Eşimin evlilik dışı çocukları

• Konu Sahibi Konu Sahibi skyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

skyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
24
0
36
İstanbul
slm arkadaşlar!
son zamanlarda kafama çok takılan bir konu var.
ben 30 yaşındayımve 9 aydır evliyim. eşimi çok seviyorum, eşim de beni çok seviyor ve çok güzel ve sağlıklı bir ilişkimiz var.
eşimin 2. evliliği bu, 5 sene önce boşanmış 9 yaşında bir oğlu var. oğluyla da aramız çok iyi, bana abla diyor ve gerçekten benim ona davrandığım gibi oda bana sıcak yaklaşıyor. burada kesinlikle sorun yok.

biz eşimle görücü usulü tanıştık, aileler birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve çocuklukları birlikte geçmiş anne babalarımızın ama ben yurtdışında doğdum yetiştiğim için kendileriyle bir buçuk sene önce tanıştım. bizde hemen sevdik birbirimizi. kayınvalidem ve kayınbabamla hiç bir sorunum yok, beni kendi kızları gibi seviyorlar.

asıl sorun şurada.
eşimin benimle evlenmeden önce hatta biz tanışmadan önce başka bir bayanla ilişkisi varmış.
biz tanıştığımızda bu ilişki bitti, karşı taraf anlamak istemiyor ama dedi bana.
şunu da söyliyeyim, biz tanıştık ve öyle bir aşık oldukki, herkesi şaşırttık. hayatımız boyunca aradığımız kişiyi bulmuştuk çünki, ve ilişkimiz hala öyle. bu yüzden ailelerimiz bile bu kadar çabuk beklemezken evlenme kararını aldık.
düğünümüze bir kaç ay kala, tüm hazırlıklar yapılmdıktan sonra hayatımız alt üst oldu.
önceden ilişkisi olan bayan hamile üstelik ikiz kız üstyelik doğuma 10 gün kalmış. bunları eşim kendisi bana itiraf etti. eşiminde haberi yoktu, tesadüfen bir tanıdık söylemiş, fakat bunu bana 2 ay sonra söyledi. beni kaybetmekten korktuğunu söyledi.
bende çok düşündüm. evlenmesem aileler yıkılacak, herkes bu kadar mutluyken ve bu düğünü sabırsızlıkla beklerken kime ne söyleyecektim. eşim ne olursa olsun senden vazgeçmem dedi, o kişiyle asla bir daha olmaz dedi, evlenmesekte ben yine ona gitmem dedi.
sonunda evlendik, ve aslında çok mutluyum ama son zamanlarda çocukları çok kafama takmaya başladım.
eşime sürekli söylüyorum, görmemiz lazım, böyle olmaz diye, fakat eşim bu konuyu açmak bile istemiyor.
geçmişte yaptığım hatadan dolayı seni üzmek istemiyorum, bu yüzden zamanı gelince yapılması gereken ne varsa yaparız diyor.
karşı tarafta çocukları gösterme niyetinde değil.
ama ben gerçekten vicdan azabı çekiyorum. bir yandan o cocukların babaların tanıma hakları var, ben bunu böyle kabul edemem diyorum, bir yandanda içim parçalanıyor, çünki sonuçta benim kızlarım değil.
ne yapacağımı bilmiyorum.
yorumlarınızı bekliyorum
teşekkür ederim.
skyy

Çok yazık...
Eşiniz gerçekten merhametsiz bir adammış!
Kendi evladının ihtiyaçlarını karşılamayı da geçiyorum görmekten bile aciz adamın bana olan sevgisinden şüphe duyardım ben olsam..
Madem bir iş yapmış,arkasında durmalı bence!
Yazık çok yazık o bebelerin günahı ne?

eşin neden çocuklarına sahip çıkmıyor tam anlayamadım
tamam o kadını değil seni seçmiş seninle evlenmiş ama bu yine de çocuklarını görmesine engel değil ki:26:

Siz zaten başta yanlış yapmışsınız 3 çocuğuna da iyi baba olamamış ki güzel bir eş olsun.. sevgi karın doyurmuyor..

eşiniz nasıl bilmez diğerinin hamile olmadığını...inanmak güç... elbette biliyordu.. ama ailesi duymasın diye ört bas etmiştir.. nede olsa görcü usulüü.. beğenmese olmaz dese olmaz...

