Eşimin iç sıkıntıları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır hayır bizim evimiz var. Öğrenciyiz ikimiz de. Şu an ama depremden dolayı okullar karman çoman bi şey olduğu için bizim de düzenimiz bozuldu. Ben 21 eşim 22 yaşında

Sizden uzak kalmak istiyorsa bırakın uzak kalsın. Trip atın diye demiyorum ama kendinizi onun annesi rolüne sokmayın. Yetişkin birisi yardım istemiyorsa yardım etmeye çırpınarak daraltmayın ayrıca kendinizi de küçük düşürmeyin. Dilediğinde yardıma hazır olduğunuzu söyleyin ve sonraki adımı ondan bekleyin. O da hem kendi adına hem de sizi kaybetmeme adına takkeyi psikolojiyi önüne koyup düşünsün

Evet haklısınız. Çok fazla annesiymiş gibi davranıyorum. Neden bu psikolojideyim ben de bilmiyorum. Az önce terapist fikrini de sundum şu anlık kabul etmedi. Haklısınız galiba daha fazla üstüne düşmemeliyim. Elimden geleni yapmaya çalıştım.

Hayır hayır bizim evimiz var. Öğrenciyiz ikimiz de. Şu an ama depremden dolayı okullar karman çoman bi şey olduğu için bizim de düzenimiz bozuldu. Ben 21 eşim 22 yaşında

Farklı üniversitelerde misiniz ? Uzaktan eğitime geçilmedi mi şu an; neden farklı yerlerdesiniz ? Okullarınızın bitmesine kaç yıl var ? Evinizin geçimini nasıl sağlıyorsunuz; giderlerinizi aileleriniz mi karşılıyor ?

Ailelerimiz destek oluyor. Onlar sıkıntı değil. Onun eğitiminin bitmesine de 1 yıl var. Normalde aynı üniversitedeyiz fakat benim eğitim durumum karışık biraz. Sonuç olarak 2 3 aylığına ayrı düştük

Maddi olarak da sıkıntı çekiyoruz biraz acaba onun da mı etkisi oldu bilemiyorum

Ailelerimiz destek oluyor. Onlar sıkıntı değil. Onun eğitiminin bitmesine de 1 yıl var.
Bence iç sıkıntısı yaşaması çok normal. Daha gencecik yaşta, iş güç edinmeden evlenmişsiniz. Maddi sıkıntılarınız da varmış, doğal olarak. Gelecek kaygısı yaşıyor olabilir.

Bu yaşlarda verilen böyle büyük kararlardan pişman olmak da sık rastlanan bir şey. Çünkü insan daha ne istediğini tam bilemiyor.

Akışına bırakın derim. İstediği zaman destek olacağınızı bilsin ama çok da üstüne düşmeyin.

İkinizde daha çocuk sayılırsınız.Çok radikal bir karar olmuş bu ve sanırım evliliğin yükümlülüğü ağır geldi eşinize.Daha okullar bile bitmemiş,askerlik,iş bulma sorunları derken çok daha zor günler sizi bekliyor.Belki kızacaksınız ama kaçıp gitmiş bile olabilir çünkü bu çocuk daha 22 yaşında.

Evet çoğu kişiye göre çocuk olabilir ama herkesin olgunluk seviyesi farklıdır. Bizim evliliğimzle ilgili çok şükür bi problemimiz yok ki. Emin olun her şeyi her ihtimali değerlendirerek attık bu adımı ki 2 yıl olacak evliliğimize. Sadece ayrı kaldık ve orda yalnızlıktan böyle olduğunu düşünüyorum. Yine ilişkimizle alakalı bi problem yok. Küçük demeniz de kime göre neye göre. Ayrıca kızmam neden kızayım sizin görüşünüz. Sonuçta tanımıyorsunuz ve dediğiniz çoğu günümüz gençleri için doğru bir yorum

Evet çoğu kişiye göre çocuk olabilir ama herkesin olgunluk seviyesi farklıdır. Bizim evliliğimzle ilgili çok şükür bi problemimiz yok ki. Emin olun her şeyi

İkinizde öğrenci olacağınız zamanda, evli olmayı tercih etmişsiniz. Olanla ölmüşe çare yok demişler.

