Nişanı olan kişi hiç bir arkadaşını çağırmıyor uzak olduğu için küçük bi nişan olduğu için. Bu gitmek isteyen arkadaş davet edilmeden herkesi peşine toplayıp gitmek istiyor. Aslında nişanı olan kişininde talebi yok. Her şey burdaki arkadaşının başının altından çıkıyorSizin eşinizin gitmesini isteyip istememesini geçtim,
Ben yanlış anlamadıysam; Eşiniz davet edilmedi ve bu gitmek isteyen arkadaş kişisinin gel demesiyle gidecek öyle mi?
Eğer öyleyse davet bile edilmemiş,
Nişan aile arasında olacaksa muhtemelen hazırlıklarda ona göre olacak, böyle organizasyonlara davetsiz gidilmesi arkadaşı bile olsa görgüsüzlük.
Konu sahibini sürekli dalgaya alarak zorbalayarak yazmışsınız ama sizin tavrıniz çok irrite edici.30 haftalık gebelikte ( ki 9 ay boyunca her dönem riskli) bir kadın yanlız birakilmaz.cenazeye gitse yine anlaşılır ama adam eğlenmeye gidiyor başkalarının aklı ile.o ısrar eden adamın karısı hamile olsa idi nişan düğününe katilmasina karşın,arkadaşım kusura bakma hanım hamile ben oralarda iken bir ihtiyaç olur abi birşey gelişir kusura bakma der gitmezdi.
Bilmediğiniz konularda bence ahkam kesmeyin.hastanede görev yaptığım sırada kadın doğum bolumundeyken nelere şahit oldum.anne karnında bebek olmuş hiç haberi yok yada zamanından önce doğum yapan.soguk algınlığı gibi bahsetmeyin hamilelikten.ilk haftadan son haftaya kadar özen gosterimesi gereken bir konu.
Konu sahibini sürekli dalgaya alarak zorbalayarak yazmışsınız ama sizin tavrıniz çok irrite edici.30 haftalık gebelikte ( ki 9 ay boyunca her dönem riskli) bir kadın yanlız birakilmaz.cenazeye gitse yine anlaşılır ama adam eğlenmeye gidiyor başkalarının aklı ile.o ısrar eden adamın karısı hamile olsa idi nişan düğününe katilmasina karşın,arkadaşım kusura bakma hanım hamile ben oralarda iken bir ihtiyaç olur abi birşey gelişir kusura bakma der gitmezdi.
Bilmediğiniz konularda bence ahkam kesmeyin.hastanede görev yaptığım sırada kadın doğum bolumundeyken nelere şahit oldum.anne karnında bebek olmuş hiç haberi yok yada zamanından önce doğum yapan.soguk algınlığı gibi bahsetmeyin hamilelikten.ilk haftadan son haftaya kadar özen gosterimesi gereken bir konu.
Bu ısrar eden arkadaşının eşi 3 ay önce doğum yaptı. İstanbuldan bu nişanı olacak arkadaşları geldi diğer burdaki arkadaşları bize kahve içmeye geldiler aniden oldu. Eşimde aradı bu arkadaşını sizde gelin hep birlikte oturalım dedi hep bir arada olalım işte Alide istanbuldan geldi ya dedi. Oda eşime ya Yelizin beli ağrıyor gelemeyiz dedi evleri bize iki adım. Hamile eşinin beli ağrıyor diye iki adım kalkıp gelmedi. O yüzden kesinlikle haklısınız. İnsanlar kendine gelince çok ince düşünür
Böyle bir olayın içerisinde bulunduğum için Saçma bir empati yapıyorum ama nişanı olacak kadın için inanılmaz rahatsız edici bir durum, bir araba adam davet edilmedikleri bir nişana gidiyorlar, ortamdaki gerginliği düşünmek istemiyorum.Nişanı olan kişi hiç bir arkadaşını çağırmıyor uzak olduğu için küçük bi nişan olduğu için. Bu gitmek isteyen arkadaş davet edilmeden herkesi peşine toplayıp gitmek istiyor. Aslında nişanı olan kişininde talebi yok. Her şey burdaki arkadaşının başının altından çıkıyor
Evet kesinlikle öyle. Biz bi tatile gitmiş olsak kaliteli zaman geçirmiş olsak karşıdaki insanda eşimin her anında onca yolu aşıp gelmiş olsa durum bende çok farklı olabilirdi. Bizim nişanımız da düğünümüzde büyük organizasyonlarla oldu bu insan ikisinede katılmadı. Takısını gönderdi sadece. E biz daha tatile gitmeden ben birde hamileyken asıl benim bazı şeylerSizin hiçbir şeyinize gelmemiş birinin gereksiz nişanında ne işi var ya?
