Eşimin iletişimsizliği

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar merhabalar güzel bı hafta sonu diliyorum hepinize 💐
Biz eşimle lisede tanışıp sonra iş güç halledip severek evlendik 6 yıldır evliyiz. Bı çocuğumuz var 2 yaşında. Ailesiyle aram ne iyi ne kötü aslında aram yok. hiç beni ne ararlar ne sorarlar.ne de kötü iyi günümde yanımda olurlar. Sadexe para lazım olunca ararlar eşimi. Kardeşleriyle de ilişkisi bu şekilde .özledim napiyosun diye kimse kimseyi arayıp sormuyor. Watsap grupları var mesela beni yıllardır almadılar.alindigimi söyledim yine almadılar :) çocuğumla hiç ilgilenen özleyen yok. ne bir destekcim ne de kötü günümde yardım eli uzatır dediğim bı yakınım yok aileden . Eşimle de evlendigimizden beri iletişim problemimiz var.ben çok konuşan bı insan değilim asla.ama eşimin hiç bana tahammülü yok.bi soru sordu duymadım ikinciye sordum diyelim hakaretlerle üf püf niye duymadın diye azar yiyorum çocuk gibi . Kendimi her açıdan değersiz hissediyorum.mesela eşime bı video ,romantik bı söz atarım asla bakmaz cevap bile vermez bana.ne doğum günüm kutlanir ne evlilik yıldönümünü yıllardır.bense eşimi seviyorum o da öyle odun deyip hep esgectim şimdiye kadar. Fakat son zamanlardaki iletişimsizliği sabah bi günaydın bile demeyişi , yatağa benden saatler sonra gelip uyumadan önce gelince bana sarıl dememe rağmen bı sarilmayişi bı öpmeyişi beni çok üzüyor.bu evlilik için çok mücadele ettim .ta ilk günden beri afedersiniz herkul gibi kadın işi olsun erkek işi olsun maddi manevi her yükü sirtlandim. çok fazla değersizlik hissi hakim üstümde.anksiyete krizleri yaşıyorum sık sık.karadenizli elalem ne der sürekli kocanı idare et diyen eşim asik suratli olduğunda ona naptın diyen bı ailem var. Ben bu düzeni nasıl bozarım. bana tecrübeli akıllardan fikir bekliyorum. Sizi seviyorum

Boşanarak bozabilirsin. Aile kurmak demek sadece cüzdanı birleştirmek ya da aynı evde yaşamak demek değildir. Kocanın vazifesi aynı zamanda duygusal ihtiyaçlarını karşılamaktır. E yapamıyor? Bu durumda başka çare yok ki.
Aileni de takma yani kendi ömürlerini alttan alarak harcamışlar aynısını senden bekliyorlar. Kendi kızının böyle evlilik yaşamasındansa boşanmasını istemez miydin? Buna cevap vererek ne yapacağına karar ver lütfen.

Boşanarak bozabilirsin. Aile kurmak demek sadece cüzdanı birleştirmek ya da aynı evde yaşamak demek değildir. Kocanın vazifesi aynı zamanda duygusal ihtiyaçlarını karşılamaktır. E yapamıyor? Bu durumda başka çare yok ki.
Aileni de takma yani kendi ömürlerini alttan alarak harcamışlar aynısını senden bekliyorlar. Kendi kızının böyle evlilik yaşamasındansa boşanmasını istemez miydin? Buna cevap vererek ne yapacağına karar ver lütfen.
Bir senedir sürekli bu fikir aklımda. Oğlum babasına çok düşkün ona üzülüyorum

Karı kocanın ayrılması çocukla ayrılmak demek değildir. Böyle düşünürsen oğlun da böyle düşünür. Çok inandığım bir söz var: "Mutlu anneler mutlu çocuk yetiştirir". Mutlu değilsen oğlun da mutlu olmayacak maalesef. Evet zorlanacaksınız ama bir ömür mutsuz olacağınıza bir sene mutsuz olun çok daha iyi.

