Eşimin ilk evliliğinden kızının mezuniyetine gitmeli miyim

ya annen bildiğin fesat davranıyor. adam seni de anneni de alıp nispet yapmak istemiş. ne demek benim ne işim var orada

Allahım Allahım.Annem mi fesat?Nerden tanıyor ve neye sayanarak fesatlıkla suçluyorsunuz?Bence esas fesatlık sizin ki.Alttan alta bana eşin senle nisbet yapmak istiyor derken neyi ima ediyorsunuz?Kime karşı eski karısına karşı yapılan nisbet oluyor burda attığınız ok ve niye eski hanıma mı hala duygusu var?Niye adam nisbet yapsın benlen.Sorum" acaba kocam beni kullanıp gösteriş mi yapıyor muydu "acaba? Anacığıma gelince bu kadın beyin ameliyatı geçirdi beş yıl oluyor.Ölümden döndü.O kafasıyla her hafta sonu istisnasız bize cuma ctesi pazar misafir olan kızımızın donuna kadar yıkayıp ütüleyip evine öyle yolluyor."Siz kızım birlikte gezin" diye işleri çoğu zaman o yapıyor, formalarına dek ütülüyor.Bazen benim iş gereği yoğunluğum oluyor kadın o haliyle gene havuza götürüyor denize götürüyor aman bir şey olmasın diye başından o güneşte ayrılmıyor.Geleceği zaman en sevdiği tatlıları yemekleri yapıyor.Çocuk bu annesini şikayet ettiği anlar asla annesine laf ettirmiyor annendir diyor konuyu kapatıyor.Gece masallar okuyor.Oyunlar oynuyor üç yıldır.Yani torunu gibi davranıyor olması gereken gibi.Şimdi bu kadın bana"Kızım öz anneannesi ve babannesi dururken benim gelmem abes,eşin istiyor anne gibi sevdiği için ama o çocuğun en güzel gecesi bırakalım onlarla geçirsin,ben hafta sonu geldiğinde kutlarım"diye düşünmesi mi fesatça???
Biz üç yıldır son derece mutlu huzurlu kendi halinde bir evlilik yaşıyoruz.Kavgasız gürültüsüz.Aramızda ilk kez gerginlik çıkmasından korktum.Daha doğrusu kırmaktan eşimi.Şimdi EVLENMEDEN BİLİYORDUN diyenlere karşı cevabım ısrarla.Dünya iyisi bir adam ve çok tatlı bir evlat ve böylesine iki üç gün.Mezuniyet nişan düğün vs toplasan beş zor sınav için ben hayat boyu bir mutluluğu mu tepseydim?size sorsaydı Allah"Karşına harika bir adam çıkartıcam çok mutlu bir yuvanız olacak ama bir gün mezuniyet bir gün düğün olacak kaderinizde ve sen gitmek istemeyeceksin çünkü eski eş problemli huzur kaçmasın diye yanaşmayacaksın, lakin kocan bu iki üç özel gün de gönül koyacak inatlaşacak "diye siz "yok Rabbim kalsın ben napayım öğle evliliği mi?"diyecektiniz.Ben bahane de aramıyorum burada ne işim bar bahane arasam.Benle aynı şeyleri yaşamış insanların deneyimlerini duymak paylaşmak istedim.Bunu da lütfen çok görmeyin

Ben olsam eşimin eski eşinin olduğu ortamda bulunmazdım kaldı ki annemi ve babamı da götüreceğim yani oldukça saçma ya da ben o kadar geniş değilim.