Üstelik sizi tatile götürmemiş köy köy diye ağlayan kocadan soğur insan. Bilmiyorum ben hamilelil hormonlarımla boğardım sanırım.
Normalde eşim de ben de serbestizdir. Biri bir yere gitmek istiyorsa kendimizi ayarladıysak okeydir. Ama bu durum çok saçma.
Evet. Bu arada sabah arkadaşı yine aradı daha uyuyorduk eşimde Ahmet arıyor dedi niye dedim bende İstanbula gitmek için heralde dedi. Bende kendi istiyorsa gidebilir senin gitmeni istemiyorum ben hamileyim 12 saatlik yolda da küçük bi nişan için işinin olduğunu düşünmüyorum dedim. Bende gitmeyi düşünmüyorum zaten söyledim Esra hamile bu durumda gelemem diye karşı tarafta ya cuma gecesi yola çıkarız cumartesi gecesi tekrar yola çıkarız 1 gün erken döneriz falan çok ısrar etmiş artık bakarız diyip kapattım diyor başından savmak için. Arkadaşı büyük ihtimalle adam topluyor masrafları bölüşmek için. Eşim büyük ihtimalle bir an acaba gitsem mi diye düşündü bende tamam git deseydim gidecekti bence bendende sıcak cevap almayınca oda geri durdu. Yani hem kendine de mantıksız gelmiş ama bi yanıda gitmek istemiş sanki. Şuan bi sorun yok ama ikiletmedi bile tabiki önceliğim sensin arar söylerim gelmiyorum diye gitsin kendide yeter benide aramasın zaten sıkıldım dediKonu bu aslında.Çoğu kişinin de tepki verdiği şey de bu.Ama bazı kişiler olayı farklı anladı.Konu sahibinin eşinin gezmesine bişey dediği yok.Yani en azından ben öyle anladım.
Hadi kızı bi kenara koyalım. Belki nişanı olacak adam içinde sıkıntılı bi durum. Orda kimse yok tüm ailesi burda. Kendisinin doğal olarak yaşadığı evde nişana gelen ailesi kalacak. Şimdi 2 3 erkeğide düşünmek zorunda. Otel ayarladılar mı ayarlamadılarsa ne olacak. Hem nişan koşuşturması hem davetsiz 2 3 erkek. Yani burdan gidecek olanın amacının aktivite ve gezme tozma olduğu kesin. Eşide diyor zaten hep kocamı bıraksan eve girmez 24 saat gezmek istiyor diye. Buda o gezmelerden birisiBöyle bir olayın içerisinde bulunduğum için Saçma bir empati yapıyorum ama nişanı olacak kadın için inanılmaz rahatsız edici bir durum, bir araba adam davet edilmedikleri bir nişana gidiyorlar, ortamdaki gerginliği düşünmek istemiyorum.
Kimsenin davet edilmemesi belki de kızın talebi bile olabilir.
Eşinizle iletişiminiz nasıl bilemiyorum lakin ben olsam bunu da söylerdim.
Bunun dışında asıl amaç nişan bahanesiyle, gezip tozup itlik yapmakta olabilir.
