eşimin hala iyi aile olalım ısrarı

Yazdıklarınızı ben de yaşadım. İftira,eşimi doldurma, hamile kalmamı zaten asla istemiyor; görümcemin bebeği olsun istiyor benim olmasın, (görümcemin de eşi istemiyormuş yorum yapmıyorum). Arkamdan hala ve hala konuşuyor,, üstelik benim akrabalarıma bile..Ne terbiyesizliğim, ne saygısızlığım...Cevabını alıp oturuyor aşağı ama hiç vazgeçmiyor.

Eşim nereye kadar böyle uğraşacak bilmiyorum. Kv hiç inadından vazgeçecek gibi değil.

İşte en sonunda kocan geçecek zaten ;) başka türlü olmuyor. Sözde evlatları Mutlu olsun isterler

Kızlar biliyor çoğunuz, bilmeyenlere özet geçeyim, kv hep sıkıntı yarattı evliliğimde. En son olaylardan sonra (aramalara mesajlara cevap vermeme, evine gidince kapıyı açmama) durumu eşime anlatmış ve kenara çekilmiştim. Eşime tek kelime etmiyorum ama sağolsun kv herkese dedikodu yaptığından eşimin ailesine gitmediğini, telefon dahi açmadığını, kv nin eşime bu kızdan niye ayrılmıyorsun artık çok mu seviyorsun yoksa acıyor musun dediğini, eşimin hiç cevap vermediğini, kv nin yana yakıla oğlum tarafını seçti beni terketti diye etrafa ağladığını biliyorum. Eşim Aslan burcu acayip sever yönetmeyi, her şeyi o yönetsin ister (aslında ben yönetiyorum sanıyor ama çoğu fikir benim fikrimdir benim dediğim olur yani), dolayısıyla sen karışma ben seni korurum aileme karşı sen sadece malzeme verme anneme demişti, ben de öyle yapıyorum.

Neyse malum yılbaşı, eşim özel günlerde ikimizin ailesine de uğramayı seviyor, bir kaç gün önceden telefona yapışık ve 5 karış suratlı halini gördüğümden gene bir şeyler döndüğünü anladım. Sonunda öğrendim ki (eşimden değil gene başka kaynaklardan kv nin dedikodusu sayesinde ) eşim benimle birlikte ailesine gitmek istemiş, ordan da benim aileme. Kv gelecekse yalnız gelmesini, beni getirmemesini söylemiş kısaca. Yılbaşı gecesi eşim durgundu, biraz gezip pasta aldık evde yiyip film izlerken uyumuşum zira çok yorgundum.

Bu adam niye kabullenemiyor annesinin benimle iyi geçinmeye gönlü olmadığını, açık açık boşanmamızı tarafını seçmesini söylediği halde...Hala ne bu ısrar çaba...
Kayınvalideniz hani dizilerde olurya zengin kızın annesi sürekli kızın kocasını eleştirip laf sokan ayrıl şundan diyen kayınvalideler gibi istemsizce güldüm oğlu mutlu hayır yani bu çaba niye :D bence gülün geçin boşverin. Alttan alta eşinizi doldurup size gülüp eşinize dert yansa daha kötü bence.ama kadın şaka gibi gerçekten :P

iyiyim canim çok şükür huzura kavuştum o adam ve aileden kurtularak .
Bazı insanlar değişmiyor asla ,
O kadın da senin gibi bir gelini asla hakketmiyor ona daha çirkef bir gelin layıkti.
İnşallah cok mutlu olursun , bu sabrının mükafatını tez zamanda alırsın canim , hep Aklimdasin dualarımdasın .
Sen elinden gelenin fazlasini yaptın eminim ,eşin için katlanmadigin tavır kalmadı biliyorum .
Hiç üzülme sadece uzaktan izle ve gör ..

Senin için çok seviniyorum canım, çektiklerinin kat kat mükafatını alacaksın inşallah...

Aynen öyle, o ve ailesi hiç haketmiyor, eşimde de zaten sıkıntı olsa çoktan boşanmıştım. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdik, şimdi ben çareyi susmakta ve her şeyi eşime bırakmakta buldum. Rabbim beni birebir karşıya getirmesin, bundan sonra olur da eşim görüşmek isterse sadece özel günlerde onunla giderim ötesi yok. Çünkü o herkese yalan dolan senaryo ile kendinin melek olduğuna inandırmıştı, benim yaptıklarımdan sonra herkes anladı onu. Diyorlar ki bana; çok yalnız, çok egolu, çok şeytan, adeta bir hayal dünyasında yaşıyor, fantezi alemi kurmuş kendine. En basiti, tüm akrabaları ie küs olan kv benim akrabalık ilişkilerim süper ötesidir demiş yani gözümle tek tek görmesem inanacağım...

