Eşimin ilk evliliğinden olan çocukları

evet sonuçta bir üvey baba yada anne olacak.. haklısnız..ama kız evladını, hiç bir baba üvey baba yanında bırakmak istemez.. yani bütün erkekler kötü manasında demiyorum tabi...

şunu merak ediyorum, Allah korusun şu an ki eşinizle boşandınız diyelim ve yeni bir evlilik yapma niyetindesiniz, eşiniz üvey baba yanında büyümesin diye kızınızı sizden almak istiyor, acaba siz yine "ama kız evladını, hiç bir baba üvey baba yanında bırakmak istemez" diyebilir misiniz? lütfen cevabınızı çok merak ediyorum.

Benimde üvey annem var...(annemle babam ayrıldıgından beri annemle yasıyordum)

Diyeceğim şu ki;

Madem eşinden ayrılmış çoluk çocuk sahibi adamlarla evlisiniz.

Çocuklar annelerinde kalsalar bile ''Babalarının yanına dönme'' ihtmalini aklınızda tutacaksınız.

Baba + çoçuk (lar) gerçeğini kabul edeceksiniz!

Gerekirsede paşa paşa bakacaksınız!

İsyan etmeyede,kara kara düşünmeyede ''annelerinde kalsın canıımmm'' demeyede hakkınız yok!

Bunu evlenmeden önce düşünecektiniz ve işinize gelmiyorsa böyle bir seçim yapmayaktınız!

O çocuklarında psikolojisini bozmaya hakkınız yok...

Bu adamların çocukları birden bire zembille inmediler öyle değilmi,

hep varlardı olmayada devam edecekler...

bu yorum karşısında sadece beğen tuşuna basmak haksızlık olur diye düşündüm, bravo arkadaşım, bir olay bu kadar özetlenebir, seni tebrik ediyor, düşüncelerinin her harfine katılıyorum....

bu yorum karşısında sadece beğen tuşuna basmak haksızlık olur diye düşündüm, bravo arkadaşım, bir olay bu kadar özetlenebir, seni tebrik ediyor, düşüncelerinin her harfine katılıyorum....

Teşekkür ediyorum Aşina:70:

sizi çok takdir ediyorum benimde anne babam ayrı annem ben 10 yaşımdayken evlendi tekrar şuanda 8 yaşında çok güzel çok tatlı bir kardeşim var.. hele ki annemin eşi.. oda aynı davranışları sizin gibi bende ona abi diyorum.. şimdi sorsanız dünyayı geriye atma şansınız olsa babanız annenizi birleştirirmisiniz?? ASLAAA ASLAAAA abimin (annemin eşinin) ve güzeller güzeli kardeşimin yokluğunu kabul edemem..... babamla ilişkimde çok iyidir babam hep derki bu dünyada sadece bana ve xxx abine emanetsin.. bunu babamdan duymak o kadar güzel birşeyki 1 gün ya 1 gün bile kardeşimden ayırmadı beni.. yeri geldi yurtdışına çıktı kızına hediye alamadan geldi ama düşünerek aldığı kamerayı unutmadı..bana kamera almıştı.. çok duygulanmıştım.. illa ki insanlar hep birlikte olmak zorunda diye birşey yok araya böyle şeyler girebiliyor ama önemli olan medeniliği koruyabilmek diye düşünüyorum.. şuan 22 yaşındayım yarın birgün gelin olunca beni babamdan ve rasim abimden isteyecekler..
istedikleri kadar ilginç gelsin kabullenmeyen gider ama ben ikisi de olmadan gelin gitmem... üvey diyince insanlar hemen kötü bir düşünceye kapılıyorlar ama öyle değil.. dediğiniz gibi bir baba bir anne olunmayabilir belki ama abi abla gayette olunabilir.. çok güzel harika bir duygu... :69:

