eşimin iş sorunu

POLYANNACIK

umutlarım
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
259
77
123
Merhaba 5 yıllık evliyim.eşimin en uzun çalıştığı işi 2 yıl sürdü.diğer işlerden sürekli ayrıldı.birtürlü aradığını bulamıyor.çok hırslı hep daha iyisi olsun istiyor stratejik davranamıyor işverene hemen tepkisini gösteriyor işten çıkartlıyor.eşimin niyetinden şüphem yok yani tembellik olsun vs.değil ama artık göstermiş olduğum anlayışın dün akşam sonuna geldim.1 aydır başladığı işte patronun kızıyla gerginlik olmuş.anlattı durumu evet haklı olabilir ama 2 tane kredimiz var 3 maymunu oynayabilir.eşim muhasebe sorumlusu.sen bu mesleği bilmiyorsun ortamı bilmiyorsun deyip duruyor.
dün akşam dedimki artık ben yokum destek olmuyorum ne yaparsan yap anandanmı istersin babandanmı istersin sırtını bana dayama dedim.bu tarz şeyler sölemeye devam ettim.kavga ettik.paracı ve eşine destek olmayan biri oldum.öyle olmadığını biliyor oda canımı acıtmak için kırıcı şeyler söyledi.
genel anlamda mutluyuz.bi sorunumuz yok iş sorunu dışında.hiç zorda kalmadık ama çok sıkıldım bu durumdan sonra üzüldüm tepkim yanlışmıydı diye ......haksızmıyım sizce.

Merhaba 5 yıllık evliyim.eşimin en uzun çalıştığı işi 2 yıl sürdü.diğer işlerden sürekli ayrıldı.birtürlü aradığını bulamıyor.çok hırslı hep daha iyisi olsun istiyor stratejik davranamıyor işverene hemen tepkisini gösteriyor işten çıkartlıyor.eşimin niyetinden şüphem yok yani tembellik olsun vs.değil ama artık göstermiş olduğum anlayışın dün akşam sonuna geldim.1 aydır başladığı işte patronun kızıyla gerginlik olmuş.anlattı durumu evet haklı olabilir ama 2 tane kredimiz var 3 maymunu oynayabilir.eşim muhasebe sorumlusu.sen bu mesleği bilmiyorsun ortamı bilmiyorsun deyip duruyor.
dün akşam dedimki artık ben yokum destek olmuyorum ne yaparsan yap anandanmı istersin babandanmı istersin sırtını bana dayama dedim.bu tarz şeyler sölemeye devam ettim.kavga ettik.paracı ve eşine destek olmayan biri oldum.öyle olmadığını biliyor oda canımı acıtmak için kırıcı şeyler söyledi.
genel anlamda mutluyuz.bi sorunumuz yok iş sorunu dışında.hiç zorda kalmadık ama çok sıkıldım bu durumdan sonra üzüldüm tepkim yanlışmıydı diye ......haksızmıyım sizce.

Siz de çalışıyor musunuz? O işten ayrıldıgında ödemeleri kim yapıyor,ayrıca iş değişikliklerinde aradaki süre ne kadar oluyor?

Benim babam da böyleydi, tembel değil ama emir almayı sevmezdi. Nitekim hala bir işte dikiş tutturabilmiş değil. Umarım siziki farklı olur.

Keşke birbirinizi kırmasaydınız bu kadar..
Malesef benim babamda öyleydi kşmi patron ruhlu oluyor işte. Babam en sonunda kendi işini kurduda rahatladık.. eşinize hayat şartlarının zor olduğunu böyle giderse kredileri ödemeyeceğinizi galan söyleyin. hem bu çıkışların sigortasınada zarar verdiğini falan söyleyin.. yani varsa kıyıda köşede parası o zaman bir işyeri açsın.. onun içinde zor oluyordur tam alıştım derken işten çıkmak.

her şeyi değiştiremez herkesi değiştiremez. hem özelde hem devlette çalışsa da aynı şeyleri yasayacak. herşeye anında tepki koyarsa coook sıkıntı çeker.

şimdi olayı tersten okuyalım,
5 yıldır evlisiniz ve en uzun iş deneyiminiz iki yıl sürdü, yeni işinizde patronun oğluyla çatıştınız ve haklısınız, kocanız size yeter bana sırtını dayama, anandan mı istersin babandan mı istersen ne yaparsan yap dedi... ne hissedersiniz?

Siz de çalışıyor musunuz? O işten ayrıldıgında ödemeleri kim yapıyor,ayrıca iş değişikliklerinde aradaki süre ne kadar oluyor?
Evet 8 yildir ayni yerde calisiyorum.1 ay bos geciyor.hemen is bulabiliyor ama uzun sureli oluyor.tabiki isten cikip baska ise girmesi 2 ay ben karsiliyorum herseyi kenarda paramiz vardi oda bitti bu sebepten.

şimdi olayı tersten okuyalım,
5 yıldır evlisiniz ve en uzun iş deneyiminiz iki yıl sürdü, yeni işinizde patronun oğluyla çatıştınız ve haklısınız, kocanız size yeter bana sırtını dayama, anandan mı istersin babandan mı istersen ne yaparsan yap dedi... ne hissedersiniz?
Kotu hissederim ama herzaman anlayisli davrandim hayirlisi olsun dedikce sabrim tukendi yoksa boyle seyler soylemek istemezdim ne demeliyim olsun buda gecer mi

ben sizi hakli gordum.calisan herkes is yerinde sorun yasamadigindan ya da patrondan hic laf duymadigindan mi calisiyor yillarca.emir almak zoruna gidiyorsa kendi isini kursun o zaman.

Bende muhasebeciyim, bazı sıkıntılar tahammül edilemeyecek tarz da olabiliyor. Mesela onur, gurur kırıcı laflar, direkt hakaretler, toplum içinde rencide etme gibi.. Bunlar bence telafisi olacak ya da tekrarlanmayacak şeyler değil. Şu an ki işimden bende memnun değilim ama niyetim iş bulup işten öyle çıkmak ki ben bayan olduğum halde eşiniz gibi rahat davranamıyorum ve sadece 3 aydır çalışıyorum. İş hayatında profesyonel olmak lazım biraz, eşiniz siz çalıştığınız için bu kadar rahat bence ya da çalışmaya gönlü yok.

Back
X