Eşimin ilk evliliğinden kızının mezuniyetine gitmeli miyim

Herkese ayrı ayrı tek tek teşekkür ederim.Beni yaralayan yorumlar da oldu anlaşıldığım için huzur bulduklarım da oldu.En yaralayan yorum "adamın çocuğu vardı bilmiyor muydun"evet biliyordum.Ben çocuktan rahatsız değilim ki asla.25 yaşında evlendim ve üç ay sonra eşim kollarımda vefat etti.32 yaşıma dek başka hiç bir erkek arkadaşım olmadı hep bir yas sürecinde kendi hayatımdaydım taa ki eşimi tanıyana dek.Öyle iyiydi ki.6 ay içinde evlendik.Evlenme teklifini bana kızk "babamla evlenir misin "diye birlikte topladıkları papatyalarla yaptı.Bu asla ınutmayacağım bir anı."Yaptığın iyilikler sana kalsın"tarzı yaklaşım olmuş.Ben üvey olarak görmüyorum asla hem de onu vurgulamak adına örnekler verdim.Böyle şeyleri ne eşime ne çevreme ne kızımıza asla hatırlatmam söz konusu değil.Beni burada kimse tanımaz bilmez bazı örneklerle işin iç boyutunu anlatmaya çalıştım ki beni daha iyi anlayabilesiniz.Eşime gelince gerek kendi ailesiyle gerek benim ailemle iyi geçinen bir evlat.Benim anne babama çok düşkün.Ayırmıyor kendi ailesinden inanın ki.O yüzden onlarında gelmesini istedi.Annem itiraz edince küstü kırıldı sitem etti gözleri doldu.Kadın bir şey diyemedi buna karşılık.çocukları sınıfta 14 kişi.Yaşadıkları yer çok küçük bir yer herkes herkesi tanıyor.Çocuklar hariç 50 kişi gelir diye duyum aldım öğretmenlerinden eşim aracılığıyla.Elbette ki diğer öğrencilerin kiminin teyzesi kiminin halası kiminin dedeleri mutlaka orada olacaklar biliyoruz bunu.Şimdi yıllar önce 25 yaşlarıma döndüğüm de bir gün evleneceksin ve aylar geçmeden dul kalacaksın ve ilerde bir çocuğu olan biriyle evlenceksin deseler bu benim hayatım olamaz derdim.Hayat bu insan yaşayabiliyor.Ben kimsenin arasına girmedim çocuğu olan biriyle evleyim ama bazen hassasiyet gösterdiğimiz olaylarda bile "evlenmeydin"tepkisi almak aklımızın ucuna gelmezdi.Çünkü derdim çocuğun varlığı asla değil hatta iyi ki var.Anlaşılmak istediğim nokta benim ailemin gelmesi çok saçma ve eşim bunu anlamıyor.diğeri ise bana sevgi doluyken annesinden çok çekinen ve onun yanında benle tlfda dahi konuşmaktan çekinen bir evlat var ki o da ben de arada deredeyiz.Beni hem çağardı hem geleyim istiyor hem annesinden çekiniyor onu da üzer mi bu durum diye çocuk aklıyla(ki hertür hakkı kendi saf dünyasında kimbilir neler düşünüyor)Ben gitmekle çocuğa zarar mı veririm yoksa bu durumu aşmamızı mı sağlarım bilemiyorum ondan danıştım sizlere.Çok zor bir durum evkisin eşin harika biri,her an sana destek senden eşim olarak yanında olmanı istiyor kızı da öyle ama çocum çekiniyor belli hareketlerinden.Ben wc ye bile gidemem derken en çok gözükmeyin de yavrumda gerilmesin hissiyle yazdım o an içimden geçirdiğimi.Belki komik haklısınız ama o an yaşarken bazı gel git araf duyguları gülünç gelmiyor yaşananlar.Ben hepimiz için hassas nokta nasıl olur derdindeydim.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Sen ilk yazında çocuğun tedirginliğinden hiç bahsetmedin o yüzden öyle yazmışlardır sadece bana ne ne gözle bakarlar gibi anlaşılıyor yazın.

Bu durumu ve çekincelerinizi eşinize anlatmıyor musunuz o ne diyor ayrıca kızın kendi annesi nerde o niye gelmiyo?

Biraz modern ve geniş olun lütfen.kasılmanızı gerektircek bir durum yok.eşiniz ona eşlik etmenizi istediyse , davete icabet etmek düşer.ayrıca kaç yıl olmuş lütfen durumu abartmayın ve gidin.