Nerdeyse bütün yazılanları okudum ve çok gerildim.Sizin yazınızı okuyunca biraz rahatladım. Yakın bir zamanda ikinci evliliğimi yapıcam. Kızım 3 yaşında. Babası boşanırken bana eğer evlenirsen kızımı senden alırım başka baba yanında büyümesine izin vermem demişti. Avukatıma sorduğumda kadının veya erkeğin yeni bir aile kurması velayet hakkını karşı tarafa vermez için rahat olsun dedi. Benim boşanmamada ilk eşimin çocuğuma davranışları çok etkili olmuştu 1,5 yaşındaki çocuk özür dilemiyor diye cezalandırılıyordu kızım çok kötü bir dönem geçirdi. Kızımı bu adamla büyütemiyeceğimi anladığımda boşanmaya karar verdim. kızım şimdi çok mutlu bir çocuk. Evleneceğim kişiyle çok iyi anlaşıyorlar. Umarım sizin yaşadığınız gibi oda bundan yıllar sonra abisiyle babasıyla çok mutlu olur. Ayrıca ikinci evliliği yapacağim kişininde bir kızı var o 13 yaşında bizde onunla çok iyi anlaşıyoruz. Babasına beni çok sevdiğini benim yanımdayken çok mutlu olduğunu söylüyormuş. Onun bizimle yaşamasını çok isterdim. İnşallah ileride annesi kıskançlık yaparda çocuğu bize gönderir. Ben onun üvey annesi olmayacağım ben onun arkadaşı olacağım. Bir meleğim vardı Allah bana ikincisinide nasip etti. Umarım çok iyi bir anne, çok iyi bir eş ve çok iyi bir abla olurum

Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar diyorlar ki üvey anenin o çocuğun psikolojisini bozmaya hakkı yok.Benim etrafımda da var böyle düşünen anne baba afedersiniz çocuğu mahvetmişler :anne istememiş bi oraya itmiş bi buraya.Üvey anneye gelince sonsuz bir anlayış ,sonsuz sabır ve herşeyi kabul etmesi birde gerekirse bakması gerekiyor.Vay anasını yaaa..İnsanda vicdan duygusu olacak evet ama bu kişiye yüklenmeyecek ,dayatılmayacak o insanda varsa olur zaten herşey yoluna girer.Bakıyorsun bi hayalle evleniyorsun.Planlamadığın şeyler karşına çıkıyor.Herşey yerle bir niye üstün bi taraf var çünkü çocuğu olan taraf sen 2. eş olarak bu durumda herşeyi kabullenmek zorundasın.Niye kimse 2.eşler tarafından bakmıyor olaya anlamıyorum yaa.Biraz anlayışş.Tamam çocuklar arada kalıyor ama 2-3 insanın ceremesinin 2.eşe yüklenmeside vicdansızlık artık.Sonra üvey anneler niye üvey anne oluyor.Bir de burdan bakmak lazım.

ÇOcuklarını düşünmeyen annelerden nefrt ediyorum herkes anne olamaz evlenince başı göğe mi ercekmiş o çocuklar ne yapacak siz ne yapacaksınız ve birde çocuk var sizin çocuğunuz onun psikolojisi altüst olacak.. yatılı falan okuma imkanları yok mu? küçükler mi? herkes kötü durumda olcak sırf anne evleniyor kaç kişi mutsuz

Eski bir konu ama, yorum yapılmış ilgimi çekti. Neticeyi de öğrenmek isterdim doğrusu. :)

Bu arada ben de üvey baba ile büyüdüm, 4-5 yaşlarımdayken annem evlendi. Kendi babamı tanımıyorum bile, ki üvey baba demek bile ağır geliyor bana. Babam diye bahsederim. İki tane de kardeşim var. Kız kardeşim küçük anne derdi bana... Babam kardeşlerimden çok benim isteklerimi yerine getirirdi.
Burada annemin rolü daha da büyüktür belki, en başta beni kabullendirip evlendi.

