- 20 Ağustos 2015
- 6.545
- 15.770
- 248
Herkese ayrı ayrı tek tek teşekkür ederim.Beni yaralayan yorumlar da oldu anlaşıldığım için huzur bulduklarım da oldu.En yaralayan yorum "adamın çocuğu vardı bilmiyor muydun"evet biliyordum.Ben çocuktan rahatsız değilim ki asla.25 yaşında evlendim ve üç ay sonra eşim kollarımda vefat etti.32 yaşıma dek başka hiç bir erkek arkadaşım olmadı hep bir yas sürecinde kendi hayatımdaydım taa ki eşimi tanıyana dek.Öyle iyiydi ki.6 ay içinde evlendik.Evlenme teklifini bana kızk "babamla evlenir misin "diye birlikte topladıkları papatyalarla yaptı.Bu asla ınutmayacağım bir anı."Yaptığın iyilikler sana kalsın"tarzı yaklaşım olmuş.Ben üvey olarak görmüyorum asla hem de onu vurgulamak adına örnekler verdim.Böyle şeyleri ne eşime ne çevreme ne kızımıza asla hatırlatmam söz konusu değil.Beni burada kimse tanımaz bilmez bazı örneklerle işin iç boyutunu anlatmaya çalıştım ki beni daha iyi anlayabilesiniz.Eşime gelince gerek kendi ailesiyle gerek benim ailemle iyi geçinen bir evlat.Benim anne babama çok düşkün.Ayırmıyor kendi ailesinden inanın ki.O yüzden onlarında gelmesini istedi.Annem itiraz edince küstü kırıldı sitem etti gözleri doldu.Kadın bir şey diyemedi buna karşılık.çocukları sınıfta 14 kişi.Yaşadıkları yer çok küçük bir yer herkes herkesi tanıyor.Çocuklar hariç 50 kişi gelir diye duyum aldım öğretmenlerinden eşim aracılığıyla.Elbette ki diğer öğrencilerin kiminin teyzesi kiminin halası kiminin dedeleri mutlaka orada olacaklar biliyoruz bunu.Şimdi yıllar önce 25 yaşlarıma döndüğüm de bir gün evleneceksin ve aylar geçmeden dul kalacaksın ve ilerde bir çocuğu olan biriyle evlenceksin deseler bu benim hayatım olamaz derdim.Hayat bu insan yaşayabiliyor.Ben kimsenin arasına girmedim çocuğu olan biriyle evleyim ama bazen hassasiyet gösterdiğimiz olaylarda bile "evlenmeydin"tepkisi almak aklımızın ucuna gelmezdi.Çünkü derdim çocuğun varlığı asla değil hatta iyi ki var.Anlaşılmak istediğim nokta benim ailemin gelmesi çok saçma ve eşim bunu anlamıyor.diğeri ise bana sevgi doluyken annesinden çok çekinen ve onun yanında benle tlfda dahi konuşmaktan çekinen bir evlat var ki o da ben de arada deredeyiz.Beni hem çağardı hem geleyim istiyor hem annesinden çekiniyor onu da üzer mi bu durum diye çocuk aklıyla(ki hertür hakkı kendi saf dünyasında kimbilir neler düşünüyor)Ben gitmekle çocuğa zarar mı veririm yoksa bu durumu aşmamızı mı sağlarım bilemiyorum ondan danıştım sizlere.Çok zor bir durum evkisin eşin harika biri,her an sana destek senden eşim olarak yanında olmanı istiyor kızı da öyle ama çocum çekiniyor belli hareketlerinden.Ben wc ye bile gidemem derken en çok gözükmeyin de yavrumda gerilmesin hissiyle yazdım o an içimden geçirdiğimi.Belki komik haklısınız ama o an yaşarken bazı gel git araf duyguları gülünç gelmiyor yaşananlar.Ben hepimiz için hassas nokta nasıl olur derdindeydim.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sen ilk yazında çocuğun tedirginliğinden hiç bahsetmedin o yüzden öyle yazmışlardır sadece bana ne ne gözle bakarlar gibi anlaşılıyor yazın.
Bu durumu ve çekincelerinizi eşinize anlatmıyor musunuz o ne diyor ayrıca kızın kendi annesi nerde o niye gelmiyo?