eşimin hala iyi aile olalım ısrarı

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar biliyor çoğunuz, bilmeyenlere özet geçeyim, kv hep sıkıntı yarattı evliliğimde. En son olaylardan sonra (aramalara mesajlara cevap vermeme, evine gidince kapıyı açmama) durumu eşime anlatmış ve kenara çekilmiştim. Eşime tek kelime etmiyorum ama sağolsun kv herkese dedikodu yaptığından eşimin ailesine gitmediğini, telefon dahi açmadığını, kv nin eşime bu kızdan niye ayrılmıyorsun artık çok mu seviyorsun yoksa acıyor musun dediğini, eşimin hiç cevap vermediğini, kv nin yana yakıla oğlum tarafını seçti beni terketti diye etrafa ağladığını biliyorum. Eşim Aslan burcu acayip sever yönetmeyi, her şeyi o yönetsin ister (aslında ben yönetiyorum sanıyor ama çoğu fikir benim fikrimdir benim dediğim olur yani), dolayısıyla sen karışma ben seni korurum aileme karşı sen sadece malzeme verme anneme demişti, ben de öyle yapıyorum.

Neyse malum yılbaşı, eşim özel günlerde ikimizin ailesine de uğramayı seviyor, bir kaç gün önceden telefona yapışık ve 5 karış suratlı halini gördüğümden gene bir şeyler döndüğünü anladım. Sonunda öğrendim ki (eşimden değil gene başka kaynaklardan kv nin dedikodusu sayesinde ) eşim benimle birlikte ailesine gitmek istemiş, ordan da benim aileme. Kv gelecekse yalnız gelmesini, beni getirmemesini söylemiş kısaca. Yılbaşı gecesi eşim durgundu, biraz gezip pasta aldık evde yiyip film izlerken uyumuşum zira çok yorgundum.

Bu adam niye kabullenemiyor annesinin benimle iyi geçinmeye gönlü olmadığını, açık açık boşanmamızı tarafını seçmesini söylediği halde...Hala ne bu ısrar çaba...

Mantıklı düşünün annesini silip atabilecek mi? Böyle birşey mümkün mü? Zamanla yüz göz etmemeyi öğrenecek durumu kabul edecek veya etmeyecek. Aile birliği bozulmasın diye uğraşıyorlar. Bak benim görümcem kaynanam iftiracıdır. Kendilerini haklı çıkarmak icin krize girerler ağlar zırlarlar. Çok istedi boşanalım diye hatta çocuk vs yapmayın bile dedi sevgili görümce kişisi. Hep kıskanan oldu zaten göz bebeği o olsun herkes onu beğensin övsün istedi. Kıskançlıkları laf sokmaları sonucu en sonunda güzel bir tartışma çıkardım hakaret ediyordu artık. Konuşmuyorum. Ama hala kv beni arayıp beni haksız çıkarır. Kızı ağzımıza etse bile ne oldu seni kocandan mı boşattı der! Demem o ki pek takılmayın. Onca soruna rağmen akılsız kocam her defasında ailesinde soluğu almak ister. He bir arada hamileyim boşanma umutları yok oldu ;) kendi kendine üzülsün alışır duruma. Siz sakın ama sakın ailesini ortaya getirip huzuru bozmayın. Eşiniz de konuşursa kırmadan anlatın durumu her defasında

Canım hiic canını sıkma bence esine müstehak iste senlik hicbir durum yok. Kaynanan görüşmek istemiyor seninle. Yani senin söylediğin birsey yok. Esinde gercekleri görüyor yani o susmaya devam etsin öyle. Yönettiğini de zannetsin kendi kendini yesin bu durumlarda olan erkeklere oluyor arada kaliyor falan derler ya valla hiiicte oyle degil,ben neler neler gördüm tasvip ettigimden degil,ailesine senelerce sırt çeviren görüşmeyen etmeyen.. Yani karakter meselesi. Gitsin tek basina nereye gidiyorsa. Ya da gitmesin ama lutfen dik dur
Benim meseleyi biliyorsun,az evel annesi aradı çağırdı
Soguk soguk konustu yarın gelirim falan dedi annesine
Bana mesela bise demeye asla hakki yok derse cevaplar açık..
Iyi de ,beni cagirmadi ki kimse?ne sen ne annen davet etmedi ki? Ne alaka bana bunu söylüyorsun ..

En kabadayi söyleceğim sey de su "Hayatım sen nişanlıyken bana demistin ki,benim annemle kusme gibi bi durumum olmaz,annem yalniz bir kadin,babam zaten yok,annem huysuz bir kadın da degil sende kusemezsin demistin. E o küstü simdi.. Onun kusmeye hakki var da benim yok mu simdi de ben gelmek istemiyorum" dicem mesela
Derim de..
Herseyi soylerim cekinmem

Belki benim kaynana da ayni şeyleri soyluyoedur.söylüyordur muhtemelen söylüyordur da o avam,varos mahallesine ve akrabalarina. Canima minnet instagrama fotolar yağıyor yanak yanağa ..