Ben olsam eşimin eski eşinin olduğu ortamda bulunmazdım kaldı ki annemi ve babamı da götüreceğim yani oldukça saçma ya da ben o kadar geniş değilim.
Yani var ya dilerim bir gün kızınız ben aşık oldum 35 yaşımdayım,adam evlenmiş yıllar önce boşanmış bir çocuğu var ve biz evlenicez diye gelmezDilerim o damat sizi anasından ayırmayacak kadar sevmez ve çağırmaz özel gününe ısrarla ve siz dilerim iki arada bir derede kalmazsınız.Sizin hiç başınıza gelmeyecek gibi ya da can kadar sevdiğiniz ne kadar boş insanları aşağılamak ve karalamak.Şimdi ben çok mezhebi geniş mi oluyorum günlerdir uyuyamıyorum nasıl kırmadan hallederim diye?Nasıl bir suçlama bu hanımefendi?Beni ve ailemi genişlikle suçlamak?Namussuz insanlar mıyız bizler ya da sizin düzgün giden kaderiniz mi veriyor bu genişsiniz deme ahlakını size???Kadın zaten ağlıyor diyorum gitmek istemiyorum diye nasıl böyle genişlikle itham edersiniz.Kımadığını yaşamadan ölmezsin demişler.Belki birgün aklınıza gelirim.Ha unutmadan o geniş dediğiniz insanlar ya da ben bu evlilik bittiğinde kimsenin hayatında yoktuk.Eleştirirken fikir beyan ederken kimseyi burada ahlak yönünden geniş olmakla suçlayamazsınız.

Herkesin işi ücü yok sizin dedikodunuzu mu yapacaklar gayet normal bir durum. Onlar başka yerde oturur siz başka yan yana olmazsınız. Ayrıca niye yerinizden kalkamazsınız anlamadım eşinizle o kadını baş başa bırakmaktan mı çekiniyorsunuz ki bence bu kadar dert etmeye gerek yok.

Ben ısrarla annemin babamın orada olması çok yersiz gereksiz olmamalı öz olanların hakkı diyorum.Ve ailem de bunu savunuyor.Eşim gelecekler ısrar ediyor ev de bunun gerginliği var gidilecek gidilmeyecek diye.Sanki ben zorla anamı da baba mı da götürürüm bana işte diye tutturuyormuşum gibi geniş bir kadın oluyorum.Ya bir bebek kaybettim ben!Daha çok yeni taze!Yazdım da bunu önce ki sayfalarda!Yüreğim acıyor daha yaram taze yine de kalktım koştum a dan z ye herşeyine diğer yavrumuzun.sevildiğimi bilerek ama nezaken çağrıldığım bir yere ben bile rahatsızlık vermemek için gitmesem mi kız rahat etsin,belki sorun olur belki diyemez içine atar derken açtım ben bu konuyu.Gitmiyorsun bağnazsın dediler gidiyorsun genişsin dediler!Hak verenler anlayanlar aynı şeyi hissi bölüşenler de oldu.Ama el insaf ya.Ben eşim çocuğunun mezuniyetine gidiyor beni de götürmüyor Ben de gidicem ve hatta anamı babamı dahi götürücem diye mi konu açtım ki bu kadar ahlakıma kadar aşağılıyorsunuz.Suçum ne?Benden önce bışanmış bir adamla evlenmek ve çocuğuna değer vermek.Vurun bu kadına!Ne kadar iki yüzlü bir toplumuz.Bir arkadaşınız boşansa evlen evlen diye tuttururlar.Oğlunuz olsa oğlunuzun çocukları olsa ve anlaşamasa boşansa evlenme bi daha mı diyeceksiniz?YADA ESKİ GELİNİNİZ HER YENİ YUVA DA ÇOCUKLARI KULLANIP SORUN ÇIKARDIĞINDA YENİ GELİNİNİZE KAYINVALDE OLARAK"bana ne ya evlenmeseydin oğlumla biliyordun çocukları olduğunu"mu dersiniz?Hiç bir kayınvalde inanın haklı bir geline bunu yaşatmaz bu lafı etmez.Herkes evladının tekrar düzen kurmasını ve kurulan o düzende torunlarının heba olmamasını evlatlarının yeniden hayata tutunmasını ister.

Orada herkes kendiyle ilgilenir, sizi kimse görmez bile, konuşan olursa da iyi birşey yapıyorsunuz, çocuk sizi istemiş ki, çağırmış, gidin bence, istemese her türlü bahane bulunurdu, mezuniyet gibi günler çocuklar için özel önemli günlerdir, o ne der bu ne der diye asla bir çocuğu kırmayın.