• Beğen
Reactions: s u
Siz tabiki gidin orada esinizin ve kizinin yaninda olun. Ancak sizin ailenizin gekmesi cok lüzumlu gelmedi. Anne babaniz geçerli bir mazaret sunsunlar esinize ve mumkunse katilmasinlar. maksat huzursuzluk olmasin..
sizde esinizle normal düzeyde davranin birbirinize. Cok kasmayin yani.. eski esi yok. Ortada bir çocuk var ve sizi seviyor. Muhabbetinizi zedelemeyin derim ben acizane..

Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz, endişelerinizi anlıyorum. Yapılan yorumlara üzülmeyin lütfen.

Eşiniz de kızınız da sizi orada görmek isterken bence de gitmelisiniz. Kaygılanmayın da gayet normal şeyler bunlar. Ama anne ve babanız gitmek istememekte haklı olabilir, huzursuz hissedebilirler tabiki. Yine de eşiniz bu kadar ısrarcıyken bilemedim ne yapılır..

Ama siz mutlaka gitmelisiniz:KK51:

Son düzenleme:
  • Beğen
Çocukta eşinizde istiyorsa sıkıntı nerede ki ? 10 yaşında bir çocuğun hayallerini kırmamalısınız .

• Beğen
Bu haftasonu mezuniyet elbisesini ayakkabısını bile gidip beraber aldık mağaza mağaza dolaşıp.(Üveylik asla söz konusu olamaz ben kendi evladım gibi davranıyorum her zaman her koşulda hatta arada başkalarının yanında bana soğuk davransa bile :) )Gerçi annesi beğenmemiş fotoğraf attınca tlfdan.Ama yakından görünce o da çok beğenmiş.Annem babam eşimin ailesi gelmiyorken ya da ilk eşin anneannesi banannesi o gece orada değilken gitmelerini abes buldular o konuda haksızlık edemem.Yoksa onlarda torunları gibi sevip her zaman üzerine titriyorlar inkar edemem.

Off içim daraldı. 10 yaşındaki çocuk koca koca insanların arasında kalmış. Anladigim kadariyla annesi babasını başka kadınla evlenmesinden hoşnut değilm ya da kız öyle bir sanrı içinde olabilir mi?

Esin hadi seni götürmek istiyor. Hadi anlaşılır. senin annen babanin ne işi var o toplantıda. Küçük kızın kendi annanesi babannesi nerede onlar gelmiyor mu?

Acikcasi burada eşini ben biraz art niyetli buldum. Bilemiyorum tabi öyle birşey var mı sen bi düşün. Sanki eski eşine nispet yapmak istiyor gibi. Bak bu karım bak bu da yeni ailem der gibi. Yani seni tamam ama annen ve babani eski karısı ile mezuniyet bahanesiyle aynı ortama sokmaya çalışması abes geldi.

Senin gitmen abes değil kesinlikle. Çok normal ama küçük kız özgür hür iradesiyle seni isterse.

Hele kızın sana yalnızlık yakın yanınızda başkaları varken uzak davranması içimi acitti. Bu çocuk başkaları ne hisseder üzerine yaşıyor.
Bu çok yanlış bir davranış ömrü boyunca başkalarını mutlu etmek onları rahat hissettiren ile uğraşır.

Bu arada iyi düşünün belki yanlış yorumluyorsunuzdur. Babasını mutlu etmek için size yakın davranıyor olmasın. Yalnızlık yani babası yokken hiç bir arada oldugunuz mu bütün gün. Belki başkalarının yanında size soğuk değil babasının yanında size sıcaktir.

Bu arada ben okulun düzenlediği bir mezuniyet partisi gibi birsey düşündüm. Yoksa kızın annesinin düzenlediği kıza özel bir mezuniyet kutlaması mi?
50 kişilik demişsiniz. Sınıftaki çocuklar ve onların anne babaları gelse 60 kişi olur. Siz bir de kendi anne babanız gelecek. Eğer büyük anne ve babalar gelecekse en az 100 kişilik bir Organizasyon olmalı gibi