Yani bu kadar basit .Evet. Bu arada sabah arkadaşı yine aradı daha uyuyorduk eşimde Ahmet arıyor dedi niye dedim bende İstanbula gitmek için heralde dedi. Bende kendi istiyorsa gidebilir senin gitmeni istemiyorum ben hamileyim 12 saatlik yolda da küçük bi nişan için işinin olduğunu düşünmüyorum dedim. Bende gitmeyi düşünmüyorum zaten söyledim Esra hamile bu durumda gelemem diye karşı tarafta ya cuma gecesi yola çıkarız cumartesi gecesi tekrar yola çıkarız 1 gün erken döneriz falan çok ısrar etmiş artık bakarız diyip kapattım diyor başından savmak için. Arkadaşı büyük ihtimalle adam topluyor masrafları bölüşmek için. Eşim büyük ihtimalle bir an acaba gitsem mi diye düşündü bende tamam git deseydim gidecekti bence bendende sıcak cevap almayınca oda geri durdu. Yani hem kendine de mantıksız gelmiş ama bi yanıda gitmek istemiş sanki. Şuan bi sorun yok ama ikiletmedi bile tabiki önceliğim sensin arar söylerim gelmiyorum diye gitsin kendide yeter benide aramasın zaten sıkıldım dedi
Bunu yazmaya gelmiştimErkekler böyle organizasyonları sevmez evden kaçıyor bariz
Gitmedi. İki arkadaşı gitti. Eşim arkadaşının telefonuna bile bakmadı son gün yukarıda yazmıştım görmedin sanırımAdam gidecek %100
Eşim nişan için delirmemişti de arkadaşı feci derdine düşmüştü ondan bahsediyorsunuz sanırım. Gitti zaten o arkadaşı nişana gerisini bilememben bir nişan için bu kadar deliren adam ilk defa görüyorum. nişan dediğin şeye gelin olacak kızdan başka kimse önem vermez damat dahil. nişana değil de özünde başka bir iş için gittiğini düşünüyorum.
Çocuk başka şehirde ama iş gereği istanbul çocukluk arkadaşı yani baya yakın evet. Uzak birisi değildi. Çok ısrar ettiler de eşime gitmene gerek yok dedim tamam dedi gitmedi diğerleri gitti nişan bahanesiyle gezip gelmişlerdir heraldeBana kocanın aile içinde olacak nişana bu kadar çağrılması garip geldi ya. Hani başka şehirlerdeler, en yakın arkadaşı değildir muhtemelen. Acaba nişan bahanesiyle buluşup başka bir şey mi yapacaklar? Kocan da seni ikna etmek için ama çok ısrar ediyolar gitmem lazım mı diyo?
Sizi dinleyip gitmemesi güzel ama Gitme demenize bile gerek kalmamalı bence. Yani hamilesiniz acil bir şey olmasından ziyade evli çiftlerin genel olarakta yalnız başına böyle ortamlarda bulunmaması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle erkek erkeğe çok tehlikeli. Sizin olmadığınız bir cemiyette yada şehirde bi işi olmamalı bence hamile olmasanızdaÇocuk başka şehirde ama iş gereği istanbul çocukluk arkadaşı yani baya yakın evet. Uzak birisi değildi. Çok ısrar ettiler de eşime gitmene gerek yok dedim tamam dedi gitmedi diğerleri gitti nişan bahanesiyle gezip gelmişlerdir heralde