Seni biraz daha oyalayacak sonra o çocuklara bablık yapmaya başlayacak... seni bırakacak ve o kadına gidecek... olan sana olacak... iyi düşün terk etmek mi kısa süre sonra o çocukların bed duasını almak mı...

Allah korusun ama ılerde sız de ayrılsanız sızın cocukalrınıza da sahıp cıkmazsa şaşırmayın,yazık ınsan nasıl kıyar o mınıcıklere bıraz vıcdanı vardır ınsallah esınız ama belkı gızlı gızlı gıdıyodur gormeye sızı uzmemek ıcın

Bu olayda sadece o iki minik kıza üzüldüm başka da kimseye değil herkes kendi çıkarının zevkinin peşinde koşmuş adına da aşk denmiş sevgi denmiş. Olmaz olsun böyle sevgi.

her ne olursa olsun bir bebek böyle bırakılmamalı
ayrılsanda nefrette etsen o bebeklere babalık yapmak zorunda bence
onlara babalık yapmayan birisi
yarın öbür gün sizden de çocukları olsa onlara nasıl davranacağını kimbilir

mutlu olabilirsiniz devamını dilerim ama eşinizin çocukları hata olarak görmesi
çok iğrenç bişey bana göre ne demek yaa hata !!!
çocuk hata olurmu hiç
öyle yada böyle olmuş doğmuşlar yazık günahtır
onların annesi tek başına yapmadı ya bu bebekleri
yaparken iyiydi doğunca hata ...

o minik bebekler ben olsam düşünüyorumda
ben babam için allahtan herşeyin kötüsünü diler her an beddua ederdim herhalde

Son düzenleme:
Siz tüm bunları öğrendiğiniz halde ''aileler üzülür'' diye ki bu bence bahanedir, evlenmişsiniz...
Kendiniz istemişsiniz bunu bir yerde. Şimdi dövünmenin bence anlamı yok...
Lale'nin de dediği gibi ben olsam sevgisinden şüphe ederdim, kendi çocuklarına bunu yapan bi adamın...
Sonuçta o kadını sevmiş ki beraber olmuş...

Eşine güvenmekle hata ediyorsun..... kendi evladını canını hiçe sayan adam yarın bir gün şu an cicim aylarıntadasınız ilk ciddi sorununuzda senide karnına cocukla ortada bırakmaktan çekınmezzzz.Yanı çok sert bır düşünce olabılır ama ''vicdansız'' insandan ben açıkcası herşey beklerım.Sna sözüm yok ama bu kadının varlığını

bana 2 ay sonra söyledi. beni kaybetmekten korktuğunu söyledi.
bende çok düşündüm. evlenmesem aileler yıkılacak, herkes bu kadar mutluyken ve bu düğünü sabırsızlıkla beklerken kime ne söyleyecektim.

ben olsam evlenmezdım.....sen bile vıcdan azabı çekebılıyorsun...ama eşinde yok o vicdan

bence bu sizin hatanız değil bırakın eşinizin vicdanı sizlasın ben zaten evlilik öncesi cinsel ilşkiye karşıyım:63: kesinlikle o kadınada iyi olmuş bu adam ona ne gibi bir güvence vermişki hemen hamile kalabilmiş: hayır sizin eşinize sormuşmu çocuk:emir_bebek: istiyomu diye benm bildğm çocuk 2 tarafn istemesiyle olur boşverin kendi dşen ağlamaz:45: siz ALLAHIN emriyle evlenmişsinz o kendi rızasıyla beraber olmuş:84: belki bana kızıcaklar bazı arkadaşlar ama kesinlikle böyle düşünüyorum erkeğin namusu olmaz derler kadın kendini düşünüp sonrasını garantiye alıcak

bence bu sizin hatanız değil bırakın eşinizin vicdanı sizlasın ben zaten evlilik öncesi cinsel ilşkiye karşıyım:63: kesinlikle o kadınada iyi olmuş bu adam ona ne gibi bir güvence vermişki hemen hamile kalabilmiş: hayır sizin eşinize sormuşmu çocuk:emir_bebek: istiyomu diye benm bildğm çocuk 2 tarafn istemesiyle olur boşverin kendi dşen ağlamaz:45: siz ALLAHIN emriyle evlenmişsinz o kendi rızasıyla beraber olmuş:84: belki bana kızıcaklar bazı arkadaşlar ama kesinlikle böyle düşünüyorum erkeğin namusu olmaz derler kadın kendini düşünüp sonrasını garantiye alıcak

Bence kadın ne kadar haksızsa erkek de o kadar haksız...
Evlenmeden önce cinsel ilişkiye karşıyım diyen biri erkeğin namusu olmaz fikrini de savunursa bu bir çelişkidir...
Kadın yapıyorsa tek başına mı yapıyor?

