Eşimin inatçılığı karşısında ne yapacağımı bilemiyorum

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
bana da bi akıl verir misiniz? eşim o kadar, ama o kadar inatçı bi insan ki ben hayatımda bu kadar inatçı bi insan görmedim. bişeyi kafasına koydu mu illa ki yapacak. kavga ediyorum olmuyo. güzellikle anlatıyorum olmuyo. sadece anlamış gibi görünüp tamam diyo sonra yine bildiğini okuyo. artık gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. en son klima almaya kafayı takmıştı. evimiz gerçekten sıcak oluyo onu da anlıyorum ama bu ara borçlarımız biraz fazla olduğu için ben almak istemiyodum. yaklaşık 15 gün sürdü bu tartışma. en son dün akşam yine bu konu açılınca dedim ki, bak zaten kredi kartlarımızı zor ödüyoruz şu anda, e ağustos da geçiyo. eylül de hava serinler zaten. bi kaç gün için bütçemizi bu kadar sarsmaya gerek yok falan diye güzel güzel anlattım. önce cevap vermedi. ben üstüne gidince de 'tamam düşüncem' dedi. konu öyle kapandı (sanıyodum) yarım saat önce aradı ''klima aldım, birazdan teslim etmeye gelecekler'' diyo.. çok sinirlendim. ''tamam görüşürüz'' diyip kapattım telefonu. nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum. dahası genel olarak bu inatçılığıyla nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyorum. önerisi olan var mı? eşi bu kadar inatçı olan varsa, siz nasıl başa çıkıyorsunuz?

en azından alayım diye inatçılık yapıyor ya almayacağım deseydi bir de o açıdan bak:) Benim eşim de öyle kafasına takmışsa yapacaktır, aksini ispatlamaya çalışırım bak yapma etme derim sürekli "neden yapmayım neden istemiyorsun" diye sorar durur. Haklı bir sebebin olsun der, cevabını veririm bu yeterli bir sebep değil ya da sebep bu olamaz der bildiğini okur.İlk başlarda çok üzülüyordum, kavga da ediyordum, sonra güzelce de anlattım;olmadı. Yani ne yaptıysam değişmedi. O yüzden güzellikle anlatsan da kavga çıkarıp huzursuz olsan da adam inat. Yapacak bir şey yok arkadaşım. Huy bu değişmiyor maalesef. O yüzden çok da takma , bir daha ki yaza kullanırsınız inşallah; olumlu bakmaya çalış.

yanı bencede almayacagım dıye ınatlasması daha kotu olabılır senın ıcın:))bosver amaaannn odeyen kendısı saten takma.....kısında kullanırsınız cnm 2 dkkda ıcerıyı sıcacık yapıyo....ben esım bıseyı alacagım dıye ınat etse keske.....ben alsın dıye ugrasırım o masraf olmasın dıye esım acaba benden kac defa bosver masraf olmasın lafını duymustur sormak lazım..:))))sımdı okusa bak ne kadınlar var der:))))bende cıddı bısey sandım yaa....

Eşimde dükkanına bazen aşırı harcamalar yapıyordu.Sürekli yenilik yapamyımdiye uğraşıyordu.Söyleye söyleye bıraktı huyunu şükür.

Senin eşin gerçekten çok inatçıymış.Madem borçları o düşünmüyor sen de aynı onun gibi davran.Mutfakla ilgilibirşey iste.Yok derse de hayır lazım alıncak de.Bence zamanlao da birşey almaya korkacak çünkü seninde karşılığında bir şey isteyeceğini bilecek:)))

canım bu klima olayı beni sinirlendiren son olay olduğu için onu yazdım.sıkıntım genel olarak eşimin inatçılığı. en önemsiz konudan en önemlisine kadar hep aynı. inat inat inat.. yoksa zaten bu klima konusunda çok da kızmadım ona. çünkü gerçekten çok sıcak. sıcak olunca camları açıyorum mecburen. cam açınca sinekler doluyo içeri. oğlumun her tarafı sinek ısırığı olmuş dün gece. onun için çok da kızmadım ses etmedim ama. her konuda böyle..

yanı hep benım dedıgımmı olsun dıyor....oyleyse tabı can sıkıcı olur yanı......bencılce...

almak almamak meselesi değil ki inat etti ya, bi kere alıcam dedi ya o klima alınacak. yoksa benim istediğim en ufak bişey için bile para yok, her ay açık veriyoruz zaten demesini de biliyo

yanı hep benım dedıgımmı olsun dıyor....oyleyse tabı can sıkıcı olur yanı......bencılce...

ben artık bu hallerini takmamaya çalışıyorum, ne halin varsa gör diyorum ama çocuğumuzla ilgili olduğu zaman sinirden çatlatıyo beni. dışarı çıkıyoruz mesela, ben bebek arabasının güneşliğini kapatıyorum, o açıyo, ben kapatıyorum o açıyo.. neymiş efendim çocuğun d vitamini alması lazımmış. yahu vitamin alcak diye kavrulsun başına güneş mi geçsin çocuğun? bunlar da ufak örnekler yani. hayatımızdaki büyük küçük her türlü konuda bişeyi kafasına koyduysa o olacak. ölsen vageçiremezsin.

almak almamak meselesi değil ki inat etti ya, bi kere alıcam dedi ya o klima alınacak. yoksa benim istediğim en ufak bişey için bile para yok, her ay açık veriyoruz zaten demesini de biliyo

erkeler genelde öyledir canım sen bişey isteyince para olmaz ama onların isteklerine gelince olur:44::44::44: benim eşimde öyledir dediğim dedik malesef bende bişey yapamıyorum konuş konuş bildiğini okur

işte dediğim gibi canım, her zaman almak konusunda ısrar etmez. işin doğrusu benden daha tutumludur. mesela geçen alışveriş merkezinde çocuğa emzik alcaktık. tekli emzik 15.60, ikili emzik 23.90 lira. ben ikilisini almak istedim. ne gerek varmış iki tane emziğe de bilmem ne diye bi sürü laf etti. dedim ki e atıyo, kaybediyo, eskiyo. bulunsun evde. yokkk.. gitti teklisini aldı.