İnşallah canım ya, bu şeytan kadın annemle gittiğim gezmeden bile ne imalar çıkarmıştı eşimin aklına şüpheler sokmak için, başaramadı ama...Kendi kızı da var, damadı sıkıntı yaratmış benimle uğraştığı dönem, inanır mısın damadı ile annesinin yalakalığını yapıyor görsen...Damadına yalvarıyor ne olur çocuk yapın ben bakacağım, arkasından görümcem diyor ki bana annem senin çocuğuna bakamaz yani benimkine bakacak. Akıllı damadı da ben baba olmaya hazır değilim demiş, Rabbim çok büyük planları elinde kalıyor ve kalacak. Benim tahminlerim var ama Allah göstermesin gene de, benim kötülüğümü istese de gene kötü olsun istemem görümcem.

Birak kaynanan başını yesin kendi kendine . Esimde annesiyle baya soguk konustu bugun annesi gel diyor esim bakarız diyor yarin gelirim belki diyor huzursuz ve terslenerek konusuyor geldiginde de suratı asık geliyor eve .
Bence de esin kendini bosa üzüyor üzülmesine degecek bir durum yok çünkü senin tarafından bir sorun yok yani sen gitmem diye diretmiyorsun karşı taraf seni istemiyor

Eşim aile hayatına düşkün biz evlenmeden konuşunca en büyük isteğim sıcak aile ortamı demişti, yani böyle her gün anam da anam demez ama özel günlerde beraber olunsun ister. Mesela dün akşam ailelerimizde 1 er saat oturup evimize geçseydik ondan mutlusu olmazdı, ama bu kadarını bile çok görüyor kadın. Ne diyeyim...

Iyi söylüyorsa cok iyi ben hic zannetmiyorum benimkinin ağzını açıp birsey söyledigini anca dişlerini sıkar oturupta.

Canım belki söylüyordur senin haberin yoktur. Ben de asla söylemez sanıyordum ama kv kendi ağzından, kp görümcem hepsinin ağzından duydum defalarca. Bir gün görümcemle birlikteyken ters hareket yaptım sırtım acıdı görümcem atladı hemen aman bişi olmasın sana bişi olursa abim öldürür beni diyor:O Kv ye de neler yapmış söylemiş defalarca, hatta kv hayatım boyunca hiç böyle bağırmadı davranmadı bana bu kız yüzünden falan diye söylemiş hep.

Eşim bana ailesini kötületmiyor, ailesine de beni. Ben de bir şey söylemiyorum zaten farkında adam.

(aslında ben yönetiyorum sanıyor ama çoğu fikir benim fikrimdir benim dediğim olur yani)

Eski konunuzu da biliyorum ama bu cümleye gelene kadar size, bu cümleden sonra eşinize üzüldüm. Adam sizin ve annesinin arasında şamar oğlanına dönmüş. Yazının içeriği itibari ile de öyle bir izlenim var.

Anası boşan oğlum diyerek, kendi oğlunu adam yerine koymuyor. Sanki küçük çocuk markete maydanoz almaya gitmiş de marul almış gibi davranıyor.

Siz de şu cümleyi kurarak, eşinizin düşünme, seçebilme yetisi yokmuş da birisinin aklına ihtiyaç duyması gerekiyormuş gibi davranıyorsunuz.

Kusura bakmayın lütfen ama adam eş ile annesinin verdiği savaş arasında pimi çekilmiş el bombası gibi dolanıyor. Biri bir tarafa atıyor, öbürü alıp diğer tarafa. O adam sonunda patlar.

Gerçekten kusura bakmayın ama o cümle nedense beni çok üzdü. Çünkü aşırı derecede aşağılama içeriyor.

