- 24 Kasım 2023
- 1.618
- 486
- 43
- Konu Sahibi morciveert
-
Evet zaten onu suçlamıyorum, anlıyorum da. Sadece sürekli ben plan kurmaktan yoruldum. Bir haftasonlarımız var onda da yeğeninin memnun etmek istemesi zoruma gidiyor bende artık plan kuramıyorum.Demek ki eşiniz plan yapmayı sevmiyor. Maç izlemeye gitmek de kendi planı değil, kardeşi arıyormuş. Bu durumda planı siz yapıp ona sunacaksınız başka çaresi yok. Bazı insanlar plan yapmayı sevmez. Oraya gitmekten keyif alıyor olabilir. Bir hafta oraya gidiyorsa diğer hafta birlikte başka bir şey yapın.
Bu arada hem oraya gitme diyip hem de evde Tv izliyorsanız haklı. Büyük planlara gerek yok, yeni bir kahveci keşfettim yarın oraya kahve içmeye gidelim diyebilirsiniz ya da yarın birlikte yürüyüş yapalım gibi basit planlar yapmak zor değil.
Bir de öncesinde planımız var mı diye soruyormuş. Hani sormayıp ben gidiyorum diye emrivaki yapsa siz haklısınız derim ama durum öyle değil.
Yok öyle bir sey olmadıgına eminim. Çekiyor sosyal medya da paylaşıyor bazen falan. Yegenine düşkün heralde ne bileyim benimde yegenim var ama her haftasonu gidemem üşenirimEşiniz maç ayağına hafta sonları biriyle görüşüyor olmasın maçın yapıldığı civarlarda falan? Ben hatırlarım kendi babamı bile veli toplantıma zor getirirdim değil ki amcam/dayım her hafta gelecek.
Bunu söylesem saatlerce durmuyorum falan der. Yada planımız varken gitmiyorum der. Haklı yanları var benim tek darıldığım biraz kendisi benimle plan kursa gitmeseYani bana saçmalık geldi evde katını bıtakıp gitmek hem de bunu her hafta yapmaksen evde öylece duracaksan seninle niye evlenmiş peki
Hiç bir zaman. Evde temizlik işleri bende, zaten onun yaptığı işi beğenmem, ama evde olursa eğer ben süpürsem o siliyor, balkon yıkıyor vs yardım et dersem ediyor. Ama temizlik yapıyorsam maça gitmeyi daha cok istiyor tabiNasıl yani, siz temizlik yaparken evden mi gidiyor? Sebep? Ev işleri konusunda kendi üzerine düşenleri ne zaman yapıyor beyimiz?
Zaten çok plan kuran birisi değil, evde vakit geçirmeyi daha çok severiz.Futbola ilgisi varsa taktik veriyordur, belli ki çocuğun ailesi de sıkılıp konu sahibinin eşini arayıp gelmesini istiyor
Bence konu sahibiyle zaman geçirmekten keyif almıyor o yüzden plan yapamıyor. TV izlemek, senin temizlik yapman demiş başka örnek bile veremiyor hevesi olmadığı için.
hafta sonu çalışmazsa gidiyor. annesi de zaten götürmek için gidiyor. o oynuyor bunlarda 3 kişi izliyor vakit geçiriyorlarBabası gidiyormu çocuğun her hafta o antremana ?
Oraya gitmiyordur demedim kiYok öyle bir sey olmadıgına eminim. Çekiyor sosyal medya da paylaşıyor bazen falan. Yegenine düşkün heralde ne bileyim benimde yegenim var ama her haftasonu gidemem üşenirim
O zaman sizde kardesini arayin abisi mi ablasi mi bilmiyorum ama iste sen arayinca gelecek misin diye o da kirmak istemiyor planimiz olsa dahi geliyor aramiz bozuluyor senden ricam surekli sormaman, anlayisin icin tesekkurler falan desen?Geçen hafta sonu mesela tam kahve yapacaktım, arıyor kardesi gelecek misin diye, oda gitmek istiyor bende bisey diyemiyorum
Yani elbette böyle bir talebinizin olması çok normal ama zorla da güzellik olmuyor işte. Siz kendisine seçenek sunabilirsiniz, evde film mi izleyelim yoksa kahve içmeye mi gidelim gibi. Biraz da karakter meselesi bu. Değiştirmeye çalışmayın, beklenti içinde olmak insanı üzüyor.Bunu söylesem saatlerce durmuyorum falan der. Yada planımız varken gitmiyorum der. Haklı yanları var benim tek darıldığım biraz kendisi benimle plan kursa gitmese
Sonuç ne oldu peki ?Oraya gitmiyordur demedim ki
Kendi çocuğunu/yeğenini vs izlemeye gelen velilerden biriyle bakışıyor bile olabilir. ben çocukken beni kursa komşumuzun kızı götürüyordu meğer benim yüzme hocamı tavlamaya çalışıyormuş
Flörtten ileri gitmedi diye hatırlıyorum, o zamanlar sosyal medya falan da yoktu. hocanın msn'ini almış mıdır bilmiyorum ama ilerlemedi yaniSonuç ne oldu peki ?
Bilemedim adam iki saat ailesile vakit geciriyor.hemde size soruyromus tamam diyormussunuz.ben bir sorun göremedim.eşim her hafta sonu yegeninin kursuna gitmek istiyor onu izlemek icin. Öncesinde planımız var mı diye soruyor yoksa gidiyor 2 saat yok yani. İkimizde calısıyoruz ve vakit gecirebildigimiz bir haftasonları oluyor.. Temizlik yaptıgımı yada sadece tvye baktıgımızı bahane ederek gitmek istiyor. Ama ben kendisinden bir plan kurmasını her haftasonu gitmesine gerek olmadığını düsünüyorum. Saatlerce de durmuyor 1-2 saat ama o bile bana batmaya basladı artık. Bunu acıkca kendisine söyleyerek kırmak istemiyorum ama sabrım tasmaya baslıyor.
Siz hiç katıldınız mı peki ? Ordan çıkışta bişeyler yaparız falan diyip her hafta sizde çıkınhafta sonu çalışmazsa gidiyor. annesi de zaten götürmek için gidiyor. o oynuyor bunlarda 3 kişi izliyor vakit geçiriyorlar
eşinizden açıkça beklentiniz neyse onu söyleyin. kimse kimsenin kafasının içini okuyamaz. eğer rahatsız olduğunuzu söylemiyorsanız o da anlamayıp zaten evde daha iyi bir şey yapmayacağım diyerek gider yeğenini izlemeye. bir de çok rahatsızsanız illa eşinizden beklemeden siz de bir plan yapabilirsiniz. eğer ki sizin planınıza da uymak istemeyip yeğenini izlemeye giderse sabrınız taşmalı benceeşim her hafta sonu yegeninin kursuna gitmek istiyor onu izlemek icin. Öncesinde planımız var mı diye soruyor yoksa gidiyor 2 saat yok yani. İkimizde calısıyoruz ve vakit gecirebildigimiz bir haftasonları oluyor.. Temizlik yaptıgımı yada sadece tvye baktıgımızı bahane ederek gitmek istiyor. Ama ben kendisinden bir plan kurmasını her haftasonu gitmesine gerek olmadığını düsünüyorum. Saatlerce de durmuyor 1-2 saat ama o bile bana batmaya basladı artık. Bunu acıkca kendisine söyleyerek kırmak istemiyorum ama sabrım tasmaya baslıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?