Bence mutlu olmalisin iste senin haksiz bir durumun yok
Ve koskocaman bir
Ooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Canim benim ne annesinden ne de senden vazgeçiyor , annesi yüzünden seni de yuvasını da bilemedi bir türlü .
Ana kuzusu işte hep böyle gölgesi üstünüzde olacak maalesef :((

Ayrıca esinde fazlaca hata var. Annesi bu sekilde konusurken
Anne sacmalama ne alaka acımak ben karımı seviyorum ne diye bosanayim ki?
Diyebilir di.
Sustuklari icin bunlari cekmek zorundalar üzgünüm .
Benim esim de senin esin de
Benim esim bana herseyi söyluyor annesine 2 kelime etse annesi de yerini bilir haddini bilir
Senin esin annesine bunlari soyleyemiyorsa neden soyleyemedigini de anlamadim ama neyse bu duruma katlanmak zorunda bence

o avam,varos mahallesine ve akrabalarina. Canima minnet instagrama fotolar yağıyor yanak yanağa ..

Şu bakış açılarınız da beni benden alıyor.

Koca ailesi tükaka ama kocalarınız pırlanta.

Nasıl oluyor bu anlamıyorum?O ailede yetişmiş.O terbiyeyi almış.

şimdi bir de o avam, varoşlara seni sormak lazım.

Kocam icin pırlanta demedim ki. O ailede almamis terbiyesini kucuk yasta sırtına çantasını koyup gittigi yatılı okullarda almış.
En son benim icin cok guzel konusuyordu o varoşlar simdi farkli konusmaya başlamış olabilirler. Cok ta ilgilendirmiyor beni doğrusu ..

Canım hiic canını sıkma bence esine müstehak iste senlik hicbir durum yok. Kaynanan görüşmek istemiyor seninle. Yani senin söylediğin birsey yok. Esinde gercekleri görüyor yani o susmaya devam etsin öyle. Yönettiğini de zannetsin kendi kendini yesin bu durumlarda olan erkeklere oluyor arada kaliyor falan derler ya valla hiiicte oyle degil,ben neler neler gördüm tasvip ettigimden degil,ailesine senelerce sırt çeviren görüşmeyen etmeyen.. Yani karakter meselesi. Gitsin tek basina nereye gidiyorsa. Ya da gitmesin ama lutfen dik dur
Benim meseleyi biliyorsun,az evel annesi aradı çağırdı
Soguk soguk konustu yarın gelirim falan dedi annesine
Bana mesela bise demeye asla hakki yok derse cevaplar açık..
Iyi de ,beni cagirmadi ki kimse?ne sen ne annen davet etmedi ki? Ne alaka bana bunu söylüyorsun ..

En kabadayi söyleceğim sey de su "Hayatım sen nişanlıyken bana demistin ki,benim annemle kusme gibi bi durumum olmaz,annem yalniz bir kadin,babam zaten yok,annem huysuz bir kadın da degil sende kusemezsin demistin. E o küstü simdi.. Onun kusmeye hakki var da benim yok mu simdi de ben gelmek istemiyorum" dicem mesela
Derim de..
Herseyi soylerim cekinmem

Belki benim kaynana da ayni şeyleri soyluyoedur.söylüyordur muhtemelen söylüyordur da o avam,varos mahallesine ve akrabalarina. Canima minnet instagrama fotolar yağıyor yanak yanağa ..

Bence mutlu olmalisin iste senin haksiz bir durumun yok
Ve koskocaman bir
Ooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

evet canım senin konuyu da biliyorum, benim eşim de senin eşin gibi tek giderdi eskiden, artık gitmek istemiyor tek başına çünkü kadının ben yokken çenesi durmuyor. Telefonda bir yere kadar ama gittiği zaman saniye susmaz tek konusu benim eminim ki, eşim de tek gitmiyor bunaldı aslında hem de çok. Çokkk sinirli ben onun halinden tavrından anlıyorum, bana da yansıtmıyor güya ama anlamaz mıyım...Adamı çıldırtıyor resmen kadın. Yani anlamıyorum oğlunun hatrı için özel günlerde 2 saat sussa, oğlu da mutlu olacak. Benimle konuşmasın benim de canıma minnet, adamın istediği yılbaşı bayram vs özel günlerde gidip ziyaret bu yani.

Eşim kendini boşa üzüyor ve evimize de yansıyor sonuçta gülüp oynamak varken adam sinirlendi yattı aşağı saatlerdir uyuyor sinirden...Bilmiyorum ne olacak bu işin sonu...

