- 20 Mayıs 2016
- 3.626
- 4.801
- 63
- 33
Bnce bilip bilmeden atip tutmakta dogru degil kisiden kisiye bu durum degisir senin ya gorumcen yok yada iyi bir insanla karsilasmissin bnm gorumcem herseyi esime der esimi hamal gibi kullanmaya calisir bnm lafim boyle insanlara yoksa ailesini silip atacak hali yok ki zaten hepsinide seviyorumOldu olacak evlendikten sonra kardesleri boğduralım evliliğin bekası için
Ya bn ailesini silecek gibi bir sey dedigimi hatirlamiyorum her zamn ablasinin yaninda olmasi gerek ama ablasida herseyi esime diyorsa onu cirak gibi kullaniyorsa orada bnde mudahale edebilirim sonucta o da bnm kocamrahatsız oluyorsa o kardeşlerin kendi aralarında haleecekleri bir mesele, yine sizi bağlamaz.. kaldı ki sizin mantığınızla siz de tek çocuklarla evlenin o zaman.. bir ailesinin olması 30 sene bir arada yaşadığı ailesini silmesi anlamına gelemez, kabul etmek istemeyen de boşanır, kimse vazgeçilmez değil..
Bnce bilip bilmeden atip tutmakta dogru degil kisiden kisiye bu durum degisir senin ya gorumcen yok yada iyi bir insanla karsilasmissin bnm gorumcem herseyi esime der esimi hamal gibi kullanmaya calisir bnm lafim boyle insanlara yoksa ailesini silip atacak hali yok ki zaten hepsinide seviyorum
Ya bn ailesini silecek gibi bir sey dedigimi hatirlamiyorum her zamn ablasinin yaninda olmasi gerek ama ablasida herseyi esime diyorsa onu cirak gibi kullaniyorsa orada bnde mudahale edebilirim sonucta o da bnm kocam
Kisacasi bu durum kisiden kisiye ve olaydan olaya degisir o yuzden kimsenin ne yasadigini bilmedigimiz icin cok muhalefet olmayada gerek yok
Sorunun kökeni aslında "ben eşimin sahibiyim" egosundan kaynaklanıyor.
Özellikle bayanların "benim annem babam kardeşim her daim haklı eşiminkiler haksız" modunda olmaları ve koca benim, istediğimi yapmak zorunda diye kendilerini bir çeşit zehirlemeleridir. Hep söylerim eşinizi bir çeşit kullanım hakkı size ait eşya olarak görürseniz bir gün patlarsınız. Ayrıca bu kafayla gidildiği müddetçe hep kendimize zarar veriyoruz. İçimiz içimizi yiyor, arabasına aldı, yeğenini sevdi, ablasına merhaba dedi, annesini öptü, vs. vs. Keskin sirke küpüne zarar yaşıyoruz.
Allahıma şükür ben böyle bir durum yaşamıyorum. Evimiz, arabamız, paramız bile gerekirse ortadadır. Gezmeye de götürürüz, hastaneye de, hatta kaynım tatile çıkarken arabamızı verdik 10 gün gezdi geldi. Sonuç birbirimizi sevip sayan, başımıza en ufak bir şey gelse hemen yardıma koşan, bir aile gibi içiçe, dayanışma ile kurulu büyük bir aile olduk.
Böyle güzel yaşamak varken neden bu kadar sorun yaratılır anlamam.
DİPNOT: Tabi ki sorunlu kişiler yok mudur? Tabi ki vardir. Bu durumda bile ben iyilikle yaklaşılması taraftarıyım. Ama karşıdaki cidden size büyük kötülük yapmışsa aranıza sınır koyarsınız ama eşinize sınır koymak kimsenin haddi değildir.
yazını okuyunca çok üzüldüm gerçekten
Allah kimseye muhtaç etmesin çok zor yaşamayan da bilmez
ama o kötü insanlar yaşattıklarını yaşamadan ölmesinler AMİN
Bazi insanlar insan kullanmayi seviyor. Burada cok konu aciliyor bir erkek evlat kurban ediliyor. Tum erkek ya da kiz kardesler yerine gore kv-kp bu kardes ve ailesinin hayatini somuruyorlar. Cogu Turk erkegi dengeyi kurmakta zorlaniyor maalesef. Senin esin denge kurabilecek yapida mi yoksa somurulen ve "onlor bonom oilom" diyen erkeklerden mi?Hanımlar görümcem sadece hastalık için aramıyor hastalıkta dahil herşey için arıyor ki demek istediğim baslarda aradığında bende bişey demiyordum sizin gibi kardeşidir götürsün diyodum ama belli bi süre sonra hastalıkta olsa araması insanın gözüne batıyor çünkü biliyısunki bu bir kullanma eşim işsiz kaldı bi süre o süre zarfında bile oldu bu dediklerim benim kocam görümcemin kaynanasını köye gidip getirmiş bi adam varın gerisini siz düşünün
belkide seni kıskandığı için senin o anda çektiğin fiziksel acıdan daha çok acı çekiyorduryani bir de daha çok genciz ben 26 o 33dü o zamanlar. diyorum demek 60-70 yaşına gelip hastanelik olunca bi tekme de o vuracakmış bana öleyim diye.
gerçekten öyle, yaz tatilinde 3 ay tatilken bi hastaneye götürmeye üşendi beni inanamıyorum. işin kötüsü, babam araba kullandığı zaman yanımda gelirdi hemen aman olur da orda bi doktorla tanışır diye. bu sefer arabada beklemesi gerekebilirdi yanımda gelemicek diye hastane içinde biriyle tanışma imkanı yok diye sallamadı.
işin komiği ben de doktorum kaç tane doktor arkadaşımla tanıştırdım bu doktor takıntısından dolayı ama olmadı bişey aralarında. bundan sonra tırnağımı oynatmam onun için. hiçbir arkadaşımın başını yakamam bu kızla tanıştırıp. onun vebalini alamam resmen. bu kadar vefasız kadın eş de anne de olmayı hak etmiyor bence.
belkide seni kıskandığı için senin o anda çektiğin fiziksel acıdan daha çok acı çekiyordur
acı ona ve acımasız davranma
evlenirse iyileşir bence
ANNEN neden araya giriyorki sen doktor musun okuyor musunsağlık hariç başka konuda acımam ona artık. sadece bu olsa, sonradan da burnumdan getirdi, getirmeye devam ediyor, sürekli küfür hakaret modunda bana her konuda, her gün üstüme geliyor, annemi de doldura doldura bana karşı ayarttı ikisi birlikte sabahtan akşama her tür hakareti ediyorlar bana. bundan sonra ikisini de affetmem.
bizim arabamız yok ve geçen ankarada ameliyat oldum ve görümcemin oğlu geldi Amasyadan bizi çoruma bıraktı ve amasyaya döndü sağolsunBazi insanlar insan kullanmayi seviyor. Burada cok konu aciliyor bir erkek evlat kurban ediliyor. Tum erkek ya da kiz kardesler yerine gore kv-kp bu kardes ve ailesinin hayatini somuruyorlar. Cogu Turk erkegi dengeyi kurmakta zorlaniyor maalesef. Senin esin denge kurabilecek yapida mi yoksa somurulen ve "onlor bonom oilom" diyen erkeklerden mi?
Vallahi öylesiz neden biniyorsunuz arabasına insan utanır istemeye
sizde taksiye öder gibi ödüyormusunuz ilginç gerçekten
Hiç unutmuyorum halam mesela şöyle demiştibenim teyzem ve amcam da böyle insanslar, ama biz değiliz mesela, kimseden gaz parası falan almayız.
yok inanırım artık hiçbir şey şaşırtmıyor beniVallahi öyle
Daha bedava binmedim hiç
Binsem tüm aile yüzüme tükürür
Yok hiç görmedim utandığınıpehh insan utanır yahu..
O zaman da "ona vereceğine bana ver ben götüreyim" muhabbeti başlıyoryok inanırım artık hiçbir şey şaşırtmıyor beni
ama para vereceksem taksi çağırırım ders olsun diye binmiyorum derim
kusura bakmayın da yüzsüzlük buO zaman da "ona vereceğine bana ver ben götüreyim" muhabbeti başlıyor
Kantarin topuzunu kacirmadiginiz surece neden kullanmis olasaniz? Bir kere acil hasta goturmekten bir sey cikmaz. Kimse eksilmez. Evrene pozitif enerji olarak doner.bizim arabamız yok ve geçen ankarada ameliyat oldum ve görümcemin oğlu geldi Amasyadan bizi çoruma bıraktı ve amasyaya döndü sağolsun
ve herkes bizi götürmek için tel etti akraba olmayanlar bile
acaba bizde görümcemimi kullanmış oldukki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?