Herkesin işi ücü yok sizin dedikodunuzu mu yapacaklar gayet normal bir durum. Onlar başka yerde oturur siz başka yan yana olmazsınız. Ayrıca niye yerinizden kalkamazsınız anlamadım eşinizle o kadını baş başa bırakmaktan mı çekiniyorsunuz ki bence bu kadar dert etmeye gerek yok.
"Eşimle kadın başbaşa kalmasın bh yüzden ille ben de mi gideceğim"yazıyor bir yerde.Ben olmasam da olur.Ben güveniyorum eşime.Konu bu değil.Ve hiç bir yerde böyle bir yorumum yok benim.

kızınız istediyse elbette eşinizle gidin hatta eşinizde sizden destek bekler diye düşünüyorum sonuçta kimse kötü ayrıldığı eşi ve ailesiyle yalnız kalmak istemez. annenizle babanız rahatsız oluruz diyorlarsa eşinize annemler rahatsız oldu gelmek istemiyorlar diyin kızınıza da hastaymışlar sonra seni özel olarak kutlıycaklarmış diyin hatta bir hediye götürün anne ve babanızdan. ayrıca eşiniz için bir kaç sıkıntıya katlanıcaksınız yapacak birşey yok

o masum yavru için gitmelisiniz.zaten sizin gelmenizi de istiyormuş. o törenler de kim kimin neyi diye kimse sorgulamıyor.önemli olan çocuğun mutlu olması. ki o da sizleri orda görünce mutlu olacak belli ki.komşu teyzeler bile gidiyor mezuniyet törenlerine.sizin aileniz de gelebilir. bir de mezuniyet hediyesi alırsanız,gayet keyifli olur.

Kesinlikle eşini tek bırakmamalısın,gitmezsen karşı taraf o zaman yanlış fesat düşünebilir...ayrıca kızın da gönlü olur.ama annen baban biraz abes olabilir,onlar gitmese de olur bana kalırsa

Kesinlikle eşini tek bırakmamalısın,gitmezsen karşı taraf o zaman yanlış fesat düşünebilir...ayrıca kızın da gönlü olur.ama annen baban biraz abes olabilir,onlar gitmese de olur bana kalırsa
bence gerçek torunları değil neticede.

Anne babanizinda katılmasını istemesini anlamadım. Eşiniz anlamsız davranıyor.

Siz eşinizle birlikte gidebilirsiniz eğer kız istiyorsa.

Ben o kızın yerinde olsam istemezdim.

Kendi annem ve babamın katılması kafi gelirdi bana.

Elbette kendi annesinin yanında hassas davranması normal. Size anne demesi de bence gelişim cağındaki çocuğun kafa karışıklığı.
Herkesin bir annesi vardır.

Anne babana gerek yok bence

Babaannesi vs gitsin

Bir de masa düzeninde yan yana yer ayarlarlarsa size sıkıntı olur gibi eşinize anlatın hala amca vs kim varsa onları götürdün

Yani var ya dilerim bir gün kızınız ben aşık oldum 35 yaşımdayım,adam evlenmiş yıllar önce boşanmış bir çocuğu var ve biz evlenicez diye gelmezDilerim o damat sizi anasından ayırmayacak kadar sevmez ve çağırmaz özel gününe ısrarla ve siz dilerim iki arada bir derede kalmazsınız.Sizin hiç başınıza gelmeyecek gibi ya da can kadar sevdiğiniz ne kadar boş insanları aşağılamak ve karalamak.Şimdi ben çok mezhebi geniş mi oluyorum günlerdir uyuyamıyorum nasıl kırmadan hallederim diye?Nasıl bir suçlama bu hanımefendi?Beni ve ailemi genişlikle suçlamak?Namussuz insanlar mıyız bizler ya da sizin düzgün giden kaderiniz mi veriyor bu genişsiniz deme ahlakını size???Kadın zaten ağlıyor diyorum gitmek istemiyorum diye nasıl böyle genişlikle itham edersiniz.Kımadığını yaşamadan ölmezsin demişler.Belki birgün aklınıza gelirim.Ha unutmadan o geniş dediğiniz insanlar ya da ben bu evlilik bittiğinde kimsenin hayatında yoktuk.Eleştirirken fikir beyan ederken kimseyi burada ahlak yönünden geniş olmakla suçlayamazsınız.
yahu sizi aşağılayan mı var ne bu beddua böyle!!!!!!
hayatımda hiç kimseden böyle beddua duymadım ve ona rağmen size beddua etmiyorum!!!!
ben burada ne sizin evlenmiş boşanmış biriyle evlenmenize ne de onuun çocuğu olmasına ne bu durumda çağırılmanıza laf ediyorum!!!
ben eşinizin sizi ve ailenizi bu duruma sokmasına laf ettim yemediğim beddua kalmadı
hem buraya ailem gitmek istemiyor annem üzülüyor diye konu açıyorsunuz hem de ben annenizi babanızı haklı gösterince suçlu oluyorum
o zaman annenize babanıza edin bu bedduaları bakalım edebiliyor musunuz?
herkes o çocuk için git sevindir demiş ister gidersin ister gitmezsin ben kendim olarak düşündüm ve eşimin eski eşiyle karşılaşmak istemezdim hele ailemi o ortama sokmak hiç istemezdim
burada eski eşinin karısıyla görüşenler ahlaksızdır edepsizdir gibi kelime kullandım mı?
ben o kadar rahat bi insan değilimdir ama başkası çok rahat görüşebilir.
burada saygısızlık yapan sizsiniz beddua eden sizsiniz
unutmayın haksız yere edilen beddua da sahibine döner dolaşır!

