Eşimin ilk evliliğinden olan çocukları

bakmak zorunda değil..böyle bir mecburiyeti yok..anne ve baba bakmak zorunda....

Tamam işte, anne bakmış, sıra babada. E babanın yanında üvey anne varsa üvey anne de en azından aynı evde kalmaya sesini çıkarmamalı. Çocuk sahibi olmak sprem bağışı değildir, "ah ben yeniden evlendim, artık yeni çocuğum var, onları yurda mı versek, babaanneye mi bıraksak" demek insanlık değildir. Burada benzer bir konu vardı, adam ikinci kez evlenmiş, ikinci eş istemiyor diye çocukları (yaşları küçüktü, daha 5-6 falan) sosyal hizmetlere bırakmayı düşünüyorlardı. Eee herkese anne baba olma izni verilirse böyle olur işte. Adamın maaşı parası pulu olduğu halde insanlığı oladığı için benim senin verginle finanse edilen devlet yurtlarında büyüsün diye çocuk yapıp dururlar.

kız cocugunun uvey babayla kalması ne kadar dogru? tamam potansıyel sapık gozuyle bakmamak lazımm adama da ama uvey babayla kalmamalılar bence..
annesiniz sizde. yarın öbür gün Allah muhafaza basınıza bısey gelse cocugunuzun ona zararı dokunma ıhtımalı olabılecek bırıyle kalmasını ıstermısınız? neler neler okuyoruz hergun.. hatta burda bıle.. dedesi, amcası, dayısı tarafından tacıze ugrayanlar var. onlara bıle guvenemezken ınsan 7 kat yabancıya nasıl guvensın. ben kızların annesının yerınde olsam babasıyla kalmaları ıcın elımden gelenı yapardım.

Üvey baba dediğinizin zihniyeti farklı ise kız ya da erkek çocuk, hiç bir şey değişmez.

(Komşumuzun eşi vefat etmişti ve bir oğlu vardı. İkinci evliliğinde kocası olan adam çocuğu banyoda sıkıştırmıştı. Tabi kadın adamı def etti.)

Konunun burada yoğunlaşması garibime gitti, niçizane fikrim.

aslında en başında yanlış bir durum yani çocuklu biriyle evlenmek bir sürü sorun doğurur ama olan olmuş şimdi köstek zamanı değil destek zamanı:16:
bence iyice düşün karar ver eğer bakamıcam dersen söyle eşine güzel bir dille sıkma canını bu arada

cocuklarin annesi ölebilirdide ozaman da ayni soruyla karsi karsiya kalacaktiniz, cocuklu bir adamla evlenirken bunu da düsünmek gerekir.

anne baba hayatta olacak, ben anneannede yada ayri bir evde kardesimle yalniz yasicam, cok aci :50:

Bunu annesini 3 ay önce kaybetmis biri olarak yazıyorum ki, suan bunu düsünmesi bile kötü :(
Ben bazen düsünüyorum babamın evlendigini, bizi evlendirdikten sonra bile olsa biliyorum ki hic birsey eskisi gibi olmayacak..
Sonucta karsınızdaki anneniz degil, size ne kadar tahammül edebilir?
Malesef babam bile el olacak bana, yanlıs anlasılmasın evlenir ve bayan cok iyi biri olabilir ama sonucta benim annem degil, insan rahat edemez..
Gidisler bile sorun olabilir..
Kızlar icin üvey baba da aynı sekilde bana göre, nedir ne degildir?
Benim amcamın ikinci esinin de bir kızı vardı ama evlendiklerin de kızı daha 2 yasındaydı, amcamı babası biliyor hatta amcam kendi ogluyla ( ilk esinden ) o kadar ilgilenmemistir. Kıyafetler o bicim, her istedigi olurdu. Amcamın oglu ise dedem ve babaannemle büyüdü, baba' dan hic bir destek te görmedi, hep dedem destek oldu torunu degil de oglu belledi onu.
Simdi sorsam, derin acıdır hem annesizlik, hem de babasızlık..
Onun da anne ve babası ayrılmıstı annesi ansızın kacıp gitmisti daha dogrusu, oda baskasıyla evlenmis falan, zor yasam tarzı bunlar gercekten..
Suan en cok o kızlara üzülüyorum, bu yasta icinde bulundukları duruma, bu durumun yarattıgı psikolojilerine üzülüyorum..
Bir tarafta üvey baba yani, bir tarafta üvey anne yanı..
Asagı tükürse sakal, yukarı tükürsen bıyık, hesabı.. :ssz:

"ancak ilk eşi evlenecekmiş şimdi..eşim çocuklarını almak istiyor..ama ben onunla evlenirken çocukları annesinde diye kabul edip evlenmiştim.."

konu basında konu sahibi bu durumu eşiyle konusarak karar verms belki böyle bir anlaşmaya varılmasaydı evlenmeyecekti neden bukadar üzerine gelndgni anlamıs deglm diger kadının evlenmek tabi ki hakkı sonucta yanlzlık allaha mahsus ama bunu bence düşünerek yapmstr tahminimce...