Okumadım çünkü bu süreçte hamile kadınların yalnızlık çekmesine tahammül edemiyorum. Allah korusun bi ağrın sızın olabilir olmasa bile yalnızlık insana koyuyor. Zaten duygusal ve hassas oluyor insan. Bişey yaparken destek arıyor. Ve en doğalı zaten insanın eşiyle yardımlaşması desteği eşinden görmesi. Eş yardım ediyorsa zaten başkasına ihtiyacın olmaz. Erkekler şuursuz ve düşüncesiz. Bunu dile getirmeleri bile nekadar akılsız olduklarını gösteriyor.Kızlar herkese merhaba. Eşimin çocukluk arkadaşları var birisi iş dolasıyla İstanbulda yaşıyor onun hafta sonu nişanı varmış, burdaki diğer iki arkadaşı da nişana gideceklermiş hazirandan beri bu konuyu arkadaşı söylüyor nişan tarihi belli değildi diye gideriz sende gelir misin falan diyordu eşime. Bu nişanı olacak çocuk burdan gidecek olan arkadaşının hem nişanına hem düğününe İstanbuldan kalkıp gelmiş oda benimde gitmem lazım diyor. Ama bu İstanbulda ki nişanı olacak arkadaş eşimin nişanınada düğününede iş ve farklı bir bahaneden dolayı gelmedi. Nişanı geçtim düğüne gelmedi yani. Eşimin aile arasında bi nişan için hamile eşini bırakıp gitmesi çok komik geliyor bu çocuk bekar hiç bir sebebi yokken nişanı geçtim düğüne gelmedi. Birde bizim nişanımız salonda oldu aile arasında küçük bi nişan değildi. Çocuğun tüm ailesi yaşadığımız şehirde kız orda olduğu için ailesi burdan gidecek aile arasında bir nişan yapacaklar. Ben eşimin gitmesini istemiyorum eşimde önce sıcak bakmıyordu ama arkadaşı sürekli sende gel gel diyor dün yine aramış cuma gidiyor muyuz demiş bende ee ne dedin dedim bakarız dedim diyor bende eşime benim karnım burnumda İstanbulda ne işin var dedim. Eşim gitmeye meyillenmiş belli ki hep birlikte gideriz farklılık olur falan demiş arkadaşı. Bu yaz hiç bir yere gitmedik bi eşimin köyüne gittik 2 gün o kadar. Bende eşime biz tatile bile gitmedik eğer çok vaktin varsa 2 gün yakın mesafe tatil ayarla oraya gidelim o zaman dedim. Hemen bana olur hayatım istanbula gidiyim geliyim gidelim diyor gülüyor şirinlik yapıyor. Bende hiç lafı uzatmadım bile konuyu kapattım. Annemlerde kalırım yada annem gelir diye düşünüyor. Bende annemle babamın bi yere gittiğini söylicem hafta sonu için hiç gitme etme demeden konuyu kapatıyım diye düşünüyorum. Hamileyken eşimin tamamen keyfi şekilde şehir dışına çıkmasını doğru bulmuyorum 12 saatlik yol acil bi durumda nasıl gelecek. Gittiği zamanda tam 31 haftalık oluyor hamileliğim çok şükür herhangi bi sağlık problemim yok hamileliliğimde sıkıntılı bi durumum yok ama tabi eğilemiyorum yatakta zor dönüyorum karnım iyice çıktığı için artık sıcaklarla birlikte hamileliğin zor dönemlerine geldim. Dünden beri eşimin gitmeye meyillenmesi bile canımı sıktı kendinin direkt gelemem eşim hamile demesini bekledim heralde. Bu arada Ağustosun ortasında eşimin köyünde festival var eşim hiç gitmemiş çok gitmek istiyor gidelim dedi bende ben gelemem ama sen gidebilirsin dedim eşimde bana giderimde seni nasıl bırakıcam tek dedi bende annem gelir kalır dedim, köy 2 saat uzaklıkta diye sorun etmemiştim ondan kaynaklı istanbulada giderim dedi heralde. Yani birbirimize karışan güvenmeyen eşler değiliz gitme etme demeyiz hiç bir zaman, eşime çoğu zaman ben derim çok çalışıyosun biraz dışarı çık arkadaşlarında görüş falan diye. Şimdi bu İstanbul konusunda da gidemezsin edemezsin tarzında da olmak istemiyorum ama gitmesinide uygun bulmuyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum gitmesi de normal mi ben mi abartıyorum bilemedim eşim tekrar bu konuyu açarsa sizce ne demeliyim nasıl yaklaşmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim