• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ilgisizliği

pısırık silik ezik? pardon hangi sözlerimden bu kanıya vardınız? çalışmak istediğimi eşime danışmamdanmı? ufak tefek şeyler hariç bir şey yapacağım yada yapmak istediğim zaman eşime danışmamdan daha doğal ne olabilirki... tabiki kadın ikinci sınıf insan değildir. bu dinimizde de böyledir.evlilik kurumuda karşılıklı anlayış gerektirir. bir taraf olmuyorsa diğer taraf olmak zorunda.ama malesef toplumumuzda bu anlayışı gösteren ve hep alttan alan kadın taraf oluyor.'ben böyle istiyorum böyle olacak' diyerek burnumuzun dikine gidersek nasıl huzurlu bir evlilik sürdüreceğiz. eğer siz bu şekilde yaparak mutlu bir evlilik yaşıyorsanız ne mutlu size ki karşınızda gerçekten anlayışlı bir eşiniz var.itham ettiğiniz kelimelere dikkat edin. söylediğiniz tarzda biri olsaydım bu konuda bunca tartışma yaşayıp boşu boşuna huzurumu bozmazdım. bahsetmeye çalıştığım anlayışı göstermek kadını dediğiniz gibi pısırık silik yada ezik yapmaz hanımefendi. sizde bu feministliği bıraksanız iyi olur.

ılgisizlik çok ta hafife alınacak bir sıkıntı değil, hele de çocuk varsa. Hayat bilgisayardan ve arkadaşlardan ibaretmiymiş. E o zaman niye evlendin ve çocuk yaptın adam üstüne birde, madem ilgilenmeyeceksin, bekar hayatı süreceksin.

ıyi bir tepki vermeniz lazım bence eşinize. Eşlere düşen, bir sorun varsa ve bu konuşuluyorsa, sonrasında buna dikkat etmektir, eğer insan eşine ve yuvasına değer veriyorsa, birbirini dikkate almalı.

Ama eşiniz sizi dikkate almaktan vazgeçmiş heralde. Konuşsanızda nafile. Ailenize gitme şansınız varsa bir süre bir düşünün derim, aklı başına gelir belki, yokluğunuzu hissedince. Varlığınzdan pek haberdar gibi durmuyor çünkü.

İlgisizlik çok ta hafife alınacak bir sıkıntı değil, hele de çocuk varsa. Hayat bilgisayardan ve arkadaşlardan ibaretmiymiş. E o zaman niye evlendin ve çocuk yaptın adam üstüne birde, madem ilgilenmeyeceksin, bekar hayatı süreceksin.

İyi bir tepki vermeniz lazım bence eşinize. Eşlere düşen, bir sorun varsa ve bu konuşuluyorsa, sonrasında buna dikkat etmektir, eğer insan eşine ve yuvasına değer veriyorsa, birbirini dikkate almalı.

Ama eşiniz sizi dikkate almaktan vazgeçmiş heralde. Konuşsanızda nafile. Ailenize gitme şansınız varsa bir süre bir düşünün derim, aklı başına gelir belki, yokluğunuzu hissedince. Varlığınzdan pek haberdar gibi durmuyor çünkü.

Katılıyorum her kelimesine kaydirigubbakcemile5

pısırık silik ezik? pardon hangi sözlerimden bu kanıya vardınız? çalışmak istediğimi eşime danışmamdanmı? ufak tefek şeyler hariç bir şey yapacağım yada yapmak istediğim zaman eşime danışmamdan daha doğal ne olabilirki... tabiki kadın ikinci sınıf insan değildir. bu dinimizde de böyledir.evlilik kurumuda karşılıklı anlayış gerektirir. bir taraf olmuyorsa diğer taraf olmak zorunda.ama malesef toplumumuzda bu anlayışı gösteren ve hep alttan alan kadın taraf oluyor.'ben böyle istiyorum böyle olacak' diyerek burnumuzun dikine gidersek nasıl huzurlu bir evlilik sürdüreceğiz. eğer siz bu şekilde yaparak mutlu bir evlilik yaşıyorsanız ne mutlu size ki karşınızda gerçekten anlayışlı bir eşiniz var.itham ettiğiniz kelimelere dikkat edin. söylediğiniz tarzda biri olsaydım bu konuda bunca tartışma yaşayıp boşu boşuna huzurumu bozmazdım. bahsetmeye çalıştığım anlayışı göstermek kadını dediğiniz gibi pısırık silik yada ezik yapmaz hanımefendi. sizde bu feministliği bıraksanız iyi olur.

