işi bırakıp ticarete atılacakmış.Kredisini ödediği evi satacakmış.Tüm parayla vinç satın alacakmış .Onuda her ay kiraya verecekmiş.Hatta o kadar kar edecekmiş ki ikinci vincide alacakmış.Onuda kiraya verecekmiş.Onların kira geliride ömür boyu yetecekmiş.Çalışmasına bile gerek kalmayacakmış.Hatta asansörlü evide borçsuz harçsız alacakmışız.Bakıcıda tutabilirmişiz falan filan.
Ev satarak ticarete atılmak mantıklı değil, iş dünyası bu, öyle hayallerdeki gibi olmuyor maalesef, kenarda kullanılmayan ihtiyaç duyulmayan bir para olsa tamam ama bu türlüsü olmaz, bu konu da hak veriyorum size ama öte yandan eşiniz evde durursa zamanla çocuğunuza bakmaktan evde oturmaktan sıkılır mı? Sıkılınca sizi bunaltıp evde huzursuzluk çıkmasına neden olur mu?

Erkek evde olur olmasına ama karşılıklı anlayış, ev işlerini üstlenme vb sorumlulukları alacaksa olur, diğer türlü bir süre sonra anlaşmazlıklar çıkabilir ve karardan pişmanlık yaşanabilir.

Ev satarak ticarete atılmak mantıklı değil, iş dünyası bu, öyle hayallerdeki gibi olmuyor maalesef, kenarda kullanılmayan ihtiyaç duyulmayan bir para olsa tamam ama bu türlüsü olmaz, bu konu da hak veriyorum size ama öte yandan eşiniz evde durursa zamanla çocuğunuza bakmaktan evde oturmaktan sıkılır mı? Sıkılınca sizi bunaltıp evde huzursuzluk çıkmasına neden olur mu?

Erkek evde olur olmasına ama karşılıklı anlayış, ev işlerini üstlenme vb sorumlulukları alacaksa olur, diğer türlü bir süre sonra anlaşmazlıklar çıkabilir ve karardan pişmanlık yaşanabilir.

Haklısınız aynen sizin gibi düşünüyorum.Ev satarak asla olmaz.Fazladan riske atılabilecek bir para olsa hadi bir nebze anlarımda şu durumda mümkün değil.Öyle 3-5 milyar değilmiş.

Zaten önceden ağzımız yandı bir daha müsaade etmeyi düşünmüyorum.

Ticarete atılma konusunda mantığıma uymadığı halde çok ısrar ettiği için ,hatta senin yüzünden bir şey yapamıyorum diye beni suçladığı için bir şans verdim onuda kötü kullandı.İkinci defa olmayacak.

Evdede çocuk bakımı dışında fazla bir şey yapmayacaktır.Yine işlerin çoğu bana kalacaktır.

Ama tüm bunlara rağmen sırf istediğimi yapabilme adına bir -iki sene evde kalmasını isterdim.Çocukla ilgili gözüm arkada kalmadığı için yurtdışınada gidebilirdim yurt içinede

Eşiniz çocuga bakmak için evde kalırsa sıkılır diyenler olmuş da... Zaten eşiniz vinci alıp, sayısını arttırıp sonra da kirasıyla yattıgı yerden para kazanmak istiyor. Yani adamın hayali yine evde oturmak. Bu durumda yine cocuk bakabilir ve siz yine istediklerinizi yapabilirsiniz.

İkinizin düşüncelerindeki fark şu: siz emekli maaşı ile otursun istiyorsunuz, o da tüm malı mülkü satıp heyecan arıyor öyle oturmak istiyor.
Zaten bir kere risk almışsınız tutmamış. Bence mantıklı olan, elinizdekileri de kaybetmemek icin izin vermemenizdir.

