annem insanlara beddua etmek istedigi zaman "insallah senin gibi evlatlari olsun" der aslinda

herseyin zamani var, herkesin de hayata bakisi farkli farklidir. kimseyle kendinizi kıyaslamayın. Ben mesela insanlari dinlesem coktaaan evde kalmistim- oyle derlerdi.. oysa ne evde kalmasi, dunyayi gezdim keyifle yaşadım.
simdi de "durdun durdun turnayi gözünden vurdun" diyorlar. oysa niye durayim ki ne guzel gencligimi keyifle yasadim, flortler ettim, yaz asklarim, tatil asklarim vardi. guzel bir donemi icimde kalmayacak sekilde bitirdim. bu durmak durmak degil yani:)
sizde de bu sizin hayatiniz.
evlilige hazir hissetmiyorsaniz evlenmeyin
sevgiliniz ille evlenmek istiyorsa da bir karar alsin - ayrilsin sizden
bu onun sorumlulugunda sizi ilgilendirmiyor ki.
nasil kkda erkek arkadasi evlenmeyi dusunmeyen kizlara "ama sen evlenmek istiyorsan ayril" diyoruz, adam da bir secim yapsin, seninle uzun yillar sevgili hayati yasayip cocuksuz bir evlilik mi yoksa ayrilip hayatina daha klasik bir sekilde devam etmek mi.
kararini ne verirse versin yani bu onun problemi. sakin dusunup "haksizlik mi" vs deme.
eger "seneye yaza evlenelim / ay bu sene nenem hastalandi seneye yaz olsun" diye adami oyalasan haksizlik etmis olurdun