Şimdi eşimin de ilk evliliğinden bir kızı var. Bilerek evlendim, annesi din değiştirmiş olduğu için, o çocuğu kurtarmak amacımdı. Eşime hemen al dedim, zamanını bekliyorum diyor.
Farklı bir ahlakla yetiştiriyor kızı. Bizimle yaşamaya başlarsa bir gün,neticede babası var benim yetmediğim yerde O ilgilenmek zorunda
Yazacak detaylar çok, ancak bu kadarı yeterli.

ben olsam yerinde büyük konuşmayayım ama istemezdim ama eşim için mecburen kabul ederdim.onları başka bir evde düşünemezdim.üvey babanın yanında kalmaktan ddaha az tehlikeli değil.tabii her üvey baba sapık değildir.benim babamda 3. evliliğini yaptı ben ilk eşindenim.ikinci eşininde kız çocuğu vardı babamın kucağından inmezdi babamda sevgiyle yaklaşırdı ona hatta benden daha çok sevdiğini düşünürdüm onu o kadar ilgili alakalıydı eksik hissetmesin diye kendini.bu son evlendiği eşininde genç kızı var aynı şekilde onada br baba gibi yaklaştı.

tabi istisnalar var ancak sanırım eşin gelmelerini isterse sende kabul etmek durumunda kalacaksın yapacak başka bir şeyin yok.ama yine konuşup annanne babaanne gibi alternatiflerde değerlendirilebilir.ayrıca o kızların da sana gelmek istemeyeceğine eminim çünkü bende üvey anne istememiştim.tabii benim annem hiç evlenmedi.

Ben olsam iki kızın gelmesini isterdim,yazık değil mi onlara,kendinizi onların yerine koyun,sizi istemeseler ne hissederdiniz? Allah sizi sınıyor, hayatta herkesin bir sınavı var, size düşen bu sınavı geçmek, ya kendinizi düşünüp kızları istemeyecek ve rahatınızı sürdürmeye çalışarak sınavınızdan kaçacaksınız ki o zaman da bu sınavı veremediğiniz için karşınıza başka bir sınav belki daha da zoru çıkacak, yada insanlığınızı gösterip onları evinize kabul edecek,ablalık yaparak manevi destek olacaksınız,inanın Allah bunu da mükafatsız bırakmayacaktır..

Siz evlenirken ilk evliliği ve mevcut çocukları çevrenize söylememişsiniz ama biliyormusunuz siz söylemediniz diye onlar yok olmuyor. Onlar hala varlar, bu bir gerçek. Siz çocuklu bir adamla evlisiniz, dönemsel bile olsa beraber yaşama ihtimaliniz her zaman vardı. Geçen yine böyle bir konu vardı, ne oldu bilmiyorum. Umarım sonu öyle bitmez...

Çoğu yoruma hak veriyorum, sonuçta çocuklu bir adamla evlenmişsiniz ve bu tarz durumlar olacağını önceden kestirmeniz ve karar vermeniz gerekirdi diye düşünüyorum.. Ayrı ev demişsiniz ama bir arkadaş daha söylemiş; ayrı ev tutacağınıza daha büyük bir eve taşınsanız, sıkıntı doğmaz diye düşünüyorum..

Birde kızlar, konu sahibesine çok yüklenmişsiniz.. Kadın bakmam demiyor ki.. Kendimden ödün veririm ortada bırakmam, siz olsanız ne yapardınız diyor.. Siz nasıl anlayıp nasıl yorum yapmışsınız, yazık günah ya..

Son düzenleme:
Kızlar gelip babada kalmak istemez merak etmeyın...

bu zamana kadar ısteseler zaten kalırlardı.

babaları onları almak ıstese bıle kızlar gelmez...

ayrıca evlenınce çocukları anneanne babanne yanna koyma fikri onları hayattan da soğutur

bu resmen çocukları ıstememek olur gerçi konu sahıbı ınsaflı bır insan ıstemem demiyor..

insanın başına gelmeden bilemiyor tabii.. zaten zamanında zor bir yola çıkmışsınız ama ben böyle bir karar verirken erken öldüğümü farzedip,başka bir kadının çocuğuma bakmak isteyip istemeyeceğini düşünürdüm..bir de eğer o yavrucaklara yeterli ilgi sevgi gösteremezseniz bence iyi düşünün..sonuç çok yıpratıcı olabilir..

madem kimse bakmayacak en iyisi devletin güvenli ellerine teslim etmek...

ee ne yapsın çocuklar ana baba boşanmış herkes kendine bir yuva kurmuş baba kapısına gitsen üvey anne ana kapısına gitsen üvey baba..çok zor çok....