Merhabalar.Sorunum benim içğn çok büyük.üç yıl önce evlendim eşimle.dört yıl önce eşinin yakın iş arkadaşıyla kadının onu aldatması sonucu eşim ilk hanımından ayrılmış.Bir çocukları var henüz 10 yaşında.Aslında ben yavrumuzu cidden çok seviyorum.Bazen çok ama çok cana yakın koynumda hep o derece.Ama eşimin ailesi yanımızdayken eltime görümceme çok çok yakın bana mesafeli şaka gibi.O da herkese beni çok sevdiğini söylüyor tüm bunlara rağmen.Ben ilk eşle hiç karşı karşıya yanyana ya da tlf da görüşme olarak bir iletişimyaşamadım.Eşim de görüşmüyor geçmişte ki durumdan ötürü.İletişimikayınvaldem sağlıyor ve bize iki saatlik mesafede yaşıyorlar.Her hafta sonu alıyoruz be birlikte zamangeçiriyoruz.Üç hafta önce ben de bebeğimi kaybettim.Karnımda kalbi durdu iki aylıklen.Zor çok zor dönemler geçirdim.Eşim dünya iyisi bir adam.Melek gibi.Şimdi benden ilk kez bir şey rica ediyor.O da kızının ilk okul mezuniyetine gitmem onunla birlikte.Sadece benim değil anne ve babamında o yemeğe katılması konusunda tartışma çıkardı.Ve anne babam eşimin çokcidden çok iyi bir evlat ve eş olması sebebiyle kabul ettiler ama annemin gözüne üç gündür uyku girmiyor.Havuz başında tüm veliler yemek yiyecekler diploma verilecek ve toplasan öğrenciler de dahil 50 kişiyi geçmeyecek.Annem özellikle fena oluyor bizim orada işimiz ne diye.Düşünün küçücük bir ortam eşimin ilk eşi ve onun ailesi bir yan da ben ben ailem...Hanım evlenmedi buarada.Eşimin kızı da bizi davet etti özellikle.Ama aynı ortam da annesini tanıyan diğer tüm velilerin bakışları üzerimde olacak ve ben yerimden wc ye bile kımıldayamayacağım.Belirtmek isterim ki ayrıldıklarında ben yoktum sonradan bir yılı baya geçmişken tanıdım eşimi.Sorunum bu yüzden yüz yüze gelmemek değil.Hem annenin hem babanın en mutlu günü ben o kadını da düşünüyorum yavruyu da düşünüyorum.Ve tanıdığım kadarıyla emin olun karşı taraf benim gibi kara kara asla düşünmüyordur ki geleceğimi biliyorlar.Şimdi Allah aşkına benim durumum da olan mezuniyetine her hangi vir özel güne katılmak zorunda olan varmıydı?Ne yaşadınız?Ben mi abartıyorum eşime haksızlık yapıyorum.Çok zordayım üç gün var ben uyuyamıyorum.

bnce de katılma. dediğin gibi tüm gözler senin üstünde olacak hiç gerek yok.

Bunun en kısa ve güzel çözümü, mezuniyete siz karı-koca ve kızı gidin. sizin ailenizde geç gelip-erken gitsin. tebrik etmeye geldik, burada düğün vardı uğrayalım istedidk şeklinde

Ah ben bağnaz biri inanın değilim.Kızımız bana başbaşayken anne diyor.Ama annesi duyar da üzülür diye saklıyor ki haklı ve saygı duyuyorum sonuna dek.Hep bir korku bar çocukta.Anne seni facebooktan ekledim ama fotoğraflarını beğenemiyorum annem çok üzülür fena olur diye panikliyor gülerek karşılıyorum.Tlf da babası hergün konuşurken bir nedenden tlfnu babası bana uzatsa panikliyor annesi yanındayken sesi titriyor konuşamıyor.Annesi benden kaynaklı değil demiş bir kaç kez kayınvaldeme.Ki bunu sorun olarak biz karşı tarafa hiç iletmedik.Annem çok uyardı ayrıca bir çocuğu var iyi biri evlenme kızım diye ilk başta.Ama inanın sözlüyken hiç sorun yoktu.Tabi daha yavrum 7 yaşındaydı.Zaman ilerledikçe bu tür engebelerden geçiyoruz.Ben hassas bir insanım doğru ama bağnaz değilim.O yavrum tüm aileyi sevinçle davet ederken bana "seni çok seviyorum gel ama annem kırılır mı"diyen bir yüzle bakıyordu.Ki anlamamak imkansız.Sanırım eşimden kendimden çok onu düşündüğüm için nasıl bir ortam olacağını bilemiyorum.Bunun için burda derimi paylaştım.Düşünün ki eşimin ailesi annesi karseşleri bile bir bahane bularak geceye katılmamayı seçtiler.Belki ilk kez yanyana geliyoruz diyedir belki değildir.
Bence gitme kızın annesi geliyorsa. Yani eşin anne babası veya gorumcelerinden biriyle gitsin. Ben sizi anladım hani kadın yani ilk es gelmeyecek olsa anlarim ama geliyomus sizin orada işiniz yok bence yani kızımızın düğünü olur gidersiniz o biraz mecburi ama bu iş biraz gerekir bence. Gitmeyin cocugada güzel bir hediye alın durumu telafi edin esinizede durumu anlatin annesi gelmeyecek olsa gelirdim ama annesi var yüz göz olmak istemiyorum diyin
Bana biraz eşiniZ sizi eski eaine göstermek istiyor gibi geldi. Yani aldatılmış ya bak ben ne güzel aulemi kurşun izlenimi vermek istiyor bize sizin anne babanızın da gelmesini istiyormuş Bana biraz böyle geldi durum.

Sen İSTERSEN katılırsın, ayrıca aklına gelen seyler cok normal acaba bana bakarlarmı konusurlarmı vs falan

Ama ailenin gelmesi aşırı derecede saçma annen haklı eşin gerçekten sacmalamıs,seninkilere ısrar edene kadar kendi

anasına ısrar etsin küssün kırılsın öz torunu

Bence boyle gunlerde esinizi yalniz birakmamalisiniz. Belkide o diger kadinla bir arada olmamak adina gelmenizi istiyorBence gitmelisiniz.10 yasinda bir coxuk elbet dusunur annem uzulur mu diye ama belliki sizide seviyor yaninda olmanizi istiyor. Zaten istesenizde annesinin yerini almaniz pek mumkun degil. O yuzden bence o gece orda olmalisiniz

Bence ne güzel kesinlikle gidin kiz sizi cagirmis gitmelisiniz esiniz yalniz da kalmak istemiyordur orada. Hem ilk bosanmis cocuklu insanla evlenen siz degilsiniz okadar tedirgin olmayin suc degil günah degil rahat olun. Millet ilk önce kendine baksin sonra konussun. Yanlis anlamayin da annenizin gelmesi biraz sacma gibi yalnis anlamayinda ben istemezdim annemin gelmesini cünkü eski es de orada olacak ve ilk görüsme ne olur belli ommaz huzursuzluk felan cikar annemin bunu görmesini istemezdim. Esinizle konusun bir sekilde anlatin ona siz de öyle düsünüyorsaniz tabi. Kizlan da evde kutlama yaparsiniz annenizle felan. Valla masallah size keske bütün ikinci esler ilk esden kalan cocuga böyle sahip ciksa. Bazi analar kendi cocuguna bile sahip cikmazken. Allah size de verir insallah yeniden.

Ben yasamadim ama annem yasadi
Babamin ilk evliliginden iki kizi var,annemle babam evlendiklerinde ilkokul cagindalardi
Annem bakti ikisine de
İkisini de evlendirdi, ikisinin de tum mezuniyetlerine ve dugunlerine katildi ilk es ile birlikte. Merhaba merhaba seklinde muhabbeti vardi ilk es ile,babamin olumunden sonra da gorustuler insaniyet namina,kimse kimseye dusman olmadi,garip de kacmadi gayet medeni ortamlar olustu
Ama bunda annemin olgunlugunun ve humanistliginin payi buyuk elbette
Bence siz fazla abartiyorsunuz. Alninizda mi yazacak ben bu kizin uvey annesiyim diye sanki de herkes bilecek? Ayrica bilseler noolur ki?

Şimdi gördüm kendi babaannesi halası gitmiyorsa senin ailenin ne işi
Var

Eşin kendi annesine küssün

Bir de ilkokul mezuniyeti bu sanki NASA da bilim adamı da uzay a çıkıyor

Çocuk için önemlidir de sizin ailenizin orada olmasını gerektirecek
Bir durum değil

Ortam az kişili imiş zaten bunlar da kim diye neden konuşulsun ki

Düğünüme 3 tane yaşlı kadın geldi düğün şehir dışında uzaklar gelmedi herkes dedi ki biri anneannesi biri babaannesi üçüncüsü kim acaba

Cesaret eden sordu diğerleri merakı ile kaldı

Düşündüm ben iki saatlik mesafeye kendi anne babamı mezuniyete götürmem yeni eşimin ailesine teklif dahi etmem

Eşiniz iyi biri olabilir ama her şey onun istediği gibi olmak zorunda değil siz eşi olarak gidin o da annenizin gelmek istememesine saygı duysun