Herkes biliyor çocuk üzerinde annenin de babanın da sorumluluğu olduğunu herkesin bakmakla yükümlü olduğunu .Bunu tekrar eden arkadaşlara söylüyorum.Herkes bunun farkında.Ama çocuk ne istiyor kardeşim bi de buna bakın.Kaç yaşımızda olursak olalım Ne istiyoruz hep ANNE.Demiyor muyuz annemiz yanımızda olsa annemi özledim.Hep bunu diyoruz.Şimdi ben eşimden boşansam afedersin çocğumu babasına mı vericem o da baksın diye.Ben hayatım boyu bu sorumluluğu göze alarak bu çocuğa sahip oluyorum.Çünkü onun bana hayatı boyunca babasından daha fazla ihtiyacı olacak.Annenin de hayatını yaşamaya hakkı olacak ama ,kendisine özlem duyan çocuğu da birgün yanında olmak istediğinde ona vakit ayıracak sürekli programı olan anneler var çünkü .Çocuğu için 15 dakikası olmayan.Bunlar anne diye dolaşıyorlar ortalıkta afedersiniz.Neyse sözün kısası çocuğun yeri annesinin yanıdır.Biz böyle gördük aileden sülaleden.Kimse de elimizden alamaz çocuklarımızı.Anneyim lafını hakkıyla kullanamayanlaraa....Hayat size kolay tabi 'babanında sorumluluğu var' de çık işin içinden.

durumunuz zormuş ama evlenirken eşinizle hiç konuşmadınız mı. bu konuda anlayışlı değil bence sonuçta onlara en iyi bakacak kişi öz annesidir. sizi birden bire böyle bi duruma sokmaya hakkı yok ki. hem eski eşinin evlenme ihtimali zaten var olan bir durum kendisi de sizinle evli. ne olursa olsun velayet annesindeyse onda kalmalı bence. ben yazıları okumadım ama kadın mı istemiyo yoksa eşiniz mi almak istiyo

kız cocugunun uvey babayla kalması ne kadar dogru? tamam potansıyel sapık gozuyle bakmamak lazımm adama da ama uvey babayla kalmamalılar bence..
annesiniz sizde. yarın öbür gün Allah muhafaza basınıza bısey gelse cocugunuzun ona zararı dokunma ıhtımalı olabılecek bırıyle kalmasını ıstermısınız? neler neler okuyoruz hergun.. hatta burda bıle.. dedesi, amcası, dayısı tarafından tacıze ugrayanlar var. onlara bıle guvenemezken ınsan 7 kat yabancıya nasıl guvensın. ben kızların annesının yerınde olsam babasıyla kalmaları ıcın elımden gelenı yapardım.

iyide üvey anne çoçuğa öz annesi gibi bakabilir mi sizce her türlü çocuklar etkilenecek orası kesin. ayrıca insanlara da direk potansiyel sapık gözüyle bakmak doğru değil bence. belki ahlaklı iyi bi insan olacak veya olmayacak bu ihtimaller zaten var ama bu durumda ya annesi çocuklar büyümedem evlenmeyecek ya da bu ihtimalleri göz önünde bulunduracak. ben de olsam çocuklarıma kim olursa olsun başka bi kadının bakmasını istemem yani. iyi biri bile olsa benim gibi bakamaz ki. ne yani hem velayeti alıcam sonra evlenmek için babasına mı postaliycam çocuklarımı

anne-baba olmak,gerçekten anne-baba olmaktır...bambaşka bir duygu..eşiniz sizle evlenirken çocukları almayacağım diye anlaşma yapacabilecek kadar baba,anne başkasıyla evlenirken evlenecceği kşşi istemiyor diye başından atabilecek kadar anne..ne sizde suç nede üvey babada bu konuda anlaşma yapabilmeye razı olan anne-babada... olan çocuklara olmuş maalesef herkes kendi derdine düşmüş....Allah çocukların bahtını güzel yazsın..onlar adına çok üzüldüm..

Bana kızmayın söyleyeceklerım ıcın siz kendinize göre çok haklısınız ama bız anlasma yaptık dıye bırsey olamaz elbet bır gun babalarıyla gorusmek ısteyeceklerdı kalmak, gıdıp gelmek vs.....yok annesı evlenmıs bırakıyor dıyorsunuz ne kadar ılk basta anne velayetı almıs olsada babada evlenmıs ve cocuklarını bırakmıs sayılıyor benım gozumde.. olan cocuklara olmus sız tabıkı mecbur degılsınız bakmaya ama babası mecbur alıp eve getırmeye su durumda.... ıcınden cıkılır gıbı gözukmuyor...kendı canı kanı evladı sızın cocugunuz kadar onlarda evlatları boyle dusunusenız kabullenmek daha kolay olur sanıyorum sızede Allah sabır versın.