Söylemek istediğinizi anladım ama durum öyle değil benim açımdan. Bir örnek vereyim, eşim fikir sorar bana anlatır ben fikrimi söylerim bakarım onu yapar. Değer verir yani. Ben de onun istediklerini yaptım ve yapıyorum da. Eşimin hatrı olmasa yıllardır adam yerine konmadığım, telefonlarımı açmayan, mesajıma dönmeyen (hepsi bilinçli her dk telefon whats up kullanıyor kv), kapısına gidince özellikle açmayan, arkamdan dedikodumu yapan, hiç sahip olmadığım sıfatları bana layık gören (saygısız, terbiyesiz vs vs) birine gene saygı çerçevesinde davranmazdım.

Bakın en ufak kelime bile etmiyorum eşime aylardır. Ailesi ile ilgili arada kalmasın diye. Savaş çıkaran ya da devam ettiren ben değilim savaş bitsin diye yapmadığım kalmadı. Eski konulara bakabilirsiniz.

Bi kadın hayatının var oluşundan itibaren yanında, diğer kadınla hayatının geri kalanında her an birlikte olmak istiyor. Çok haklı ara bulmak istemekte. Mantıklı veya değil. Kolay kolay vazgeçemez bu durumdan.

Kv nin hiç niyeti yok ama...Resmen boşan diyor, eve getirme diyor, gidiyorum kapıyı açmıyor, asla iletişim kurmuyor, bir de üstüne ailem hakkında saçma sapan bilgi toplamaya kendince beni küçük düşürmeye çalışıyor. 90 yaşındaki babaanneme kadar dil uzattı...Yani bu nereye kadar gidecek bilmiyorum...

Benim kv de aynısını diyor ki. Seçim yap diye zorluyor eşimi.

Manyak mi bu kadinlar ya, yani anne ile es arasinda tercih mi yapilir tobe tobe, esin vazifelerini anne ustlenebilir mi? Ama anne ne yapiyorsa es yapar. Annelik emegi hatri elbette ayri ama bu cesit anneler agir psikolojik vaka yani sok oluyorum

Benimki de öyleydi. Iste mesafeli olsakta beraber gidelim vs. Simdi kalmadi sukür. Ha ne zaman tekrarlamaya baslar yine bilmiyorum.

Kv nin hiç niyeti yok ama...Resmen boşan diyor, eve getirme diyor, gidiyorum kapıyı açmıyor, asla iletişim kurmuyor, bir de üstüne ailem hakkında saçma sapan bilgi toplamaya kendince beni küçük düşürmeye çalışıyor. 90 yaşındaki babaanneme kadar dil uzattı...Yani bu nereye kadar gidecek bilmiyorum...
Eşinizde “boşanmayacağım, bununla yaşayacaksın” fikrini empoze etmeye çalışıyordur. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor dedikleri işte ne yapsın. Siz en azından tersleyen taraf değilsiniz.

Manyak mi bu kadinlar ya, yani anne ile es arasinda tercih mi yapilir tobe tobe, esin vazifelerini anne ustlenebilir mi? Ama anne ne yapiyorsa es yapar. Annelik emegi hatri elbette ayri ama bu cesit anneler agir psikolojik vaka yani sok oluyorum

Ben de şok oluyorum yıllardır ama kadın ısrarla ve inatla devam ediyor. Ne diyeyim kendi kızı da var hiç mi korkmuyor, ben geçen sene boşanma aşamasına geldiğimde meğer kendi kızı da aynı duruma düşmüş ama hala akıllanmıyor, Allah ıslah eylesin.

Eşinizde “boşanmayacağım, bununla yaşayacaksın” fikrini empoze etmeye çalışıyordur. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor dedikleri işte ne yapsın. Siz en azından tersleyen taraf değilsiniz.

Evet eşim de inatçıdır...
Bazen diyorum boşan kurtul bu saçmalıktan, sonra diyorum eşinin ne suçu var annesi böyle diye...İnanın kafam çok karışıyor.

Ben eşim için çok taviz verdim, gittim kaç defa barıştım, asla yapmayacağım şeydi mesela bu, umarım emeklerim zayi olmaz ne diyeyim.

Siz olsanız ne yapardınız, gerçekten bazen kafam çok karışıyor. Her tatil gününü zehir etmeye and içmiş kadın bize, ben susuyorum bir şey demiyorum. Dün tatilde ne güzel resmen telefonda yazışarak ve uyuyarak geçirdi adam tatili, surat 5 karış.

Evet eşim de inatçıdır...
Bazen diyorum boşan kurtul bu saçmalıktan, sonra diyorum eşinin ne suçu var annesi böyle diye...İnanın kafam çok karışıyor.

