- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
- 83
- Konu Sahibi gizemsz3333
-
Yanımda olsanız yaptığınız yorumlardan dolayı sarılır öperdim ,bu kadar mı güzel ifade edilir .Yapmayın lütfen, umursamayın diyeceğim ama anlıyorum sizi de. Kadınlar görüyoruz ki kocişlerini ellerinden kaçıracaklar diye çok korkuyorlar ona alıştık da adamın bunu size yansıtması rezaletin dibi olmuş. Gerçi kadın beynini yediyse mecbur kalmıştır belki adamcağız da.
Yanımda olsanız yaptığınız yorumlardan dolayı sarılır öperdim ,bu kadar mı güzel ifade edilir .
Saldırganlık mı bu? Düşüncesini değiştiremeyeceğimiz kesin. Ancak eşinden ayrılır kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalırsa anlar? Art niyetle yazmamış ama şunu da demiş. Ben evliyken erkeklerle konuşmama dikkat ediyorum o dulsa daha çok dikkat etmeli. Hadi ya kime göre nete göre yaMune bence konuyu kapatmalısınız, evet dul sözünün üzerinde gereksiz durmuş ve bu konuda hassasiyetimiz var ama konu sahibin art niyetle yazmadığını özellikle belirtmiş, yorumlarda inşallah seninle boşanır da o kadınla evlenir yazan bile olmuş, bu kadar saldırgan olmaya gerek var mı? Ve şuan konu sahibi bunlara cevap veremiyor.
Sizin yazdığınızda konu sahibinin dul ifadesi kadar incitici geldi bana okurken, zaten kötü giden bir evliliği varmış belkide yaşayacak bu durumu bilemiyoruz. Aslında konu sahibini savunan pozisyona da geçmek istemiyorum çünkü konuda ona hak verdiğim bir taraf yok sadece art niyetli olmadığını yazmış ve şuan cevap veremiyor, bu kadar üstüne gidilen yorumlar varken konunun açık kalması bana göre doğru değil.Saldırganlık mı bu? Düşüncesini değiştiremeyeceğimiz kesin. Ancak eşinden ayrılır kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalırsa anlar? Art niyetle yazmamış ama şunu da demiş. Ben evliyken erkeklerle konuşmama dikkat ediyorum o dulsa daha çok dikkat etmeli. Hadi ya kime göre nete göre ya
Konu sahibinin yazdıkları da bana çok incitici geldi. Bu zihniyeti ben kabul edemiyorum. Açıklaması daha da kötü zaten.Sizin yazdığınızda konu sahibinin dul ifadesi kadar incitici geldi bana okurken, zaten kötü giden bir evliliği varmış belkide yaşayacak bu durumu bilemiyoruz. Aslında konu sahibini savunan pozisyona da geçmek istemiyorum çünkü konuda ona hak verdiğim bir taraf yok sadece art niyetli olmadığını yazmış ve şuan cevap veremiyor, bu kadar üstüne gidilen yorumlar varken konunun açık kalması bana göre doğru değil.
Şu aralar boşanmış olmamla sınandığımdan olsa gerek hassasım bu konuda, ne yazık ki birçok insan sizin gibi sağlıklı düşünmüyor. Öyle şeylerle karşılaştım ki takılmamaya çalışsanız bile polyannacılık da bir yere kadar. Hayatımın ne bekar, ne evli ne de boşanmış döneminde erkek bir iş arkadaşımı arayıp sevincimi paylaşmadım, mesai saati dışında mesaj atmam için işle ilgili çok çok önemli bir şeyin olması gerek yoksa bekler ertesi gün söylerim. Zaten mesajla lak lak etmem mümkün değil ona rağmen bazı kadınların kişisel güvensizliğinin ya da eşlerine güvensizliğinin öznesi olabiliyorsunuz. Buyrun son yaşadığım olay, geçenlerde attığım bir storyde arkamda çıkan (birlikte poz falan vermiş bile değiliz yani) bir iş arkadaşımın eşinin -takipteydik birbirimizi- günlerce evde arıza çıkarttığını öğrendikten sonra pes artık yıldım böyle insanlardan dedim. Çok üzüldüm, bunlar 50 yaşına yakın insanlar düşünebiliyor musunuz? Ve sevdiğim insanlardı hiç beklemezdim. Koskoca kadının kendini benimle bir tutup bu duruma düşürmesine ayrı, eşinin de tutup evlerindeki olayı bana taşımasına ayrı kızdım. Kol gibi mesafe koydum bundan böyle. Ben onların yanında çoluk çocuğum derken neyle karşılaştım. Bazen konu sahibi gibi insanlar yüzünden dağda yaşayasım geliyor ama fıtratıma uygun değil.
Aslinda "dul maaşi"diye birsey var. Ve esi olen kadinlarimiza veriliyor. Bosanan kadinlar dul degil cunku dul maasi verilmiyor. O yuzden esi olenlere dul deniliyor diye dusunuluyor. Umarim anlatabilmisimdir.Hakaret aşağılama olarak algıladıkları için takıldılar, lakin öyle ironik bir durum ki eşi ölene dul denir diye de özellikle belirttiler, yani boşanan kişiye hakaret algıladıkları o cümle kullanılamaz ama eşi ölene kulağa hakaret gibi bile gelse dul denilebilire geldi konu.Kadının kocasının ölmesinde hiçbir suçu yok ama ne hikmetse algı olarak hakaret kabul edilen kelimenin münasip görüldüğü kişi özellikle belirtilmiş.Boşanana bekar deniyor artık diye de belirtmişler lakin bilmedikleri bir şey var kocası ölene de bekar deniyor artık, kimlikte dul değil bekar olarak geçiyor.Gemisini kurtaran kaptan gibi bir şey oldu mevzu.
