Eşimin hergün yeni şeylerle beni yıldırmaya çalışması

En sonunda öyle yapmayı düşünüyorum açıkçası kime anlatsam evlilik değil ki bu diyor haklılar da

Bu evlilik sizi ruh hastası yapacak. Kim ne derse desin kurtulun. Ailesi de size destek olmuyorsa hepsini silin

Yazmadığım şeyler bana yaşattığı psikolojik şiddetler her hareketinde beni aşağılaması ailesinin yanında beni küçük düşürücü hareketleri olması

Yazmadığım şeyler bana yaşattığı psikolojik şiddetler her hareketinde beni aşağılaması ailesinin yanında beni küçük düşürücü hareketleri olması
çok üzüldüm yaşadığın duruma , çocuğunda yokmuş neden çekiyosun kızım boşan hiç düşünme milleti, boşver

tam bunu diyecektim. şu anda da "bu adamı nasıl çekiyor yahu" diye konuşuyorlardır arkasından. bunu düşünmek işine gelmiyor da konu sahibinin boşanmaya takılmış.
en fazla 2-3 ay konuşur susarlar. bence ayrılmak istemiyor ve bunu bahane ediyor.

yani boşanınca elalemin konuşması bir ömür böyle bir adamın psikolojik ve ilerleyen zamanda da kesinlikle fiziksel şiddetine uğramaktan daha mı kötü ?

Ya acaba sizden once biri vardi onu unutamadi ailesi kabule tmedi sizde akraba zorlami evlendirildi onun tarafindan bu kadar istememesinin bir sebebi var ama toplum baskisindan belkide ayrilamiyor da oda

Boşanmak konusu ciddi bi konu doğru adımlar atmam gerekiyor bunun içinde bayağı düşünmem lazım derdimi paylaştım yorumları okuyorum bu kadar acımasızca eleştirmeyin lütfen fikir alıyorum

bizim bir tanıdığımızın kızı da böyle çok zor bir evlilik yaşadı.
üstelik ailece tanıdıkları birinin oğluydu, adam garip garip hareketler yapıyordu. sürekli aşağılama, bezdirme, sürekli depresyon.
en sonunda ortaya çıktı anne oğlunun madde bağımlısı olduğunu bilerek, evlenince kurtulur düşüncesiyle bu yola sokmuş onu. ki çok kısa sürede de evlenmişlerdi.
sonradan ortaya çıktı ama bu süreçte çocuk da olmuştu.
kız boşandı sonuçta. iyi de etti. çalışıyor, çok iyi bir işi yok ama ailesinin yanında. çocuğuna da bakıyor. ve mutlu. sürekli hakaret eden, kendine nerede ne yapacağı belli olmayan bir adamla değil.

Eşiniz sizle istemeden, ailesinin zoruyla evlendi galiba. Şimdi de belli ki korkusundan boşanamiyor, sizin gitmenizi istiyor herhalde. Zaten düzelir yanı olmaz bu evliliğin bu saatten sonra sormussunuz ne yapacağım diye de. Ayrılın bence.

Boşanmak konusu ciddi bi konu doğru adımlar atmam gerekiyor bunun içinde bayağı düşünmem lazım derdimi paylaştım yorumları okuyorum bu kadar acımasızca eleştirmeyin lütfen fikir alıyorum

eşinizi ve ailesinin tavırlarını acımasızlık olarak görmeyip burada açıkça gerçekleri yazanları mı acımasız buluyorsunuz ?
ayrıca konunuzu direkt çevre baskısı diyerek açtınız. tabi ki herkes sırf bu baskı yüzünden öyle bir adama katlanma arzunuzu eleştiriyor.
ha beklentiniz "kocandır yapar, düzelir" dememizse, bunu burada kimseden kolay kolay duyamazsınız.

Bence acımasızlığı siz kendi kendinize yapıyorsunuz. Şu durumun düzeleceğine inanıyor musunuz gerçekten.

Ev arkadaşı bile daha ilgilidir. Bu ne yahu? Sabretmesi mi var? Giden ömürden gidiyor. Sanki gençlik geri gelen bir şey. İlerde başınızı vuracak duvar ararsınız. Akraba diye ayrılmak zor diyorsunuz, e bütün akrabalarımızı nikahımıza alıp kahrını mı çekelim?

Sizi sevmiyor akraba diye zorla mı evlendirildi

Birinin size gerçeği söylemesine ihtiyacınız olmasa bu konuyu açmazdınız. O akraba dediğiniz ve bunu boşanmama gerekçesi olarak gördüğünüz insanlar sizi bilerek ateşe atmış. Boşanmak ciddi bir konu evet ama atladığınız bir şey var.

SİZ ZATEN EVLİ DEĞİLSİNİZ ortada koca yok.

Arkanızdan dedikodu yapıp iftira atacaklarmış, çok olsa "kız değildi" derler, siz de "kız değildiysem düğünden sonra neden getirip koymadılar babamın evine" dersin. ailen gel demiş, demek ki bu dedikoduları göze almışlar, sen neyden korkuyorsun.

Kv oğlu başına geri dönmesin diye seni ikna edip duruyor. Annen baban mı bu ya, seni kapısındaki köpek yerine bile koymayan adamla zorun ne.

Akraba evliligi yapanlar/yapmak isteyenler gelsin okusun iste. Nasil olsa ayrilamazsiniz diye adam cani nasil istiyorsa oyle davraniyor size. Ailesi de cocuklarini islak odunla sopalayacagina size “senden memnunuz kizim” masallari anlatiyorlar. Normalde asla aileler karissin demem ama bu akraba evliligiyse once o ise yaramaz adamin ailesi ogullarini bir kenara cekip konusmali.

Bu adam sizinle ya paravan evlilik yaptı ya da gizli psikopattı. Yaşadığınız herşeyi iyice oturun düşünün. Çünkü hiç normal şeyler yaşamıyorsunuz. Evliliğinizi eşinizin size davranışlarını iyice gözden geçirin mantıklı düşünün. Neyi neden yapıyor olabilir. Ha sebebi ne olursa olsun size yaptıklarını hafifletmez. Sadece kendinizi ordan kurtarmak için içinizi rahatlatacak nedenleriniz olur.

En sonunda öyle yapmayı düşünüyorum açıkçası kime anlatsam evlilik değil ki bu diyor haklılar da
Aslinda kalarak, bazi seylerin duzelmeyecegini bile bile duzelecegini umarak beklemek seni daha da degersizlestiriyor. Sirf akraba diye zorla devam etmen seni karsi tarafin gozunde gurursuzlastiriyor. Onun ve senin ailen farkinda olmadan sana kotuluk yapiyor. Evlilikler iki tarafin cabasiyla yurur. Tek tarafin cabasiyla olmaz. Bir binayi tutan iki sutundur. Sutunlardan biri olmazsa bina coker.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…