Eşimin gözünde aciz biriyim galiba:(

Dilekkk1313

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
94
20
18
Öncelikle daha önce açtığım konularda da yazmıştım problemli bir evliliğim var ve evlilik danışmanına gidiyoruz.özet olarak eşimle aramda 10 yaş fark var ve tanıştıktan kısa süre sonra evlendik.evlendiğimizde birbirimizi daha iyi tanımaya başladık diyebilirim.ben istanbula evlenince geldim hiçbiryeri bilmiyordum hiç tanıdığım kimsem yoktu ondan başka.şimdiki bir problemimizde birşeyler yapalım bu hafta sonu mesela dediğimizde onun birşeyler ayarlayıp(genelde ) yapmamız,gitmemiz...vesaire.dün terapide dediki psiklga bazen benim yaptıklarımıda ayarladığım şeyleride beğenmesin istemesin.herşeyi ben iyi yapmak istemiyorum dedi.ben zaten yanlızım evdeyim iyi bi mesleğim var ama işim yok şuan iş arıyorum.aramızdaki soğukluktan dolayı kendimi yanlız hissediyorum ve o birşeyler yapalım dediğinde hiç beğenmemezlik yapmıyorum zaten açım bir çıkıp hava almaya dolaşmaya ama o bunu orda geçirdiğimiz güzel vakit olarak değilde benim acizliğim olarak görüyor.normalde herşeye evet diyen birisi değilimki.böyle sacma birşey için (bu zaten yaşadığımız ortamdan kaynaklanıyor)beni aciz olarak görüyor ve bu beni üzüyor.bu konudaki kendini beğenmişliğini anlayışsızlığını nasıl engellerim ne yapabilirim yorum yapabilirmisinizzz

Siz de internetten araştırma yapım İstanbullu ilgili birgünde ben buraya gitmek iistiyorum deyin ne bileyim rezervasyon falan siz yyaptırın. Tek başınıza ddışarı çıkın illa biriyle cikmaniza gerek yok yanı Bilmeseniz bile en fazla kaybolur sonra yolunuzu yine bulursunuz..

İşe girmen lazım. Seni kendine bağımlı gördüğü için saygı duymuyor. Onun dışında da bir hayat kur kendine.

Ayrıca çok doyumsuzmuş kocan. İnsanlar uyumlu eş arar. Seninkine fazla rahat batmış, cazgır ol da az neşemizi bulalım havasına girmiş.

Bu dediklerinizi yapmıyorum değil yapıyorum çıkyorum bende birşeyler söylüyorum ama o isterse yapıyor.yaptığımızdada benim için yapıyor gidiyor aslında memnun olmuyor gibi.birlikte paylaştığımız şeyler önemli değilmi asıl nereye gideceğimize kim karar verdiden öte.yanlışmı düşünüyorum.birde ben ondan önce tek başıma yurtdışında okudum yaşadım.normaldede beni öyle görmemesi gerekiyor içinde bulunduğum durumdan anlayamıyormu

Kendine yönel ve ondan bir şey bekleme derim.. Kendini sadece iş yönüyle değil , kurslara gidip çevre edinerek te geliştirebilirsin. Her koşulda eşine ihtiyacın yok

Ne yapıyımki ben bu rahatlığını bozuyum.iş arıyorum da herşey pat diye olmuyor çevre arkadaş

kimsem yok diye sanırım ona bağımlı hale gelmişsiniz. onun hayatına dahil olmuşsunuz bir nevi ucundan. sizi birey olarak göremiyor galiba.

bi iş bulun öncelikle. sonra bazen tek başınıza dışarı çıkın. arkadaş çevresi edinin. siz bi kaç plan yapıp eşinizi bi yerlere götürün. biraz pasifsiniz galiba. aşılamayacak bişey yok gibi görünüyor.

Bu söyledikleriniz cümle içinde kolay gözüküyor çevre edin iş bul birey ol. Ama öyle değil işte arıyorum iş birde yoldan arkadaş bulamam heralde.sorun şuanki durumum içinde niye anlayamıyor beni acizlikmi hayatımı bu evlilik için değiştirdim başka bi şehir...genel resme bakınca aciz değilim aslında.

ama size acizsin dememiş ki. bunu siz söylüyosunuz.

İstanbul bir cenne gezmek isteyene. Kafana esince çık git gez Internetten sergileri müzeleri araştır git gez derim ben

Ben böyle saçma bi söz görmedim. Sanırım eşin seni başarılması gereken, uğraş isteyen bi proje olarak görüyor. Basit elde edince egosu zedeleniyor sanırım.

Karşındakinin ufak şeylerden de mutlu olabilen bi insan olduğunu anlatman lazım.

Anlayışsızlık ve kendini beğenmişlik değil. Erkekler güçlü kadın sever. Siz eşinizin her dediğini kabul etmişsiniz, biraz naz yapıp şımarıklık yapsanız, eşiniz yorgun da olsa sinema diye tuttursanız, alışveriş isteseniz vs vs... Erkekler birazcık yönetilmek isterler. Hele ki İstanbul gibi koca şehirde ohooo yapılacak onca şey varken... Kendinizi sindirmeyin, bu psikolojiden kurtulun. Mesela bir haftasonu eşinize diyin ki, aşkım işin yoksa beni kuaföre bırakırmısın bir fön çektieyim havam değişsin, sonra da gezmeye gideriz, yemek ısmarlarsın bana falan... Ona fırsat bulmayın, gezin gezdirin. Madem eşiniz bundan şikayetçi, ayarlayın 2 günlük tatil, turlar var, tatlım kredi kartını alabilir miyim sana süpriz yapıcam da, off artık iş bulsam da böyle şeylerin lafı geçmese süpriz tam anlamıyla süpriz olur o zaman falan diyin. Bence hoşuna gider

Evet söylemedi açıkça bana öyle hissettiriyor

ne yapıyor mesela? sadece terapide söylediği bi cümleden bahsetmiyoruz bence.

ayrıca sizi öyle görse bile siz kendinizi öyle görmeyin. sorun burda bence. sanki siz de kendinizi aciz görüyosunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…