En sonunda öyle yapmayı düşünüyorum açıkçası kime anlatsam evlilik değil ki bu diyor haklılar daAdam sevmiyor. Olay bu. Bitmesini istiyor. Kendi bitoremiyor cunku ailesine karsi cikamiyor. Senin bitirmen icin ugrasiyor.. bir yerde kirilip bitirirsin diye elinden gelen herseyi yapiyor. Konus, istemiyorsa zorla guzellik olmaz. Bir bosanma anlasmasi hazirla bir avukatla ve o da sartlari kabul ederse imzalayip mahkemeye basvurun. Kabul etmezse madem bitirmek istemiyor gitsin evden. Bosanana kadar o evde kal. Sonra esyalari herseyi paylasirsiniz. Neden bir avukata gidip danismiyorsun. Bu adam sonradan duzelmez ki. Kafasinda bitirmis bu evliligi, daha dogrusu bu evliligi hic istemiyor. Sevgisi, saygisi yok ki. Evlilik degil ki bu. Siz sadece ayni evi paylasiyorsunuz.
Yazmadığım şeyler bana yaşattığı psikolojik şiddetler her hareketinde beni aşağılaması ailesinin yanında beni küçük düşürücü hareketleri olmasıGerçekten hayretle okuyorum yazdıklarınızı. Elalem ne der korkusu ile boşanmıyorsunuz. Yaşadıklarınızı yaşamıyorum ama bugün boşansam en son düşündüğüm şey elalemin, akrabanın bir halta yaramayan düşünceleri olur. Ne derlerse desinler sizin hayatınızdan önemli mi ne diyecekleri? Neden bu kadar önemli insanların ne düşündüğü?
Tam da kadına şiddete hayır diye her yerde bağırılan bir günde bir kadının psikolojik şiddeti kendine reva gördüğüne şahit olmak üzücü. İşte bazı kadınlar hak ediyor dediklerinde sinirleniyoruz kadınlar olarak. Ama sizin gibi kadınlar da bu cümlelerin sarf edilmesine zemin hazırlıyorsunuz. Siz kendinize değer vermezken elalemin pipilisi niye değer versin ki?
Böyle konularda hep aynı şeyi söylüyorum. Allah aşkına bir düşünün "en fazla ne olabilir?" diye. Boşandınız diyelim elalem bir yıl boyunca her gün sizin dedikodunuzu yaptı. Merak etmeyin bir yıldan sonra yeni konular çıkar eskir sizin mevzu. Bir yıl boyunca milletin lafını çekmek, öte yandan bir ömür boyu psikolojik şiddet görüp değersizleşmek. Hangisi daha kötü? Düzelir umudunuz varsa, düzelmez.
Yazmadığınız mevzu da muhtemelen evde muska buldum. Beyime büyü yapmışlar bilmem neyse, bunlara umut bağlamayın. Adam pisliğin teki sadece.
Yazmadığım şeyler bana yaşattığı psikolojik şiddetler her hareketinde beni aşağılaması ailesinin yanında beni küçük düşürücü hareketleri olması
çok üzüldüm yaşadığın duruma , çocuğunda yokmuş neden çekiyosun kızım boşan hiç düşünme milleti, boşverYazmadığım şeyler bana yaşattığı psikolojik şiddetler her hareketinde beni aşağılaması ailesinin yanında beni küçük düşürücü hareketleri olması
El alemi düşünüyorsanız merak etmeyin zaten arkanızdan bin tane dedikodu dönüyor emin olun. Sadece siz duymuyorsunuz.
Kocanızın size kötü davrandığı, ailesinin akli dengesi bozuk oğlunu sizin başınıza attığı vs hepsi kısır günlerinde konuşuluyor. Sizin de neden katlandığınıza dair bir sürü şüphe dolanıyordur, bakirelikten şiddete kadar.