Şimdi size kim ne söylerse söylesin; kabul etmeyecek, "biz farklıyız, siz çok biliyorsunuz vb" diyeceksiniz.Vereceğiniz bu tepkiler de normal.

Birkaç yıl sonra, hayat tecrübeniz arttıkça; bakış açınız ve fikirleriniz değişebilir.

Olay gerçekten öğrenciyken evli olmam mı? Ben sadece bi sıkıntı yaşadım ve daha tecrübeli insanlardan o sıkıntıma öneri istedim. Benim okurken evliliğimi veya ne kadar genç evlendiğimi tartışmak için değil. İnşallah ileride de pişman olmam ama şu an şükrediyorum açıkçası. En değerli vakitlerimi sevdiğim insanla geçiriyorum ve bir yandan da beraber kendimizi geliştiriyoruz. Çalışma hayatında bugünleri bulamıycaz bile. Yorumlarınız için yine de teşekkür ederim

Sizden de uzaklaşmak istediğini söylediği için böyle bir yorum yapmıştım ben.

Kaldı ki ruhsal sıkıntılar maddi sorunlarla, maddi sorunlar da iş sahibi olmadan genç yaşta evlenmekle oldukça alakalı.

Neyse yaşınız genç. Alakasız gibi gelen yorumların konunuzla ilgili olma ihtimalini zamanla anlarsınız.

Umarım eşinizle bu süreci atlatır, mutlu bir evlilik sürdürürsünüz.

Siz evli olmaktan memnun olabilirsiniz. Konunuz eşinizin iç sıkıntıları ile ilgili.Eşiniz, bekar bir öğrenci olmaya özlem duyuyor olabilir mi ?

Hayır öyle bir şey olsa benimle paylaşırdı. Aslında çocukluğuyla ilgili olan şeylerden kaynaklandığını söyledi. Çözüm için beraber terapiste gitmeyi düşünüyorum. Daha önce sana söylemedim ama zaman zaman oluyor dedi. Zor bir çocukluk geçirmiş

iç sıkıntılarının koordinatı var mı acaba?
iç sıkıntısına çareyi eşten uzaklaşarak neden çözmek istiyor, bu kısmı bir irdelemek lazım sanki?

Hâlâ daha çocuk aslında,içten içe kızıyorsun bize ama erkekler zaten geç olgunlaşıyor.20 yaşında evlenmiş bu çocuk ve şu anda 22 yaşında,inşallah fazla üzülmezsin.Aileleriniz nasıl onay verdi bu işe,onu da merak ediyorum.

Ben de o şekilde rahatlıyorum. Biliyorum terapist desteği falan da alınmalı ama sizce onu nasıl teşvik edebilirim. Söylüyorum ama tamam diyip geçiştiriyor
Psikolog tan randevu alsin, bu sorunlarla başa cikamiyorsa , psikiyatri ye yönlendirir ilaç tedavisi verebilirler.Allah şifa versin hem beden hem ruhumuza

Bu yaşta okul bitmeden aceleniz neydi tam olarak? Bu yaşta daha ayakları üzerinde durmadan evlenirseniz nolcaktı ki. İç sıkıntısı da der, biraz mesafe ver de der, ben başkasına aşık oldum neden evlendikki de der. Şu detayları gördükten sonra şaşırmadım. Herkes hayatını yaşarken evlenmişsiniz. İçi daralmıştır tabi

İç sıkıntısıymış. Bırak Allah aşkına adam bir şeylerden sıkılmış olay bu. Siz 19 o 20 yaşında evlenmiş bir gençlik hevesiyle evlenmişsiniz ama şu bir gerçek ki evlilik için henüz olgun yaşlar değil. Bunu sonraları daha iyi anlayacaksin özellikle erkekler geç olgunlaşıyor.
Önerim ise bir süre kendi haline bırakmanız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…