• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin gelecek kaygısi

Beş bin lira gelir ve altı ev... Ve gelecek kaygısı? Kirada oturan asgari ücretli tek başına ev gecindirenler ne yapsın? Keşke yasayabildigimiz her günün tadını çıkarabilsek..

Bu konu moralimi bozdu gerçekten. Kendimi ve ailemi düşününce. Biri de 3.evi alalım bir daha yatırım falan düşünmeyeceğiz diyor. Biz ölelim :KK43:
yok ablacım üzülme gerçekten. bir eviniz birde düzenli maaşınız varsa yeter aslında. çocuklarda okur kendi hayatlarını kurtarırlar. fazlası hırs ve gereksiz

Beş bin lira gelir ve altı ev... Ve gelecek kaygısı? Kirada oturan asgari ücretli tek başına ev gecindirenler ne yapsın? Keşke yasayabildigimiz her günün tadını çıkarabilsek..
keşke. işte bende bunu diyorum eşime ama anlatamiyorum

selam kızlar. yeni üyeyim ama 2.konum eşim bir şirkette üst yönetici idi emekli oldu.4000 tl emekli maaşı alıyor. ben ev hanimiyim 850 tl kira gelirimiz var.bir evimizden kiraci çıktı bir evimizide henüz satamadik. İyi bir semtte kendi evimizde oturuyoruz yazligimiz arabamız var .bunları neden yazıyorsunuz derseniz eşimin yıllardır bitmeyen gelecek ve hayat4 kaygısı var.küçük oğlum ist.da okuyor ve oradaki evimizde oturuyor. bu sene son sınıf. işte saglik sorunumuz olursa ne olur? oğlan hemen iş bulamazsa ne olur? evlenecek olursa ne olur? gibi kaygılarla hayatın tadını çıkartmıyor bize.kendime bir şey alacak ya da eve bir şey yapılacak olsa hep bu konuşmalar yüzünden vazgeçiyorum. defalarca konuştum kendimiz içinde yaşayalım diye ama değişmiyor. sizler ne düşünüyorsunuz bana ne dersiniz?
Eşiniz aşırı derecede abartıyor, kendinize ait evleriniz, iyi kötü kira geliriniz, emekli maaşınız var, bu zamanda bu şartlarda birçok insandan daha iyi konumdayken, üstelik istediğiniz kadar yarını garantilemeye kalksanızda herşey olacağına varacakken sanki dünya üstüne yıkılmış gibi gelecek kaygısı yaşamak yerine hayatın tadını çıkarmaya çalışsın eşiniz.

Ölümlü dünya bugün varız yarın yokuz, ne size ne kendine zindan etmesin hayatı, eşiniz evde oturuyor sanırım, hobisi de yoksa eğer bol bol düşünmeye fırsat bulup boş yere kendine kaygılar yaratıyor olabilir, siz eşinize hobi bulun bence.

ikisi de değil canım çok karamsar ve kaygılı sadece cimri olsa çocuklarımızı en iyi okullarda en iyi imkanlarda okuttu.büyük oglumuzuda dört dörtlük borçsuz evlendirdik

Psikoloğa gitme konusuna ne diyor peki

kaç yaşındasınız acaba? ikidir konularınızda herkese ablacım diyorsunuz dikkatimi çekti!

Ayrıca maddi varlığınızı ballandıra ballandıra yazıyorsunuz ya çok itici geliyor insanlara ,sonuçta oraya maddi durumumuz iyi ama eşim gelecek kaygısı çekiyor yazınca da anlarız !ben size ikidir inanmakta sıkıntı yaşıyorum nedense :KK47:

ikisi de değil canım çok karamsar ve kaygılı sadece cimri olsa çocuklarımızı en iyi okullarda en iyi imkanlarda okuttu.büyük oglumuzuda dört dörtlük borçsuz evlendirdik

O halde esinizi psikolojik destek almaya ikna etmeniz gerekiyor. Stres, sağlığı da etkiler çünkü. Vücut sağlığımız icin istenmeyen bir parametre.

Esinize onun iyi olmasi gerektigini eger o iyi olmazsa geleceginizden kaygi duyacaginizi soyleyerek ikna edebilirsiniz belki. Ama bir uzmanla görüşse daha iyi olacak gibi, kaygılarını yenmesi gerek

Psikoloğa gitme konusuna ne diyor peki
gereksiz göruyor tabii ki.ona göre herşey nor
Ayrıca maddi varlığınızı ballandıra ballandıra yazıyorsunuz ya çok itici geliyor insanlara ,sonuçta oraya maddi durumumuz iyi ama eşim gelecek kaygısı çekiyor yazınca da anlarız !ben size ikidir inanmakta sıkıntı yaşıyorum nedense :KK47:
siz beni çok yanlış anlamışsınız ve buna çok uzuldum ben sadece açıklamak adına yazdım bunları ki hiç bir şekilde ballandirmak ya da özendirmek gibi bir niyetim yok.sadece eşimin sahip olduğumuz bu ortama rağmen halen kaygılı olduğunu ve benimde bundan rahatsiz olduğumu anlatmaktır niyetim

siz beni çok yanlış anlamışsınız ve buna çok uzuldum ben sadece açıklamak adına yazdım bunları ki hiç bir şekilde ballandirmak ya da özendirmek gibi bir niyetim yok.sadece eşimin sahip olduğumuz bu ortama rağmen halen kaygılı olduğunu ve benimde bundan rahatsiz olduğumu anlatmaktır niyetim
keyfini çıkarın varlığınızın zor şartlarda elde etmişsinizdir muhakkak o günleri düşünün hayatı yaşayın ne güzel işte ablacım

O zaman yapmaniz gereken onu ikna edip yardım almasını sağlamak

Çünkü bunun adı

Gelecek kaygisi
karamsarlık
cimrilik

Vs vs vs değil

keyfini çıkarın varlığınızın zor şartlarda elde etmişsinizdir muhakkak o günleri düşünün hayatı yaşayın ne güzel işte ablacım
evet gerçekten çok zor şartlarda elde ettik.eşim ayın yarısında kar kış demeden seyahatteyedi çocukların doğumunda mezuniyetinde ve daha çok özel günlerinde hep yalnızdım ben.

evet gerçekten çok zor şartlarda elde ettik.eşim ayın yarısında kar kış demeden seyahatteyedi çocukların doğumunda mezuniyetinde ve daha çok özel günlerinde hep yalnızdım ben.
Manevi herşey eksik mal mülk olsa ne !üzüldüm size şimdi ne gelin anne gibi sahip çıkıyor arıyor soruyor sizi, ne kocanız farkında ;hayatın yaşamanın ,keyfin huzurun aile ile zaman geçirmek olduğunun .

Manevi herşey eksik mal mülk olsa ne !üzüldüm size şimdi ne gelin anne gibi sahip çıkıyor arıyor soruyor sizi, ne kocanız farkında ;hayatın yaşamanın ,keyfin huzurun aile ile zaman geçirmek olduğunun .
bunlarda geçer inşallah. eşim asla kötü bir eş ve baba değil ama geçmişte yaşadığı sıkıntılardan dolayı aşırı tedbirli.

bunlarda geçer inşallah. eşim asla kötü bir eş ve baba değil ama geçmişte yaşadığı sıkıntılardan dolayı aşırı tedbirli.
gelin olayına gelince de o ayrı bir konu bunlarla ilgisi yok ve sanırım onun ilacı zaman sadece

Back
X