Ben eşim için çok taviz verdim, gittim kaç defa barıştım, asla yapmayacağım şeydi mesela bu, umarım emeklerim zayi olmaz ne diyeyim.

Siz olsanız ne yapardınız, gerçekten bazen kafam çok karışıyor. Her tatil gününü zehir etmeye and içmiş kadın bize, ben susuyorum bir şey demiyorum. Dün tatilde ne güzel resmen telefonda yazışarak ve uyuyarak geçirdi adam tatili, surat 5 karış.
Ben tatilleri ailelere göre planlamazdım. Normal zamanda isterse giderim, isterse annesini ağırlarım. Öyle yaranmak içinde uğraşmazdım. Gider 1 saat oturur gelirdim. Amaç; sorunun sizden kaynaklanmadığını belirtmek zaten. Alenen bi hakaret olur, tartışma çıkar, o zaman zaten gitmezsiniz.

Size eşiniz tavır yapmıyor yada sıkıştırmıyorsa bu konuda, annesini haklı görmüyor ve yanınızda duruyorsa boşanmayı düşünmeyin. Adamada yazık.

Ben tatilleri ailelere göre planlamazdım. Normal zamanda isterse giderim, isterse annesini ağırlarım. Öyle yaranmak içinde uğraşmazdım. Gider 1 saat oturur gelirdim. Amaç; sorunun sizden kaynaklanmadığını belirtmek zaten. Alenen bi hakaret olur, tartışma çıkar, o zaman zaten gitmezsiniz.

Size eşiniz tavır yapmıyor yada sıkıştırmıyorsa bu konuda, annesini haklı görmüyor ve yanınızda duruyorsa boşanmayı düşünmeyin. Adamada yazık.

Eşimin istediği de bu aslında. Mesela 1 gün tatil ya bir plan yapmadık zaten yorgunuz diye, yılbaşı gecesi erken geldi eşim, planı 1 er saat ailelere gitmekti, sonra evimize gelir keyfimize bakardık. Bunu bile yapmıyor kv, zaten gittiğimizde benle konuşmuyor canıma minnet, eşimle oturacaktık 1 saat kalkacaktık, sonra benim aileme de aynı şekilde. Adamın tek istediği bu...Ben hiç sesimi çıkarmam biliyor gidelim derse giderdim.

Morali bozuldu tabi , pastamızı aldık filmimizi izledik uyuduk ama neşeli değil insan anlıyor eşini...Kızgın, kafası karışık. Bir anne evladını nasıl bilerek isteyerek üzer...

Dediğiniz gibi ben de bıraksam iyice yıkılacak. Ama ben de kendimi düşünmek zorundayım, yani diyorum nereye kadar böyle gidecek? Bir aile olamadık, çocuk istiyorum ama emin değilim vs vs

Eşimin istediği de bu aslında. Mesela 1 gün tatil ya bir plan yapmadık zaten yorgunuz diye, yılbaşı gecesi erken geldi eşim, planı 1 er saat ailelere gitmekti, sonra evimize gelir keyfimize bakardık. Bunu bile yapmıyor kv, zaten gittiğimizde benle konuşmuyor canıma minnet, eşimle oturacaktık 1 saat kalkacaktık, sonra benim aileme de aynı şekilde. Adamın tek istediği bu...Ben hiç sesimi çıkarmam biliyor gidelim derse giderdim.

Morali bozuldu tabi , pastamızı aldık filmimizi izledik uyuduk ama neşeli değil insan anlıyor eşini...Kızgın, kafası karışık. Bir anne evladını nasıl bilerek isteyerek üzer...

Dediğiniz gibi ben de bıraksam iyice yıkılacak. Ama ben de kendimi düşünmek zorundayım, yani diyorum nereye kadar böyle gidecek? Bir aile olamadık, çocuk istiyorum ama emin değilim vs vs
Bu çok sık tekrarlanmıyor sanırım. Her hafta hadi gidelim diyor mu eşiniz? Siz eşinizle bi ailesiniz. Anne baba artık geniş ailenin birer ürünü, ana karakter sizlersiniz. Bu kadar merkeze girdikleri için en ufak bir şeyde etkiliyor aile yapınızı. Çocuk yapmak yada yapmamak onların tavırlarıyla belli olmamalı. Sizin bi hayatınız var, kendi planınıza uygun yaşayın.

Back
X