Canim benim ne annesinden ne de senden vazgeçiyor , annesi yüzünden seni de yuvasını da bilemedi bir türlü .
Ana kuzusu işte hep böyle gölgesi üstünüzde olacak maalesef :KK43:(

Canımmmm benim nasılsın epeydir konuşamadık...

Kuzuluğu geçtik artık annesine o kadar kızgın ki. Sırf annesi değil babası ve kardeşine de. Bana belli etmemeye çalışıyor ama hepsini kızgın suda boğacak derler ya o derece kızgın. Ben kenara çekildim hiçbir problem çıkartmıyorum, laf söz etmiyorum, özel günlerde cevap vermeseler de aile whats upına 1 cümle kutlama mesajı atıyorum sırf eşim görsün diye.

Kv gene benim akrabalara sarmaya çalıştı, resti yedi, bizimkiler kibarca rahat bırak tarzında konuştular. Umduğunu bulamadı, açık aradı günlerce bulamadı, herkes kv yi tanıdı artık çünkü.

Evet canım benden vazgeçmiyor, istiyor ki ailesi ile de özel günlerde 1-2 saat görüşelim. Tek isteği bu, bunu bile çok görüyor kv ona. Eşim patlama noktasında, bilmiyorum bundan sonra ne yapacak. Kv değişmiyor, hiç niyeti yok...

Ayrıca esinde fazlaca hata var. Annesi bu sekilde konusurken
Anne sacmalama ne alaka acımak ben karımı seviyorum ne diye bosanayim ki?
Diyebilir di.
Sustuklari icin bunlari cekmek zorundalar üzgünüm .
Benim esim de senin esin de
Benim esim bana herseyi söyluyor annesine 2 kelime etse annesi de yerini bilir haddini bilir
Senin esin annesine bunlari soyleyemiyorsa neden soyleyemedigini de anlamadim ama neyse bu duruma katlanmak zorunda bence

Yok kuzum söylüyor eşim, bağırıyor çağırıyor kızıyor annesine ben yokken. Ama öyle bir kadın ki, hiiçççç takmıyor oğlunu. Seninki de öyledir bence, çünkü kv ne eşimi, ne kp yi kimseyi sallamıyor. Takmış bana...

Şöyle söyleyeyim, ben şaşıyorum mesela eşim o aileden nasıl çıkmış. Belki dedesine falan çekmiştir bilemem, çünkü benim kardeşimle babam da çokkk farklı. Babamla yüzde bir milyon bile alakası yok, keza annemle de, dedeme çekmiş huyları.

Aileden de bir tek eşimi seviyor akrabaları, bu benim çok dikkatimi çekiyor hep mesela.

Mantıklı düşünün annesini silip atabilecek mi? Böyle birşey mümkün mü? Zamanla yüz göz etmemeyi öğrenecek durumu kabul edecek veya etmeyecek. Aile birliği bozulmasın diye uğraşıyorlar. Bak benim görümcem kaynanam iftiracıdır. Kendilerini haklı çıkarmak icin krize girerler ağlar zırlarlar. Çok istedi boşanalım diye hatta çocuk vs yapmayın bile dedi sevgili görümce kişisi. Hep kıskanan oldu zaten göz bebeği o olsun herkes onu beğensin övsün istedi. Kıskançlıkları laf sokmaları sonucu en sonunda güzel bir tartışma çıkardım hakaret ediyordu artık. Konuşmuyorum. Ama hala kv beni arayıp beni haksız çıkarır. Kızı ağzımıza etse bile ne oldu seni kocandan mı boşattı der! Demem o ki pek takılmayın. Onca soruna rağmen akılsız kocam her defasında ailesinde soluğu almak ister. He bir arada hamileyim boşanma umutları yok oldu :KK66: kendi kendine üzülsün alışır duruma. Siz sakın ama sakın ailesini ortaya getirip huzuru bozmayın. Eşiniz de konuşursa kırmadan anlatın durumu her defasında

Yazdıklarınızı ben de yaşadım. İftira,eşimi doldurma, hamile kalmamı zaten asla istemiyor; görümcemin bebeği olsun istiyor benim olmasın, (görümcemin de eşi istemiyormuş yorum yapmıyorum). Arkamdan hala ve hala konuşuyor,, üstelik benim akrabalarıma bile..Ne terbiyesizliğim, ne saygısızlığım...Cevabını alıp oturuyor aşağı ama hiç vazgeçmiyor.

Eşim nereye kadar böyle uğraşacak bilmiyorum. Kv hiç inadından vazgeçecek gibi değil.

Canımmmm benim nasılsın epeydir konuşamadık...

