Eşimin ilk evliliğinden olan çocukları

bosandım
Boşandım
öldürülsemiydim boşandım..
Önce terk edildim sonra boşandım
ben kendimi evet evleneceğim ölddümmü ayrıldım diye.. ama ben cocugumu bırakmam .. kı onuda belırtttım ben bunuonaylamıyorum dedım..
sana ahkam kesmekten bana dokundurdugun tavır bosanmıs olmam ıse
hatırlatırım
kucagında bır evladın var..
ve kımsenın yerı ve hayatı garantıde değildir..
siz kötü niyetli bi kadınsınız

tamam hanımefendi ben kötü biriyim.teşekkürler bunu hatırlattığınız için... siz dünya iyisi birsiniz ben yazdığınız ve kurduğunuz cümlelerden bunu anladım..
umarım hayatta herşey istediğiniz gibi olur...size oğlunuzla mutluluklar dilerim...

YenidenDogdum ve cerensevda,
birbirinize yazdıklarınız yüzünden uyarı aldınız,lütfen topikte yorum yapan herkes hakaret etmeden saygıyı elden bırakmadan yazsın fikrini...

Esinizle basta öyle konusmussunuz ama sartlar deismis.Bu cok normal.Sartlar sürekli degisiyor.Hayata karsi esnek olmazsak cok üzülürüz.simdi yalniz bu kadininda cocuklarini almak istememesi cok tuhaf.Bir üvey anneye nasil birakabiliyor yanlis anlamyin burada beni.madalyonun bir de bu yüzü var tabi...

Bir de ücüncü bir yüzü var.Sizin cocugunuzda var.ona göre iyi düsünmelisiniz.Isteksiz zorla hic bir sey olmaz.zor bir durum tabii.insallah herkesin mutlu olacagi sekilde cözümlenir sonunnda..

Valla ne hayatlar var şaşırıyorum. Kızların annesi keyfini bozmayacak hayatını yaşayacak çocuklarını bırakıcak siz bakıcaksınız. Ne büyük haksızlık bu.. He bakmak tabiki sorun değil ama geçinebilmek çok önemli siz mutsuz olacaksanız ya da o çocuklar mutsuz olup kendini kötü hissediceklerse ki bunlar çok büyük ihtimal hiç girişmemeli böyle bir işe.. Anneanne babaanne ya da yakınlarda bir ev fikri en mantıklısı..

Valla ne hayatlar var şaşırıyorum. Kızların annesi keyfini bozmayacak hayatını yaşayacak çocuklarını bırakıcak siz bakıcaksınız. Ne büyük haksızlık bu.. He bakmak tabiki sorun değil ama geçinebilmek çok önemli siz mutsuz olacaksanız ya da o çocuklar mutsuz olup kendini kötü hissediceklerse ki bunlar çok büyük ihtimal hiç girişmemeli böyle bir işe.. Anneanne babaanne ya da yakınlarda bir ev fikri en mantıklısı..

Arkadasim, kizlarin annesi ben cocuklarima bundan sonra bakmiyacam dememis zaten. Bu fikir tamamen babaya ait.. babalari kizlarinin üvey babanin yaninda yetismesin diye öyle kendi yanina almayi tercih ediyormus..

çocukların öz anneleri, çocukları babalarına verecek mi, vermeyecek mi, hala netliğe kavuşmadı mı? :44:

cerensevda merhaba ,
nasılsın bugün? Sorununuzu çözebildiniz mi? yani en azından durum netleşti mi? gerçekten kızlar büyükmüş onlar kabul etmeyebilir artık bu yaştan sonra babalarına gelmeyi.
ki sürekli görüşmüyorlarsa babası da onlar için yabancı sayılır yani anne kadar cana yakın olamaz.
şuanda kızlar için durum daha vahim diye düşünüyorum yazık.

konuyu açan ben artık konuyu kapatıyorum..çünkü haksız yere bazı kelimelere muhatap kaldım.. açtığımada pişman oldum zaten.. bakıyorum kadının en büyük düşmanı kadın.. aslında erkekler burda en az yarayı alıyor.. ama kadınlar kendi aralarında kısır bir çekişmeye tutuşuyorlar.. o nedenle herşeyi suyun akışına bırakıyorum.. muhakkak herkes kendi çapında haklı..çünkü herkes kendini düşünüyor.. bu nedenle her türlü konuda çatışma var.. sanırım zaman en büyük ilaç...herkese teşekkür ediyorum.. hepinize iyi ve sağlıklı günler diliyorum arkadaşlar...forum yöneticisi arkadaşada konuyu kapatmasını rica ediyorum...