6 sene adam olmamis bu saatten sonra hic olmaz.Oglunuz küçükken bosanip düzeni.kurmak daha kolay.Benim kizim 7 yasinda ve çok zorlandi.
Aileniz elalem.vs kimse için hayatinizi mahvetmeyin.insan ne yaşadığını en iyi kendi bilir.Allah yardımcınız olsun

Sen boşanmak için ciddi bir adım at. Muhtemelen o tutuşacak belki kafasına dank eder bir şeyler. Baktın istedşğin gibi olmuyor yinede devamını getirip boşanırsın o zaman. Bazen hemen kestirip atmak yerine ufak bir deneme yapmakta fayda var. Akıllanmazsa kendi bilir. Kimseye muhtaç değilsin

Bu duzeni artik bozamazsin bence. Iliskinin basinda belirleniyor aslinda roller. En basindan verici bir insan olursaniz karsidaki de hep almayi bilir hic vermez. Net olmak lazim. Ve her zaman once ben demek lazim. Siz kendinizi onemsemezseniz kimse onemsemez. Esim benimle asla hakaret iceren, asagilayan bir sekilde konusamaz. Konusursa onun o dilini kopartirim. Ama ben de asla onunla o sekilde konuşmam. Biz 10 yillik evlilikle birlikte 20 yildir birlikteyiz. Saygiyi hala koruyoruz.

Ben size olacak olanı söyleyeyim ..zamanla siz de bu tür mesajları atmamaya başlayacaksınız.Sizi güldüren ,üzen şeyleri kendinize saklamaya ..iş arkadaşlarınızla paylaşmaya başlayacaksınız ..eşinizle tek iletişiminiz çocuğunuzla ya da ortak sahip olduğunuz ev /araba ile ilgili konulardan olacak..sonra bir bakmışsınız olsada oluur olmasa da olur durumuna gelmişsiniz🤷‍♀️

Ben size olacak olanı söyleyeyim ..zamanla siz de bu tür mesajları atmamaya başlayacaksınız.Sizi güldüren ,üzen şeyleri kendinize saklamaya ..iş arkadaşlarınızla paylaşmaya başlayacaksınız ..eşinizle tek iletişiminiz çocuğunuzla ya da ortak sahip olduğunuz ev /araba ile ilgili konulardan olacak..sonra bir bakmışsınız olsada oluur olmasa da olur durumuna gelmişsiniz🤷‍♀️
Geldik biz o kıvama

Kızlar merhabalar güzel bı hafta sonu diliyorum hepinize 💐
Biz eşimle lisede tanışıp sonra iş güç halledip severek evlendik 6 yıldır evliyiz. Bı çocuğumuz var 2 yaşında. Ailesiyle aram ne iyi ne kötü aslında aram yok. hiç beni ne ararlar ne sorarlar.ne de kötü iyi günümde yanımda olurlar. Sadexe para lazım olunca ararlar eşimi. Kardeşleriyle de ilişkisi bu şekilde .özledim napiyosun diye kimse kimseyi arayıp sormuyor. Watsap grupları var mesela beni yıllardır almadılar.alindigimi söyledim yine almadılar :) çocuğumla hiç ilgilenen özleyen yok. ne bir destekcim ne de kötü günümde yardım eli uzatır dediğim bı yakınım yok aileden . Eşimle de evlendigimizden beri iletişim problemimiz var.ben çok konuşan bı insan değilim asla.ama eşimin hiç bana tahammülü yok.bi soru sordu duymadım ikinciye sordum diyelim hakaretlerle üf püf niye duymadın diye azar yiyorum çocuk gibi . Kendimi her açıdan değersiz hissediyorum.mesela eşime bı video ,romantik bı söz atarım asla bakmaz cevap bile vermez bana.ne doğum günüm kutlanir ne evlilik yıldönümünü yıllardır.bense eşimi seviyorum o da öyle odun deyip hep esgectim şimdiye kadar. Fakat son zamanlardaki iletişimsizliği sabah bi günaydın bile demeyişi , yatağa benden saatler sonra gelip uyumadan önce gelince bana sarıl dememe rağmen bı sarilmayişi bı öpmeyişi beni çok üzüyor.bu evlilik için çok mücadele ettim .ta ilk günden beri afedersiniz herkul gibi kadın işi olsun erkek işi olsun maddi manevi her yükü sirtlandim. çok fazla değersizlik hissi hakim üstümde.anksiyete krizleri yaşıyorum sık sık.karadenizli elalem ne der sürekli kocanı idare et diyen eşim asik suratli olduğunda ona naptın diyen bı ailem var. Ben bu düzeni nasıl bozarım. bana tecrübeli akıllardan fikir bekliyorum. Sizi seviyorum
Her yükü her işi sirtlanirsan değerde görmezsin malesef. Benim eşim sever duygusaldır belli etmeye korkar. Bazende beklemeyeceksin sen isteyeceksin.