Kuzuluğu geçtik artık annesine o kadar kızgın ki. Sırf annesi değil babası ve kardeşine de. Bana belli etmemeye çalışıyor ama hepsini kızgın suda boğacak derler ya o derece kızgın. Ben kenara çekildim hiçbir problem çıkartmıyorum, laf söz etmiyorum, özel günlerde cevap vermeseler de aile whats upına 1 cümle kutlama mesajı atıyorum sırf eşim görsün diye.

Kv gene benim akrabalara sarmaya çalıştı, resti yedi, bizimkiler kibarca rahat bırak tarzında konuştular. Umduğunu bulamadı, açık aradı günlerce bulamadı, herkes kv yi tanıdı artık çünkü.

Evet canım benden vazgeçmiyor, istiyor ki ailesi ile de özel günlerde 1-2 saat görüşelim. Tek isteği bu, bunu bile çok görüyor kv ona. Eşim patlama noktasında, bilmiyorum bundan sonra ne yapacak. Kv değişmiyor, hiç niyeti yok...
iyiyim canim çok şükür huzura kavuştum o adam ve aileden kurtularak .
Bazı insanlar değişmiyor asla ,
O kadın da senin gibi bir gelini asla hakketmiyor ona daha çirkef bir gelin layıkti.
İnşallah cok mutlu olursun , bu sabrının mükafatını tez zamanda alırsın canim , hep Aklimdasin dualarımdasın .
Sen elinden gelenin fazlasini yaptın eminim ,eşin için katlanmadigin tavır kalmadı biliyorum .
Hiç üzülme sadece uzaktan izle ve gör ..

evet canım senin konuyu da biliyorum, benim eşim de senin eşin gibi tek giderdi eskiden, artık gitmek istemiyor tek başına çünkü kadının ben yokken çenesi durmuyor. Telefonda bir yere kadar ama gittiği zaman saniye susmaz tek konusu benim eminim ki, eşim de tek gitmiyor bunaldı aslında hem de çok. Çokkk sinirli ben onun halinden tavrından anlıyorum, bana da yansıtmıyor güya ama anlamaz mıyım...Adamı çıldırtıyor resmen kadın. Yani anlamıyorum oğlunun hatrı için özel günlerde 2 saat sussa, oğlu da mutlu olacak. Benimle konuşmasın benim de canıma minnet, adamın istediği yılbaşı bayram vs özel günlerde gidip ziyaret bu yani.

Eşim kendini boşa üzüyor ve evimize de yansıyor sonuçta gülüp oynamak varken adam sinirlendi yattı aşağı saatlerdir uyuyor sinirden...Bilmiyorum ne olacak bu işin sonu...

Birak kaynanan başını yesin kendi kendine . Esimde annesiyle baya soguk konustu bugun annesi gel diyor esim bakarız diyor yarin gelirim belki diyor huzursuz ve terslenerek konusuyor geldiginde de suratı asık geliyor eve .
Bence de esin kendini bosa üzüyor üzülmesine degecek bir durum yok çünkü senin tarafından bir sorun yok yani sen gitmem diye diretmiyorsun karşı taraf seni istemiyor

Yok kuzum söylüyor eşim, bağırıyor çağırıyor kızıyor annesine ben yokken. Ama öyle bir kadın ki, hiiçççç takmıyor oğlunu. Seninki de öyledir bence, çünkü kv ne eşimi, ne kp yi kimseyi sallamıyor. Takmış bana...
Iyi söylüyorsa cok iyi ben hic zannetmiyorum benimkinin ağzını açıp birsey söyledigini anca dişlerini sıkar oturupta.

(aslında ben yönetiyorum sanıyor ama çoğu fikir benim fikrimdir benim dediğim olur yani)

Eski konunuzu da biliyorum ama bu cümleye gelene kadar size, bu cümleden sonra eşinize üzüldüm. Adam sizin ve annesinin arasında şamar oğlanına dönmüş. Yazının içeriği itibari ile de öyle bir izlenim var.

Anası boşan oğlum diyerek, kendi oğlunu adam yerine koymuyor. Sanki küçük çocuk markete maydanoz almaya gitmiş de marul almış gibi davranıyor.

Siz de şu cümleyi kurarak, eşinizin düşünme, seçebilme yetisi yokmuş da birisinin aklına ihtiyaç duyması gerekiyormuş gibi davranıyorsunuz.

Kusura bakmayın lütfen ama adam eş ile annesinin verdiği savaş arasında pimi çekilmiş el bombası gibi dolanıyor. Biri bir tarafa atıyor, öbürü alıp diğer tarafa. O adam sonunda patlar.

Gerçekten kusura bakmayın ama o cümle nedense beni çok üzdü. Çünkü aşırı derecede aşağılama içeriyor.

Bi kadın hayatının var oluşundan itibaren yanında, diğer kadınla hayatının geri kalanında her an birlikte olmak istiyor. Çok haklı ara bulmak istemekte. Mantıklı veya değil. Kolay kolay vazgeçemez bu durumdan.

Back
X