Eeeee adam çocuk istemiyorsa neden kendisi korunmamış?
Namus kavramının da cinsiyeti olduğunu ilk defa duyuyorum!:24:

Eeeee adam çocuk istemiyorsa neden kendisi korunmamış?
Namus kavramının da cinsiyeti olduğunu ilk defa duyuyorum!:24:

Namusun cinsiyeti olduğunu ben de ilk defa duydum...
Demek ki kadın yapınca namuzsuz oluyor ama erkek ne yaparsa yapsın namus abidesi...

ben burda erkek masumdur demiyorum zaten türkiye gibi bir yerde kadının durumu budur herdefasında aynı şeylerle karşılaşıyoruz erkek milleti ne diyo elimizin kiridir diyo kadıniçin bende diyorumki kadın bu kadar aşağlanmamalı erkeğe birşey olmuyo olan kadına oluyo yapmayın hemde günah adam evlenmiş mutlu mutlu yaşıyo kadında onun çocuğuna bakıyo hemde tek başına bu bana göre salaklıktırda aynı zamanda

ben burda erkek masumdur demiyorum zaten türkiye gibi bir yerde kadının durumu budur herdefasında aynı şeylerle karşılaşıyoruz erkek milleti ne diyo elimizin kiridir diyo kadıniçin bende diyorumki kadın bu kadar aşağlanmamalı erkeğe birşey olmuyo olan kadına oluyo yapmayın hemde günah adam evlenmiş mutlu mutlu yaşıyo kadında onun çocuğuna bakıyo hemde tek başına bu bana göre salaklıktırda aynı zamanda

evlilik dışı ilişki tamam hoş bir durum değil
ama kadında erkekte suçluysa doğacak sonuçlardan da ikisi sorumludur
böyle bir durumda erkeğin hataydı deyip konuyu kapatması bence bir suçtur
adam evlenmiş günah bu cümlenizde hoş değil
neresine günah
sanki kadın adama tecavüz etmişte zorla hamile kalmış ..

ayrıca böyle bir adamla evli olup one güvenmek te çok zor bir durum olsa gerek

Son düzenleme:
Yapılan bir namussuzluk varsa iki çocuğa sahip çıkmamak. Üstelik de sevgilisi hamileyken evlenmek. Bugün başkasına yapan yarın size de yapar. Nasıl bir adam ki bu iki çocuğu yok sayıyor. Yarın sizi yok saymayacağı ne malum?

arkadaşlar ..
ilginiz için teşekkür ederim.
şunları düzeltmem gerekiyor galiba...kimse o çocuklara sahip çıkılmayacak demiyor....eşim ve ben kesinlikle yapılması gereken ne varsa yapacağız.....ben ama istiyorumki eşim bu konuyu benimle açık konuşsun dertleşelim....ama o konuşamıyor cünki suçlu hissediyor kendisini..
hata olarak kast ettiğim çocuklar değildi...öyle şey mi olur...ilişkiye girmesi hataydı...bende kesinlikle böyle ilişkilere karşıyım...olan işte bu ....ama eşim biz tanışmadan önce o kişiden ayrılmıştı ve hamile olduğunu gerçekten biz nişanlandıktan sonra öğrendi....bunu kesin olarak biliyorum...
evlenmeme gelince....ben zayıf düştüm belki sizin gözünüzde evlenerek....ama eşimi seviyorum ve eşimin bana olan sevgisinde şüphem yok...biz zorlada evlenmedik öyle düşünen varsa.....

merak ettiğim şeyler var ...
siz eşinizle tanıştıktan ne kadar süre sonra evlendiniz birşey tarh belirtmiyorsunuz bir türlü
o kadında eşinizle beraber olduğuna göre eşinize aşıktı , güvenmişti ama karaktersiz eşiniz sizinle tanışınca kendisine sıkıntı vermeye başlayan ilişkisiden kolaylıkla sıyrıldı. yoksa hevesini mi aldı desek :57:

Back
X