Onsuz mutlu olmaya çalışın, sıfır beklenti ile.
Komşudan farkı olmasın gözünüzde.
Belki kendinizi iyileştirir, daha geniş bir açıdan yazık ettiğiniz hayatınızı görür ve boşanma adımını atarsınız.
Ha olmadı mı, düşünmüyor musunuz ayrılmayı, o zaman da mutlu olmanın yolunu bulmuş olursunuz.

Geldik biz o kıvama
Vallaha eşinize bu evliliğe verdiğinizi, evlilikten aldığınızı ölçüp biçin ,hesabınızı kitabınızı yapın o zaman..bazen kadın çalışsa da belli dönem çocuğunun babasının desteği için evliliği sürdürmek durumunda kalabiliyor.Arkadaşım yüksek lisans ve sonrasında doktora eğitimi devam ederken haftanın bazı günleri şehir dışında olmak zorundaydı ..adam çocuğun herşeyi ile ilgileniyordu ..doktorasının ders aşaması bittiğinde bardağı taşıran birşey yaşadı arkadaşım ve boşandı.Ama adamın böyle bir katkısı da yoksa size maddi olarak da bir sıkıntı olmayacaksa sizin için bir inadı sürdürmenin anlamı yok

Her turlu maddi ve manevi yükü sirtlanmaniz hata. Erkekler(istisnalar kaideyi bozmaz) ne fedakar karım var diye dusunmuyor, ben buna degerim diye dusunuyor. Oncelikle bunu birakin. Nasil rahat, mutlu, dinlenmis, huzurlu olacaksaniz o sekilde davranin. Mesela bana canin cok tatli derler, agir birsey kaldirmam, agir is yapmam, canim istemezse yemek yapmam, asli tek gorevim bebegimin bakımı bunun disinda asla kendimi yormam. Sırtım, belim, psikolojim benim icin kiymetli, bu yuzden kimse benden birsey beklemez. Herseye yetismeye calistiginizda bu sizin "goreviniz" oluyor, tabii ki yapacak diyorlar, kimse bunca isin icinde nasil bunu yetistirdin diye takdir etmiyor. Bende bunu zamanla tecrube ettim. Ayda yilda bir kez sarma sardiginizda, borek actiginizda daha kiymetli oluyor. Aksi halde neden bu evde borek yok diye araniyorlar.
Yani once kendinize hakettiginiz degeri siz verin.

Bunun disinda Evlendiginizden beri problem varsa cozulebilecegini sanmıyorum, atiyorum son 3 ay/1yil falan deseydiniz altinda yatan sebebi arardik ancak adamin yapisi bu. Evliliginizi devam ettirme niyetindeyseniz kendi hobileriniz, isteklerinize yönelin, esinizden beklentiniz olmasin

Benim eşim ailesi bu yazdıklarınızı 11 senedir yapıyorlar eşimin artık beni sevmediğini çok iyi anlıyorum değer vermez umursamaz ilgi saygı yok 10 yaşında kızım var esim yüzünden tansiyon hastası oldum ne yalanları bitiyor ne kumarı şimdi içkiyede başladı telefonuna şifre koydu hiç bir iletişim yok aramızda aileme küfür etti kardesim geçici bizde kalıyordu onu kovdu evden ailem antalyada yaşıyor ben ise bursada neyse boşanma davası açtı 2 haftadır eve gelmiyor ailesinin yanında ve kimsede demiyor o evde karın kızın var git oraya diye o kadar doluyum ki

Geldik biz o kıvama
Yaşınız doğruysa gerçekten kıymayın kendinize. Düzelmiyor malesef üstelik ben hep böyleydim yıllardır deyip işin içinden çıkıyorlar. Bekle bekle yıllarca çektim. Sonunda bitti ama gençliğim gitti. O kadar pişmanım ki ilk kavgada bitirmediğime

Back
X