Ortak çocuğunuz olmasaydı işler biraz daha kolay olurdu ama şimdi çok zor. O iki çocuk geldiğinde, ki gelmesi şu anda mantıklı görünüyor, sizin çocuğunuzu kıskanmaları çok muhtemel.
Sizin çocuğunuz kaç yaşında? O nasıl kabul edecek birden eve gelen balalarının iki çcuğunu.
Çocukların annaneleri falan yok mu? Ya da eşinizin annesi. Onların yanında olsalar..

bence ortak çocuğunuz olmasaydı sonuç yine değişmezdi..çünkü zaten başından en başından çevrenden saklamışsın. yani önce kendi bünyende çocukları kabul etmemişsin ki çevrene kabule ettirmeyi düşünmemişsin....adamın çocukları varsa kimde kalırsa kalsın sorumluluklar 1/2 dir. annesi ölse idi ne olacaktı o zaman başından velayeti annnesi aldı mı diyecektik. çocukların yaşları kaç bilmiyorum ama ayrı bir ev tutma düşüncesi çok bencilce geldi bana. farklı bir çatının altında uyumak sizi rahatlatırken onları nasıl etkileyecek bilemezsiniz. zaten onların annelerine diyecek söz bulamıyorum. bence çözüm anneleriyle gün paylaşımı yapılmalı..çocukların okulu vs var mı? ya da aynı şehirdemisiniz bilmiyoruz ama 1 ay sizde 1 ay annesinde gibi olabilir.

slm arkadaşlar uzun bir süredir girmedim siteye.ne çok yazan olmuş eleştirenler... haklı bulanlar...herkese teşekkürler.. kızları aldık ..bir süre yanımızda kaldılar..sonra ev tuttuk.. babaları kalıyor çoğu zaman..büyük kıza iş buldum üniversite mezunu kendisi..ben elimden geleni yaptım..bunları yaparkende 9 aylık hamileydim..hem işime gittim hem kendi kızıma hemde eşimin kızlarına baktım..vicdanen rahatım..kızlarda bana saygı duyuyor..kızımda onları çok seviyor..problem yok aramızda.. şimdi ikince bebeğim emeklemek üzere ..zaman çabuk geçiyor... eşimin ilk hanımı maalesef boşandı...kızları almak istiyor tekrar.. hayat ne garip değilmi arkadaşlar..hepinize iyi günler sevgiler..

slm arkadaşlar uzun bir süredir girmedim siteye.ne çok yazan olmuş eleştirenler... haklı bulanlar...herkese teşekkürler.. kızları aldık ..bir süre yanımızda kaldılar..sonra ev tuttuk.. babaları kalıyor çoğu zaman..büyük kıza iş buldum üniversite mezunu kendisi..ben elimden geleni yaptım..bunları yaparkende 9 aylık hamileydim..hem işime gittim hem kendi kızıma hemde eşimin kızlarına baktım..vicdanen rahatım..kızlarda bana saygı duyuyor..kızımda onları çok seviyor..problem yok aramızda.. şimdi ikince bebeğim emeklemek üzere ..zaman çabuk geçiyor... eşimin ilk hanımı maalesef boşandı...kızları almak istiyor tekrar.. hayat ne garip değilmi arkadaşlar..hepinize iyi günler sevgiler..

Önemli olan sizin geceleri yastığınıza kafanızı koyduğunuzda, vicdanınızla
yüzleşebilmenizdi. Elinizden geleni yapmışsınız ve eminim vicdanen rahatsınızdır.
Bırakın o ilk hanım ne yapıyorsa yapsın. Allah bozmasın hiçbir evladın ve ailenin
ağzının tadını.

yani zaman nasil geciyor degilmi , benimde uveyannemde vardi bizi bildigi halde istenmedik ozamanki kucuk yuregim sadece birgun ayni duyguyu yasamasini istemezdim ...cocuklari oldu iki tane zaman geciyor ya (yarini ahireti dusunmeden gecirilen zaman......)ayrildi hanfendi babamdan ve simdiki beraber oldugu insanda onun cocuklarini istemiyormus vs roller degisti iki arayi bire getirme cabasi , yani kimsenin garantisi yok zaman gelir birgun cocuklarinizda el eline bakabilir dusebilir yoksa oyle garantisi olanlarimiz varmi acaba , ......

Back
X