benım kimseyle sorunum yok
senıde hıc tanımıyorum
benım tek derdım
ayrılınca
bı sekılde butun cocugun sorumlulugu kadına yuklenmesı
ben cocugma bakıyorum
18 aylık
babasıda ne maddı ne manevı destek degıl gormedıde hıc
ömür boyuda bakarım
vermem zaten
ama erkek yenıden evlenebılıyorken
kadın bunu yapmak ıstedıgınde (ki eşiniz cocukları almak ıstıyor)
sizin su tavrınız hosuma gıtmedı ve bazı arkadaslarında '' cocuklarnı sılıp bır adam için degermı'' ''bu yastan sonra bekleseydıde cocuklar evlenseydı'' ''cocuklar ne oalcak''
ya bu kadın yanı sız yasamadıgınız ıcın bılmıyorsunuz yalnızmı olsun ılla bırıyle yatakta bısıler yasamak degıl aksam oldugunda hos bı sohbet etmesınmı
cocukları evet cocuklar buyuk yoldaş ama hayatı cocuklarıyla paylasamaz ısnan aksıne maddı sorunu konusmaz uzulurler dıye..
hepsı bu
bırde sız bu kadar seyden yanlıs evlılık demıssınız buda cok yazık
sız bıle bıle evlenmıs olmalısınız
en yakın köşeden dönmeyı veya yenılgıyse bu bunu kabul etmemelısınız etmemelıydınız
esınız hayal kırıklıgına ugramıstır

tekrar tekrar belırtıyorum cocuklarıyla ayrı düşmesin anne ama bakış acınız bir adam ıcın degermı cok katı ve düz bir yorum .. olayın içi cok farklı..
önümüzdeki yaz allah kısmet ederse evlenecegım
bekar bırıyle
onun ılk benım ıkıncı oalcak
oglumda bızle yasayacak acık net belırttım onsuz bı hayatta mutlu olamam dedım kabul edıyor zaten kı cocugum cok kucuk ve bırbırlerınıde sevıyolarda
ama gun olur oglum ababsıyla yasamak ısterse bılmıyorum belkı aklı erdıgınde kızacak neden evlendım dıye(oglum cok kucuk ) babasını bulmak ısteyebılır babasıda evlenmedıyse yanına gıtmek ısteyebılır
veya evlenmıs olabılır
ama onun evlendıgı kısıde bılmelı onun bır evladı var er yada gec bır sekılde hayatına gırecek o cocuk veya cocuklar

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle bu mevzu inşallah herkes için hayırlı olacak şekilde sonuçlanır.
tam bahsetmemişsiniz ama eşinizle evleneceğinizde çocuklar annesinde diye evlendim demişsiniz.peki hiç sormuşmuydunuz ilerde alırmısın diye size almam diye bir söz vermişmiydi.
çocuklu bir erkekle evlenirken çocuğu varsa eğer onun bir gün sizinle de yaşayacağını göz önünde bulundurmak gerekir.
bu belki sürekli olmayabilir ama oladabilir.bunları göze alarak evlenmiş olmalısınız.
bazı yorumlar çok kırıcı olmuş.lütfen olayları okurken sizin başınıza asla gelmez gibi düşünerek okumayın.çocuk çok önemli ama belki o kadında çocuklarına daha iyi bakmak için maddi ve manevi baba özlemiyle büyüyen çocukların özlemini dindirmek için evleniyor olabilir.evlilik sadece akıla ilk gelen şey değildir.
insan evliyken karı koca beraberken bile hayatın zorluklarıyla mücadele ediyor.peki bu tek kişi olursa mücadele kısmı daha da zorlanmazmı?
üvey baba olacak kişi de nasıl biri olduğunu kimse bilemez belki öz babasından çok daha fazla sevip değer verecek.evlilik kumar gibidir ne kadar tanısanda bilsende ne olacağınız evliliğin sonuna kadar sürüp sürmeyeceğide o kumardaki şans kadardır.
Allah bu konuda geçen tüm kişilerin yardımcısı olsun.hepsinin hakkında hayırlısı neyse o şekilde çözüm bulsun inşallah.