Konuya yorum yapan kim varsa zaten hemen boşanmış biriyle evlendiğinizden çocuğu olduğundan gösterip vay kızın oğlun evlensin diye ithamlarda bulunmuşsunuz zaten herkese karşı bir savunma mekanizması
Burda boşanan hatta çocuklu adamla evlenen çok arkadaşımız var
Hiçbir aklı başında kadın sen boşanmış çocuklu kadınla evlendin ahlaksız demedi ve demez de
Ama sizin bu konuda yaranız var gibi sanki
İnsanların aklına bile gelmeyen şeyleri söyleyip tartışma çıkardığınıza göre.

Haksız yere ettiğiniz beddualar da sizi bulursa aklınıza ben geleyim olur mu ;)

Son düzenleme:
yahu sizi aşağılayan mı var ne bu beddua böyle!!!!!!
hayatımda hiç kimseden böyle beddua duymadım ve ona rağmen size beddua etmiyorum!!!!
ben burada ne sizin evlenmiş boşanmış biriyle evlenmenize ne de onuun çocuğu olmasına ne bu durumda çağırılmanıza laf ediyorum!!!
ben eşinizin sizi ve ailenizi bu duruma sokmasına laf ettim yemediğim beddua kalmadı
hem buraya ailem gitmek istemiyor annem üzülüyor diye konu açıyorsunuz hem de ben annenizi babanızı haklı gösterince suçlu oluyorum
o zaman annenize babanıza edin bu bedduaları bakalım edebiliyor musunuz?
herkes o çocuk için git sevindir demiş ister gidersin ister gitmezsin ben kendim olarak düşündüm ve eşimin eski eşiyle karşılaşmak istemezdim hele ailemi o ortama sokmak hiç istemezdim
burada eski eşinin karısıyla görüşenler ahlaksızdır edepsizdir gibi kelime kullandım mı?
ben o kadar rahat bi insan değilimdir ama başkası çok rahat görüşebilir.
burada saygısızlık yapan sizsiniz beddua eden sizsiniz
unutmayın haksız yere edilen beddua da sahibine döner dolaşır!

Konuya yorum yapan kim varsa zaten hemen boşanmış biriyle evlendiğinizden çocuğu olduğundan gösterip vay kızın oğlun evlensin diye ithamlarda bulunmuşsunuz zaten herkese karşı bir savunma mekanizması
Burda boşanan hatta çocuklu adamla evlenen çok arkadaşımız var
Hiçbir aklı başında kadın sen boşanmış çocuklu kadınla evlendin ahlaksız demedi ve demez de
Ama sizin bu konuda yaranız var gibi sanki
İnsanların aklına bile gelmeyen şeyleri söyleyip tartışma çıkardığınıza göre.

Haksız yere ettiğiniz beddualar da sizi bulursa aklınıza ben geleyim olur mu :KK66:
Yorumunuzu çok yanlış anlamış. Sanırım bdv ortamını bilmiyor bir de. Size yazdıklarına bende üzüldüm. Çok talihsiz sözler sarfetmiş.