inadım inat k...... iki kanat haaa :))

benimkide bazen böyle inat olabiliyor. hatta itiraf edeyim bende bazen inatlaşabiliyorum ama şu şekilde.

ben genelde gerçekten haklı olduğum konularda inat ederim. eşimdende haklılığımı anlayıp "tamam " demesini bekliyorum.

ve artık kavgalarımızda ondan "bıktım şu inadından" yakınışını duymaya başladım :)

ama canım yapabileceğin bişey yok maslesef... ona anlatmaya çalışmak kendini yormaktan başka bir işe yaramayacak. kendi haline bırak ... haklılığın ortaya çıkarsada ben dediydim bakışı atarsın :)

Son düzenleme:
benimkide takmıştı 2-3 hafta kadar önce . Direk laf soktum, paran varsa borçları öde diye.
şimdi diyorki "hanım bize klima vantilatör bişey şart ama önce borçları ödememiz lazım" :)

ay hiç gülceğim yoktu yaa.. iki kanat

ben de artık eşimden tamam lafını duymak istemiyorum. nefret ettim o kelimeden. çünkü her şeye tamam diyip, sonra bildiğini okuyo.

Çok makul olmayan bir istek değilse bu bence itiraz etmeyin..
Mesela klima çokta devasa bir istek değil. Bütçeyide çok sarsmaz.
Sizin kadar o da hesap yapıyordur, bunu düşünerek onun düşüncelerinede saygı duyarak inatçılığını azda olsa azaltabilirsiniz.
....

Özellikle maddi konularda, eğer çok savurganlık yoksa kadınların çok kısmamasından yanayım.
Erkeğin insiyatifine bırakmak lazım biraz.
Kontrol hep kadında olursa, erkek rahatlığa alışıyor ya da kısan taraf olan kadının hakkını kendinde kullanmaya başlıyor.

Son düzenleme:

evt cnm bol bol guneslenmesı lazım sapka tak basına arabanın guneslıgını kapatma mesela.....en cok gunesı bacaklarından ve kollarından alıyomus cocuklar vıtamınler tek basına bısey yapmaz dıyor cocuk doktorları....oglen sıcagında cıkarmayın mesela aksam ustu cıkarın yada sabah gunesınde ozaman bısey olmaz....10la 16,00 arası cıkartma....

ay hiç gülceğim yoktu yaa.. iki kanat

ben de artık eşimden tamam lafını duymak istemiyorum. nefret ettim o kelimeden. çünkü her şeye tamam diyip, sonra bildiğini okuyo.

Benimkide öyle . tamam lar sözler havada uçuşuyor :)) aynı sen gibi canım fazla açıldık bu ay birşey yapmayalım, dışarda yemeyelim. "tamam canım haklısın" sonra bir bakmışız madoda zorla dondurma söylemiş bana :)

mesela şu emzik meselesi emziği sakla evde, sonra kaybettik diye tekrar almasını iste.

Son düzenleme:

bu klima konusunda ben de çok kızmadım. hatta akşam geldiği zaman tartışmıcam bile. sadece şunu anlamasını istemiştim. bu sene yaz bitiyo artık. bayramda memlekette olcaz. sonrası sonbahar zaten. bi kaç gün idare edebiliriz. akşam bu şekilde anlattım. yine anlamış gibi tamam dedi. bugün klima alım diye telefon ediyo. sırf inatçılık yani. yoka benden çok 3 kuruşun hesabını yapar. ona bişy diyemem Allah'ı var.

bıde cnm gunduzlerı esın ıse gderken sana ev alısverısı ıcın para veya kredı kartını bırakıyosa gıt kendın al yurusuyuse cıktıgınızda onu karıstırma bu ıslere emzıktı bıberondu bezdı vs....benım esımde bezın numarasına takmıstı bıara ben 5 al dıyorum o 4 alıyo cısını yapınca sısıyo dar gelıyo dıyorum yok 18 kıloya kadarmıs numarası ooluyomus ülen senmı bılcen benmı bılcem dedım cocgun altını gunde kac defa degıstırıyorum haberın varmı dedım kes üleynnn dedım 5 numara alacaksın dedım 2 gun evevl 5 numara almıs gelmıs:))))valla bu erkekler aynııı cocuk gbı yaaaaaaaa...bende mesela su takıntı vardır aksam eve geldıgınde yemege oturunca 3 sefer soruyomusum bgun ne yemek yedınız oglen farkında deılım ama kac defa oldugunun sabırla cvb verıyo napsın:)))bıde nasıl olmus yemek begendınmı dıye soruyorum daha agzındakını yutmadan:)))guzel olmamaıs derse anan gbı bulamac gbı olan yemeklerı koymak lazım ona aıskınsın dıyorum guluyoruz esprı yaptıgımı bılıyo o benı boyle bende onu bu sekılde kabullendım yoksa benımkıde aslan burcu asla dedıgım dedıktır....sımdıde kredıye taktı kredı cekecekmıs beyefendı dedım ılk once bı tasınalım su aevden sonra ne halın varsa gor sonra benı 24 ay vadeyle uzatacaksın dedım:)))ne karar verdı bılmıyorum:)))

şapka takmıyo bizim oğlan. 20 kere koyarım başına, 20 kere çıkartır. çok inatçı çok.. kime çekti bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…