Son düzenleme:
merhaba,
çok benzer bir durumda olduğum konunuz dikkatimi çekti. benim eşimin de ilk evliliğinden biri 18 diğeri 15 yaşında olan iki erkek çocuğu var, bir de 4 yaşında kızımız var.. farklı olan durum ben eşimin çocuklarıyla sık olmasa da diyalog halindeyim hatta eşimin eski eşiyle de ... bu arada eşimin teyze kızıyla evlenmiş olduğunu belirtmem lazım... aile baskısıyla yapılan evlilik bir yere kadar gitmiş ve sonrasında kaçınılmaz son gelmiş... çocuklar annenin yanında köyde kalıyor ama ne zaman isterlerse kalmaya gelebilirler çünkü bu ev benim olduğu kadar babalarının da evi... bir de özellikle kızımla olan bağlarını geliştirmeye çalıştım çünkü onlar kızım abileriydi.. şimdi kızım abilerini biliyor, abileri kızımı çok seviyorlar :)
hatta daha geçen hafta çocukların yanına köye gittik , çocukların annesine oturmaya gittim, bazılarına garip gelebilir ama oturduk bir güzel sohbet ettik.. kadın isterse çocukları bana karşı çok rahat kışkırtabilirdi ama o Allah razı olsun bunu yapmadı tam tersine çocuklar evimize ilk geldiğinde anneleri bana karşı saygılı olmaları konusunda sıkı sıkı tembihlemiş, kadının tek istediği çocukları daha sık arayıp sorması ki bunda da haklı ..
çocuklarla görüşüyor musun bilmem ama bence çocuklarla da iletişim halinde olman hem onlar hem de kendi çocuğun için daha iyi olabilir ... ben bunu yaptım ve faydasını da gördüm evet o çocukların annesi değilim ama onların "kader ablası" yım.
şimdi kızm uyandı ve tepemde :) yazdıklarım biraz kopuk olabilir ama gelişmeleri takip edeceğim.. umarım hepiniz için hayırlı gelişmeler olur....

tebrik ederim seni tatlım gerçekten mükemmel bir yaklaşım
keşke her ikinci eş senin gibi olabilse
ama %90 ikinci eşler herzamaaaannn ilk eşi kıskanır ilk eşten nefret eder ilk eşin çocuklarını sevmez anneleri var o baksın düşüncelerindeler
lakiin o çocukları anne tek başına yapmıo asıl yapan kişi babaları
baba uzaktan bakacak arada bir konuşacak bu kadar değil
anne evlenmesin baksın çocukalrına yorumları var
öyleyse baba nie evlendi
anne kölede baba padişahmı
erkek her istediğini yapar evlenir birde çocuk yapar mutlu bir yuva kurar
kadına evlenmek yasak
o çocukları tek başına yaptı bakmak zorunda
çocukları bakmak zorunda olan birtek anne değil
BABA aynı zamanda
bu yaşına kadar anneleri bakmış bu yaşından sonrada babaları baksın neolacak yani

merhaba,
çok benzer bir durumda olduğum konunuz dikkatimi çekti. benim eşimin de ilk evliliğinden biri 18 diğeri 15 yaşında olan iki erkek çocuğu var, bir de 4 yaşında kızımız var.. farklı olan durum ben eşimin çocuklarıyla sık olmasa da diyalog halindeyim hatta eşimin eski eşiyle de ... bu arada eşimin teyze kızıyla evlenmiş olduğunu belirtmem lazım... aile baskısıyla yapılan evlilik bir yere kadar gitmiş ve sonrasında kaçınılmaz son gelmiş... çocuklar annenin yanında köyde kalıyor ama ne zaman isterlerse kalmaya gelebilirler çünkü bu ev benim olduğu kadar babalarının da evi... bir de özellikle kızımla olan bağlarını geliştirmeye çalıştım çünkü onlar kızım abileriydi.. şimdi kızım abilerini biliyor, abileri kızımı çok seviyorlar :)
hatta daha geçen hafta çocukların yanına köye gittik , çocukların annesine oturmaya gittim, bazılarına garip gelebilir ama oturduk bir güzel sohbet ettik.. kadın isterse çocukları bana karşı çok rahat kışkırtabilirdi ama o Allah razı olsun bunu yapmadı tam tersine çocuklar evimize ilk geldiğinde anneleri bana karşı saygılı olmaları konusunda sıkı sıkı tembihlemiş, kadının tek istediği çocukları daha sık arayıp sorması ki bunda da haklı ..
çocuklarla görüşüyor musun bilmem ama bence çocuklarla da iletişim halinde olman hem onlar hem de kendi çocuğun için daha iyi olabilir ... ben bunu yaptım ve faydasını da gördüm evet o çocukların annesi değilim ama onların "kader ablası" yım.
şimdi kızm uyandı ve tepemde :) yazdıklarım biraz kopuk olabilir ama gelişmeleri takip edeceğim.. umarım hepiniz için hayırlı gelişmeler olur....

