Eşimin hamileyken keyfi şehir dışına çıkması?

Nişanı olan kişi hiç bir arkadaşını çağırmıyor uzak olduğu için küçük bi nişan olduğu için. Bu gitmek isteyen arkadaş davet edilmeden herkesi peşine toplayıp gitmek istiyor. Aslında nişanı olan kişininde talebi yok. Her şey burdaki arkadaşının başının altından çıkıyor

Bu ısrar eden arkadaşının eşi 3 ay önce doğum yaptı. İstanbuldan bu nişanı olacak arkadaşları geldi diğer burdaki arkadaşları bize kahve içmeye geldiler aniden oldu. Eşimde aradı bu arkadaşını sizde gelin hep birlikte oturalım dedi hep bir arada olalım işte Alide istanbuldan geldi ya dedi. Oda eşime ya Yelizin beli ağrıyor gelemeyiz dedi evleri bize iki adım. Hamile eşinin beli ağrıyor diye iki adım kalkıp gelmedi. O yüzden kesinlikle haklısınız. İnsanlar kendine gelince çok ince düşünür

Böyle bir olayın içerisinde bulunduğum için Saçma bir empati yapıyorum ama nişanı olacak kadın için inanılmaz rahatsız edici bir durum, bir araba adam davet edilmedikleri bir nişana gidiyorlar, ortamdaki gerginliği düşünmek istemiyorum.
Kimsenin davet edilmemesi belki de kızın talebi bile olabilir.
Eşinizle iletişiminiz nasıl bilemiyorum lakin ben olsam bunu da söylerdim.

Bunun dışında asıl amaç nişan bahanesiyle, gezip tozup itlik yapmakta olabilir.

Evet kesinlikle öyle. Biz bi tatile gitmiş olsak kaliteli zaman geçirmiş olsak karşıdaki insanda eşimin her anında onca yolu aşıp gelmiş olsa durum bende çok farklı olabilirdi. Bizim nişanımız da düğünümüzde büyük organizasyonlarla oldu bu insan ikisinede katılmadı. Takısını gönderdi sadece. E biz daha tatile gitmeden ben birde hamileyken asıl benim bazı şeyler

Konu bu aslında.Çoğu kişinin de tepki verdiği şey de bu.Ama bazı kişiler olayı farklı anladı.Konu sahibinin eşinin gezmesine bişey dediği yok.Yani en azından ben öyle anladım.
Evet. Bu arada sabah arkadaşı yine aradı daha uyuyorduk eşimde Ahmet arıyor dedi niye dedim bende İstanbula gitmek için heralde dedi. Bende kendi istiyorsa gidebilir senin gitmeni istemiyorum ben hamileyim 12 saatlik yolda da küçük bi nişan için işinin olduğunu düşünmüyorum dedim. Bende gitmeyi düşünmüyorum zaten söyledim Esra hamile bu durumda gelemem diye karşı tarafta ya cuma gecesi yola çıkarız cumartesi gecesi tekrar yola çıkarız 1 gün erken döneriz falan çok ısrar etmiş artık bakarız diyip kapattım diyor başından savmak için. Arkadaşı büyük ihtimalle adam topluyor masrafları bölüşmek için. Eşim büyük ihtimalle bir an acaba gitsem mi diye düşündü bende tamam git deseydim gidecekti bence bendende sıcak cevap almayınca oda geri durdu. Yani hem kendine de mantıksız gelmiş ama bi yanıda gitmek istemiş sanki. Şuan bi sorun yok ama ikiletmedi bile tabiki önceliğim sensin arar söylerim gelmiyorum diye gitsin kendide yeter benide aramasın zaten sıkıldım dedi

Hadi kızı bi kenara koyalım. Belki nişanı olacak adam içinde sıkıntılı bi durum. Orda kimse yok tüm ailesi burda. Kendisinin doğal olarak yaşadığı evde nişana gelen ailesi kalacak. Şimdi 2 3 erkeğide düşünmek zorunda. Otel ayarladılar mı ayarlamadılarsa ne olacak. Hem nişan koşuşturması hem davetsiz 2 3 erkek. Yani burdan gidecek olanın amacının aktivite ve gezme tozma olduğu kesin. Eşide diyor zaten hep kocamı bıraksan eve girmez 24 saat gezmek istiyor diye. Buda o gezmelerden birisi