Bahsettiğim şey aslında içi kötü manada doldurulmuş bir kelimenin başka bir kadına söylenmesi gerektiğinin ısrarla üzerine basılıyor olması. Ben boşandı dul değilim bekarım eşi ölen duldur diye özel olarak belirtmedeki yersizlik.Aslinda "dul maaşi"diye birsey var. Ve esi olen kadinlarimiza veriliyor. Bosanan kadinlar dul degil cunku dul maasi verilmiyor. O yuzden esi olenlere dul deniliyor diye dusunuluyor. Umarim anlatabilmisimdir.
Yada neyse kısaca sorayım, sabahtan beri insanlar dul sıfatına bunca tepkiyi neden verdi? Sadece bir dil yanlışını mı düzeltiyorlardı? Yoksa arkasında başka bir şey mi var?Aslinda "dul maaşi"diye birsey var. Ve esi olen kadinlarimiza veriliyor. Bosanan kadinlar dul degil cunku dul maasi verilmiyor. O yuzden esi olenlere dul deniliyor diye dusunuluyor. Umarim anlatabilmisimdir.
Hakaret aşağılama olarak algıladıkları için takıldılar, lakin öyle ironik bir durum ki eşi ölene dul denir diye de özellikle belirttiler, yani boşanan kişiye hakaret algıladıkları o cümle kullanılamaz ama eşi ölene kulağa hakaret gibi bile gelse dul denilebilire geldi konu.Kadının kocasının ölmesinde hiçbir suçu yok ama ne hikmetse algı olarak hakaret kabul edilen kelimenin münasip görüldüğü kişi özellikle belirtilmiş.Boşanana bekar deniyor artık diye de belirtmişler lakin bilmedikleri bir şey var kocası ölene de bekar deniyor artık, kimlikte dul değil bekar olarak geçiyor.Gemisini kurtaran kaptan gibi bir şey oldu mevzu.
Boşanmalar toplumda çoğaldığı ve boşanan kişiler seslerini duyurabildikleri için içi kötü şeylerle doldurulmuş tanımı kabul etmiyorlar, ama bunu yaparken, başına felaket gelmiş başka bir grubu da ötekileştiriyorlar.Bu tanımlamalara karşı çıkmanın yolu, başka bir grubu ötekileştirip, bu kişiler üzerinden kendini aklamak olmamalı.Benzer bir mesaj yazacaktım, sizinkini okuyunca begenmeden gecemedim.
Dul hem bosanmis hem de esi ölmüş kişiler icin kullanılan sıradan bir kelime, kelimeyi mide bulandırıcı kılan ,ahlaken zayıf insanların o kelimeye yükledigi anlamlar.
Bosanmis kadinlar icin hakaret kabul edilen bir kelimenin baska bir kadina ısrarla yapıştırılmasını hayretle okudum, boşanana dul deyince hakaret oluyorsa eşi ölene dul deyince neden hakaret olmuyor, nasıl bir bakíş açısı anlamak mümkün degil.
Hayatta,
Medeni hal,dil,din,ırk,cinsiyet ayrımı degil yalnizca iyi insan-kötü insan ayriminin var oldugu anladigimizda her sey daha kolay olacak.
Şu aralar boşanmış olmamla sınandığımdan olsa gerek hassasım bu konuda, ne yazık ki birçok insan sizin gibi sağlıklı düşünmüyor. Öyle şeylerle karşılaştım ki takılmamaya çalışsanız bile polyannacılık da bir yere kadar. Hayatımın ne bekar, ne evli ne de boşanmış döneminde erkek bir iş arkadaşımı arayıp sevincimi paylaşmadım, mesai saati dışında mesaj atmam için işle ilgili çok çok önemli bir şeyin olması gerek yoksa bekler ertesi gün söylerim. Zaten mesajla lak lak etmem mümkün değil ona rağmen bazı kadınların kişisel güvensizliğinin ya da eşlerine güvensizliğinin öznesi olabiliyorsunuz. Buyrun son yaşadığım olay, geçenlerde attığım bir storyde arkamda çıkan (birlikte poz falan vermiş bile değiliz yani) bir iş arkadaşımın eşinin -takipteydik birbirimizi- günlerce evde arıza çıkarttığını öğrendikten sonra pes artık yıldım böyle insanlardan dedim. Çok üzüldüm, bunlar 50 yaşına yakın insanlar düşünebiliyor musunuz? Ve sevdiğim insanlardı hiç beklemezdim. Koskoca kadının kendini benimle bir tutup bu duruma düşürmesine ayrı, eşinin de tutup evlerindeki olayı bana taşımasına ayrı kızdım. Kol gibi mesafe koydum bundan böyle. Ben onların yanında çoluk çocuğum derken neyle karşılaştım. Bazen konu sahibi gibi insanlar yüzünden dağda yaşayasım geliyor ama fıtratıma uygun değil.
Dul kelimesini sil mesajındanŞu dul meselesini yukarıda mesajlarda açıklık getirdim arkadaşlar kötü bir niyetle yazılmadı lütfen yanlışa cekmeyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?