ıyi de ben böyle istiyorum böyle olacak diyen sen değilsin ki eşin. Eşin aynen böyle burnunun dikine gidiyor sen de alttan alıyorsun. Böyle davranmak çok yanlış diyorsun ama aynen böyle davranan kişinin eşin olduğunun farkında değilsin. Hem de kendisiyle ilgili bir konuda bile değil seninle ilgili bir konuda ben böyle istiyorum böyle olacak diyor. Bu durumda huzurlu evlilik olamaz diye de kendi ağzınla yazmışsın.Ne diyim arkadaşım sen feminist olma kendinle ilgili konularda eşinden izin iste. Ama soruma cevap vermemişsin karşılıklı anlayış göstermek gerek te eşin senden herhangi bir konuda izin alıyor mu onu yazmamışsın. Yoksa izin alan taraf hep sen misin. O zaman anlayış tek taraflı oluyor çift taraflı değil. Ve sürekli tek taraflı anlayış gösterip durmak (fedakarlık yapan tarafın hep sen olması) eşiyle anlaşmak değil bal gibi de kendini ezdirmektir.Kendini ezdireni ezerler doğa kanunu budur kadın erkek farketmez.Fedakarlık ancak çift taraflı olursa değerlidir.

Son düzenleme:
vurgulamak istediğim şeyi anlayamamışsın. ben her iki tarafta böyle olursa yani hem kadın hem erkekte bu şekilde davranırsa nasıl mutlu olunabilir bunu anlatmaya çalışmıştım sözlerimle.ki ayrıca benim eşim böyle bir cümlede kullanmaz bana. nedenlerini açıklar kendince mutlaka. örnek olarak çalışmayı göstereyim. evet istemiyor. ihtiyacımız olmadığı için kendimi yıpratmamı istemiyor ve çocuğumuzun annesiyle büyümesini istiyor nedeni bu. zaten benim sorunum bu değilki siz takmışsınız bir çalışmaya. ayrıca kendi çalışmak için senden izin alıyormu diye soruyorsun ki bu sorun çok saçma geldi bana. o keyfinden değil hayatını idame ettirmek için çalışıyor. o çalışmasa ben çalışmasam kendi keyfimize göre hareket etsek çok kaba bir tabirle söylüyorum ne yiyeceğiz söylermisin bana.eşimle bir konuda anlaşamıyor olmamla kendimi ezdirmenin ne alakası var. sen olayı çarpıtmaktan başka birşey yapmıyorsun.herkez beni gayet güzel anlamışta sen neden birtürlü anlamak istemiyorsun. bana bu şekilde yardımcı olamazsın.beni anlamayan biriyle kendimi ifade etmek için daha fazla vakit harcamayacağım....

konu ilgisizlik diye açılmış ne pısırıklık ne kadının üstünlüğü .

bu herkesin ortak sorunu sanırım... siz uzaklaşsanız biraz ...demek istediğim , eşinizin yapması gereken nedir mesela ; çalışmak ,evine ggeldiğinde çocuğuyla eşiyle ilgilenmek. bunları yerine getirmiyorsa sizde konuşup çözemediyseniz bayanın görevlerini yerine getirmeyin mesela ; en çok istediği eşyaların ütülü olması ise yapmayın inat değil ama geçerli sebepler sunun ve eşiniz bu durumdan sıkıldığında seninde bana yaptığın bu gibi davransanız nasıl olur acaba düzelir mi ki :S

yaptım tatlım inan onuda denedim. yeri geldi 1 hafta konuşmadım.yeri geldi.ona bir mektup yazıp annamin evinede gittim. dediğim gibi bunlardan sonra gayet güzel düzeliyor. ama bir süre sonra yine aynı.

madem umursamıyor sende onu dahil etme haftasonu planlarına;
evdede oturma,
kendin plan yap, gez toz eğlen...

Back
X