Öncelikle böyle bir durum yaşamamış arkadaşların bu konuya yaptığı yorumlarda konu sahibini yerden yere vurmaları anlamsız,yaşamadan bilemezsiniz,uzaktan davulun sesi hoş geliyor.Bende ikinci eşim ve eşimin ilk evliliğinden 17 yaşında bir oğlu var.Evlendiğimizde 12 yaşındaydı ve annesinde kalacaktı.2 sene annesinde kaldı ve her türlü ihtiyacı için gerekli parayı gönderdik.Sonra gönderilen paranın annesi tarafından ikinci evliliğinin çeyiz masraflarına harcandığı öğrenince benim sinirlerim bozuldu.Çocuğa alınan birşey olmadığı gibi okul aidatını bile vermemiş birikmiş olarak onu bile ödedik.Sinirlerim bozuldu çünkü maddi durumumuz bozulmasın,kimse birşeyden eksik kalmasın diye hamileliğim boyunca çalıştım, doğumdan sonrada ücretsiz izne ayrılamadım.Sonra annesi hanımefendi evlendiği için çocuğu bize yolladı,eşim bizimle kalacak dedi bende itiraz etmedim.3 senedir bizimle kalıyor.Ve bu sene sonunda liseyi bitirince birazda annesi ile kalsın diyince eşim bozuldu.Ben çalışıyorum,3,5 yaşında bir kızım var ve şu an yine hamileyim.Çocuğa hiç bir zaman kötü muamelede bulunmadım,kötü bir söz bile söylemedim,hatta yeri geldi derslerine bile yardım ettim.Anneside çalıştığı halde ne bir ihtiyacını alıyor,ne de harçlık gönderiyor.Sonuçta mükafatım hizmetçi gibi görülmek oldu.Günde iki kere duşunu alır,bir giydiğini hemen kirliye atar,çamaşırdan ütüden tuvalet banyo temizlemekten sıkıldım artık.Annesi rahat yaşasın diye ben maddi manevi sömürülmek zorunda mıyım?Annesi ölmüş olsa diyecek lafım yok ama hayatta,çalışıyor ve ikinci eşi üzerine apartman bile yapmış.Sonuçta erkek çocuğu olduğu için evimde rahat bile edemiyorum.Çocuğu seneye annesine göndereceğimiz için bende bir daha anneme babama gitmeyecekmişim,onlarda gelmeyecekmiş.Bu arada ben o çocuğa evde 3 senedir saygı gösterirken eşim anneme babama 1 hafta bile tahammül edemiyor,kalplerini kırıyor.
Bu sebeple konuyu açan arkadaşıma tavsiyem çocukların anneanne veya babaanne yanında kalması,yoksa ileriye dönük yok kızlarıma niye soğuk davrandın,yok yan baktın, işlerini yaptın mı gibi anlamsız konularla evliliğin yıpranır, hele birde anneleri doldurursa o zaman hepten biter.