Büyük konuşmak istemem ama şu an ki düşüncem bir çocuğum olsa ve Allah korusun eşimden ayrılsam asla çocuğumu vermem hele ki başka bir kadının çocuğuma annelik yapmaya çalışmasına razı olamam. Bu baktı bakmadı meselesi de değil bir anne evladını sağlığı yerindeyken nasıl verebilir. Çocuğum der ise ben babamda kalmak istiyorum eşime yeniden evlenmeme koşuluyla sözleşme imzalatıp verebilirim. Zaten hamile kalmak zor düşürmeden 9 ay taşıyıp sonra verirmiyim mümkün değil:53::37:

canım neden böyle bir evlilik yaptın bilmiyorum ama böyle bir evlilik yaptığında hayatın boyunca sorunlar yaşıyacağını bilmen lazımdı bence hayatta en zor şey eşinin başka kadından olan çoçuklarına bakmak tamam eşinin çoçukları ama sen önce kendi çoçuğunu görürsün ister istemez o çoçuklar senin evinde ezilir boşanmasın kimse çok zor ben böyle bir evlilik yapamazdım çünki ancak kendi çoçuğumu düşünürüm elimde değil kötülükte yapmam ama muhakkak ayrım olur gerçekten Allah yardımcın olsun..

Öncelikle böyle bir durum yaşamamış arkadaşların bu konuya yaptığı yorumlarda konu sahibini yerden yere vurmaları anlamsız,yaşamadan bilemezsiniz,uzaktan davulun sesi hoş geliyor.Bende ikinci eşim ve eşimin ilk evliliğinden 17 yaşında bir oğlu var.Evlendiğimizde 12 yaşındaydı ve annesinde kalacaktı.2 sene annesinde kaldı ve her türlü ihtiyacı için gerekli parayı gönderdik.Sonra gönderilen paranın annesi tarafından ikinci evliliğinin çeyiz masraflarına harcandığı öğrenince benim sinirlerim bozuldu.Çocuğa alınan birşey olmadığı gibi okul aidatını bile vermemiş birikmiş olarak onu bile ödedik.Sinirlerim bozuldu çünkü maddi durumumuz bozulmasın,kimse birşeyden eksik kalmasın diye hamileliğim boyunca çalıştım, doğumdan sonrada ücretsiz izne ayrılamadım.Sonra annesi hanımefendi evlendiği için çocuğu bize yolladı,eşim bizimle kalacak dedi bende itiraz etmedim.3 senedir bizimle kalıyor.Ve bu sene sonunda liseyi bitirince birazda annesi ile kalsın diyince eşim bozuldu.Ben çalışıyorum,3,5 yaşında bir kızım var ve şu an yine hamileyim.Çocuğa hiç bir zaman kötü muamelede bulunmadım,kötü bir söz bile söylemedim,hatta yeri geldi derslerine bile yardım ettim.Anneside çalıştığı halde ne bir ihtiyacını alıyor,ne de harçlık gönderiyor.Sonuçta mükafatım hizmetçi gibi görülmek oldu.Günde iki kere duşunu alır,bir giydiğini hemen kirliye atar,çamaşırdan ütüden tuvalet banyo temizlemekten sıkıldım artık.Annesi rahat yaşasın diye ben maddi manevi sömürülmek zorunda mıyım?Annesi ölmüş olsa diyecek lafım yok ama hayatta,çalışıyor ve ikinci eşi üzerine apartman bile yapmış.Sonuçta erkek çocuğu olduğu için evimde rahat bile edemiyorum.Çocuğu seneye annesine göndereceğimiz için bende bir daha anneme babama gitmeyecekmişim,onlarda gelmeyecekmiş.Bu arada ben o çocuğa evde 3 senedir saygı gösterirken eşim anneme babama 1 hafta bile tahammül edemiyor,kalplerini kırıyor.
Bu sebeple konuyu açan arkadaşıma tavsiyem çocukların anneanne veya babaanne yanında kalması,yoksa ileriye dönük yok kızlarıma niye soğuk davrandın,yok yan baktın, işlerini yaptın mı gibi anlamsız konularla evliliğin yıpranır, hele birde anneleri doldurursa o zaman hepten biter.