İstediginiz seyahatlere, seminerlere şimdi kısa süreli de olsa katılım saglayabilirsiniz aslında.
Eğer siz evde yokken cocugunuzun ihtiyacları haricinde eşinizin evle ilgilenemeyecegine inanıyorsanız o evde otursa da yine gözünüz arkada kalır.
Yani kendi çözümünüzü yine kendiniz sorun haline getiriyorsunuz... Ev işlerini bu kadar düşünmeyin.

Kocaman adam, her şeyi halleder. Size geçici bir süre birşey olsa nasıl başedecekti?
Sıkışınca, sorumluluk alınca her şeyi yapar. Toplamayı unuttugu kuruyan iki çamaşıra da görmezden gelirsiniz olur biter.

4-5yıl sonrası için bu kadar teferruatlı düşünüyor, planlar yapıyorsunuz da... Hiçbirimizin yarın nasıl uyanacagımızın garantisi bile yok.
O yüzden detaylara takılmak yerine adım atın. Hem siz kendinizi daha iyi hissetikçe bu durum cocuklarınıza da, eşinize de yansır.

filmlerde bu ev erkeklerının genelde karılarından ezık hıssettıklerınden dolayı aldattıklarını goruyorum. göze alıyorsan ev erkegı yap adamı.
bır de cocuklar dıyorsun cocuklar kac yasındalar kı buyugu unıversıte yasındaymıs kucugu bebek mı ?

Eşiniz çocuga bakmak için evde kalırsa sıkılır diyenler olmuş da... Zaten eşiniz vinci alıp, sayısını arttırıp sonra da kirasıyla yattıgı yerden para kazanmak istiyor. Yani adamın hayali yine evde oturmak. Bu durumda yine cocuk bakabilir ve siz yine istediklerinizi yapabilirsiniz.

İkinizin düşüncelerindeki fark şu: siz emekli maaşı ile otursun istiyorsunuz, o da tüm malı mülkü satıp heyecan arıyor öyle oturmak istiyor.
Zaten bir kere risk almışsınız tutmamış. Bence mantıklı olan, elinizdekileri de kaybetmemek icin izin vermemenizdir.

İstediginiz seyahatlere, seminerlere şimdi kısa süreli de olsa katılım saglayabilirsiniz aslında.
Eğer siz evde yokken cocugunuzun ihtiyacları haricinde eşinizin evle ilgilenemeyecegine inanıyorsanız o evde otursa da yine gözünüz arkada kalır.
Yani kendi çözümünüzü yine kendiniz sorun haline getiriyorsunuz... Ev işlerini bu kadar düşünmeyin.

Kocaman adam, her şeyi halleder. Size geçici bir süre birşey olsa nasıl başedecekti?
Sıkışınca, sorumluluk alınca her şeyi yapar. Toplamayı unuttugu kuruyan iki çamaşıra da görmezden gelirsiniz olur biter.

4-5yıl sonrası için bu kadar teferruatlı düşünüyor, planlar yapıyorsunuz da... Hiçbirimizin yarın nasıl uyanacagımızın garantisi bile yok.
O yüzden detaylara takılmak yerine adım atın. Hem siz kendinizi daha iyi hissetikçe bu durum cocuklarınıza da, eşinize de yansır.

Aslında istediğim bir -iki sene .Çocuğa bakması kafi.O zamanda benim maaşla evi geçindireceğiz.Çünkü emekli olmasına yaştan dolayı çok var.Evle ilgili hiçbirşeyi düşünmüyorum .Zaten pek bir şey beklemiyorum.Yapsaydı şimdiye kadar yapardı .

Seminerlere gidemiyorum.Özellikle Antalyada ülkenin çeşitli yerlerinde kurslar var.Haftaiçi en az 2-3 günlük genellikle bir hafta.İş arkadaşlarım sürekli gidiyorlar ben sadece seyrediyorum.

Eşim istediği an izin alamıyor.Çocuğun mamasınıda benle o yapabiliyor.Eşim evde olmayınca korkuma karşıya bile gidemiyorum.2 senedir doğrudürüst bir şey yapamıyorum.

Son düzenleme:
Back
X