Konuyu sen acmis olsan, diger yazdiklarini gormezden gelip; "ölüye de saygi kalmamis, pamuk anneannem sag olsa simdi basimda tasirdim" diye taslarlardi.Valla ben sizi anlıyorum,benim de evliliğimin başında kv kp şaka gibiydiler.Hele ki kayınvalidem...En ufak birşeyde esimi arardı,beni suraya götür,surdan sunu al,kardeşini bilmem nereye bırak,yok anneannen vefat etti sen defin isini hallet vs vs vs..Bana da batmaya başlamıştı,kayinpederim yokmuş gibi davraniyordu,herseyde esimi arıyordu.Kayinpederde evde oturuyor,esim isinin arasında onlarin isini halletmeye koşuyordu.kayinvalidemin annesi vefat ettiğinde yeni araba almışlardı,sabah 6da bizi aradilar"cabuk gel oglum,anneannen vefat etti,cabuk gel"dediler.Biz apar topar evden ciktik,gidene kadar evlerine 10 defa yoldan aradilar esim artik sinirlendi"ya siz neden arabanizi almiyosunuz bozuldu mu araba"dedi.Cevapları "ee 2 araba cikmayalim dedik"....Yani bazen de gercekten abartiyorlar...Sinir olmamak elde değil.
Hiç unutmuyorum halam mesela şöyle demişti
" gaz parası veriyorsunuz tamam ama lastikler yıpranıyor onu hiç düşünmüyorsunuz "
Bnce bilip bilmeden atip tutmakta dogru degil kisiden kisiye bu durum degisir senin ya gorumcen yok yada iyi bir insanla karsilasmissin bnm gorumcem herseyi esime der esimi hamal gibi kullanmaya calisir bnm lafim boyle insanlara yoksa ailesini silip atacak hali yok ki zaten hepsinide seviyorum
Ya bn ailesini silecek gibi bir sey dedigimi hatirlamiyorum her zamn ablasinin yaninda olmasi gerek ama ablasida herseyi esime diyorsa onu cirak gibi kullaniyorsa orada bnde mudahale edebilirim sonucta o da bnm kocam
Kisacasi bu durum kisiden kisiye ve olaydan olaya degisir o yuzden kimsenin ne yasadigini bilmedigimiz icin cok muhalefet olmayada gerek yok
Zaten bn esime bnm malim baskasi kullanmaz gibi bir ifade kullanmadim siz yazdiklarimi okurken tarafsiz bakamiyorsunuz onu anladimyine yanlış.. çıraklık değil bu kardeşlik, bu duyguyu hakkıyla yaşamayan bilemiyor demekki.. kötü günümde yanımda 4544354 tane adam bulabilirim, ama hem iyi hem kötü günümde, başım darda girdiğinde ya da keyfi yanımda olacak tek insan kardeşimdir.. senin kocan olması onunla bir ömür paylaştığı ve paylaşacağı gerçeğini değiştirmiyor, malın değil o senin.. sen boşanırsın el olursun, ama kardeşten boşanılmaz.. bunu anlamak zor olmamlı değil mi?
Zaten bn karar vermiyorum esim kendi karar veriyor ve istedigi yere goturuyor ama insanin canida skliyor bunu demek istiyorum anlamak bu kadar mi zorGorumcem de var. Zamaninda esinin ailesi ile sorun yaşamış bir insanım ayrıca.
Hayır müdahale edemezsiniz. Şoförlugunu yapan eşiniz itiraz edecek olan da o. Evlilik cuzdani size eşinizin ruhsatini vermedi. Bu yuzden arabada kimleri götürüp getireceğine siz karar veremezsiniz.
Zaten bn esime bnm malim baskasi kullanmaz gibi bir ifade kullanmadim siz yazdiklarimi okurken tarafsiz bakamiyorsunuz onu anladim
kardesinin tabiki yaninda olacak ama ayni sekilde onunda ayni olmasi gerek sende 1 gorumcesin heralde ve Allah sizin geline yardim etsin
Mesela bnm gorumcem herseyde esimi cagirir arar anneme birak der cocugu dersaneden al der dersaneye gotur der bni eve birak der ise birak der ama istisnasiz her ufak seyde cagirir bn baslarda bu durumada bir sey demiyordum ama ayni sey surekli olunca insanin cani skliyor ha birde evinin onune gideriz en az 10 dakika bekletir bizi
O yuzden hersey den once gorumce gelin fark etmiyor İNSAN olmak gerek
Oyyy bu çok fena olmuş -bizimkilerde ameliyata götürürken gaz parası almışlardı hee öncesinde arayıp biz gelemiyoruz demişlerdi, sonra biz de ameliyata kaldı 1 saat bu saatte oraya nasıl gidelim deyince çıkıp gelmişlerdi, sanki gezmeye gidiyoruz, " biz gelemiyoruz" ne demek.
ama şimdi bende hep veriyorum yegenlerim ve babam için, arabam eskidi resmen, ama gel gör ki kırk yılın başı araba bana lazım olduğunda olay çıkıyor, arabasını esirgiyor oluyor adım, insanogluna yaranamıyorsunkendi arabam lazım olunca çekinerek açıklama yaparak alıyorum düşünün.
Evet inşallah ben de alacağımkusura bakmayın da yüzsüzlük bu
siz neden araba almıyorsunuz bence hemen araba alın
Özel işlerini yapmak zorunda değil. Herkes baksın kendi çaresine.
Konu sahibine saldırmayı çok seviyorsunuz.
Çocuğun hastalığından vurup durmuşsunuz. Hastalıl için zaten şikayeti yoktur konu sahibinin.
Her işine de kardeşini çağırmak zorunda değil kusura bakmayın.
Çok özel bir şey olur tamam ama hanımefendi işteyken bile çağırıyor.
Cidden insan buradaki yorumlara sinir oluyor.
Hastalik olsa ne olur? Haddinden fazla abartiliyor. Cogumuz buyuk sehirlerde yasiyoruz ve cok ekstrem durumlar haric toplu tasima, taksi ambulans ile hastanelere ulasim var. Koca dururken hastaneye gitmek icin kardesi cagirmak manasiz. Konusu sahibi de kendi kardesini cagirsin o zaman. Komik cidden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?