Biliyorum belki ters düşünüyorum ama yazık o kızlara ya.

Ne demek anneanne yanı babaanne yanı yaaa. Sizin kızınız babasıyla büyürken yazık değilmi ergenlik çağındaki kızın babasına ne kadar ihtiyacı vardır. Eğer 2 çocuklu boşanmış bir adamla evlenmeye karar verdiyseniz bırakın kadının evlenmesini, kaza geçirirse nolur o çocuklar diye düşünmüş olmanız lazımdı. Eğer evlilik kararı aldıysanız, bana göre bakmak zorundasınız.

Biliyorum belki ters düşünüyorum ama yazık o kızlara ya.

Ne demek anneanne yanı babaanne yanı yaaa. Sizin kızınız babasıyla büyürken yazık değilmi ergenlik çağındaki kızın babasına ne kadar ihtiyacı vardır. Eğer 2 çocuklu boşanmış bir adamla evlenmeye karar verdiyseniz bırakın kadının evlenmesini, kaza geçirirse nolur o çocuklar diye düşünmüş olmanız lazımdı. Eğer evlilik kararı aldıysanız, bana göre bakmak zorundasınız.

bakmak zorunda değil..böyle bir mecburiyeti yok..anne ve baba bakmak zorunda....

merhaba..eşimin ikinci benim ilk evliliğim..ortak bir kızmız var.. eşimin ilk evliliğinden 2 çocuğu var annesinin yanında kalıyordu..ancak ilk eşi evlenecekmiş şimdi..eşim çocuklarını almak istiyor..ama ben onunla evlenirken çocukları annesinde diye kabul edip evlenmiştim..yani tam çıkmazdayız.. zaten benim çevrem eşimin ilk evliliğini ve cocuklarını bilmiyor.. çocuklara üzülüyorum...sanki kimse onları istemiyor gibi.. kendimi sorumlu hissediyorum.. ayrı bir ev tutsak onada maddi imkanları çok zorlamamız lazım.. bilmiyorum ne yapacağız..ilk eşinin çocukların velayetini alıp şimdide evlenip çocukları bu şekilde ortada bırakması bana göre yanlış.. . zaten evim küçük.. ne yapacağımı şaşırdım.. siz olsanız ne yapardınız..

Cocuklara sonsuza kadar illaki anne bakacak diye bir sart yok, baba nasil evlenmisse anneninde evlenmek hakki, bu zamana kadar bakmis simdide siz bakabilirsiniz. Kadin cocuklari yanliz basina yapmadi ya cocuklar ortada degil gidecekleri yer babalarinin yani.Insanlar evlenip cocuklari diger ebeveyne gonderince ORTADA birakilmis olmuyor.

Vay anasini ne kadar cifte standart yapmis herkes. Bir cocugu sadece kadin dunyaya tek basina getirmedigine gore, annenin mesuliyeti oldugu kadar babaninda mesuliyeti var. Cocuklar babalarinda kalinca ortada kalmis olmuyor. Herkes ne kolay aman annesi baksin demis??? Mantar mi bu cocuklar uzaydan mi geldiler? Sorumluluk hem anneye hem babaya duser. Oh ne rahat herkes cocuk yapsin sonrasa annesinin basina atsin gitsin baba oldugunu hatirlamasin cocuklara bakilmasin....Yogggg ya.... ne akilli gecinen insanlar varmis oyle. Anne babam bosanmis bir aile idi. Annemin yaninda kaldik yillarca fakat babaminda 2 yil bana genc kizken bakmisligi vardir yeri geldiginde zaten boyle olmali paylasim yapilmali. Insanin annesine oldugu kadar babasinada ihtiyaci oluyor.

Back
X