Yani bu kadar basit .Doğum öncesi gidin gezin kendinizi fazla yormadan

“Hamilelik hastalık değil” klişesi de tam bir erkek ağzı. Aman erkeklerin rahatı bozulmasın, kadın iç organları yer değiştirirken bile şikayet etmesin diye yapılan ve maalesef birçok kadın tarafından da benimsenen patriyarkal slogan. Tamam hastalık kategorisinde değil ama her an her şeyin olabileceği insan hayatında en fazla birkaç kez yaşanan önemli ve kendi içinde riskleri olan bir süreç. Bir zahmet adam da bazı “zevklerinden” ödün versin, bu kadarcık fedarkarlık yapamayacaksa çocuk sahibi olmasaymış.

Ayrıca erkekler hamileliğin yarısı kadar zorlukta bir şey yaşasaydı tüm toplum kadının kapının önüne 5 dakika çıkmasını ayıplar halde olurdu.

Bence sizin sorununuz esinizin dügüne gitmedikten cok, kendinizin bunalmis olmaniz..hamilelik yorucu bir dönem ve insan bazen degisiklik istiyor. O yüzden gercekten kendinize esinizle beraber kisa bir tatil ayarlayin maddi imkaniniz varsa. Aileniz yakinsa dügüne de gidebilir. Sizin hayatiniz simdiden degisti. Esiniz "daha özgür" belki, ama ikinizi de bir yere baglamak yerine beraber birseyler yapin. Size de iyi gelir. Hem cift olarak bebek gelmeden de tek basiniza güzel vakit gecirirsiniz. Saglikla gelsin bebeginiz

Bana kocanın aile içinde olacak nişana bu kadar çağrılması garip geldi ya. Hani başka şehirlerdeler, en yakın arkadaşı değildir muhtemelen. Acaba nişan bahanesiyle buluşup başka bir şey mi yapacaklar? Kocan da seni ikna etmek için ama çok ısrar ediyolar gitmem lazım mı diyo?

Eşimi 36 haftalıkken iş seyahatine yurt dışına yollamaya çalışıyorum o istemiyor

Çocuk bir aylıkken de bir hafta olmayacak yine

Annemlerle kalcam o süre

Boş verrr gitsin amannn

ben bir nişan için bu kadar deliren adam ilk defa görüyorum. nişan dediğin şeye gelin olacak kızdan başka kimse önem vermez damat dahil. nişana değil de özünde başka bir iş için gittiğini düşünüyorum.

Eşim nişan için delirmemişti de arkadaşı feci derdine düşmüştü ondan bahsediyorsunuz sanırım. Gitti zaten o arkadaşı nişana gerisini bilemem

Çocuk başka şehirde ama iş gereği istanbul çocukluk arkadaşı yani baya yakın evet. Uzak birisi değildi. Çok ısrar ettiler de eşime gitmene gerek yok dedim tamam dedi gitmedi diğerleri gitti nişan bahanesiyle gezip gelmişlerdir heralde

Sizi dinleyip gitmemesi güzel ama Gitme demenize bile gerek kalmamalı bence. Yani hamilesiniz acil bir şey olmasından ziyade evli çiftlerin genel olarakta yalnız başına böyle ortamlarda bulunmaması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle erkek erkeğe çok tehlikeli. Sizin olmadığınız bir cemiyette yada şehirde bi işi olmamalı bence hamile olmasanızda

Okumadım çünkü bu süreçte hamile kadınların yalnızlık çekmesine tahammül edemiyorum. Allah korusun bi ağrın sızın olabilir olmasa bile yalnızlık insana koyuyor. Zaten duygusal ve hassas oluyor insan. Bişey yaparken destek arıyor. Ve en doğalı zaten insanın eşiyle yardımlaşması desteği eşinden görmesi. Eş yardım ediyorsa zaten başkasına ihtiyacın olmaz. Erkekler şuursuz ve düşüncesiz. Bunu dile getirmeleri bile nekadar akılsız olduklarını gösteriyor.

`