Yazmadığım şeyler bana yaşattığı psikolojik şiddetler her hareketinde beni aşağılaması ailesinin yanında beni küçük düşürücü hareketleri olması
Ya acaba sizden once biri vardi onu unutamadi ailesi kabule tmedi sizde akraba zorlami evlendirildi onun tarafindan bu kadar istememesinin bir sebebi var ama toplum baskisindan belkide ayrilamiyor da odaDaha önceden de yazmıştım kafam karışık boşanmak istiyorum diye ailesi hep sen yanaş ona adım at diyor ben bıktım içimden gelmiyor telfon numarasını bile değiştirmiş bana vermiyor aynı evi paylaşıyoruz annesine gidip benimle ilgili iftiralar atıyor annesi bana söyleyince şok oluyorum resmen tutuluyorum bi şey diyemiyorum bi müddet bi erkek bunu niye yapar Allah aşkına evliliği istemiyor ama boşanmaya da korkusundan adım atamıyor çünkü babası karşı bu duruma kesinlikle kabul etmiyor akrabalık var ben gidip dava açsam üstüme kalmadık şeyler söyleyecekler herkes sabret diyor ama insanların önünde beni rencide ediyo onu arayıp bi şey isteyince alamam diyo ama ailesinden biri bi şey isteyince hemen gidip alıyor hiçbir şekilde beni saymıyor annesine soruyorum bi hatam var mı yok diyor biz senden çok memnunuz diyorlar sıkıntı ne diyorum bilmiyoruz diyorlar ne derdi var kimse söylemiyor çıldırmak üzereyim bi akıl verin ne yapmalıyım ?
Boşanmak konusu ciddi bi konu doğru adımlar atmam gerekiyor bunun içinde bayağı düşünmem lazım derdimi paylaştım yorumları okuyorum bu kadar acımasızca eleştirmeyin lütfen fikir alıyorumtam bunu diyecektim. şu anda da "bu adamı nasıl çekiyor yahu" diye konuşuyorlardır arkasından. bunu düşünmek işine gelmiyor da konu sahibinin boşanmaya takılmış.
en fazla 2-3 ay konuşur susarlar. bence ayrılmak istemiyor ve bunu bahane ediyor.
Boşanmak konusu ciddi bi konu doğru adımlar atmam gerekiyor bunun içinde bayağı düşünmem lazım derdimi paylaştım yorumları okuyorum bu kadar acımasızca eleştirmeyin lütfen fikir alıyorum
Bence acımasızlığı siz kendi kendinize yapıyorsunuz. Şu durumun düzeleceğine inanıyor musunuz gerçekten.Boşanmak konusu ciddi bi konu doğru adımlar atmam gerekiyor bunun içinde bayağı düşünmem lazım derdimi paylaştım yorumları okuyorum bu kadar acımasızca eleştirmeyin lütfen fikir alıyorum
Sizi sevmiyor akraba diye zorla mı evlendirildiDaha önceden de yazmıştım kafam karışık boşanmak istiyorum diye ailesi hep sen yanaş ona adım at diyor ben bıktım içimden gelmiyor telfon numarasını bile değiştirmiş bana vermiyor aynı evi paylaşıyoruz annesine gidip benimle ilgili iftiralar atıyor annesi bana söyleyince şok oluyorum resmen tutuluyorum bi şey diyemiyorum bi müddet bi erkek bunu niye yapar Allah aşkına evliliği istemiyor ama boşanmaya da korkusundan adım atamıyor çünkü babası karşı bu duruma kesinlikle kabul etmiyor akrabalık var ben gidip dava açsam üstüme kalmadık şeyler söyleyecekler herkes sabret diyor ama insanların önünde beni rencide ediyo onu arayıp bi şey isteyince alamam diyo ama ailesinden biri bi şey isteyince hemen gidip alıyor hiçbir şekilde beni saymıyor annesine soruyorum bi hatam var mı yok diyor biz senden çok memnunuz diyorlar sıkıntı ne diyorum bilmiyoruz diyorlar ne derdi var kimse söylemiyor çıldırmak üzereyim bi akıl verin ne yapmalıyım ?
Birinin size gerçeği söylemesine ihtiyacınız olmasa bu konuyu açmazdınız. O akraba dediğiniz ve bunu boşanmama gerekçesi olarak gördüğünüz insanlar sizi bilerek ateşe atmış. Boşanmak ciddi bir konu evet ama atladığınız bir şey var.Boşanmak konusu ciddi bi konu doğru adımlar atmam gerekiyor bunun içinde bayağı düşünmem lazım derdimi paylaştım yorumları okuyorum bu kadar acımasızca eleştirmeyin lütfen fikir alıyorum
Aslinda kalarak, bazi seylerin duzelmeyecegini bile bile duzelecegini umarak beklemek seni daha da degersizlestiriyor. Sirf akraba diye zorla devam etmen seni karsi tarafin gozunde gurursuzlastiriyor. Onun ve senin ailen farkinda olmadan sana kotuluk yapiyor. Evlilikler iki tarafin cabasiyla yurur. Tek tarafin cabasiyla olmaz. Bir binayi tutan iki sutundur. Sutunlardan biri olmazsa bina coker.En sonunda öyle yapmayı düşünüyorum açıkçası kime anlatsam evlilik değil ki bu diyor haklılar da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?