Benimde üvey annem var...(annemle babam ayrıldıgından beri annemle yasıyordum)

Diyeceğim şu ki;

Madem eşinden ayrılmış çoluk çocuk sahibi adamlarla evlisiniz.

Çocuklar annelerinde kalsalar bile ''Babalarının yanına dönme'' ihtmalini aklınızda tutacaksınız.

Baba + çoçuk (lar) gerçeğini kabul edeceksiniz!

Gerekirsede paşa paşa bakacaksınız!

İsyan etmeyede,kara kara düşünmeyede ''annelerinde kalsın canıımmm'' demeyede hakkınız yok!

Bunu evlenmeden önce düşünecektiniz ve işinize gelmiyorsa böyle bir seçim yapmayaktınız!

O çocuklarında psikolojisini bozmaya hakkınız yok...

Bu adamların çocukları birden bire zembille inmediler öyle değilmi,

hep varlardı olmayada devam edecekler...

ben o çocuklara ayrı ev tutulmasını kesinlikle yanlış buluyorum. 14 yaşında olan kızın yaşı daha küçük...ya annenin ya da babanın yanında kalmak zorundalar...anneanne ya da babaanne yanında kalma durumu da olabilir eğer mümkünse ama o zaman da anneyle baba çocukları dışlamış gibi olur, öyle bir durumda ben olsam o çocukların yerinde üzülürdüm...

ben o çocuklara ayrı ev tutulmasını kesinlikle yanlış buluyorum. 14 yaşında olan kızın yaşı daha küçük...ya annenin ya da babanın yanında kalmak zorundalar...anneanne ya da babaanne yanında kalma durumu da olabilir eğer mümkünse ama o zaman da anneyle baba çocukları dışlamış gibi olur, öyle bir durumda ben olsam o çocukların yerinde üzülürdüm...
ben olsaydım o çocuklar yerinde hayattan nefret ederdim
14 yaşındada olsam 22 yaşındada olsam ki şu an 22 yaşındayım ama hala babamın annemin bebeğiyim hala küçük kızları olarak severler beni
annem evlenecek mutlu yuva kuracak
babam evlenecek mutlu yuva kuracak üstüne mutlu evliliğin meyvesi olarak çocuk yapacak

biz neyiz peki bizim suçumuz ne
leyleklermi getirdi bizi ki hayır..

bu bizi dünyaya getiren iki insan kendi hayatlarını kurup
sadece para desteğiyle ebeveynlik yapıyorlar olacak iş mi...
Allah o üvey annelerin çocuklarını aynı duruma düşürmesin inşallah
o zaman anlarlar biten evliliğin çocukları ne psikolojide oluyor....

Ergenle uğraşacaksın sinirlenir sağlam mı? Bence alın kolay olmayacak bilin!

merhaba,

sizi çok takdir ediyorum benimde anne babam ayrı annem ben 10 yaşımdayken evlendi tekrar şuanda 8 yaşında çok güzel çok tatlı bir kardeşim var.. hele ki annemin eşi.. oda aynı davranışları sizin gibi bende ona abi diyorum.. şimdi sorsanız dünyayı geriye atma şansınız olsa babanız annenizi birleştirirmisiniz?? ASLAAA ASLAAAA abimin (annemin eşinin) ve güzeller güzeli kardeşimin yokluğunu kabul edemem..... babamla ilişkimde çok iyidir babam hep derki bu dünyada sadece bana ve xxx abine emanetsin.. bunu babamdan duymak o kadar güzel birşeyki 1 gün ya 1 gün bile kardeşimden ayırmadı beni.. yeri geldi yurtdışına çıktı kızına hediye alamadan geldi ama düşünerek aldığı kamerayı unutmadı..bana kamera almıştı.. çok duygulanmıştım.. illa ki insanlar hep birlikte olmak zorunda diye birşey yok araya böyle şeyler girebiliyor ama önemli olan medeniliği koruyabilmek diye düşünüyorum.. şuan 22 yaşındayım yarın birgün gelin olunca beni babamdan ve rasim abimden isteyecekler..
istedikleri kadar ilginç gelsin kabullenmeyen gider ama ben ikisi de olmadan gelin gitmem... üvey diyince insanlar hemen kötü bir düşünceye kapılıyorlar ama öyle değil.. dediğiniz gibi bir baba bir anne olunmayabilir belki ama abi abla gayette olunabilir.. çok güzel harika bir duygu... :69:

Son düzenleme:
Back
X