Kalabalık düğün vs olsa olur da bu daha küçük bir etkinlik

Bence gitmelisiniz,sonucta o cocugu bile bile evlendiniz. Kabullenmek en dogrusu, gitmeniz daha dogru olur.

bu tur konularin gereginden fazla abartilmasina karsiyim.
benim de annem ve babam ayri idi. babamin ikinci esinin bu ayrilik uzerinde hicbir payi yoktu. babam ile gorustugum nadir anlarda annem uzerine dusen olgunlukla yan yana bulundu bu yeni es ve babam ile.
kizcagizimiz anne ve babasinin neden ayrildigini bilmeyebilir, bu bilgisizligi dolayisiyla size duydugu sevgiyi annesine ihanet gibi gorup kendini zaman zaman geri cekebilir. cok normal, 10 yasinda.
ancak gercekleri biliyor buyukler, bu bilgiler dogrultusunda da cocugumuzun mutlulugu onemli diyerek bir arada bulunabilirler.
ben sizin yerinizde olsam eski esle bir kahve dahi icerdim. cocugun selameti icin. meshur bir film vardir, bir izleyin derim. http://www.imdb.com/title/tt0120686/

U Uhde35

Allahım Allahım.Annem mi fesat?Nerden tanıyor ve neye sayanarak fesatlıkla suçluyorsunuz?Bence esas fesatlık sizin ki.Alttan alta bana eşin senle nisbet yapmak istiyor derken neyi ima ediyorsunuz?Kime karşı eski karısına karşı yapılan nisbet oluyor burda attığınız ok ve niye eski hanıma mı hala duygusu var?Niye adam nisbet yapsın benlen.Sorum" acaba kocam beni kullanıp gösteriş mi yapıyor muydu "acaba? Anacığıma gelince bu kadın beyin ameliyatı geçirdi beş yıl oluyor.Ölümden döndü.O kafasıyla her hafta sonu istisnasız bize cuma ctesi pazar misafir olan kızımızın donuna kadar yıkayıp ütüleyip evine öyle yolluyor."Siz kızım birlikte gezin" diye işleri çoğu zaman o yapıyor, formalarına dek ütülüyor.Bazen benim iş gereği yoğunluğum oluyor kadın o haliyle gene havuza götürüyor denize götürüyor aman bir şey olmasın diye başından o güneşte ayrılmıyor.Geleceği zaman en sevdiği tatlıları yemekleri yapıyor.Çocuk bu annesini şikayet ettiği anlar asla annesine laf ettirmiyor annendir diyor konuyu kapatıyor.Gece masallar okuyor.Oyunlar oynuyor üç yıldır.Yani torunu gibi davranıyor olması gereken gibi.Şimdi bu kadın bana"Kızım öz anneannesi ve babannesi dururken benim gelmem abes,eşin istiyor anne gibi sevdiği için ama o çocuğun en güzel gecesi bırakalım onlarla geçirsin,ben hafta sonu geldiğinde kutlarım"diye düşünmesi mi fesatça???
Biz üç yıldır son derece mutlu huzurlu kendi halinde bir evlilik yaşıyoruz.Kavgasız gürültüsüz.Aramızda ilk kez gerginlik çıkmasından korktum.Daha doğrusu kırmaktan eşimi.Şimdi EVLENMEDEN BİLİYORDUN diyenlere karşı cevabım ısrarla.Dünya iyisi bir adam ve çok tatlı bir evlat ve böylesine iki üç gün.Mezuniyet nişan düğün vs toplasan beş zor sınav için ben hayat boyu bir mutluluğu mu tepseydim?size sorsaydı Allah"Karşına harika bir adam çıkartıcam çok mutlu bir yuvanız olacak ama bir gün mezuniyet bir gün düğün olacak kaderinizde ve sen gitmek istemeyeceksin çünkü eski eş problemli huzur kaçmasın diye yanaşmayacaksın, lakin kocan bu iki üç özel gün de gönül koyacak inatlaşacak "diye siz "yok Rabbim kalsın ben napayım öğle evliliği mi?"diyecektiniz.Ben bahane de aramıyorum burada ne işim bar bahane arasam.Benle aynı şeyleri yaşamış insanların deneyimlerini duymak paylaşmak istedim.Bunu da lütfen çok görmeyin
bence bir doktora gidin ruh sağlığınız yerinde değil. banlandığınıza şaşırmadım

Back
X