Konu sahibi arkadaşım, öncelikle yaşadıklarınız için çok üzüldüm. Gerçekten çok zor şeyler yaşamışsınız. Allah sabırlar versin.
Konunuza gelecek olursam, benimde bir kızım var, eşimin önceki evliliğinden. Ama bizimki bizimle kalıyor sürekli. Aranızda güzel bir bağ oluşmuş. Bu durumda tabi ki gitmeniz gerekir. Aksi takdirde çocuk size olan duygularını sorgular.
Ailenizin gelme durumu da, eğer ki çocuğun ailenizle de bir iletişimi, bağı varsa, aileniz de gelebilir. Belli ki eşiniz size çok değer verdiği için ailenizi de çağırmış. İnsanlara büyük ve mutlu bir aile imajı çizmek istiyor da olabilir. Bunun için de onu suçlamayın sakın. Ben eşinizi anlıyorum. Çocuklu bir erkek, bekar ya da çocuksuz biriyle evlenince; çevresine, eşiyle ve eşinin ailesiyle çok iyi anlaşıyor mesajı vermek istiyor sanırım. Benim eşimde böyle yapar çünkü. Haa eğer ki ailenizin çocukla bir iletişi yoksa, gelmeleri saçma olur. Bunu eşinize güzel bir dille anlatın.
Son olarak, burda bazı arkadaşları yanlış anlamışsınız. Sanırım birazda bu ortamı bilmediğiniz için.

Yorumunuzu çok yanlış anlamış. Sanırım bdv ortamını bilmiyor bir de. Size yazdıklarına bende üzüldüm. Çok talihsiz sözler sarfetmiş.
Beni anlamaniza sevindim gercekten
Benim demek istediğim eşi bu durumda baski yapmamali. Kimi kadin eski eşinin orda olmasini sorun yapmaz kimi karsilasmak istemez. Ama ben evlenmis bosanmis adamla evlendi diye güya ailesine konu sahibine ahlaksiz demisim bir suru beddua aldim durduk yerde ki çevremde evlenmiş boşanmis kişiyle evlenen kuzenlerim de var ne alaka bu durumda ahlaksiz diyeceğim yani anlamadim.

Ah ben bağnaz biri inanın değilim.Kızımız bana başbaşayken anne diyor.Ama annesi duyar da üzülür diye saklıyor ki haklı ve saygı duyuyorum sonuna dek.Hep bir korku bar çocukta.Anne seni facebooktan ekledim ama fotoğraflarını beğenemiyorum annem çok üzülür fena olur diye panikliyor gülerek karşılıyorum.Tlf da babası hergün konuşurken bir nedenden tlfnu babası bana uzatsa panikliyor annesi yanındayken sesi titriyor konuşamıyor.Annesi benden kaynaklı değil demiş bir kaç kez kayınvaldeme.Ki bunu sorun olarak biz karşı tarafa hiç iletmedik.Annem çok uyardı ayrıca bir çocuğu var iyi biri evlenme kızım diye ilk başta.Ama inanın sözlüyken hiç sorun yoktu.Tabi daha yavrum 7 yaşındaydı.Zaman ilerledikçe bu tür engebelerden geçiyoruz.Ben hassas bir insanım doğru ama bağnaz değilim.O yavrum tüm aileyi sevinçle davet ederken bana "seni çok seviyorum gel ama annem kırılır mı"diyen bir yüzle bakıyordu.Ki anlamamak imkansız.Sanırım eşimden kendimden çok onu düşündüğüm için nasıl bir ortam olacağını bilemiyorum.Bunun için burda derimi paylaştım.Düşünün ki eşimin ailesi annesi karseşleri bile bir bahane bularak geceye katılmamayı seçtiler.Belki ilk kez yanyana geliyoruz diyedir belki değildir.
Esinin kardesleri sen esinin eski karisiyla yanyana geleceksin diye gelmiyo degillerdir emin ol. Simdi yegenim mezuniyetine cagirsa kalkip gitmem bana ne 10 yas cocuklarinin eglencelerinden. Canlari gelmek istemiyodur o kadar. Tatlim tum dunya senin etrafinda donmuyor. Normal seyler bosanmis esler vs insanlarin ilgilenecegi bi sey degil. Madem cocuk seni istemiyo gitme. Konunun ilk mesajinda cocuk cok istiyor temasi islemistin. Tabi esinin tek olmasinin daha tehlikeli oldugunu da belirteyim

Eşinizle gidin de, annenizin babanızın gelmesine gerek yok bence.

Back
X